Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
Re: Focal JMLab
Sziasztok! Nemrég vettem egy Jm Lab Opal 29Ti hangfalat. Jelenleg Van Den Hul cs122 hangfalkábelem van, az erősítő pedig egy Denon PMA-735R. Ìgy a hangkép egy kicsit magasba húz, jazzen jazzrockon még ez nem annyira vészes, 70-es évekbeli progrockon zavaró inkább. Erősítő vagy kábelcserével lehet e változtatni rajta? Előre is köszönöm. S.
- Messor
- Törzsvendég

- Értékelés: 51
Köszönöm! 
"Most szürke és vén a világ
Nem süt parázs a hamun át
Üllõ s hárfa se zeng sehol
Durin csarnokán éj honol
Sírja már mindörökre árnyban
Ott Khazad-dûmban, Móriában
De a Tükör-tó bármi csendes
Mélyérõl csillagfényt derenget
Ott a korona, vízbe fúlva
Míg Durin föl nem ébred újra"
Durin csarnokán éj honol
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 223
Én a nagyobbik testvérét (708 Olymp K2) használtam egy darabig.Teljesen más világ mint a Cobalt 810.A kevlár hangszórók inkább lágyabban szólnak,igaz ez a magas sugárzóra is.Akkoriban csöves erősítőt használtam,de nem alkottak jó párost.Nálam fedett volt kissé a magas tartomány a mélyek pedig túlburjánzóak.Messor írta: ↑2020.03.22., vas. 09:22Sziasztok!
A JMLab Odeon K2-ről szeretnék némi infót, ezek lennének:
Odeon3.jpg
Odeon1.JPG
Az eladó sajnos nem tud sokat, nem az övé volt...
Viszont nekem nagyon megtetszett, talán az ára sem vészes, viszont gyakorlatilag semmit sem lelek róla a net-en... :(
Ha valakinek volt személyes tapasztalata, kérem ossza meg. :)
Illetve, milyen hangjuk van a kevlár hangszóróknak, mennyiben lehet más mint a mostani Cobalt 810 amiben Polyglass mély-közép van, vagy bármi érdemleges infó. :)
Tudom a személyes meghallgatás a lényeg, de sajnos elég messze van... :)
Előre is nagyon köszönöm!
M
Valamiért a csövitől nem akartam megválni,ezért az Olympnak kellett mennie.Szerintem egy tranzisztoros erősítő jobb partnere lehet.
Egy cimborámnak volt Odeonja.Ő Musical Fidelity E 100 vagy 101-el (már nem emlékszem) használta és jól is szólt.
Néhány száraz adat a 702 Odeon K2-ről:
3 utas bassz reflex,
45-20000 Hz(-3 dB)
91 dB
8 Ohm(4 Ohm min.)
23 kg
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Messor
- Törzsvendég

