Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
nem működik, és akkor sem ha csak az egyiket választod ki
akkor is hibáznak néha :(
nem jöttem még rá a megoldásra
más aki két kimenetet használ így?
akkor is hibáznak néha :(
nem jöttem még rá a megoldásra
más aki két kimenetet használ így?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- Blondsztyú
- Fórumlakó
- Értékelés: 78
A HDCP az oka állítólag! Rákötött okos TV-vel beszélgetni akar időnként.
A menüben a HDMI Dualt (Auto) rakd át HDMI 2-re (ha azon van a proji) és jó lesz!
Remélem
A menüben a HDMI Dualt (Auto) rakd át HDMI 2-re (ha azon van a proji) és jó lesz!
Remélem

Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Kipróbálom, azért remélem nem kell belenyugodnom az állandó képkimaradásba.
Ha esetleg vannak sorstársak ki lehetne deríteni a lánc melyik eleme lehet a hibás.
Ha esetleg vannak sorstársak ki lehetne deríteni a lánc melyik eleme lehet a hibás.
Valószínű, hogy projizás közben kezet akar fogni a tv-vel is a HDMI. Próbáld ki, hogy lehúzod a TV out-ot és ha nem csinálja, akkor ez van.DougButabi írta: ↑2020.06.11., csüt. 11:24Elég régóta meg akartam kérdezni, miért lehet, de nekem is néha elmegy a kép az erősítő HDMI2-jére kötött projektorokon.
Érzésre mintha köze lenne villanyfelkapcsolásokhoz, egyéb elektromos készülékek indulásához, de lehet csak beképzelem.
A vas Denon AVR X2400, tévén sosincs semmi baja, projektorok egy film alatt 2-3 alkalommal elsötétülnek egy másodpercre, és kiírják a a bemeneti forrás nevét pl HDMI1 de eddig is azon volt, mintha frekvenciát váltott volna a lejátszó.
Ha valakinek van ötlete ne tartsa magába.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Elég régóta meg akartam kérdezni, miért lehet, de nekem is néha elmegy a kép az erősítő HDMI2-jére kötött projektorokon.
Érzésre mintha köze lenne villanyfelkapcsolásokhoz, egyéb elektromos készülékek indulásához, de lehet csak beképzelem.
A vas Denon AVR X2400, tévén sosincs semmi baja, projektorok egy film alatt 2-3 alkalommal elsötétülnek egy másodpercre, és kiírják a a bemeneti forrás nevét pl HDMI1 de eddig is azon volt, mintha frekvenciát váltott volna a lejátszó.
- R.G.
- Törzsvendég
csak a dual HDMi nem annyira stabil még mindig
Én is tapasztaltam, hogy összezavarják egymást és valami hiba, vagy információ áramlás szünet lép fel, így hibázik a kép
nagyon furi, de ez van :(
Más is tapasztal ilyen hibát
Nekem is akkor teljesen stabil a proji, ha a prociból csak a neki menő ág van bedugva
Úgy kerültem ki, hogy mivel WIFIs a TV is, így nem kötöm rá a procira csak a projit
Én is tapasztaltam, hogy összezavarják egymást és valami hiba, vagy információ áramlás szünet lép fel, így hibázik a kép
nagyon furi, de ez van :(
Más is tapasztal ilyen hibát
Nekem is akkor teljesen stabil a proji, ha a prociból csak a neki menő ág van bedugva
Úgy kerültem ki, hogy mivel WIFIs a TV is, így nem kötöm rá a procira csak a projit
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Ma már sok procinak, avr-nek van dual hdmi kimenete. Kell egy olcsó monitor és kész. Szerintem ezt olyan kevesen használnák, hogy nem érdemes foglalkozni vele.
Másik megoldás pedig tényleg a telefonos/hálózatos vezérlés.
Másik megoldás pedig tényleg a telefonos/hálózatos vezérlés.
Nem rossz ötlet amúgy, van aki biztos díjazza. Nekem csak egy lámpás az F22 úgyhogy nem érint a dolog. :)R.G. írta: ↑2020.06.10., szer. 21:50Szerintem viszon jo otlet, foleg ha a proji teljesen le is van szigetelve, hogy az a minimalis ventilator sajt se halljuk
En momemtan szeretem ha van kep, de azt si ha minimalisan lehet latni az infokat
Pl en azt is szeretem ha a sotet szobakban az elektronikak ledjei is azert latszodnak
En egy pirospontot adok az otletheh
![]()
Én egy csúnya háztetőt, az erdő tetejét meg az eget bámulom zenehallgatás közben.

PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- R.G.
