Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Értelmes házimozirendszerbe nem való tv. Felejtsd el. HDMI kábelt az avr-be szokás vezetni és a képet pedig az avr-ből a tv-be.

kohutaki
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kohutaki »

zikmen7 írta:
2020.04.24., pén. 21:39
kohutaki írta:
2020.04.24., pén. 16:24
Pont ettől félek, hogy nem fogja az AV erősítő kezelni a 4K videó jelet, sőt, ebbe szinte biztos vagyok. Viszont mivel elég vacak a hangminőség, lehet hogy el is engedném akkor ebben az esetben a HDMI-t. Vagy ezek a hangminőségek minek számítanak (AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .)

Most arra gondoltam, hogy PC - TV összekötöm, ott átmegy a hang is, és a 4K videójel is. A TV-n meg van optikai kábel kimenet, azt meg össze tudnám kötni az AV erősítővel.
A másik ötletem, az alaplapnak van 5.1 kis jack kimenete, és azt kötöm össze az AV erősítővel. Kérdés, hogy az általam írt hangminőség átmegy e a 3.5mm jack 5.1kiemeneten?
Kis jack felejtős. Szőrnyű hang, nagy valószínűség szerint gerjedés a PC tápja miatt, szerintem ne büntesd magad vele.
Milyen VGA kártyád van, ami tudja a 4K-t és csak egy HDMI kimenete van?
A TV optikaijával meg tudod oldani a kérdést AC3, DD 5.1, illetve DTS hangig. De én nem ebbe az irányba mennék.
Inkább vennék egy olyan VGA kártyát, aminek van 2 HDMI kimenete, és meg van oldva a kérdés. Én az NVIDIA vonalat ismerem: GT930, GT1030 (ezek bírnak passzívak lenni, tehát venti nélküliek, de már elég régiek), a mai vonalon pedig a GTX 1650 tud mindent, ami video dekódoláshoz kellhet (x265, VP9, anyámkínja, stb.).
Ajánlott irodalom:
https://developer.nvidia.com/video-enco ... ort-matrix
Ha viszont 0 befektetés mellett akarod kihozni a maximumot, akkor ha az alaplapnak van vagy optikai, vagy coax kimenete, akkor addíg, amíg nem akarsz továbblépni VGA kártya fronton megoldás lehet a hang azon keresztüli átküldése az AVR-be.
MSI GTX960 videókártyám van, és sajnos csak 1db HDMI kimenet van rajta, az viszont egész jó. Az alaplapon viszont csak 5.1 jack kimenet van.
Esetleg az nem megoldható, hogy videókártyából 4K HDMI jel a tv-be, és a tv egyik HDMI-ARC jelét pedig bevezetném az erősítőbe.
Illetve még egy fontos kérdés, ha HDMI jel bemegy a tv-be akkor a tv optikai kiementén keresztül ki tudok venni 5.1DD hangot?

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: zikmen7 »

kohutaki írta:
2020.04.24., pén. 16:24
Pont ettől félek, hogy nem fogja az AV erősítő kezelni a 4K videó jelet, sőt, ebbe szinte biztos vagyok. Viszont mivel elég vacak a hangminőség, lehet hogy el is engedném akkor ebben az esetben a HDMI-t. Vagy ezek a hangminőségek minek számítanak (AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .)

Most arra gondoltam, hogy PC - TV összekötöm, ott átmegy a hang is, és a 4K videójel is. A TV-n meg van optikai kábel kimenet, azt meg össze tudnám kötni az AV erősítővel.
A másik ötletem, az alaplapnak van 5.1 kis jack kimenete, és azt kötöm össze az AV erősítővel. Kérdés, hogy az általam írt hangminőség átmegy e a 3.5mm jack 5.1kiemeneten?
Kis jack felejtős. Szőrnyű hang, nagy valószínűség szerint gerjedés a PC tápja miatt, szerintem ne büntesd magad vele.
Milyen VGA kártyád van, ami tudja a 4K-t és csak egy HDMI kimenete van?
A TV optikaijával meg tudod oldani a kérdést AC3, DD 5.1, illetve DTS hangig. De én nem ebbe az irányba mennék.
Inkább vennék egy olyan VGA kártyát, aminek van 2 HDMI kimenete, és meg van oldva a kérdés. Én az NVIDIA vonalat ismerem: GT930, GT1030 (ezek bírnak passzívak lenni, tehát venti nélküliek, de már elég régiek), a mai vonalon pedig a GTX 1650 tud mindent, ami video dekódoláshoz kellhet (x265, VP9, anyámkínja, stb.).
Ajánlott irodalom:
https://developer.nvidia.com/video-enco ... ort-matrix
Ha viszont 0 befektetés mellett akarod kihozni a maximumot, akkor ha az alaplapnak van vagy optikai, vagy coax kimenete, akkor addíg, amíg nem akarsz továbblépni VGA kártya fronton megoldás lehet a hang azon keresztüli átküldése az AVR-be.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

