Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1068

Re: Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: tonya »

gabika1969 írta:
2020.04.07., kedd 14:03
Ok, tudok is valakit, futok még egy-két kört és majd még visszatérek...

Üdv
Üdv !
Ha 6L6 csövek vannak benne az oroszon kívül én azért kipróbálnák egy pár amerikai gyártó régi gyártású 6L6 csövét is, (RCA, Sylvania, Tung-Sol...stb
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

gabika1969
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: gabika1969 »

Ok, tudok is valakit, futok még egy-két kört és majd még visszatérek...

Üdv

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

gabika1969 írta:
2020.04.07., kedd 08:06
wittao írta:
2020.04.06., hétf. 23:17
Ne izgulj, azert vagyunk itt, hogy megprobaljunk segiteni :)

Szerintem celszeru lenne a pontos tipus/gyari szam birtokaban felvenned a konstruktorrel a kapcsolatot es atbeszelni vele ezeket a kerdeseket vagy ha van itt valaki akinek van ilyen keszuleke beszeld at vele a kerdest, biztosan szivesen segit.
:tutiok:
Hat az az igazsag, hogy ebbol a tipusbol 1 db-ot sem tudtam fellelni....ugyanez a helyzet Denes Peter elerhetosegevel is....itt a forumon is sokan erdeklodnek ez utan...de van erre meg otletem ugyhogy elindulok ebbe az iranyba is....
Közelebb lakom Győrhöz.
Ez a készülék azért nem egy űrtechnika. Egy képzett RTV műszerész biztosan mindent meg tud állapítani átvizsgálás után. Olyat keress, aki zenehallgató is lehetőleg. Jobban átérzi a helyzetet/helyzeted. :)

gabika1969
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
2020.04.06., hétf. 23:17
Ne izgulj, azert vagyunk itt, hogy megprobaljunk segiteni :)

Szerintem celszeru lenne a pontos tipus/gyari szam birtokaban felvenned a konstruktorrel a kapcsolatot es atbeszelni vele ezeket a kerdeseket vagy ha van itt valaki akinek van ilyen keszuleke beszeld at vele a kerdest, biztosan szivesen segit.
:tutiok:
Hat az az igazsag, hogy ebbol a tipusbol 1 db-ot sem tudtam fellelni....ugyanez a helyzet Denes Peter elerhetosegevel is....itt a forumon is sokan erdeklodnek ez utan...de van erre meg otletem ugyhogy elindulok ebbe az iranyba is....

gabika1969
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao írta:
2020.04.06., hétf. 22:49
A vegfokcso csofoglalata alapjan javasolta Soundmania:
6L6, EL34, 6550, KT88

Ezeknek nagyon sok valtozata van, sok gyarto, es ez meg csak 1 csotipus az erositodben levokbol.

Fontos megnezned, hogy a cso bias hogyan allithato! Autobias van benne, vagy manualisan kell utanaallitani. Nem nagy dolog a manualis (bar majdnem felkotottem magam mult heten mig egy STAX-ban beallitottam :) ). Ez amiatt fontos kerdes, hogy ha nem autobias-os, akkor csak ugy nem cserelgetheted a csoveket.

En is azt javaslom, kicsit hadd erjen ossze a dolog, szokd meg a hangjat es ra kell jonnod mit is varsz a csocseretol majd. Utana mar konnyebb keresgelni, celiranyosan.
Köszi Viktor Neked is!
Teljes sötétség a fejemben, bár próbálok teljes erőmmel tájékozódni meg utánaolvasgatni, mivel ez teljesen kimaradt nálam eddig egyébként is építész vagyok, aminek nem sok köze van az elektronokhoz, de szeretnék valamennyire közelebb kerülni a témához....
...nagyon tetszik és nem is gondoltam, hogy a csöves készülékek így is tudnak szólni, varázslatos, a látvánnyal együtt... a bias állítással kapcsolatban fogalmam sincs... a készüléken nincs semmi más csak a biztosítékok, de azt sem tudom ezt hol lehet megállapítani....a csövek élettartamáról sincs infóm, gondolom azokat is célszerű lenne bemérni?
Tényleg elnézést kérek mindenkitől a tudatlanságom miatt.... :)

