Ismét segítségért vagy legalább egy válaszért fordulnék, a nálam sokkal járatosabbakhoz az AV erősítők világában.
Adott egy Pioneer VSX-LX303 AV erősítő, /a SPOTIFY-t nagy elégedetséggel használom/ amiből szeretnék még többet kihallani,
ezért előfizettem a TIDAL prémiumra. Na ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
1. A kezelése itt a fent nevezett erősítőn nem olyan flott mint a Spotinak. /Kicsit butuskább az alkalmazás/
De ami érdekes, hogy bármit is hallgatok 16bit/44,1kHz vagy 16/48 vagy esteleg 24 bit is volt a felbontás értékeke és ugye elméletileg ennél sokkal magasabb felbontást ígér az előfizetésem. Kérdésem, hogy ezzel az erősítővel/ami a DAC-om is ugye/ hallhatok-e -pontosabban láthatok-e, mert nem biztos hogy meg is hallanám - magasabb felbontási értékeket.
2. Az Androidos telefonról próbáltam, de a Chromcast nem tolta át a "jelet" az erősítőre. Valami történ, bekapcsolta az AV-t majd mindenféle kapcsolódások voltak, de végül is hang nem szólalt meg, pedig a TV-n már az aktuális szám "fejlécét" is láttam! Kérdésem hogy valamit ügyetlenkedek és azért nem sikerült vagy más is küzd ilyen problémával.
3. Apple TV TIDAL appját használva egy sokkal barátibb felületet látok, de itt is látom, hogy az AV-be bejövő audio jel nem magasabb 48 kHz-nél, de lehet Apple Tv nem is tud többet. Próbáltam utána olvasni, de nem igazán lettem okosabb ezektől.
Ne értsetek félre nem kifogásolom én a hallott hang minőségét, csak............... na, hátha több is van benne, csak én butuska vagyok hozzá.
Ha valaki segítene, esetleg ha ilyen AV erősítője van vagy 503-as szívesen beszélnék is vele ha küld egy számot és nem zavarom vele szívesen fel is hívnám, hogy mit csinálok esetleg rosszul.
Köszönök előre is bármilyen segítséget! Szép napot mindenkinek!