APE fájlokkal sosem volt dolgom, semmi sem indokolta, hogy ilyen fájlokat tároljak. Manapság pedig tárolni csak olyan anyagokat tárolok, amik a Tidal-on nem elérhetőek (igénytelen vagyok, tudom). Ezek közt van saját CD rip és vásárolt fájlok, ezek pedig wav vagy flac fájlok.nagyatt írta: ↑2020.06.25., csüt. 13:03
Nekem sajnos nem sikerult megbaratkoznom a ROONnal pedig tobbszor neki futottam, es meg meg is vettem. De nem hasznalom.
Jriver kezeli az APE kiterjesztest, szetbontja az egybe fuzott flac szamokat, es a gyujtemenyembol automatikusan 600 albumot importal. Addig. A ROON 450-et kezel. Mokolassal persze behuzhato a tobbi album is.
A mobil app folyton elfelejti a kapcsolatot a szerverrel es ujra kell inditanom, ha nem hasznalom par percig, vagy jarkalok a lakasban.
Hangminoseg szempontjabol is vannak fenntartasaim vele. Konturosabb szinpad megfogottabb melyek, de valahogy nem esik jol hallgatni hosszu tavon a Jriverhez kepest az en rendszeremben.
De lehet velem van a baj.![]()
A mobil app a mobil energiagazdálkodási beállításai miatt folyton lekapcsolódik, utána ha megint használnád, akkor persze ismét meg kell keresnie a Core-t, stb. A telefonon/tableten kell beállítani, hogy ne kapcsolja le, engedje a háttérben futni.
Hangminőség szempontjából nem tudom, mert az egy objektív dolog _ mármint a minőség - , de én a jrivert sose szerettem semmilyen szempontból, ahányszor nekifutottam, mindig letöröltem utána. Ez ízlés dolga valószínű, nem minőség kérdése.
Nálam az van, hogy a HTPC, amit mindenre is használok, azon fut a Roon Core, az audio PC meg Roon bridge-ként funkcionál.