Hogy ne lenne...
System preferences › Energy saver ›
Külön tudod állítani, hogy a display mikor aludjon be és a gép.
Ha never-re teszed, nem alszik be.
Hogy ne lenne...
VLC-nek van remote app-ja, illetve a Kodi-t pl. tudod kezelni gyári Apple remote-tal is.vkz írta: ↑2020.05.16., szomb. 16:30Az alábbival kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Adott MacMini, Audirvana. Viszont azon gondolkodtam, hogy nem lehetne-e valahogy megoldani hogy videó lejátszására is a Mac-et használjam. Jelenleg egy Popcorn van erre a célra, de akkor egy készülékkel kevesebb lenne.
Szóval a kérdés az, hogy az Audirvana mellett tudok-e olyan videó lejátszó programot telepíteni, aminek van iPad appja, és valahogy rá tudom venni ugyanúgy az USB dacot használja.
Esetleg akkor működhet ha az Audirvana nem exlusive acces beállítással megy?
Az nem opció hogy ezerrel, billentyűzettel át kelljen állíttatni dolgokat, mert nem csak nekem kell tudni használni.
Jelenleg ugye az iPad Audirvana appal képernyő nélkül használható. Ez így jó.
Nyilván a videóhoz úgyis kell a TV, de jó lenne a kanapéról irányítani (és hogy ne kelljen az Audirvana beállításokban turkálni.
Ha nem, akkor nem, akkor marad a Popcorn.
Köszivkz írta: ↑2020.07.03., pén. 00:44Én az iPad-en használom a Remote programját. Nincs ilyen probléma, kivéve ha a frissül az Audirvana, vagy a Mac.Ruben írta: ↑2020.07.02., csüt. 21:53Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Mac mini+ Audirvana. A Mac állandóan be van kapcsolva. Ha zenét akarok hallgatni akor bekapcsolom a dac- ot és az esetek 99%-ban nem hajlandó elindítani a zenét az Audirvana. Ilyenkor csak egy dolog segít ha a Mac-t újraindítom. Néha elég ha az Audirvana- ból ki-be lépek de nem ez a jellemző csak bosszantó mert mindig be kell kapcsolnom a Tv- t ha zenét akarok hallgatni.
Köszönöm a segítséget.
Viszont a MacMini is szeret elaludni (és nincs olyan gyári beállítás hogy ezt elkerüljük), hacsak nem fut rajta olyan program ami megakadályozza. Ez ingyenes, nálam az Owly fut. Be lehet állítani hogy eternity legyen az ébrenlét. A saját beállításokban különben bármit állítottam be sleep módba ment, és nem indult el az Audirvana Remote appal.
Hátha segítség, lehet más a baj...

Én az iPad-en használom a Remote programját. Nincs ilyen probléma, kivéve ha a frissül az Audirvana, vagy a Mac.Ruben írta: ↑2020.07.02., csüt. 21:53Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Mac mini+ Audirvana. A Mac állandóan be van kapcsolva. Ha zenét akarok hallgatni akor bekapcsolom a dac- ot és az esetek 99%-ban nem hajlandó elindítani a zenét az Audirvana. Ilyenkor csak egy dolog segít ha a Mac-t újraindítom. Néha elég ha az Audirvana- ból ki-be lépek de nem ez a jellemző csak bosszantó mert mindig be kell kapcsolnom a Tv- t ha zenét akarok hallgatni.
Köszönöm a segítséget.

Én a mac saját lejátszóját használom az Inka-t. Audivana-ból ki kell lépni ha filmet nézek és akkor van hang, külömben az audirvana kisajátítja a dac-ot.Vinkler írta: ↑2020.05.16., szomb. 21:28Én a kodit használom. ipad a táv.vkz írta: ↑2020.05.16., szomb. 16:30Az alábbival kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Adott MacMini, Audirvana. Viszont azon gondolkodtam, hogy nem lehetne-e valahogy megoldani hogy videó lejátszására is a Mac-et használjam. Jelenleg egy Popcorn van erre a célra, de akkor egy készülékkel kevesebb lenne.
Szóval a kérdés az, hogy az Audirvana mellett tudok-e olyan videó lejátszó programot telepíteni, aminek van iPad appja, és valahogy rá tudom venni ugyanúgy az USB dacot használja.
Az nem opció hogy ezerrel, billentyűzettel át kelljen állíttatni dolgokat, mert nem csak nekem kell tudni használni.
Nyilván a videóhoz úgyis kell a TV, de jó lenne a kanapéról irányítani (és hogy ne kelljen az Audirvana beállításokban turkálni.

Én a kodit használom. ipad a táv.vkz írta: ↑2020.05.16., szomb. 16:30Az alábbival kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Az első kérdésre a válasz: minden valószínűség szerint IGEN.puha írta: ↑2020.05.14., csüt. 10:33Az volna a kérdésem, hogy a Lightning csatlakozón keresztül lehetséges-e az Ipad-et a dacomhoz csatlakoztatni, és így hallgatni a Tidalt? A dac USB-B csatlakozót tud fogadni. Magyarországon nem, külföldi oldalakon találtam Lightning/USB-B kábelt.
Ennél talán fontosabb kérdés, hogy mindezt érdemes-e vagy soha nem lesz belőle jó hang (mi a jó hang?), illetve mi várható?
tüske+acryl+olomgolyo+feketekadkileposzivacswittao írta: ↑2020.03.31., kedd 00:17Használ esetleg valaki ilyet?
https://www.mojo-audio.com/mac-mini-upgrades/

De lelkes voltam (bár kifejezni nem tudom túl jól a lelkesedést + meggyűlt a bajom a hálózat DC komponensével, és marhára búgott a toroid, nem csak ebben). És lelkes vagyok még mindig.Majik írta: ↑2020.05.09., szomb. 20:37A Mac minihez nagyon jó beruházás volt a Teradak táp. Amikor Luminra váltottam eladtam a Teradak tápot (itt a fórumon), de csodálkoztam, mert a vevő visszajelzése nem volt túl lelkes... Nálam hatalmas javulást okozott.
Nemrég érkezett meg a Luminhoz is egy tuning tápegység (Mzperx), röviden csak annyit, kategóriaugrás, készülékcsere nagyságrendű javulás.
Szerintem egy tápegység többet hoz. Árban hasonló az alátéthez.
A Mac minihez nagyon jó beruházás volt a Teradak táp. Amikor Luminra váltottam eladtam a Teradak tápot (itt a fórumon), de csodálkoztam, mert a vevő visszajelzése nem volt túl lelkes... Nálam hatalmas javulást okozott.Ernie írta: ↑2020.05.08., pén. 06:37nem de engem is érdekelne.wittao írta: ↑2020.03.31., kedd 00:17Használ esetleg valaki ilyet?
nem de engem is érdekelne.wittao írta: ↑2020.03.31., kedd 00:17Használ esetleg valaki ilyet?

Engem is ez tévesztett meg, mert rákeresve a Hiface Two-ra találtam először, és annál az az infó, hogy nem kell a driver.

Hi!