- Értékelés: 51
Sziasztok!
Viszont nekem nagyon megtetszett, talán az ára sem vészes, viszont gyakorlatilag semmit sem lelek róla a net-en... :(
Illetve, milyen hangjuk van a kevlár hangszóróknak, mennyiben lehet más mint a mostani Cobalt 810 amiben Polyglass mély-közép van, vagy bármi érdemleges infó. :)
M
M
- Csatolmányok
-
- Odeon3.jpg (115.78 KiB) Megtekintve 4322 alkalommal
"Most szürke és vén a világ
Durin csarnokán éj honol
Durin csarnokán éj honol
Naim XS-hez keresek hangfalat, a Focal magától értetődő választás lenne. Árban maximum az Aria 936 jöhet szóban, de 20 négyzetméterre talán sok lenne a basszusa, így a 926 lehetne a jobb megoldás.
Van valakinek tapasztalata, hogy két típus közöl melyik a jobb 20nm-re?
Illetve van-e olyan kedves budapesti tulaj, aki legfeljebb Supernaittal hajtja valamelyiket, és beengedne magához egy órácskára, hogy meghallgassam? Egy Chario Pegasusom van, gyanítom, hogy nagyon más világ a Focalhoz képest.
Van valakinek tapasztalata, hogy két típus közöl melyik a jobb 20nm-re?
Illetve van-e olyan kedves budapesti tulaj, aki legfeljebb Supernaittal hajtja valamelyiket, és beengedne magához egy órácskára, hogy meghallgassam? Egy Chario Pegasusom van, gyanítom, hogy nagyon más világ a Focalhoz képest.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Csak azért írom meg és illusztrálom képekkel, hátha később másnak is segít.
Az történt, hogy egyszer csak észrevettem, hogy a beryllium magas be van repedve. Tettes nem volt. Először segítséget kértem ott, ahol vettem a dobozt, de válaszra sem méltattak.
Berepedt magassal használtam, mert a hangján nem hallatszott, de zavart nagyon a tudat. Majd szervizhez fordultam, ahol azonnal kérték a doboz hermetikus becsomagolását, mert veszélyes játék ez a beryllium. Megadták a javítás költségét. A javítási költségből a magassugurzó ára ki lett fizetve. Eltelt 3 hónap, majd a beryllium magas költségét megduplázták, ami gyakorlatilag értelmetlenné tette a javítást. Azt mondták, ha így nem kérem a javítást, mindent visszautalnak. Így is történt, nem kértem a javítást. Doboz becsomagolva volt hónapokig (gyakorlatilag egy évig). Tipródtam, mi legyen. Már azon voltam veszek egy új dobozt, nem foglalkozok a javítással.
Aztán múlt héten jobban beleástam magam a témába, mert már nagyon azon voltam, hogy használjam. Ahogy nézegettem a vásárlási lehetőségeket, közben olvasgattam a betört és berepedt beryllium magasak történetét is a neten. Megtudtam, hogy erősen mágneses, amiért elég csak egy túl közelre kerülő cipzár, egy fém gomb, egy usb kábel vége és már be is "szippantja", ami repedést/törést okozhat. Nem is kell megütni a magasat. Elég annyi neki, hogy valami fémet bevonz és már kész is a baj. Egy ilyen történet olvasásakor akadt meg a szemem, amikor egy hozzám hasonló cipőben járó elmesélte, hogy amikor jelezte a bajt a boltnak (ahol vette), javasolták neki, hogy rendeljen újat és szerelje be otthon. Le is írta, hogy milyen egyszerű és gyors volt az egész, illetve a költség is korrekt volt. Ez szöget ütött a fejembe, de nem volt időm vele tovább foglalkozni/nyomozni.
A hetet viszont így kezdtem. Megnéztem, hogy egy 2,5-es imbusszal ki kell csavarni a négy csavart, ami a beryllium magasat kívülről rögzíti. Utána pedig szintén egy 2,5-es kis csavarhúzóval ki/bekötni két kábelt. Ezután keresgélni kezdtem, belelkesedtem, hogy talán tényleg van remény. Keresgéltem, mire meglett a Focal beryllium magas, ami a dobozhoz kell. Pont az a cég árulta, akiről múlt héten olvastam (ami teljesen véletlen, nem direktben kerestem meg őket), hogy milyen gyorsan postázta és milyen korrekt áron adta. Az árban sem volt nagy különbség, pedig az egy 2015-ös történet volt. A céggel egyeztettem, megadták a postázási költséget és mindennel együtt - ilyen gyenge forint mellett is - jobban jöttem ki, mint amit a szerviz tavaly ilyenkor mondott csak a beryllium magasra (beszerelési költség nélkül).
Most hétfőn délután megrendeltem Angliából, tegnap (csütörtökön) délután már Budapesten a kezemben volt a csomag. Két csavarhúzóval néhány perc alatt a helyére tettem tegnap este.
Ui.: a szervizhez a sérült beryllium magasat legalább leadhatom, mert veszélyes hulladék
