adamthebrave írta: ↑2020.06.28., vas. 16:14
Köszönöm a segítséget. Az évek során bekúszott az életembe az Apple ökoszisztéma, így szimpatikus számomra ez a vonal. A 4. generációs Apple TV-t el is kezdtem keresgélni!
Köszi mindenkinek, elsősorban Aszpirinnek, aki most nagyon ráérzett milyen segítségre is volt most szükségem.
Én hasonló problémakörrel indultam, csak én tévét kerestem és nekem a TV Go alap volt. Aszpirin kolléga vagy félreérti a dolgot vagy nem tudja, mi a TV Go, ezért ajánlotta helyette az HBO-t. Nos, a TV Go-val az a probléma, hogy bár elérhető Androidra és iOS-re, de nem érhető el Android TV-re és Apple Tv OS-re. Én Androidos tévét vettem végül, ezen minden gond nélkül megy a Netflix 4K az HBO Go, a Youtube 4K, SMB hálózatos lejátszásra pedig elérhető a Kodi. És ami a legfontosabb, némi trükkel felvarázsolható a TV Go. Viszont csak egérrel vezérelhető, de nem volt nagy cucc párosítani a tévéhez egy bluetooth-os egeret. Mint az köztudott a Telekom teljesen átalakítja a TV szolgáltatását (idénre tervezték a váltást, de lehet, hogy jövőre csúszik), ennek keretében megszűnnek az IPTV-s settop boxok, és helyette natív applikációk lesznek az okostévékhez. Azaz megszűnik a TV Go és helyette a gyári store-ból letölthető appok lesznek Android TV-re, Apple TV OS-re, Tizenre és Web OS-re, FullHD-ban is. Tehát ha Apple TV-t választasz, akkor is esélyes, hogy egy éven belül el tudod rajta érni a Telekom kábeltévét az előfizetésednek megfelelően.
Sokan kérdeznek lejátszót Netflix-re és többen azonnal rávágják a kínai lejátszókat, pl. Zidoo. Legyünk vele tisztában, hogy a világon 3-4 márka van, aminek a Netflix engedélyezi a teljes hozzáférést (értsd: 4K HDR). Ezek az Apple TV, az NVidia Shield vagy az Amazon és a Roku pár készüléke. A többin -hiába van natív Netflix app- vagy csak FullHD-ban vagy maximum 4K SDR-ben (lásd Dune) fog csak menni.