- Törzsvendég
Szerintem viszon jo otlet, foleg ha a proji teljesen le is van szigetelve, hogy az a minimalis ventilator sajt se halljuk
En momemtan szeretem ha van kep, de azt si ha minimalisan lehet latni az infokat
Pl en azt is szeretem ha a sotet szobakban az elektronikak ledjei is azert latszodnak

Én mobilon a VNC távoli asztalt használom illetve a lejátszó program távirányító app-ját.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
nem kell kijelző ,ahhoz, hogy zenét tudj hallgatni a mozidon. a pc-det is tudod vezérleni egy tabletről vagy egy mobilról.. elég egy kodi és annak is van androidos vagy almás app-ja.. de a media lejátszókat is lehet hálózatról írányítani.. semmilyen kijelző nem kell hozzá.. feleslegesen töprengtetk ezen
bocsi 

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Új találmány (egy fórumtárssal ketten találtuk ki, de nem tudom, hogy szabad-e ideírni a nevét) ... szóval új projektoros találmány ... de előbb az oda vezető út...
Szóval egy telefonbeszélgetés során megállapítottuk, hogy a mozi feladata nem csak a filmnézés. Ha nem is ugyanennyire, de azért fontos másik feladata a mozinak a zenehallgatás. Miért? Nos:
- jó az akusztika
- kellemes, sötét, csendes környezet ... pont ideális "zenélésre"
- itt van csak 5-7db hangfal a hallgató körül elhelyezve, kalibrálva, sokcsatornás hanganyag megszólaltatására készen
- a történelemben egyszer már voltak boltban kaphatóak 4 csatornán megszólaló zenék ("kvadró hanglemezek" illetve magnószalagok) de a dolog végül nem igazán terjedt el (akkoriban kb. senki nem akart kvadró dekódert, második hangfalpárt és második komoly erősítőt venni horror pénzért ... ja, bocs, hát ezek ma viszont pont rendelkezésre állnak egy házimoziban, hiszen a mozi kedvéért már megvettük őket)
Konkrétan ma már hozzáférhetőek igen jó zenei anyagok többcsatornás formátumban, illetve divat lett a régi stúdió master szalagokból új, többcsatornás mix-eket készíteni. Nekem mondjuk a Pink Floyd eredetileg is így kevert albumai nagyon tetszenek, de a lehetőségek számosak azok számára is, akiknek más az ízlésük.
Probléma: ha a mozit (minőségi) zenehallgatásra akarjuk használni, (tipikusan) be kell kapcsolni a projektort ahhoz, hogy elindítsuk a meghallgatni kívánt zenét. Ennek az eredménye: zaj, áramfogyasztás, meleg, használódik az UHP lámpa, fény van a vásznon, ami nem kedvez a zenei élvezetnek. Ráadásul ezután nincs is szükség a vásznon a képre.
Megoldás: A kétlámpás Barco második lámpájának a helyére beteszünk egy LED-et. A cél NEM az, hogy ezzel elérjünk 15 footlambert fényerőt a vásznon. A cél csak az, hogy:
- abban az 1-2 percben, amikor erre szükség van, legyen annyi fény a vásznon, hogy lássuk pl. a Windows ikonokat. Erre pár footlambert fényerő elég, ennyit viszont könnyű elérni LED-del.
- a zene elindítása után "kompletten" kikapcsolhassuk a fényforrást (a LED-nek nem árt a "kapcsolgatás" és így koromsötét lesz a szobában
- a gépben a LED csak minimális hőt ad le, így a ventillátorok alapjáraton mennek (kisebb zaj)
Mozi "üzemmódban" tehát bekapcsoljuk a gépben az UHP lámpát (a LED is maradhat, plusz pár footlambert fényerő nem árt) azaz ekkor "kétlámpás" üzemmódban megy a gép (persze az elektronika nem tud róla, hogy a második lámpa helyén egy LED van). Amikor zenét akarunk hallgatni, "csak a 2. lámpa ég" üzemmódba kapcsoljuk át a gépet és innentől kezdve csak a LED világít ... de ezt kikapcsolhatjuk bármikor. Valószínűleg erre használható lenne a gép egyik trigger kimenete, ha ez "billenthető" a távirányító egyik dedikált gombjával, akkor egy egyszerű relével meg lehet csinálni, hogy a távirányító gomjának megnyomása kapcsolja ki-be a LED fényét. Magyarul "klikk" és lehet is zenét hallgatni teljes sötétben.