kohutaki

zikmen7 írta:
2020.04.24., pén. 16:00
Nagyon köszi az eddigieket, egyre közelebb kerülök a házimozi világához :)

Alapvetően 4K filmeket szoktam nézni, ahol a hang viszont csak AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .
Ezt a minőséget jól sejtem, hogy az optikai kábel is át tudná vinni amúgy?

Az a helyzet, hogy a PC-mben jelenleg nincs hangkártya, így a kijövő jel az vagy jack, vagy HDMI. HDMIből 1db van a videó kártyámon és 1db van az alapban.
Jó az az elképzelésem, hogy úgy járok a legjobban, hogy a videókártyából kijövő jelet kötöm össze a TV-vel (mivel a kettő közel van egymáshoz, így a 4K jel simán átmegy), a házimozi erősítőbe pedig az alaplapból kijövő hdmi jelet kötöm be egy külön HDMI kábellel?
Ezen felül pedig még annyi, hogy egyenlőre 2frontot használok és 2 reart, ehhez szeretnék még venni egy centert.
Ti hogy oldanátok meg, vagy mit javasolnátok?
Az alaplapi HDMI nem megy, amikor dedikált VGA kártyád van. Szóval az az opció marad, hogy a PC - AV erősítő - TV sorrendben kötöd össze őket. Gond akkor lehet, ha az AV erősítőd nem tudja fogadni a 4K jelet, mert akkor ki kell kerülni a képpel, és csak a hangot kell küldeni feléje.

Szerintem engedd el az optikai/coax kábel témát, mozihoz bátran használj HDMI-t, oszt jóccakát'.

A center a legfontosabb eleme a házimozi rendszernek. Inkább várj, gyűjts, és jót vegyél! Gondolj bele, a mozi hosszának 100%-ában szól a center, emberek beszélnek rajta (nem elektromos hangkeltő eszközöket közvetít), ha vacak, akkor agyoncsap mindent.

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Alapvetően 4K filmeket szoktam nézni, ahol a hang viszont csak AC3 5.1. @ 640 kbps vagy legjobb esetben is DD 5.1 @ 448 kbps .

Az a helyzet, hogy a PC-mben jelenleg nincs hangkártya, így a kijövő jel az vagy jack, vagy HDMI. HDMIből 1db van a videó kártyámon és 1db van az alapban.
Jó az az elképzelésem, hogy úgy járok a legjobban, hogy a videókártyából kijövő jelet kötöm össze a TV-vel (mivel a kettő közel van egymáshoz, így a 4K jel simán átmegy), a házimozi erősítőbe pedig az alaplapból kijövő hdmi jelet kötöm be egy külön HDMI kábellel?
Ezen felül pedig még annyi, hogy egyenlőre 2frontot használok és 2 reart, ehhez szeretnék még venni egy centert.
Az alaplapi HDMI nem megy, amikor dedikált VGA kártyád van. Szóval az az opció marad, hogy a PC - AV erősítő - TV sorrendben kötöd össze őket. Gond akkor lehet, ha az AV erősítőd nem tudja fogadni a 4K jelet, mert akkor ki kell kerülni a képpel, és csak a hangot kell küldeni feléje.

Szerintem engedd el az optikai/coax kábel témát, mozihoz bátran használj HDMI-t, oszt jóccakát'.