gabika1969
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SoundMania írta:
2020.04.06., hétf. 20:21
Mivel friss szerzemény, kicsit szokjad inkább, ismerkedj vele. Aztán ha megszoktad, majd meg tudod fogalmazni, miben szeretnél mást hallani belőle. De az is lehet, hogy amit nem fogsz szeretni a rendszerben, az nem is az erősítő miatt lesz....
A pontos cserebere alanya biztosan csak méréssel deríthető ki. Vagy pedig eleve a nagyobb feszültségű csőtípusokat teszed bele. Viszont akkor is illik ellenőrizni és szükség esetén beállítani az üzemi munkapontokat! Nem figyeltem hol laksz. Ha a közelben akkor tudok segíteni.
Tulajdonképpen ezekkel a szovjet csövekkel is nagyon tetszik és egyelőre tényleg szoknom kell, mindent újrahallgatok....
Azonban inkább az lett volna a kérdésem lényege most, hogy honnan fogom tudni, ha kell, mit lehet beletenni, szóval ez nekem "csillagászat"... és az is eszembe jutott, hogy nem lenne-e érdemes átnézetni, esetleg cserélni benne, ha szükséges alkatrészt stb.
Békéscsabán lakom, de sokat járok Bp-en, a lányunk miatt, de a feleségem Érd mellé való...de nyilván, persze ha csak nem Győrbe kell menni, szívesen elautózok bárhova, mivel ez az én érdekem...
Megtisztelő lenne, ha tudnál segíteni....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.04.07., kedd 06:57-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

gabika1969 írta:
2020.04.06., hétf. 20:48
SoundMania írta:
Popcornnal meghajtva , nem tudom érdemes-e más csővel is próbálkozni.
Ahhoz , hogy még milyen csövet lehet beletenni, meg kellene mérni az üzemi állapotot és abból jobban látható lenne.
Nagy általánosságban valószínűleg 6L6 és 6550 még ami jó lehet bele. Attól is függ , milyen hangkaraktert kedvelsz. Hifitől az audiofil felé: el34, 6l6, 6550.
Áááá tudtam, hogy a Popcornt kár volt és ezért még kapok...
Beméretni hol tudnám, illetve kihez forduljak e téren, ebben tudsz ajánlani valakit? Sajnos annyira kezdő vagyok ebben, hogy azt sem tudom kihez kellene vinni...Azt hittem, hogy az erősítő típusa szerint eldönthető lehet, hogy milyen csövek valók bele, illetve egyáltalán mi alapján keressek, bár nyilván mivel épített ez nehezebbé teszi a dolgot... a foglalat alapján sem dönthető ez el?
Mivel friss szerzemény, kicsit szokjad inkább, ismerkedj vele. Aztán ha megszoktad, majd meg tudod fogalmazni, miben szeretnél mást hallani belőle. De az is lehet, hogy amit nem fogsz szeretni a rendszerben, az nem is az erősítő miatt lesz....
A pontos cserebere alanya biztosan csak méréssel deríthető ki. Vagy pedig eleve a nagyobb feszültségű csőtípusokat teszed bele. Viszont akkor is illik ellenőrizni és szükség esetén beállítani az üzemi munkapontokat! Nem figyeltem hol laksz. Ha a közelben akkor tudok segíteni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.04.07., kedd 06:56-kor.

