Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Tibbi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tibbi »

Sziasztok,

Általánosságban milyen hang jellemzi a nagyobb márkákat? Gondolok itt arra, hogy például a Denon erőteljes, moziban jó, míg a Marantz sokkal lágyabb zeneibb, viszont moziban nem igazán jó, Onkyo, Pioneer, Yamaha...stb. Mik a jellemzői?

Tudom, hogy márkán belül is léteznek eltérések, de akkor is valamilyen csapást, irányt adjatok.

krysn95
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: krysn95 »

Sziasztok!

Hátha más már megfejette..én napok óta nem tudom.

Minix neo n9 android (6-os android) media boxot használok, amire usb-n csatlakozik egy HDD háttértár a filmekkel.
Létezik rá , mód hogy ennek a HDD-nek a tartalmát gépről tudjam elérni, szerkeszteni, másolni, törölni, anélkül, hogy átkéne dugjam? Tehát elérhető a hálózaton valahogy?

Egyszerűen nem engedi az android, hogy módosítsam (talán mert rendszer mappának kezeli) se ftp, se airdroid se semmi...

nagyon köszi, minden tippet!!!

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: junior19 »

Hali!
https://itcafe.hu/tema/kodi_xbmc_kieges ... index.html

Itt minden lényeges dolgot megtalálsz. Érdemes átrágni az egészet.

krysn95

Sziasztok!
Van aki KODI-val használ andorid TV boxot lejátszóként?
Szükségem lenne némi segítségre a KODI beállításához...

Egy külső HDD-n vannak a filmek (.mkv) amiket a lehető legegyszerűbben szeretnék KODI-n megjeleníteni, úgy, hogy fapados távirányítóval tudjak lépkedni köztük..és esetleg még film plakát vagy kép is látszódjon

Röviden valami olyasmit szeretnék, hogy a hdd-n lévő fájlok poszter fal szerűen jelenlejnek meg már a KODI indításakor. Lehet ilyet?

nagyon köszi!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

HDMI elosztó témához pár gondolat.
ImgW.ashx.jpg
ImgW.ashx.jpg (51.47 KiB) Megtekintve 2843 alkalommal
Én ilyet használok. Simán kompatibilis a régebbi készülékekkel, DTS-HD Dolby True-HD Dolby D. plus.... "átengedését" illeti.
A képpel viszont trükközni kell.Ugyanis ha a képmegjelenítő nem 4K-s viszont 4K jelet szeretnénk nézni pl egy 1080p projival,vagy tv-vel.
Azt csak úgy hajlandó átengedni ha a m.lejátszón,ami jelen esetben Zido Z9/
X20 pro beállítom a tényleges natív felbontását az adott képmegjelenítőnek pl 1080P 24Hz vagy 1080P 60Hz ,de magasabb felbontást kiválasztva,vagy esetleg Auto beállításnál már nem ad ki képet.
4K-s tv-n természetesen max felbontás és Auto beállítással is működik.

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

kohutaki írta:
2020.04.27., hétf. 12:20
junior19 írta:
2020.04.25., szomb. 19:35
"vga kártyából kijön a jel, ami legyen 4k hdr. Ezt utána kétfelé küldöd, egyet a tv-re a kép miatt, egyet az avr-re a hang miatt. Így nem kell az avr-ből jöjjön a kép a tv-re, és nem gond ha nem tud 4k-t,hdr-t."

Ezért kötött bele. Mert nem olcsó az olyan elosztó, ami biztosan fog működni ilyen felhasználásra. Biztosan működő az olyan, amelyiknek egyik kimenete HDMI2.0, a másik pedig HDMI 1.3, max 1.4.
A HDR miatt kell a HDMI2.0, de ha az elosztó mindkét kimenete HDMI 2.0-ás, az nem biztos, hogy fog működni ha az egyik eszköz csak HDMI 1.3-as.
Köszönöm a válaszokat. Igazából sokkal olcsóbb lenne, ha az alaplapi HDMI kimenetből tudnék hangot kiszedni. Ez VGA mellett lehetetlen? Azt olvastam fórumokba, hogy ugyan a VGA használata mellett az alaplapi HDMI kimenet letilt, de BIOS-ba vissza lehet állítani, hogy az is működjön.
Szerintetek ezt meg lehet oldani?
Ez érdekes mert valakinek működött.Valakinél istenért se jött össze. Mikor HTPC-m volt nálam ment.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