A center a legfontosabb eleme a házimozi rendszernek. Inkább várj, gyűjts, és jót vegyél! Gondolj bele, a mozi hosszának 100%-ában szól a center, emberek beszélnek rajta (nem elektromos hangkeltő eszközöket közvetít), ha vacak, akkor agyoncsap mindent.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W

kohutaki

zikmen7 írta:
2020.04.24., pén. 08:51
A videó kártyámon van HDMI kimenet. Ezek szerint jobb a hangminőség így megoldva a rendszert, mintha még vennék pluszba hangkártyát? Az optikai kábelen meg ennyivel rosszabb a hangminős, mint a HDMI? Erősítő vásárláskor mit kell figyelnem azon túl, hogy legyen rajta HDMI bemenet és kimenet? Ott vannak különbségek a jelek feldolgozásában? Pontosabban előfordulhat olyan, hogy bizonyos fájlformátomú forrás anyagot, amit a PC-n beteszek, egyes erősítők nem tudnak feldolgozni?
Rengeteg fajta hangkártya van nagyon nagy minőségbeli különbségekkel. Ugyanez igaz az AV erősítőkre is.
Az optikai és coaxiális kábelek maximális felbontása 48 kHz 5.1 hang (AC3, vagy DTS). A HDMI minden hangformátum átvitelére alkalmas, minden mai hangformátumot beleértve. Itt azért oda kell figyelni, hogy melyik szintű HDMI kimenettel rendelkezik a VGA kártya (vagy a processzorba integrált VGA kártya), illetve az erősítő milyen verziójú HDMI bemenettel rendelkezik.

Az AV erősítők is átmentek /átmennek egy fejlődési folyamaton, a hangformátumok is folyamatosan fejlődtek, így érdemes figyelni, hogy a kiszemelt erősítő milyen hangformátumok kezelésére van felkészítve. Ha újat veszel, akkor valószínűleg már gazdag készletet találsz. Inkább az a döntő, hogy hány hangszóró meghajtására képes (neked mennyi van, és mennyit tervezel beüzemelni a jövőben)

A hangformátumok tekintetében fontos azt is tudni, hogy a a PC is képes a hangformátumok kezelésére, és a dekódolt hangfolyam továbbítására HDMI kábelen keresztül az erősítő felé. De a tiszta ügy az, ha ezt az AV erősítőre bízod (digital passthrough). Pl az ATMOS, vagy a DTS:X hangrendszerek dekódolásához fizetős szoftverek beszerzése kell a PC!-s dekódoláshoz, általában az erre képes AV erősítőkben ez adott.
A PC-s dekódolásnak akkor van inkább létjogosultsága, a pl. az általad felvetett hangkártyás megoldás felé mennél, mert akkor a PC-ben már meg kell történnie a dekódolásnak. Itt gondolni kell a hangkártya és az av erősítő összekötéséhez megfelelő kábelekre is.

zikmen7
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A videó kártyámon van HDMI kimenet. Ezek szerint jobb a hangminőség így megoldva a rendszert, mintha még vennék pluszba hangkártyát? Az optikai kábelen meg ennyivel rosszabb a hangminős, mint a HDMI? Erősítő vásárláskor mit kell figyelnem azon túl, hogy legyen rajta HDMI bemenet és kimenet? Ott vannak különbségek a jelek feldolgozásában? Pontosabban előfordulhat olyan, hogy bizonyos fájlformátomú forrás anyagot, amit a PC-n beteszek, egyes erősítők nem tudnak feldolgozni?
Rengeteg fajta hangkártya van nagyon nagy minőségbeli különbségekkel. Ugyanez igaz az AV erősítőkre is.
Az optikai és coaxiális kábelek maximális felbontása 48 kHz 5.1 hang (AC3, vagy DTS). A HDMI minden hangformátum átvitelére alkalmas, minden mai hangformátumot beleértve. Itt azért oda kell figyelni, hogy melyik szintű HDMI kimenettel rendelkezik a VGA kártya (vagy a processzorba integrált VGA kártya), illetve az erősítő milyen verziójú HDMI bemenettel rendelkezik.