gabika1969
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SoundMania írta:
Ahhoz , hogy még milyen csövet lehet beletenni, meg kellene mérni az üzemi állapotot és abból jobban látható lenne.
Nagy általánosságban valószínűleg 6L6 és 6550 még ami jó lehet bele. Attól is függ , milyen hangkaraktert kedvelsz. Hifitől az audiofil felé: el34, 6l6, 6550.
Áááá tudtam, hogy a Popcornt kár volt és ezért még kapok...
Beméretni hol tudnám, illetve kihez forduljak e téren, ebben tudsz ajánlani valakit? Sajnos annyira kezdő vagyok ebben, hogy azt sem tudom kihez kellene vinni...Azt hittem, hogy az erősítő típusa szerint eldönthető lehet, hogy milyen csövek valók bele, illetve egyáltalán mi alapján keressek, bár nyilván mivel épített ez nehezebbé teszi a dolgot... a foglalat alapján sem dönthető ez el?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.04.07., kedd 06:54-kor.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

gabika1969 írta:
2020.04.06., hétf. 19:08
Sziasztok!
Segítséget szeretnék én is kérni Tőletek! Most "kaparintottam" meg egy Dénes Péter Allegro (2x30W) készüléket. Olyannyira ritka, hogy szinte nem is találtam a neten róla semmilyen információt. Jelenleg 6П3C (6P3SZ) csövek vannak benne és kaptam mellé egy garnitúra TESLA EL34 37 csövet. Nagyon örülök az erősítőnek, számomra ez egy új, varázslatos világ... Gyönyörűen szól, hatalmas térrel.... Az orosz jobban bejött nekem, tisztább, mint a csehszlovák, a TESLA kicsit több mélyet ad...

Azt szeretném kérdezni, hogy a fentieken kívül milyen más csöveket rakhatok bele, illetve tudtok-e ajánlani olyat, ami többet hozna, mint ezek. Annyira kezdő vagyok, hogy szívesen fogadnék olyan tanácsot is, hogy hol vásároljam meg ezeket...
Forrásként egy Popcorn A-500 Pro-t használok, a kábelek Radnai Rudi bácsitól vannak, hangfalak Sonus Faber Venere 2.5.
Előre is köszönöm szépen!
Itt van néhány kép róla:

IMG_20200404_154001.jpg

IMG_20200404_154007.jpg

gabika1969
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
Segítséget szeretnék én is kérni Tőletek! Most "kaparintottam" meg egy Dénes Péter Allegro (2x30W) készüléket. Olyannyira ritka, hogy szinte nem is találtam a neten róla semmilyen információt. Jelenleg 6П3C (6P3SZ) csövek vannak benne és kaptam mellé egy garnitúra TESLA EL34 37 csövet. Nagyon örülök az erősítőnek, számomra ez egy új, varázslatos világ... Gyönyörűen szól, hatalmas térrel.... Az orosz jobban bejött nekem, tisztább, mint a csehszlovák, a TESLA kicsit több mélyet ad...

Azt szeretném kérdezni, hogy a fentieken kívül milyen más csöveket rakhatok bele, illetve tudtok-e ajánlani olyat, ami többet hozna, mint ezek. Annyira kezdő vagyok, hogy szívesen fogadnék olyan tanácsot is, hogy hol vásároljam meg ezeket...
Forrásként egy Popcorn A-500 Pro-t használok, a kábelek Radnai Rudi bácsitól vannak, hangfalak Sonus Faber Venere 2.5.
Előre is köszönöm szépen!
Itt van néhány kép róla:
IMG_20200404_154001.jpg
IMG_20200404_154001.jpg (4.38 MiB) Megtekintve 2587 alkalommal