krysn95 írta:
2020.04.27., hétf. 13:49
R.G. írta:
2020.02.06., csüt. 07:11
Amit szeretnel arra szerintem kb mindegyik alkalmas
En Zidoo t hasznalok az tok rendben van...
De oovass bele a medialejatszo topikba, hatha talalsz magadnak valami infot amit keresel
Olcso "markas" pl xiaomi???
Ez a Zidoo nagyon tetszik..épp az amit keresek. Melyik típust javasoljátok belőle? Netflix app megy rajta?
köszi!
Én nem használom a Zidoon a Netflixet, de kérdezd meg őt, hátha használta:

viewtopic.php?f=31&t=144759
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

krysn95

R.G. írta:
2020.02.06., csüt. 07:11
Amit szeretnel arra szerintem kb mindegyik alkalmas
En Zidoo t hasznalok az tok rendben van...
De oovass bele a medialejatszo topikba, hatha talalsz magadnak valami infot amit keresel
Olcso "markas" pl xiaomi???
Ez a Zidoo nagyon tetszik..épp az amit keresek. Melyik típust javasoljátok belőle? Netflix app megy rajta?
köszi!

kohutaki

Hozzászólás Szerző: kohutaki »

junior19 írta:
2020.04.25., szomb. 19:35
"vga kártyából kijön a jel, ami legyen 4k hdr. Ezt utána kétfelé küldöd, egyet a tv-re a kép miatt, egyet az avr-re a hang miatt. Így nem kell az avr-ből jöjjön a kép a tv-re, és nem gond ha nem tud 4k-t,hdr-t."

Ezért kötött bele. Mert nem olcsó az olyan elosztó, ami biztosan fog működni ilyen felhasználásra. Biztosan működő az olyan, amelyiknek egyik kimenete HDMI2.0, a másik pedig HDMI 1.3, max 1.4.
A HDR miatt kell a HDMI2.0, de ha az elosztó mindkét kimenete HDMI 2.0-ás, az nem biztos, hogy fog működni ha az egyik eszköz csak HDMI 1.3-as.
Köszönöm a válaszokat. Igazából sokkal olcsóbb lenne, ha az alaplapi HDMI kimenetből tudnék hangot kiszedni. Ez VGA mellett lehetetlen? Azt olvastam fórumokba, hogy ugyan a VGA használata mellett az alaplapi HDMI kimenet letilt, de BIOS-ba vissza lehet állítani, hogy az is működjön.
Szerintetek ezt meg lehet oldani?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hát pedig ismerősöm pont így használja az Anthem 710-esét. Ami hdmi 1.4a. A tv-je pedig 4k hdr. A splittere 100 euró volt. Nekem mindegy, azt vesztek amit akartok.

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: junior19 »

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2020.04.25., szomb. 05:40
-KP- írta:
2020.04.25., szomb. 04:56
akkor vegyél egy hdmi splittert.
Ebbe is belekötök... :D
és akkor a splitterrel az 1.4 vagy 2.0 hdmi jelet küldje be az erősítő talán csak hdmi 1.3-as portjára?
:smile30:

vga kártyából kijön a jel, ami legyen 4k hdr. Ezt utána kétfelé küldöd, egyet a tv-re a kép miatt, egyet az avr-re a hang miatt. Így nem kell az avr-ből jöjjön a kép a tv-re, és nem gond ha nem tud 4k-t,hdr-t.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2020.04.25., szomb. 05:32
-KP- írta:
2020.04.25., szomb. 01:28
Értelmes házimozirendszerbe nem való tv. Felejtsd el.
:quetionmark:

Ne keverd már a házimozi rendszert a külön moziszobával :D
sicc már innen. :D Nem arra gondoltam, hogy megjelenítőnek ne. Hanem lejátszónak ne.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

kohutaki írta:
2020.04.25., szomb. 12:02
Köszönöm a segítséget, korábban írkáltam, hogy milyen eszközeim vannak, de az idézetekből már lemaradt sajnos. A konkrét kérdéseim ezek lennének: MSI GTX960 videókártyám van, és sajnos csak 1db HDMI kimenet van rajta, az viszont egész jó. Az alaplapon viszont csak 5.1 jack kimenet van.
Esetleg az nem megoldható, hogy videókártyából 4K HDMI jel a tv-be, és a tv egyik HDMI-ARC jelét pedig bevezetném az erősítőbe?
Illetve még egy fontos kérdés, ha HDMI jel bemegy a tv-be akkor a tv optikai kiementén keresztül ki tudok venni 5.1DD hangot?
Az egyetlen normális megoldás, hogy így kötöd be a rendszert, minden más gányolás:
Lejátszó -> AV erősítő <- HDMI ARC -> TV

Ha beírnád az aláírásodba, hogy milyen erősítő, lejátszó, tv, stb... van nálad használatban, akkor az segíteni fog azoknak, akik neked próbálnak segíteni. Mert most csak csikicsukizol velük és ezzel magad ellen dolgozol.