Szerintem ez egy jó ötlet ... de hát mások, ezzel ellentétes véleményét is tiszteletben tartom. :-)
Szóval egy telefonbeszélgetés során megállapítottuk, hogy a mozi feladata nem csak a filmnézés. Ha nem is ugyanennyire, de azért fontos másik feladata a mozinak a zenehallgatás. Miért? Nos:
- jó az akusztika
- kellemes, sötét, csendes környezet ... pont ideális "zenélésre"
- itt van csak 5-7db hangfal a hallgató körül elhelyezve, kalibrálva, sokcsatornás hanganyag megszólaltatására készen
- a történelemben egyszer már voltak boltban kaphatóak 4 csatornán megszólaló zenék ("kvadró hanglemezek" illetve magnószalagok) de a dolog végül nem igazán terjedt el (akkoriban kb. senki nem akart kvadró dekódert, második hangfalpárt és második komoly erősítőt venni horror pénzért ... ja, bocs, hát ezek ma viszont pont rendelkezésre állnak egy házimoziban, hiszen a mozi kedvéért már megvettük őket)
Konkrétan ma már hozzáférhetőek igen jó zenei anyagok többcsatornás formátumban, illetve divat lett a régi stúdió master szalagokból új, többcsatornás mix-eket készíteni. Nekem mondjuk a Pink Floyd eredetileg is így kevert albumai nagyon tetszenek, de a lehetőségek számosak azok számára is, akiknek más az ízlésük.
Probléma: ha a mozit (minőségi) zenehallgatásra akarjuk használni, (tipikusan) be kell kapcsolni a projektort ahhoz, hogy elindítsuk a meghallgatni kívánt zenét. Ennek az eredménye: zaj, áramfogyasztás, meleg, használódik az UHP lámpa, fény van a vásznon, ami nem kedvez a zenei élvezetnek. Ráadásul ezután nincs is szükség a vásznon a képre.
Megoldás: A kétlámpás Barco második lámpájának a helyére beteszünk egy LED-et. A cél NEM az, hogy ezzel elérjünk 15 footlambert fényerőt a vásznon. A cél csak az, hogy:
- abban az 1-2 percben, amikor erre szükség van, legyen annyi fény a vásznon, hogy lássuk pl. a Windows ikonokat. Erre pár footlambert fényerő elég, ennyit viszont könnyű elérni LED-del.
- a zene elindítása után "kompletten" kikapcsolhassuk a fényforrást (a LED-nek nem árt a "kapcsolgatás" és így koromsötét lesz a szobában
- a gépben a LED csak minimális hőt ad le, így a ventillátorok alapjáraton mennek (kisebb zaj)
Mozi "üzemmódban" tehát bekapcsoljuk a gépben az UHP lámpát (a LED is maradhat, plusz pár footlambert fényerő nem árt) azaz ekkor "kétlámpás" üzemmódban megy a gép (persze az elektronika nem tud róla, hogy a második lámpa helyén egy LED van). Amikor zenét akarunk hallgatni, "csak a 2. lámpa ég" üzemmódba kapcsoljuk át a gépet és innentől kezdve csak a LED világít ... de ezt kikapcsolhatjuk bármikor. Valószínűleg erre használható lenne a gép egyik trigger kimenete, ha ez "billenthető" a távirányító egyik dedikált gombjával, akkor egy egyszerű relével meg lehet csinálni, hogy a távirányító gomjának megnyomása kapcsolja ki-be a LED fényét. Magyarul "klikk" és lehet is zenét hallgatni teljes sötétben.
Szerintem ez egy jó ötlet ... de hát mások, ezzel ellentétes véleményét is tiszteletben tartom. :-)
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Ez egy nagyon tanulságos teszt! Köszönöm!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Morph
- Törzsvendég
Jogos a felvetésed, e sajnos igazából 1-2 cég van, aki rábiggyesszt a kábelre a szükségesnél többet. Ez van.kpykpy írta: ↑2020.04.19., vas. 10:44Köszi!
Vásárolni szeretnék használtan 2.0-s kábelt és ott (főleg a jelen helyzetben) kevés esélyt látok a tesztelésre vásárlás előtt.
AQ dobozokon annyi difit vettem észre h a 2.0-s dobozán ott figyel külön a HDR logó is. (csak azt nem értem, miért nem írják rá, ha már külön feltudják tüntetni a dobozon h 4k, hdr, 18gbps, ethernet, stb...)
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Köszi!
Vásárolni szeretnék használtan 2.0-s kábelt és ott (főleg a jelen helyzetben) kevés esélyt látok a tesztelésre vásárlás előtt.
