Helboar írta: ↑2020.06.13., szomb. 12:49
Aszpirin írta: ↑2020.06.13., szomb. 12:34
Ehhez a fenti javaslathoz még annyit, hogy a BlueSound-hoz ugyan alapból nem jár távirányitó, de
bármilyen infratávirányítóra meg tudod “tanítani” - igen, itt fordítva van, nem a távirányítót kell betanítani a lejátszóra, hanem a lejátszót a távirányítóra. Én egy használaton kívüli régi vhs-lejtsző távirányítóját “idomítottam” rá, környezetbarát újrafelhasználás

Azért ha tudsz, vásárlás előtt győződj meg róla (saját füllel, nem mások állításai alapján), hogy a hangminősége megfelel-e az elvárásaidnak. Biztos, ami biztos.
Akkor te is javaslod ezt a node 2i készüléket ? Mert akkor ketten vagytok már, akik az igényeimet figyelembe véve erre voksoltok.
Ahogy írtam a lényeg hogy minnél zajtalanabban,torzítás mentesen vigye át a jelet coaxon keresztül a jelet. Mert külső dac/amp/preamp fogja szolgáltatni a hangot, ezért nekem teljesen mindegy hogy a hálózati lejatszoba milyen dac van,vagy milyen a hangja. Lényeg a funkciók ,és hogy nagyon stabil legyen, a szoftvere is frissítse magát ,illetve stabilan működjön iPhone és iPod alól is. Illetve Zajtalanul működjön.
Tökéletesen értettem az elején is, hogy mire kell, DE sajnos nem tudom, mit értesz azalatt, hogy “zajtalanul működjön”:
- hogy maga az eszköz ne adjon ki magából hallható zajokat? - nos erről megnyugtatlak, nem fog, nincs benne pl nagy toroid trafó :), ami búgjon
- hogy ne szórja meg a környezetét “digitális” EM zajjal? - valamennyire meg fogja - kapcsolóüzemű beépített tápja van és műanyag doboza...
- hogy maga a koax S/PDIF-en távozó jel ne tartalmazzon zajt? - na ez egy komplex kérdés, mert nincs a szó szoros értelmében vett zajmentes digitális audiokimenet. De azok a zajfélék, amik egy digitális jelre értelmezhetőek (jitter, fáziszaj, kvantálási zaj, stb) nagyon extrém esetektől eltekintve nem ugy jelentkeznek, ahogy az analóg zaj, hanem a hangminőséget befolyásolják. Ebben az értelemben bizony egy digitális futóműnek is van “hangja” - ezért írtam, hogy hallgasd meg, mielőtt megvennéd, hogy kielégíti-e a hangminőségbeli elképzeléseidet.
A többi általad említett követelmény teljesül: stabil, vannak frissítések, van elég jől használható iOS-es vezérlőszoftver hozzá (ingyen), tud Spotify-t és Tidalt is (meg még egyebeket is). DLNA-t nem támogat. Csak SMB hálózati megosztásokról játszik le helyileg megosztott zenét (tudtommal). Roon endpointként elvileg tud működni (azért elvileg, mert én nem próbáltam, de mindenféle problémáról lehet olvasni a neten).
Egyébként: hajlamos vagyok egyetérteni dbrnsk-val.