A kérdésedre a válasz, ha lejátszó - TV - AVR a jel útja, akkor jó eséllyel a TV konvertálni fogja a hangot valamire és minőségromlás lesz a végeredmény.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

kohutaki

ZolaBA írta:
2020.04.25., szomb. 05:40
-KP- írta:
és akkor a splitterrel az 1.4 vagy 2.0 hdmi jelet küldje be az erősítő talán csak hdmi 1.3-as portjára?

Az írt ds/dd/dts hang meg biztosan átmegy HDMI-ARC-n, azt kéne megnézni van-e.
De amúgy összességében kvva nehéz konkrét tanácsot adni konkrét kérdés nélkül. Ott kéne kezdeni, hogy milyen eszközök vannak...
Köszönöm a segítséget, korábban írkáltam, hogy milyen eszközeim vannak, de az idézetekből már lemaradt sajnos. A konkrét kérdéseim ezek lennének: MSI GTX960 videókártyám van, és sajnos csak 1db HDMI kimenet van rajta, az viszont egész jó. Az alaplapon viszont csak 5.1 jack kimenet van.
Esetleg az nem megoldható, hogy videókártyából 4K HDMI jel a tv-be, és a tv egyik HDMI-ARC jelét pedig bevezetném az erősítőbe?
Illetve még egy fontos kérdés, ha HDMI jel bemegy a tv-be akkor a tv optikai kiementén keresztül ki tudok venni 5.1DD hangot?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

-KP- írta:

Az írt ds/dd/dts hang meg biztosan átmegy HDMI-ARC-n, azt kéne megnézni van-e.
De amúgy összességében kvva nehéz konkrét tanácsot adni konkrét kérdés nélkül. Ott kéne kezdeni, hogy milyen eszközök vannak...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

-KP- írta:
Értelmes házimozirendszerbe nem való tv. Felejtsd el.
:quetionmark:

Ne keverd már a házimozi rendszert a külön moziszobával :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kohutaki

-KP- írta:
Értelmes házimozirendszerbe nem való tv. Felejtsd el. HDMI kábelt az avr-be szokás vezetni és a képet pedig az avr-ből a tv-be.
Igen, de akkor egy izom vasat kell vegyek, ami a 4K jelet tudja továbbítani. Sőt, olyat kell vegyek, ami a 4K HDR jelet tudja továbbítani. Sajnos, ezt nem látom megoldásnak.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Értelmes házimozirendszerbe nem való tv. Felejtsd el. HDMI kábelt az avr-be szokás vezetni és a képet pedig az avr-ből a tv-be.

kohutaki

zikmen7 írta:
2020.04.24., pén. 21:39
kohutaki írta:
2020.04.24., pén. 16:24
Pont ettől félek, hogy nem fogja az AV erősítő kezelni a 4K videó jelet, sőt, ebbe szinte biztos vagyok. Viszont mivel elég vacak a hangminőség, lehet hogy el is engedném akkor ebben az esetben a HDMI-t. Vagy ezek a hangminőségek minek számítanak (AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .)

Most arra gondoltam, hogy PC - TV összekötöm, ott átmegy a hang is, és a 4K videójel is. A TV-n meg van optikai kábel kimenet, azt meg össze tudnám kötni az AV erősítővel.
A másik ötletem, az alaplapnak van 5.1 kis jack kimenete, és azt kötöm össze az AV erősítővel. Kérdés, hogy az általam írt hangminőség átmegy e a 3.5mm jack 5.1kiemeneten?
Kis jack felejtős. Szőrnyű hang, nagy valószínűség szerint gerjedés a PC tápja miatt, szerintem ne büntesd magad vele.
Milyen VGA kártyád van, ami tudja a 4K-t és csak egy HDMI kimenete van?
A TV optikaijával meg tudod oldani a kérdést AC3, DD 5.1, illetve DTS hangig. De én nem ebbe az irányba mennék.
Inkább vennék egy olyan VGA kártyát, aminek van 2 HDMI kimenete, és meg van oldva a kérdés. Én az NVIDIA vonalat ismerem: GT930, GT1030 (ezek bírnak passzívak lenni, tehát venti nélküliek, de már elég régiek), a mai vonalon pedig a GTX 1650 tud mindent, ami video dekódoláshoz kellhet (x265, VP9, anyámkínja, stb.).
Ajánlott irodalom:
https://developer.nvidia.com/video-enco ... ort-matrix
Ha viszont 0 befektetés mellett akarod kihozni a maximumot, akkor ha az alaplapnak van vagy optikai, vagy coax kimenete, akkor addíg, amíg nem akarsz továbblépni VGA kártya fronton megoldás lehet a hang azon keresztüli átküldése az AVR-be.
MSI GTX960 videókártyám van, és sajnos csak 1db HDMI kimenet van rajta, az viszont egész jó. Az alaplapon viszont csak 5.1 jack kimenet van.
Esetleg az nem megoldható, hogy videókártyából 4K HDMI jel a tv-be, és a tv egyik HDMI-ARC jelét pedig bevezetném az erősítőbe.