Az AV erősítők is átmentek /átmennek egy fejlődési folyamaton, a hangformátumok is folyamatosan fejlődtek, így érdemes figyelni, hogy a kiszemelt erősítő milyen hangformátumok kezelésére van felkészítve. Ha újat veszel, akkor valószínűleg már gazdag készletet találsz. Inkább az a döntő, hogy hány hangszóró meghajtására képes (neked mennyi van, és mennyit tervezel beüzemelni a jövőben)

A hangformátumok tekintetében fontos azt is tudni, hogy a a PC is képes a hangformátumok kezelésére, és a dekódolt hangfolyam továbbítására HDMI kábelen keresztül az erősítő felé. De a tiszta ügy az, ha ezt az AV erősítőre bízod (digital passthrough). Pl az ATMOS, vagy a DTS:X hangrendszerek dekódolásához fizetős szoftverek beszerzése kell a PC!-s dekódoláshoz, általában az erre képes AV erősítőkben ez adott.
A PC-s dekódolásnak akkor van inkább létjogosultsága, a pl. az általad felvetett hangkártyás megoldás felé mennél, mert akkor a PC-ben már meg kell történnie a dekódolásnak. Itt gondolni kell a hangkártya és az av erősítő összekötéséhez megfelelő kábelekre is.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

lens20 írta:
2020.04.23., csüt. 13:32
Üdvözletem mindenkinek. Azután szeretnék érdeklődni hogy a meglévő aktív házimozi rendszerem ami nem tudja dts,stb formátumokat, összelehet e kötni egy erősitővel ami már a legtöbb formátumot lejátsza.
Mennyi?
30.
Mi 30?
Mi mennyi?

Szóval kérdezni tudni kell, mert amit leírtál abból még Úri Geller sem mondja meg.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

lens20

Hozzászólás Szerző: lens20 »

Üdvözletem mindenkinek. Azután szeretnék érdeklődni hogy a meglévő aktív házimozi rendszerem ami nem tudja dts,stb formátumokat, összelehet e kötni egy erősitővel ami már a legtöbb formátumot lejátsza.

Béla91
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Béla91 »

Hello! Én is gépről zenélek filmezek.
Nem rosszabb a hangminőség optikai kábelen mint HDMI kábelen. Csakhogy Optikán úgy emlékszem DTS hang megy ki maximum. Abból az erősítő lekeverhet 5.1 et és sima stereot is. Viszont HDMI kábelen kimegy a DTS-HD formátum. Ez a filmek eredeti hangja szokót lenni illetve Dolby Atmos ahol jóval több csatornás hang megy ki. Érdemesebb egy jobbfajta HDMI kábellel megoldani az egészet. Amit figyelni kell szerintem és érdemes, hogy legyen ez a funkció erősítőbe hogy kikapcsolt állapotba is átengedi a HDMI jelet. Ami ugyan az újabb erősítökbe benne van szerintem nem tudom mi a neve hirtelen.
PC röl megy HDMI kábel az erősítőbe ami kikapcsolt állapotba átengedi, továbbítja a jelet a monitornak vagy tévének.
Így ha csak gépezel nem kell bekapcsolni az erősítőt, hogy legyen kép. HDMI kábelen a számítógépből videokártyán vagy akár integrált alaplapi HDMI-n is ki lehet küldeni direkten érintetlenül a jelet. Amit az erősítő lekódol és át is alakíthatód olyanná amilyet akarsz. Így kapod meg a hangot.
Másik kérdésre válaszolva. Minden kábel közt van különbség. Nem lényeges fölég kezdő szinten nem.

A szerencse nem véletlen. /Batman c. film/

kohutaki

-KP- írta:
2020.04.23., csüt. 08:24
kohutaki írta:
2020.04.23., csüt. 01:08
Sziasztok!

Nagyon kezdő kérdésem lenne, de életem első házimozi hangrendszerét most állítanám össze. PC-ről szeretnék filmet nézni, ami TV-re van kötve. Ha veszek egy 5.1 aminél van HDMI bemenet, akkor csak simán rá tudom kötni a pc-ből kijövő HDMI kábelt, és azzal már 5.1 hangjelet kap az erősítő? Vagy rossz az elgondolásom, és kell szerezzek a PC-be egy 5.1 hangkártyát, és optikai kábellel kötöm össze az erősítőmmel? A kettő között hangminőségben van különbség, ha igen, lényeges a különbség?
El lehet felejteni az optikai kimenetet. Meg a koaxiálist is. Ugyanis nem megy át rajta a HD hang. A videókártyákon szokott lenni hdmi kimenet azt kell használni. HDMI a vga kártyából az erősítőbe és onnan a tv-be. Ha nincs vga, hanem mondjuk processzorba integrált megjelenítőt használsz, akkor pedig az alaplapon kell lennie hdmi kimenetnek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kohutaki írta:
2020.04.23., csüt. 01:08
Sziasztok!

