Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Indy írta:
2020.06.17., szer. 13:59
Egyetlen hazai készítésű konfekcionálású kábel sincs a rendszeremben.
Hazai konfekcionálású alatt mit értesz? Pl. ha tekercsben vesz valaki Lapp Ölflexet és nagy mennyiségben dugókat, majd a drótot felszabdalja, és ráapplikálja a dugókat, az már hazai konfekcionálású?
Vagy ha egyébként külföldi vezetékekből fon valaki egy kébelt, ráhúz egy harisnyát, és dugókat tesz a végére, azt nevezed hazai konfekcionálásúnak?

Csak azért kérdem, hogy el tudjam dönteni, a tápkábeleim hazai konfekcionálásúak vagy sem :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Egyetlen hazai készítésű konfekcionálású kábel sincs a rendszeremben.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

chopper írta:
2020.06.17., szer. 10:44
Én nem szavazásra akartam buzdítani. :ohnoohnoohno: Csupán ha valakinek van véleménye, esetleg hallott Cables, Fapaci és a Kácsa legújabb kábeleivel épített rendszer(eke)t vagy valami olyan szempontot tud, amire érdemes lenne odafigyelni a döntéskor az legyenszíves ossza meg velem. Ennyi.
Ha megjósolhatatlan, hogy nálam melyik szett válna be akkor a legjobb az lenne, ha mindhárom kábelgyártó kábelszettjeit össze lehetne hasonlítani. De ez - bár mindegyik gyártó kipróbálási lehetőséget biztosít letét ellenében - szinte lehetetlen és nemcsak azért, mert kell hozzá kb. félmillió forint, hanem mert a gyártók nem tudják egyszerre, egyidejűleg biztosítani a kábeleket. Nincs nekik raktáron, hanem le kell gyártani őket.
A hozzászólásaitokat köszönöm. Az egyéb ajánlatokat is, amiket p.ü.-ben kaptam. Ezeket fontolóra veszem. :rolleyes:
Nálam minden kábel Cables-től van. Nem kevés. Próbáld ki bátran. Sok év próbálkozás után nyugvópont, nem is akarok másféléket próbálgatni.
Heed, Soulines, Power-R

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

chopper írta:
Én nem szavazásra akartam buzdítani. :ohnoohnoohno: Csupán ha valakinek van véleménye, esetleg hallott Cables, Fapaci és a Kácsa legújabb kábeleivel épített rendszer(eke)t vagy valami olyan szempontot tud, amire érdemes lenne odafigyelni a döntéskor az legyenszíves ossza meg velem. Ennyi.
Ha megjósolhatatlan, hogy nálam melyik szett válna be akkor a legjobb az lenne, ha mindhárom kábelgyártó kábelszettjeit össze lehetne hasonlítani. De ez - bár mindegyik gyártó kipróbálási lehetőséget biztosít letét ellenében - szinte lehetetlen és nemcsak azért, mert kell hozzá kb. félmillió forint, hanem mert a gyártók nem tudják egyszerre, egyidejűleg biztosítani a kábeleket. Nincs nekik raktáron, hanem le kell gyártani őket.
A hozzászólásaitokat köszönöm. Az egyéb ajánlatokat is, amiket p.ü.-ben kaptam. Ezeket fontolóra veszem. :rolleyes:
Nekem fapaci kábeleivel van jó tapasztalatom, a másik kettővel nem, ellenben van pár más gyártóéval és azt mondhatom, hogy azért az árért jó. IC-nek, Y-usb-nek van tőle kábel. A LuXor ic-t most úgy tűnik leváltja a ZuAudio Mission-je, de az àrban is feljebb van. Tápkábelnek nekem a Zu-tól Eventek vannak, az már nagyon más szint. Viszont a Belden 83803(?, vagy nagyon hasonló a száma) tápkábelt sokan dícsérik, elérhető árban van és a fórumon is előfordul..
Viszont azt javaslom, végy egy jobb Jantzen tekercset, ami hangváltóba való, kijöhet belőle a hangsugárzóra való, ha nincs nagy távolság. Ha oda jó, jó lehet kábelnek is. Zomàncozott, azt a végéről lekaparod és bekötheted. Veszel rá a Kácsában kígyóharisnyát és kipróbálod. Mindenképp kísérletezned kell valamennyit, mert a te füled, a te rendszered, stb.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