Az történt, hogy egyszer csak észrevettem, hogy a beryllium magas be van repedve. Tettes nem volt. Először segítséget kértem ott, ahol vettem a dobozt, de válaszra sem méltattak.
Berepedt magassal használtam, mert a hangján nem hallatszott, de zavart nagyon a tudat. Majd szervizhez fordultam, ahol azonnal kérték a doboz hermetikus becsomagolását, mert veszélyes játék ez a beryllium. Megadták a javítás költségét. A javítási költségből a magassugurzó ára ki lett fizetve. Eltelt 3 hónap, majd a beryllium magas költségét megduplázták, ami gyakorlatilag értelmetlenné tette a javítást. Azt mondták, ha így nem kérem a javítást, mindent visszautalnak. Így is történt, nem kértem a javítást. Doboz becsomagolva volt hónapokig (gyakorlatilag egy évig). Tipródtam, mi legyen. Már azon voltam veszek egy új dobozt, nem foglalkozok a javítással.
Aztán múlt héten jobban beleástam magam a témába, mert már nagyon azon voltam, hogy használjam. Ahogy nézegettem a vásárlási lehetőségeket, közben olvasgattam a betört és berepedt beryllium magasak történetét is a neten. Megtudtam, hogy erősen mágneses, amiért elég csak egy túl közelre kerülő cipzár, egy fém gomb, egy usb kábel vége és már be is "szippantja", ami repedést/törést okozhat. Nem is kell megütni a magasat. Elég annyi neki, hogy valami fémet bevonz és már kész is a baj. Egy ilyen történet olvasásakor akadt meg a szemem, amikor egy hozzám hasonló cipőben járó elmesélte, hogy amikor jelezte a bajt a boltnak (ahol vette), javasolták neki, hogy rendeljen újat és szerelje be otthon. Le is írta, hogy milyen egyszerű és gyors volt az egész, illetve a költség is korrekt volt. Ez szöget ütött a fejembe, de nem volt időm vele tovább foglalkozni/nyomozni.
A hetet viszont így kezdtem. Megnéztem, hogy egy 2,5-es imbusszal ki kell csavarni a négy csavart, ami a beryllium magasat kívülről rögzíti. Utána pedig szintén egy 2,5-es kis csavarhúzóval ki/bekötni két kábelt. Ezután keresgélni kezdtem, belelkesedtem, hogy talán tényleg van remény. Keresgéltem, mire meglett a Focal beryllium magas, ami a dobozhoz kell. Pont az a cég árulta, akiről múlt héten olvastam (ami teljesen véletlen, nem direktben kerestem meg őket), hogy milyen gyorsan postázta és milyen korrekt áron adta. Az árban sem volt nagy különbség, pedig az egy 2015-ös történet volt. A céggel egyeztettem, megadták a postázási költséget és mindennel együtt - ilyen gyenge forint mellett is - jobban jöttem ki, mint amit a szerviz tavaly ilyenkor mondott csak a beryllium magasra (beszerelési költség nélkül).
Most hétfőn délután megrendeltem Angliából, tegnap (csütörtökön) délután már Budapesten a kezemben volt a csomag. Két csavarhúzóval néhány perc alatt a helyére tettem tegnap este.
Ui.: a szervizhez a sérült beryllium magasat legalább leadhatom, mert veszélyes hulladék
- Csatolmányok
-
- új focal beryllium dome
- new-focal-beryllium-tweeter3.jpg (137.29 KiB) Megtekintve 4552 alkalommal
-
- új Focal beryllium dome
- new-focal-beryllium-tweeter2.jpg (137.94 KiB) Megtekintve 4552 alkalommal
-
- új Focal beryllium dome rendelése
- new-focal-beryllium-tweeter1.jpg (149.13 KiB) Megtekintve 4552 alkalommal
-
- Focal beryllium dome javítása
- how-to-fix-focal-beryllium-tweeter.jpg (73.32 KiB) Megtekintve 4552 alkalommal
-
- Sérült Focal beryllium dome
- focal-bryllium-tweeter-marked.jpg (115.25 KiB) Megtekintve 4552 alkalommal
Igaz ez egy végfok de van rajta hangerőszabályzó..Illetve csak akad valahun hozzá egy előfok..
Nagyon jól kezeli a focal-ok lezuhanó impedanciáját..
Sony TAN55ESkimber írta: ↑2019.05.01., szer. 20:24Primarecécó írta: ↑2019.05.01., szer. 18:29Sziasztok!
Hát nem tudom olvassa e valaki aki tudna segíteni?!
Vettem egy Focal 714 V-t és gőzöm sincs milyet sztereó erősítővel házasítsam!Leginkább Jazzt hallgatok és max.közép hangerőn.
Az erósítésre a keret használtban 120-130ezer.
Köszönöm szépen az esetleges tippeket!!!
Igaz ez egy végfok de van rajta hangerőszabályzó..Illetve csak akad valahun hozzá egy előfok..
Nagyon jól kezeli a focal-ok lezuhanó impedanciáját..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Jól hangzik. Majd írd meg kérlek mit tapasztaltál. :)
-
cécó
- Fórumlakó