Nagyon kezdő kérdésem lenne, de életem első házimozi hangrendszerét most állítanám össze. PC-ről szeretnék filmet nézni, ami TV-re van kötve. Ha veszek egy 5.1 aminél van HDMI bemenet, akkor csak simán rá tudom kötni a pc-ből kijövő HDMI kábelt, és azzal már 5.1 hangjelet kap az erősítő? Vagy rossz az elgondolásom, és kell szerezzek a PC-be egy 5.1 hangkártyát, és optikai kábellel kötöm össze az erősítőmmel? A kettő között hangminőségben van különbség, ha igen, lényeges a különbség?
El lehet felejteni az optikai kimenetet. Meg a koaxiálist is. Ugyanis nem megy át rajta a HD hang. A videókártyákon szokott lenni hdmi kimenet azt kell használni. HDMI a vga kártyából az erősítőbe és onnan a tv-be. Ha nincs vga, hanem mondjuk processzorba integrált megjelenítőt használsz, akkor pedig az alaplapon kell lennie hdmi kimenetnek.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

scaurus írta:
2020.04.22., szer. 19:32

Nem a hangzás miatt, hanem egyáltalán az esetleges túlterhelés miatt.
Még annyit hogy az előző helyen is hiába volt dupla vagy tripla de akae 4-es konnektorod akkor is boztos hogy ugyan azt a kismegszakítót tehelted es ugyanazt a vezetéket mert csak tovább volt fűzve a vezeték a többi aljzatba. (Normális csatlakozó meg ekkora terhelest el kell hogy bírjon.)

kohutaki

Sziasztok!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

R.G. írta:
2020.04.22., szer. 21:23
Ez a porszivos hasonlat nem biztos, hogy megfelelo, mert a korabbi alberletemben olyan volt, hogy a porszivo csak egy konnektorol mehetett a konyhabol, mert kulonben lecsapta a biztisitekot. Jo szakik voltak mar a 70-s evekben is, akik kicsit alulmereteztek bizonyos szakaszokat bravo.gif

De ekkora teljesitmenyfelvetelt minden konnektornak el kell(ene) viselnije
2006-ban felújított lakasról beszélünk.
Az azért nem a 70-es évek😜

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Majd egy villanyszerelő kijavítja. De egy 3x2.5-es kábel egy 16A-es biztosítekot kiszolgál azaz kb. 3,6 kW-os teljesítményt. 3x1,5-es 2.5 kW-ot elbír. Kérdés a kismegszakító mérete meg a kábel vastagsága behatarolja.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Cutler írta:
2020.04.22., szer. 19:49
scaurus írta:
Nem biztos, hogy jó helyre írok.

Adottak az alábbi eszközök (amik az aláírásomban is vannak), melletük a gyári áramfelvételi adatokkal:
erősítő: 155 w
Bluray: 16 w
tévé: 72 w
beltéri egység: 25 w
modem: 13.3 w
Jamo j 112 sub: ???

A mélynyomó adatát nem találom sehol, neten sem sikerült.

A (naiv, primitív stb.) kérdesem: egy átlagosnak mondható (2006-ban felújított) társasházi lakásban ezek az eszközök egy elosztóból (így gyakorlatilag egy konnektorból) használhatóak?
(Eddig háromra voltak csatlakoztatva.)

Költöznünk kell, és az új helyen az audio/video eszközöknek szánt szobában különösebb macera nélkül csak egy konnektor érhető el.
Szerintem simán.
~400W, amit listáztál összesen, ha a szub mondjuk felvesz még 600-at, akkor is 1000W-nál vagy. Egy porszívó is van ilyen teljesítményen és annál nem hiszem, hogy gondolkozol olyanon, hogy vajon kibírja a rendszer vagy sem.🤷‍♂️
Ez a porszivos hasonlat nem biztos, hogy megfelelo, mert a korabbi alberletemben olyan volt, hogy a porszivo csak egy konnektorol mehetett a konyhabol, mert kulonben lecsapta a biztisitekot. Jo szakik voltak mar a 70-s evekben is, akik kicsit alulmereteztek bizonyos szakaszokat bravo.gif

De ekkora teljesitmenyfelvetelt minden konnektornak el kell(ene) viselnije
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

scaurus írta:

Adottak az alábbi eszközök (amik az aláírásomban is vannak), melletük a gyári áramfelvételi adatokkal:

A (naiv, primitív stb.) kérdesem: egy átlagosnak mondható (2006-ban felújított) társasházi lakásban ezek az eszközök egy elosztóból (így gyakorlatilag egy konnektorból) használhatóak?