chopper írta:
Szépen tudnám jellemezni a cables, fapaci, és a kácsás tápkábelek közti különbséget, de félek, hogy ez egyedül az én rendszeremben való tulajdonságokat tükröznék az én ízlésem szerint. De ha összeállt a fejedben az a kérdés csomag, amit Shimano feszeget, akkor ahhoz hátha mégis segítség, valami kiinduló pont, végül is erre való a fórum, vagy mi a szösz, de tartom magam az előző beírásomhoz, hogy lehet, hogy tök feleslegesen koptatom a billentyűket, ne hallgass rám :D :

Nálam összekötőként fapaci luxor összekötője nagyon visszafogott, már már fojtott hangú volt. A régi Live tetszetős, kellemes, a digitális forrásom szinte analóg kazettás magnós stílusban szólt,hátránya ugyan ez, hogy fedett, mint ha az egész tér felett egy búra lenne, ami minden irányból behatárolja, beszűkíti a teret, és a dinamikát. A Live 2 ehhez képest kinyílik, szerintem sokkal jobb, az árát simán megéri. Kácsás összekötőből nem próbáltam.
Tápoknál fapaci féle luxor nrg kiegyenlített, tiszta, nem emel ki, és nem húz semerre, nem idegesítő, forrásokban, előfokban szerethető volt, végfokban, elosztó előtt már van egy kis vékonyság, soványság a hangjában, de ez is csak akkor jön ki, ha egy jobbat bepróbál az ember, amúgy nem feltűnő, árát éri. Új Live hálózati, látványos, tiszta, nagyon dinamikus, erőteljes hang, ez akár valakinek sok is lehet, valahol meg bomba, ez is megéri az árát szerintem. A kácsásból nem a 25-ös, hanem a 40-es van, subba szerintem tökéletes, próbáltam máshová is, nem vált be, egy erőteljes, de túl egyszerű hang, semmi finomság, viszont árban ez a legolcsóbb, azt hiszem 5eft/m.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Milyen rendszerbe lenne?Milyen drótok vannak jelenleg?Mi a problémád velük,vagy egyszerűen mi okozza az inspirációt más drótozási próbákhoz?Ezek fontos kérdések,és innét kéne indulni.
De ha már látatlanban legyen egy ajánlat is,én Scmidt Ferenc semleges kábeleivel tennék egy próbát.Azok tuti megmutatják azt hogy van e baj készülék és szinergia fronton,aztán azon túl lehet ízlés szerint finomhangolni,vagy rosszabb esetben készülékfronton változtatni.

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: chopper »

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

chopper írta:
2020.06.16., kedd 16:45
Ki fogom próbálni vételkor a kábeleket, de azért kértem a hozzászólásaitokat mert nincs választék Fapaciból és Cablesből sem: csak egyféle van. Mégis Fapaciból és Cablesből is sok fogy, különféle rendszerekben használják őket. Tehát Live2 vagy inkább Luxor az ajánlottabb szerintetek? Vagy a saját márkás Kácsa?
Mind a három félét próbáltam amiről szó van, mindegyik más, hidd el nekem, hogy megjósolhatatlan, hogy nálad (és neked) melyik válik be.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.06.17., szer. 10:39-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

chopper írta:
2020.06.16., kedd 16:45
... Live2 vagy inkább Luxor az ajánlottabb szerintetek? Vagy a saját márkás Kácsa?
Amelyiket számodra legegyszerübben (ár, elérhetöség, idötartam, ...) tudod otthon tesztelni. Anélkül ne vedd meg !