AQ dobozokon annyi difit vettem észre h a 2.0-s dobozán ott figyel külön a HDR logó is. (csak azt nem értem, miért nem írják rá, ha már külön feltudják tüntetni a dobozon h 4k, hdr, 18gbps, ethernet, stb...)
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
Anthem AVM60
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Bekötöd és tesztfileokat küldesz rá, majd kiderül, hogy mit fog bírni.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Egy leírás/doboz nélküli használt kábelről, honnan tudható meg h milyen típus (pl.: 1.4 vagy 2.0) ??
Példának audioquest márkát hoznám fel. Én nem vettem észre se a dobozon se a kábelen jelzést...
Egy leírás/doboz nélküli használt kábelről, honnan tudható meg h milyen típus (pl.: 1.4 vagy 2.0) ??
Példának audioquest márkát hoznám fel. Én nem vettem észre se a dobozon se a kábelen jelzést...
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
Anthem AVM60
- Morph
- Törzsvendég
Nagyon jó kis proji összehasonlító teszt. A kapott képet élesség, felbontás aspektusból vizsgálja. Én személy szerint egy Sony-t nagyon is megnéztem volna, (gondolom , olyasmi, mint az nx7) de a lényeg így is látszik, mit is tudnak a mai 4k projik. Érdemes-e egyiket a másik helyett. Sajnos angol, de azt gondolom a képekből, verdikt-ből mindenki ért!
A cikk két oldalas ez a konklúzió, de ott van benne a link, amivel az 1. rész is elolvasható.Ott csak a mérési metodikát és 1-2 alapfogalmat fejt ki, hogy is működik az e-shift, meg ilyenek. Elég sok dolog visszaköszön Pali írásaiból...
Csupa 4 k proji, pici dmd-vel, Espsonnnal natív !k és nem natív 4K JVC-vel. Hajrá!! #MARADJOTHHON, ÉS VETÍTS!!
https://www.projectorcentral.com/Projec ... Part-2.htm
A cikk két oldalas ez a konklúzió, de ott van benne a link, amivel az 1. rész is elolvasható.Ott csak a mérési metodikát és 1-2 alapfogalmat fejt ki, hogy is működik az e-shift, meg ilyenek. Elég sok dolog visszaköszön Pali írásaiból...
Csupa 4 k proji, pici dmd-vel, Espsonnnal natív !k és nem natív 4K JVC-vel. Hajrá!! #MARADJOTHHON, ÉS VETÍTS!!
https://www.projectorcentral.com/Projec ... Part-2.htm
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Hasonló vásznam volt. A motor felőli oldalon 1db csavar tart egy kb. 2x5cm-es lemez lapkát, azt le kell venni és mögötte van a végállás állító csavar. Legalábbis nálam így volt.Bose1976 írta: ↑2020.04.08., szer. 09:01Ugyan ilyen van csak 260x200cm ben.... 100 ezer felett volt és nagyon jó csak ezzel szívok... :(
https://www.emag.hu/medium-motoros-veti ... ario_ID=49
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Nagyon köszönöm
- R.G.
- Törzsvendég
ha jól találtam meg akkor:
https://mediumkft.hu/kapcsolat/
írjál nekik, vagy hívd fel őket, hátha segítenek
"35 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT
A Medium Magyarország a német a Medium Gmbh. kizárólagos magyarországi képviselete, mely több mint 35 éves szakmai tapasztalatával és gyártói hátterével jelenleg 25 országban nyújt megoldást az iskolák, oktatótermek és az otthoni szórakozás számára. Ennek köszönhetően a kimagaslóan magas minőségű termékeinkkel és tudásunkkal minden igényedet kielégítjük."
https://mediumkft.hu/kapcsolat/
írjál nekik, vagy hívd fel őket, hátha segítenek
"35 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT
A Medium Magyarország a német a Medium Gmbh. kizárólagos magyarországi képviselete, mely több mint 35 éves szakmai tapasztalatával és gyártói hátterével jelenleg 25 országban nyújt megoldást az iskolák, oktatótermek és az otthoni szórakozás számára. Ennek köszönhetően a kimagaslóan magas minőségű termékeinkkel és tudásunkkal minden igényedet kielégítjük."
Ez valami Kínai csodabogár, ez nem Somfy motor, nem hiszem, hogy lesz rajta végállás állítás.Bose1976 írta: ↑2020.04.08., szer. 09:01Ugyan ilyen van csak 260x200cm ben.... 100 ezer felett volt és nagyon jó csak ezzel szívok... :(
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ugyan ilyen van csak 260x200cm ben.... 100 ezer felett volt és nagyon jó csak ezzel szívok... :(
Milyen vászonról van szó?
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000