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

kohutaki írta:
2020.04.24., pén. 16:24
Pont ettől félek, hogy nem fogja az AV erősítő kezelni a 4K videó jelet, sőt, ebbe szinte biztos vagyok. Viszont mivel elég vacak a hangminőség, lehet hogy el is engedném akkor ebben az esetben a HDMI-t. Vagy ezek a hangminőségek minek számítanak (AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .)

Most arra gondoltam, hogy PC - TV összekötöm, ott átmegy a hang is, és a 4K videójel is. A TV-n meg van optikai kábel kimenet, azt meg össze tudnám kötni az AV erősítővel.
A másik ötletem, az alaplapnak van 5.1 kis jack kimenete, és azt kötöm össze az AV erősítővel. Kérdés, hogy az általam írt hangminőség átmegy e a 3.5mm jack 5.1kiemeneten?
Kis jack felejtős. Szőrnyű hang, nagy valószínűség szerint gerjedés a PC tápja miatt, szerintem ne büntesd magad vele.
Milyen VGA kártyád van, ami tudja a 4K-t és csak egy HDMI kimenete van?
A TV optikaijával meg tudod oldani a kérdést AC3, DD 5.1, illetve DTS hangig. De én nem ebbe az irányba mennék.
Inkább vennék egy olyan VGA kártyát, aminek van 2 HDMI kimenete, és meg van oldva a kérdés. Én az NVIDIA vonalat ismerem: GT930, GT1030 (ezek bírnak passzívak lenni, tehát venti nélküliek, de már elég régiek), a mai vonalon pedig a GTX 1650 tud mindent, ami video dekódoláshoz kellhet (x265, VP9, anyámkínja, stb.).
Ajánlott irodalom:
https://developer.nvidia.com/video-enco ... ort-matrix
Ha viszont 0 befektetés mellett akarod kihozni a maximumot, akkor ha az alaplapnak van vagy optikai, vagy coax kimenete, akkor addíg, amíg nem akarsz továbblépni VGA kártya fronton megoldás lehet a hang azon keresztüli átküldése az AVR-be.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

kohutaki

zikmen7 írta:
2020.04.24., pén. 16:00
Nagyon köszi az eddigieket, egyre közelebb kerülök a házimozi világához :)

Alapvetően 4K filmeket szoktam nézni, ahol a hang viszont csak AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .
Ezt a minőséget jól sejtem, hogy az optikai kábel is át tudná vinni amúgy?

Az a helyzet, hogy a PC-mben jelenleg nincs hangkártya, így a kijövő jel az vagy jack, vagy HDMI. HDMIből 1db van a videó kártyámon és 1db van az alapban.
Jó az az elképzelésem, hogy úgy járok a legjobban, hogy a videókártyából kijövő jelet kötöm össze a TV-vel (mivel a kettő közel van egymáshoz, így a 4K jel simán átmegy), a házimozi erősítőbe pedig az alaplapból kijövő hdmi jelet kötöm be egy külön HDMI kábellel?
Ezen felül pedig még annyi, hogy egyenlőre 2frontot használok és 2 reart, ehhez szeretnék még venni egy centert.
Ti hogy oldanátok meg, vagy mit javasolnátok?
Az alaplapi HDMI nem megy, amikor dedikált VGA kártyád van. Szóval az az opció marad, hogy a PC - AV erősítő - TV sorrendben kötöd össze őket. Gond akkor lehet, ha az AV erősítőd nem tudja fogadni a 4K jelet, mert akkor ki kell kerülni a képpel, és csak a hangot kell küldeni feléje.

Szerintem engedd el az optikai/coax kábel témát, mozihoz bátran használj HDMI-t, oszt jóccakát'.