Költöznünk kell, és az új helyen az audio/video eszközöknek szánt szobában különösebb macera nélkül csak egy konnektor érhető el.
Szerintem simán.
~400W, amit listáztál összesen, ha a szub mondjuk felvesz még 600-at, akkor is 1000W-nál vagy. Egy porszívó is van ilyen teljesítményen és annál nem hiszem, hogy gondolkozol olyanon, hogy vajon kibírja a rendszer vagy sem.🤷‍♂️

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

scaurus írta:
... ezek az eszközök egy elosztóból (így gyakorlatilag egy konnektorból) használhatóak?
Persze, nyugodtan.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

AndrewBoy_HuN írta:
2020.02.23., vas. 19:28
Koszi, akkor vegfokot keresek es nem sima sztereo erositot.
Igen. Ezt lehet érdemes lenne sztereó topikban folytatni. ;)
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

AndrewBoy_HuN
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: AndrewBoy_HuN »

Koszi, akkor vegfokot keresek es nem sima sztereo erositot.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AndrewBoy_HuN írta:
2020.02.23., vas. 13:45
Koszonom!
Ugy kepzelem el, hogy a hazimozi erositore vannak dugva a hdmi es dts/dd igenylo dolgok. Ez van a tvre rakotve. Ide jon be a center, hatsok es kesobb az atmos.

Stereo erositobe megy a lemezjatszo, md, magno es a cd. Ide a frontok vannak atkotve.

A stereo aux bemenetere rakotom rcaval az avr pre out frontot.
Szívesen, de NEM :D

Minden marad az erősítőre kötve.
Annyi változik csak, hogy a pre-out LEFT és RIGHT rca-val össze lesz kötve a végfokkal, plusz egy trigger ami bekapcsolja. Ennyi.

Semmi más nem változik.
Nem kell hangerőt külön állítani. Végfokon nem is tudod:

Kép

Kép

RCA be, táp be, hangsugi be, és ennyi dolgod van.
Triggered a soros csati alatt van. Piros jack!
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

AndrewBoy_HuN
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: AndrewBoy_HuN »

Koszonom!
Ugy kepzelem el, hogy a hazimozi erositore vannak dugva a hdmi es dts/dd igenylo dolgok. Ez van a tvre rakotve. Ide jon be a center, hatsok es kesobb az atmos.

Stereo erositobe megy a lemezjatszo, md, magno es a cd. Ide a frontok vannak atkotve.

A stereo aux bemenetere rakotom rcaval az avr pre out frontot.

Kerdes hogy mikent kapcsolom be, 12v trigger bemenetet erositon nem nagyon talaltam meg, illetve nekem a hangero szabalyzas meg mindig nagy kerdes. Mintha fixen kellene hagynom a sztereo erositot es a bejovo jel hangereje valtozik?

Barmit nezunk a tvn az a hazimozi rendszerrel megy automatikusan, hangero megy a tv vezerlesrol. Csak a medialejatszonal van viszont beallitva a dinamikus hang, ez ekkor igazi hazimozi.

Ha lemezjatszot, cdt vagy a tobbit akarom akkor a trigger egy elosztot felkapcsol es bekapcsolnak a kulon dolgaim amik egy eqn keresztul mennek be es az erosito ott purera van allitva.

A napi hasznalat kenyelmet sem szeretnem feladni....

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AndrewBoy_HuN írta:
2020.02.23., vas. 11:59
Szoval akkor a pre outra frontokra tegyek egy vegfokot. Hulye a kerdes, de hangero allitas az hogyan fog mukodni igy hazimozinal? Sosem probaltam a pre outra kotni dolgokat.
A sub nem kell szerintem sztereóhoz. Csak a mozi miatt említettem. Ne keverjük a kettőt.
A sztereó hangsáv 2 csatorna, a mozin van LFE jel. Amiatt ODA kell.

Simán megy a Pre-outra és az erősítőd szabályozza a hangerőt. A bemérőrendszer a házimozihoz besimítja majd úgy, hogy a csatornák filmnél ne legyenek hangosabbak. Nem lesz gond :smile29:
Bose Soundlink mini

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”