- Értékelés: 133
Sziasztok Urak!
Köszönöm szépen a 714-hez ajánlott típusokat
. Creek Evolution 2-t találtam,teszek vele egy próbát! 
Köszönöm szépen a 714-hez ajánlott típusokat

HydraSound tápellátás - Oyaide MTS 6e - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
Sziasztok.
Egy régebbi típusú ES-es Sony, Marantz és még amit hallottam Creek Evolution. Ezekkel nem fogsz mellé szerintem, bár ez az én
szubjektív véleményem. Cobaltokat, és Electra dobozokat hallgattam ilyen márkákkal. :)
Üdv
Egy régebbi típusú ES-es Sony, Marantz és még amit hallottam Creek Evolution. Ezekkel nem fogsz mellé szerintem, bár ez az én
szubjektív véleményem. Cobaltokat, és Electra dobozokat hallgattam ilyen márkákkal. :)
Üdv
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Nem tudom melyik primare, de szvsz eléggé véleményes. A30, i30 és az AVR közül egyiket se tudom elképzelni, hogy focallal jól szóljon. focal szereti, ha hajtós vas van mögötte, és a primare nem hajt jól.
furi lesz az ötlet, de többeknek bejött: sony.
furi lesz az ötlet, de többeknek bejött: sony.
-
cécó
- Fórumlakó

Köszönöm szépen kimber,az lesz az első számú jelölt!Szolnoki lévén nem sok meghallgatásra nyílik lehetőségem... 
HydraSound tápellátás - Oyaide MTS 6e - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
-
cécó
- Fórumlakó

Sziasztok!
Vettem egy Focal 714 V-t és gőzöm sincs milyet sztereó erősítővel házasítsam!Leginkább Jazzt hallgatok és max.közép hangerőn.
Sziasztok!
Tájékoztatást szeretnék kérni, hogy miben különbözik a Focal 1027 be és 1028 be sugárzók?
Köszi a segítségeteket!
Tájékoztatást szeretnék kérni, hogy miben különbözik a Focal 1027 be és 1028 be sugárzók?
Köszi a segítségeteket!
McIntosh MA12000
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF
Vincent Audio PHO-701
Pro Ject 2 Xperience Akryl/AT VM740ML
SF Olympica Nova 3
Audiolab 8300 CD&DAC
PSAudio P-10
HiDiamond 7 hangsug./HiDiamond D2 XLR//HiDiamond 4 táp kábelek
Pillartech A.,Vibra-R, Entreq Mininus VF
Nekem is ajánlották, kis vacak, vékony kábel, de ez a fizikai méret meghazudtol minden rögeszmét, ami a kábelvastagsággal hozza összefüggésbe a basszustartomány és hangtömeg leképzését.
Az Etalon bírja, a kisebb erősítőm (Arcam 8R) már nem viselte jól, furán szólt vele.
De valóban örök darab!
Pár vájtfülünek leesett az álla tőle már amikor "leszolta" a kődrága,(értsd több ezer fontos) Kimbereket,csak az ellenállás miatt nehéz jó erősítővel illeszteni,ám ha ez meg van kész csoda.Ahogy szokták mondani máshol is nem a méret a lényeg
Én Etalont használok ami olyan vastag mint a mammutszar négy szál fél centis tömör réz vezető,nem rossz,de valszeg az én állam is leesne azért a Polk Cobra hangjától.
Becsüld meg és értékeld
Hájé
Az Etalon bírja, a kisebb erősítőm (Arcam 8R) már nem viselte jól, furán szólt vele.
De valóban örök darab!
Pár vájtfülünek leesett az álla tőle már amikor "leszolta" a kődrága,(értsd több ezer fontos) Kimbereket,csak az ellenállás miatt nehéz jó erősítővel illeszteni,ám ha ez meg van kész csoda.Ahogy szokták mondani máshol is nem a méret a lényeg
Én Etalont használok ami olyan vastag mint a mammutszar négy szál fél centis tömör réz vezető,nem rossz,de valszeg az én állam is leesne azért a Polk Cobra hangjától.
Becsüld meg és értékeld
Hájé
Erősítő: Kenwood KAF 3030 R
CD:Philips 624
LP: Pink Triangle LPT Empire 8000 hangszedő
Casette deck: AIWA ADF 880
Hangsugárzó:TDL Studio 1 M
Az első benyomásra nincs második lehetőség!
- keresztes33
- Fórumlakó