A center a legfontosabb eleme a házimozi rendszernek. Inkább várj, gyűjts, és jót vegyél! Gondolj bele, a mozi hosszának 100%-ában szól a center, emberek beszélnek rajta (nem elektromos hangkeltő eszközöket közvetít), ha vacak, akkor agyoncsap mindent.

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

Alapvetően 4K filmeket szoktam nézni, ahol a hang viszont csak AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .

Az a helyzet, hogy a PC-mben jelenleg nincs hangkártya, így a kijövő jel az vagy jack, vagy HDMI. HDMIből 1db van a videó kártyámon és 1db van az alapban.
Jó az az elképzelésem, hogy úgy járok a legjobban, hogy a videókártyából kijövő jelet kötöm össze a TV-vel (mivel a kettő közel van egymáshoz, így a 4K jel simán átmegy), a házimozi erősítőbe pedig az alaplapból kijövő hdmi jelet kötöm be egy külön HDMI kábellel?
Ezen felül pedig még annyi, hogy egyenlőre 2frontot használok és 2 reart, ehhez szeretnék még venni egy centert.
Az alaplapi HDMI nem megy, amikor dedikált VGA kártyád van. Szóval az az opció marad, hogy a PC - AV erősítő - TV sorrendben kötöd össze őket. Gond akkor lehet, ha az AV erősítőd nem tudja fogadni a 4K jelet, mert akkor ki kell kerülni a képpel, és csak a hangot kell küldeni feléje.

Szerintem engedd el az optikai/coax kábel témát, mozihoz bátran használj HDMI-t, oszt jóccakát'.

A center a legfontosabb eleme a házimozi rendszernek. Inkább várj, gyűjts, és jót vegyél! Gondolj bele, a mozi hosszának 100%-ában szól a center, emberek beszélnek rajta (nem elektromos hangkeltő eszközöket közvetít), ha vacak, akkor agyoncsap mindent.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

kohutaki

zikmen7 írta:
2020.04.24., pén. 08:51
A videó kártyámon van HDMI kimenet. Ezek szerint jobb a hangminőség így megoldva a rendszert, mintha még vennék pluszba hangkártyát? Az optikai kábelen meg ennyivel rosszabb a hangminős, mint a HDMI? Erősítő vásárláskor mit kell figyelnem azon túl, hogy legyen rajta HDMI bemenet és kimenet? Ott vannak különbségek a jelek feldolgozásában? Pontosabban előfordulhat olyan, hogy bizonyos fájlformátomú forrás anyagot, amit a PC-n beteszek, egyes erősítők nem tudnak feldolgozni?
Rengeteg fajta hangkártya van nagyon nagy minőségbeli különbségekkel. Ugyanez igaz az AV erősítőkre is.
Az optikai és coaxiális kábelek maximális felbontása 48 kHz 5.1 hang (AC3, vagy DTS). A HDMI minden hangformátum átvitelére alkalmas, minden mai hangformátumot beleértve. Itt azért oda kell figyelni, hogy melyik szintű HDMI kimenettel rendelkezik a VGA kártya (vagy a processzorba integrált VGA kártya), illetve az erősítő milyen verziójú HDMI bemenettel rendelkezik.

Az AV erősítők is átmentek /átmennek egy fejlődési folyamaton, a hangformátumok is folyamatosan fejlődtek, így érdemes figyelni, hogy a kiszemelt erősítő milyen hangformátumok kezelésére van felkészítve. Ha újat veszel, akkor valószínűleg már gazdag készletet találsz. Inkább az a döntő, hogy hány hangszóró meghajtására képes (neked mennyi van, és mennyit tervezel beüzemelni a jövőben)

A hangformátumok tekintetében fontos azt is tudni, hogy a a PC is képes a hangformátumok kezelésére, és a dekódolt hangfolyam továbbítására HDMI kábelen keresztül az erősítő felé. De a tiszta ügy az, ha ezt az AV erősítőre bízod (digital passthrough). Pl az ATMOS, vagy a DTS:X hangrendszerek dekódolásához fizetős szoftverek beszerzése kell a PC!-s dekódoláshoz, általában az erre képes AV erősítőkben ez adott.
A PC-s dekódolásnak akkor van inkább létjogosultsága, a pl. az általad felvetett hangkártyás megoldás felé mennél, mert akkor a PC-ben már meg kell történnie a dekódolásnak. Itt gondolni kell a hangkártya és az av erősítő összekötéséhez megfelelő kábelekre is.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”