IMG_20200404_154007.jpg
IMG_20200404_154007.jpg (3.93 MiB) Megtekintve 2587 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fülelek írta:
2020.03.29., vas. 18:03
A kis csövek stabil dc fűtése -5%-kal a névleges érték alatt jócskán növeli az élettartamot
A közvetett fűtésű csöveknél 60-90s alatt éri el a beállított anódáramot, nem hirtelen, itt nem is fontos a külön fűtőfeszültség kapcsolás. A közvetlen fűtésű csöveknél úgy van, ahogy írtad.
A csatoló kondenzátorok értékének kiválasztásakor a legfőbb szempont, hogy a különböző helyeken levő alsó határfrekvenciák ne essenek közel egymáshoz (a kimenő trafó is számít).
Igen, az alul-fűtés valamelyest növeli a cső élettartamot, ami logikus dolog, mert alacsonyabb hőmérsékleten a fűtés/katód lassabban öregszik, fogy el. A direkt fűtésűeknél viszont nagyon nem javalott a névleges fűtőfeszültség alá menni, mert ott könnyen "katód mérgezés" indulhat be. Pontosan nem tudom mi ez, de valami kémiai defektus, talán a szédelgő fémionok vissza rakódnak a katódra, amit inkább a gatternek kéne összeszedni. Az EML DHT triódákra adatlap szerint a fűtést 4-5%-on belül kell tartani (ez vélhetően +/-5%). AC fűtéssel nem is olyan egyszerű. Továbbá nem javasolt a másutt népszerű áramgenerátoros fűtés sem, pl azért, mert azzal nem tartható a fűtés feszültség tűrése.
Alul-fűtés sem garantál nagy élettartamot pl az én 6D22S damping nagyáramú diódámnál. Ez katalógus szerint fűthető 6,3V és 5V-al is. Az 5V fűtéssel talán csökken a kivehető max anódáram. Nálam 5VAC a fűtése. Ennek ellenére az erősítőmben már 7db orosz (katonai?) 6D22S ment ki 15év alatt (oldalanként 2-2db van a tápon), míg ez idő alatt egyetlen EML DHT cső sem feküdt le. Túl vannak a 10ezer üzem órán.

A nagy értékű csatoló kondik problémája az IT csatolásnál nem létezik, helyette persze a trafós csatolás több más nyavalyája jön be. IT csatolni praktikusan alacsony Rb-jű csövekkel érdemes IT primer oldalon.

Weinmaster
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Weinmaster »

tonya írta:
2020.03.29., vas. 17:43
Weinmaster írta:
2020.03.29., vas. 15:07
Üdv. Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy Jadis DA88-as erősítőben, ami eredetileg 6CA7 csövekkel van felszerelve, szimplán cserélhetők-e a végcsövek KT88-ra, anélkül, hogy szakemberhez vinném. Sajnos a járványhelyzet miatt most nem tudom elvinni hozzá az erősítőt. Előre is megköszönöm a választ.
Weinmaster
Üdv !
Ha quadba vannak válogatva, szerintem minden további nélkül behelyezhetőek, gondolom a pontos típusa DA88S.
Köszönöm a választ. Természetesen quadba válogatott csövekről van szó. Az erősítő pontos típusa valóban DA88S.
üdv: Ferenc

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

istvan01 írta:
2020.03.22., vas. 11:32

A csövek élettartama 1000 és 15ezer üzem óra között mozog, amit persze kevés gyártó mer az adatlapjára felírni. De ezek is csak akkor igazak ha névleges terhelést nem meghaladó áramok/teljesítmények mennek rajta. A kisebb terhelés, alacsonyabb munkapont emeli az élettartamot, sajnálatos módon alacsonyabb munkapontban a torzításuk kissé növekszik, szubjektív hang általában "melegebb" csövön szokott jobb lenni. A csövek másik élettartam rontó tényezője a durva anódáram felfutás bekapcsoláskor, fűtést egy-két másodperccel hamarabb érdemes anód fesz előtt ráadni. Szintén élettartam kockázat a relatíve túl nagy értékű csatoló kondi főleg azért hogy jó alacsony legyen az alsó határ freki. Ez a tápfeszek bekapcsolásakor könnyen rényit a rácsra a még be sem állt munkapontban. Némely kapcsolás/cső képes nagyfrekisen gerjedni, ami bőven hangfreki felett van, ezért kell oda a gridstopper. A nagyfreki észrevétlenül eszi a csövet.
Tehát a vákumcső egy kényes jószág, odafigyelést kíván, nem úgy mint a félvezetős tesók.
Némi kiegészítés: A megadott (már ahol megadják persze) órák száma nem az élettartamot jelenti, hanem az adott tűréssel garantált S és μ cső paramétereket. Ezért lehetséges az, hogy önbeálló kapcsolásban igen hosszú ideig működnek kifogástalanul a csövek, elsősorban a bemeneten és a fázisfordítás/meghajtásnál. A kis csövek stabil dc fűtése -5%-kal a névleges érték alatt jócskán növeli az élettartamot
A közvetett fűtésű csöveknél 60-90s alatt éri el a beállított anódáramot, nem hirtelen, itt nem is fontos a külön fűtőfeszültség kapcsolás. A közvetlen fűtésű csöveknél úgy van, ahogy írtad.
A csatoló kondenzátorok értékének kiválasztásakor a legfőbb szempont, hogy a különböző helyeken levő alsó határfrekvenciák ne essenek közel egymáshoz (a kimenő trafó is számít).