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 165

Hozzászólás Szerző: xilop »

Jó kis buli lesz ez, most kábelre szavazunk, holnap cdjátszó, holnapután hangsugárzó, majd sorban a többi.
Lesz belőle egy jó kis katyvasz, csak az a baj hogy lesz aki jóindulatból ad tanácsot, de lesz aki kib...ásból. :fekverohog:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

gondolkodik.gif
Most akkor az lesz a befutó, amelyikre több szavazat érkezik? Ha úgyis kipróbálnád saját rendszerben, szvsz ne befolyásoljon a véleményünk, mert bármit is ír bárki pro és kontra, fog . :napsut:

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó

kupecke írta:
2020.06.16., kedd 14:58
chopper írta:
2020.06.16., kedd 11:35
Sziasztok! :smile29:
Teljes kábelszettet (táp, IC, hangfal, USB) szeretnék vásárolni. Mivel a végösszeg nagysága nem közömbös számomra ..
Mindenhez mást :D , bocs, mivel nem írtad milyen rendszerbe kell. Sokan leírták korábban, a már ismert studiókábelekkel már el lehet hallgatgatni a rendszert, időről időre más és más a sláger Klotz, Vdc, Belden stb. Ha most ülsz a vonatra, jóideig úgysem lesz megfelelő egyik sem...
Én szemezgetnék azért az apróban a gyári kábelek között is, megdöbbenéssel láttam pl. , hogy gyári szerelt Crystal Copper ic, már 15 ft volt az apróban, néhány éve a fél karom adtam volna érte :smile29:
Konkrétan, látatlanban az ajánlásom igen olcsón: VDC tápkábel, Klotz Mc5000 ic, Koltz hs kábel, esetleg Belden 4947, Belkin Gold usb
( ezekből - táp és USB kivételével - tudok is adni meghallgatásra , mivel látom Bp. )
Ki fogom próbálni vételkor a kábeleket, de azért kértem a hozzászólásaitokat mert nincs választék Fapaciból és Cablesből sem: csak egyféle van. Mégis Fapaciból és Cablesből is sok fogy, különféle rendszerekben használják őket. Tehát Live2 vagy inkább Luxor az ajánlottabb szerintetek? Vagy a saját márkás Kácsa?

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

chopper írta:
Teljes kábelszettet (táp, IC, hangfal, USB) szeretnék vásárolni. Mivel a végösszeg nagysága nem közömbös számomra ..
Mindenhez mást :D , bocs, mivel nem írtad milyen rendszerbe kell. Sokan leírták korábban, a már ismert studiókábelekkel már el lehet hallgatgatni a rendszert, időről időre más és más a sláger Klotz, Vdc, Belden stb. Ha most ülsz a vonatra, jóideig úgysem lesz megfelelő egyik sem...
Én szemezgetnék azért az apróban a gyári kábelek között is, megdöbbenéssel láttam pl. , hogy gyári szerelt Crystal Copper ic, már 15 ft volt az apróban, néhány éve a fél karom adtam volna érte :smile29:
Konkrétan, látatlanban az ajánlásom igen olcsón: VDC tápkábel, Klotz Mc5000 ic, Koltz hs kábel, esetleg Belden 4947, Belkin Gold usb
( ezekből - táp és USB kivételével - tudok is adni meghallgatásra , mivel látom Bp. )

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Hozzászólás Szerző: pali923 »

chopper írta:
Az árszínvonal/hangminőség hányados alapján Cables, Fapaci és a Kácsa saját márkás kábelei kerültek előtérbe.
Remélem, nem reklám, Fapacival van tapasztalatom: az ő drótjait lehet bátran használni, ár/érték arányban nem fogsz csalódni, és az alkotó is korrekt.
Van kácsás drótom is, nekik elég változó minőségű kábeleik vannak, van jobb és rosszabb.
Egy kicsit több pénzért meg Valhalla kábelek is vannak, érdemes próbálkozni velük.
Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó

Teljes kábelszettet (táp, IC, hangfal, USB) szeretnék vásárolni. Mivel a végösszeg nagysága nem közömbös számomra ezért hazai kábelgyártóktól gondoltam a beszerzést. Az árszínvonal/hangminőség hányados alapján Cables, Fapaci és a Kácsa saját márkás kábelei kerültek előtérbe. Még mielőtt saját rendszerben kipróbálnám a kábeleket kinek milyen tapasztalata van ezekkel a kábelekkel kapcsolatban :quetionmark: Mit javasoltok :quetionmark: Ti milyen szempontok alapján választanátok :quetionmark: Esetleg más kábelgyártó is képbe jöhet.
Ha nem közérdekű a vélemény, vagy nem akarsz reklámozni privát üzenetben keressél.
A hozzászólásokat előre is köszönöm. leborulok.gif

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Helboar írta:
2020.06.15., hétf. 17:01
lehoako írta:
2020.06.15., hétf. 16:48
Helboar írta:
2020.06.15., hétf. 11:27
Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.

Pl ez

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m
Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volna :D .

https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-fl ... sztje_2082

Melyik a dac/amp/preamp készülék?

A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?
Ez pl sztem Téged vár.

viewtopic.php?f=64&t=145582

A dugók is vállalhatók rajta, és simán vehetsz hozzá 4mm2-es madzagot, kb 5E/m áron.

Igen, kb azért, amit leírtál. Plusz a vezető jópár esetben mégcsak réz se, és van, amikor csak 0.75-ös... Az árnyékolás is fontos, ez is hat a hangra, de most még ez túl ezoterikusan hangozhat Neked, de fel a fejjel, tapasztalj sokat! :smile32:

Milyen komponensbe menne?

Helboar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Helboar »

lehoako írta:
2020.06.15., hétf. 16:48
Helboar írta:
Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.

Pl ez

A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Helboar írta:

Pl ez

Helboar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Helboar »

Pl ez

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:52
Ez lehet még jobb lenne,csak nem tudok forrasztani.
BP-303G-banandugo.jpg
Senki sem tud, mindenki pákával csinálja. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.06.11., csüt. 07:51-kor.
Ok: elsrontott idézetszint javítása

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:52
Nekem ez a jó.
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg

BP-303G-banandugo.jpg
Igen, ezek tökjók, Nordost Z-dugó klónok, de miért nem tudsz forrasztani? És nincs a közelben fórumtárs?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Nekem ez a jó.
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg (52.36 KiB) Megtekintve 3149 alkalommal
BP-303G-banandugo.jpg
BP-303G-banandugo.jpg (39.3 KiB) Megtekintve 3149 alkalommal

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:38
lehoako írta:
2020.06.09., kedd 16:25
Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:12

Nem ródiumos volt.Egy egyszerű z banánt cseréltem egy masszív,olyan van benne anyag bőven típusúra,de nem kellett volna.
Rezet foszforbronzra akkor, ha jól gondolom... Hát igen, tudom, mit éreztél. :D

Ha jól gondolom, főleg a felbontás és a hangsúlyok változtak meg. Ha teheted egyszer, adj egy esélyt egy szett ezüst banándugónak/villának, nagyobb felbontás és pontosság jön vele. :smile32:
A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is.BP-6220G.jpgm
Én ugyan ilyet használok csak ródiumosból nálam tökéletesen muzsikálnak, sőt magasba húzó rendszereknél kifejezetten ajánlatos használni.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

lehoako írta:
2020.06.09., kedd 16:25
Shimano írta:
lehoako írta:
2020.06.09., kedd 15:45

Nem vallatlak, de nem tökvéletlenül ródiumos csatit tettél a réz hangfaldrót végére, mint én? :D
Nem ródiumos volt.Egy egyszerű z banánt cseréltem egy masszív,olyan van benne anyag bőven típusúra,de nem kellett volna.

Ha jól gondolom, főleg a felbontás és a hangsúlyok változtak meg. Ha teheted egyszer, adj egy esélyt egy szett ezüst banándugónak/villának, nagyobb felbontás és pontosság jön vele. :smile32:
A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is.
BP-6220G.jpg
BP-6220G.jpg (49.37 KiB) Megtekintve 3084 alkalommal
m

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Shimano írta:
lehoako írta:
2020.06.09., kedd 15:45

Nem vallatlak, de nem tökvéletlenül ródiumos csatit tettél a réz hangfaldrót végére, mint én? :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”