- Értékelés: 65
Nekem is ajánlották, kis vacak, vékony kábel, de ez a fizikai méret meghazudtol minden rögeszmét, ami a kábelvastagsággal hozza összefüggésbe a basszustartomány és hangtömeg leképzését.
De valóban örök darab!
Szia))
Én is vadásztam Polk Cobrára majdnem össze is jött))Azt beszélik fantasztikus kábel megfelelő erősítővel ha háklis is.
Szerintem jó választás volt és ha tetszik valamint passzol az erősítődhöz örök darab lehet.
Hájé
Én is vadásztam Polk Cobrára majdnem össze is jött))Azt beszélik fantasztikus kábel megfelelő erősítővel ha háklis is.
Szerintem jó választás volt és ha tetszik valamint passzol az erősítődhöz örök darab lehet.
Hájé
- keresztes33
- Fórumlakó

Ha jól sejtem, nekem írtad, így röviden reagálok: az Etalon erősítő már egy Polk Cobra kábelen keresztül hajtja a hangfalakat, a CS122 már a múlté. Nem tudom ehhez képest mennyivel lenne jobb egy Etalon kábel, de ez nagyon jó, mert abszolút semleges, mintha ott sem lenne.
Azért köszi!
- keresztes33
- Fórumlakó

Én próbáltam állványokat a 906-om alá (Heybrook, Focal-fa állvány, Atacama SE24), de mindig volt hiányérzetem, így megvettem a gyári S900 állványt, és nem bántam meg.hm74 írta: ↑2018.12.20., csüt. 07:45Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tapasztalt Focal-osoktól.
Aria 906-hoz szeretnék állványt venni.
S900-at ajánlja hozzá a gyártó. Ez az állvány megér 100 ezret? Mennyivel lehet jobb mint az S700, amit csak 60-ba kerül? Az S700 és S900 hangfal rögzítő csavar pozíciói ugyanazok?
Esetleg megfelelne hozzá, egy olcsóbb, pl. Norstone Stylum 2 állvány is?
Véleményem szerint az S900-at nem véletlenül ajánlják/gyártják a 906-hoz, mert ennyire teljesen (dinamika, mélyenergiák, részletek) semelyik más állvánnyal nem tudott megszólalni.
De ha van időd és lehetőséged, hallgasd meg más állványokkal is.
Mellesleg gyönyörű is a dobozzal a tetején...
Cs 122-vel sose tudod meg mit tud az etalon ,használj hozzá Etalon hangsugárzó kábelt,majd megtudod 
- hm74
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 73
Sziasztok!
S900-at ajánlja hozzá a gyártó. Ez az állvány megér 100 ezret? Mennyivel lehet jobb mint az S700, amit csak 60-ba kerül? Az S700 és S900 hangfal rögzítő csavar pozíciói ugyanazok?
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 864
Az imént hirtelen ötlettől vezérelve befényképeztem a Mezzo reflex portján keresztül a hangsugárzó belsejébe, és láss csodát, lakik ott egy váltó.... 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
-
gianni321
- V.I.P.

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
-
gianni321
- V.I.P.

- Csatolmányok
-
- IMG_20181123_152648f.jpg (101.53 KiB) Megtekintve 4213 alkalommal