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1068

Hozzászólás Szerző: tonya »

Weinmaster írta:
2020.03.29., vas. 15:07
Üdv. Azt szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy Jadis DA88-as erősítőben, ami eredetileg 6CA7 csövekkel van felszerelve, szimplán cserélhetők-e a végcsövek KT88-ra, anélkül, hogy szakemberhez vinném. Sajnos a járványhelyzet miatt most nem tudom elvinni hozzá az erősítőt. Előre is megköszönöm a választ.
Weinmaster
Üdv !
Ha quadba vannak válogatva, szerintem minden további nélkül behelyezhetőek, gondolom a pontos típusa DA88S.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Weinmaster
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Weinmaster »

Weinmaster

Eroica
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Eroica »

Köszönöm a profi összefoglalást.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Eroica írta:
2020.03.22., vas. 10:45
Köszi!

Jogos az észrevétel! Még nem szeretném cserélni, csak tájékozódom. Ha egyszer aktuális lenne. Meg ha sikerülne valami jó csöveket szerezni, akkor azért próbálgatnám őket. De most így is tökéletes az erősítő. Teszterem nincs. Azt sem tudom, hogy hifiben mennyit mennek a csövek. Gitárfejekben azért előfordul, hogy kinyírsz egy-egy csövet, de azokat torzításba szoktuk hajtani.

Kristóf
A csövek élettartama 1000 és 15ezer üzem óra között mozog, amit persze kevés gyártó mer az adatlapjára felírni. De ezek is csak akkor igazak ha névleges terhelést nem meghaladó áramok/teljesítmények mennek rajta. A kisebb terhelés, alacsonyabb munkapont emeli az élettartamot, sajnálatos módon alacsonyabb munkapontban a torzításuk kissé növekszik, szubjektív hang általában "melegebb" csövön szokott jobb lenni. A csövek másik élettartam rontó tényezője a durva anódáram felfutás bekapcsoláskor, fűtést egy-két másodperccel hamarabb érdemes anód fesz előtt ráadni. Szintén élettartam kockázat a relatíve túl nagy értékű csatoló kondi főleg azért hogy jó alacsony legyen az alsó határ freki. Ez a tápfeszek bekapcsolásakor könnyen rényit a rácsra a még be sem állt munkapontban. Némely kapcsolás/cső képes nagyfrekisen gerjedni, ami bőven hangfreki felett van, ezért kell oda a gridstopper. A nagyfreki észrevétlenül eszi a csövet.
Tehát a vákumcső egy kényes jószág, odafigyelést kíván, nem úgy mint a félvezetős tesók.

Eroica
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszi!

Jogos az észrevétel! Még nem szeretném cserélni, csak tájékozódom. Ha egyszer aktuális lenne. Meg ha sikerülne valami jó csöveket szerezni, akkor azért próbálgatnám őket. De most így is tökéletes az erősítő. Teszterem nincs. Azt sem tudom, hogy hifiben mennyit mennek a csövek. Gitárfejekben azért előfordul, hogy kinyírsz egy-egy csövet, de azokat torzításba szoktuk hajtani.

Kristóf

Eroica
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kedves Wittao!

Nagyon Köszönöm a válaszaid! Tényleg alapos és sokat segített! A Mullardjaim biztosan régiek, egy 60-as évekbeli PA erősítőbe voltak. Mint ahogy írtam, zenélek, így az EL 34,et és az ECC83 csöveket használjuk mi is, ezeket cserélgetjük is folyamatosan attól függően, hogy milyen hangzásra vágyunk. Ezekből van egy fióknyi használtunk (Phillips, Siemens, Tungsram). Új csövek közül nálunk a gitár fejelbe a JJ-vel volt a legjobb tapasztalatunk.
Még egy kérdést engedj meg nekem:
A 6V6 csövek után a jelölések mit jelentenek (G, GT, stb.)? Ezeket mind beletehetem a Yaqinba? Lényegében a legfontosabb kérdésem, hogy a 6V6 csövek helyére milyen jelölésüeket tehetek be és kell-e valamit utánállíttatnom? (A zenekari Marshallokba és Fender erősítőkbe csak kicseréljük és kész, de lehet a HIFI érzékenyebb). Na ehhez a részéhez már nem értek.
Köszönettel:

Blaskovics Kristóf

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2020.03.21., szomb. 20:11
istvan01 írta:
2020.03.21., szomb. 20:07
n DIY csövesemben ha most kéne végcső párt cserélni azonos márka és típusban, akkor 950EUR lenne a pár, de mivel ezzel aszimmetrikussá válna a monoblokk, ezért a másik oldalon is cserélni kéne, tehát 1900EUR.
Szerencsére azért még nem minden NOS cső kerül ennyibe.
Nem NOS, EML520B

Eroica
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm a hozzászólást. A csöves hifihez nem értek. Viszont aktívan zenélek. Egy Marshall plexim van 79-es 100 wattos. Abba vettem 4 db. el 34-et (igaz, sokáig kerestem). Mármint nem az el 34-et, hanem a Jó el 34-et. Csere-bere is volt benne. de az ára a 4 darabnak kb 50 ezer forint volt. Ez egy quartet, egy régi Sound Cityben voltak, amit egyáltaln nem használtak. 4 db made in great britain Mullard csőröl van szó.Az előfokban pedig 4 db. JJ van, amit újként vettem darabonként 3000 forintért szintén quartettben. A lényeg, hogy az 1900 euróval én nem tudok mit kezdeni. Csak segítséget szerettem volna kérni a Yaqinba való csövekkel kapcsolatban, de sajnos arra nem kaptam választ. Azért szeretnék majd egyszer csöveket cserélni, mert Édesapámé volt az erősítő, aki kb. 10 éveig használta. Engem inkább a zenehallgatás érdekel, nem a hifizés.
Azért Köszönöm!
Üdvözlettel:

Blaskovics Kristóf

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

istvan01 írta:
2020.03.21., szomb. 20:07
n DIY csövesemben ha most kéne végcső párt cserélni azonos márka és típusban, akkor 950EUR lenne a pár, de mivel ezzel aszimmetrikussá válna a monoblokk, ezért a másik oldalon is cserélni kéne, tehát 1900EUR.
Szerencsére azért még nem minden NOS cső kerül ennyibe.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Eroica írta:
2020.03.21., szomb. 17:08
Kedves FórumTársak!

Segítséget szeretnék kérni, mivel eléggé kezdő vagyok a témában. Most tettem szert egy Yaqin Ms 6v6 erősítőre. Gondolokodom rajta, hogy csöveket cserélek benne.
Még alig csomagoltad ki és máris csőcserén spekulálsz?
Hallgasd, szokjad, járasd be. Aztán érdemes azon is gondolkozni, Yaqin márka eléggé alsó szintjét képviseli a csöves hifinek.
A kompatibilis csövek szoktak egészen másképpen is szólni, de a jó hangú, megbízható üzemű NOS vagy nem NOS cső drága mulatság. Javaslom inkább hallgasd, szokjad a hangját, látogass el csöves hifi baráthoz, nála milyen a csöves hang.

Az én DIY csövesemben ha most kéne végcső párt cserélni azonos márka és típusban, akkor 950EUR lenne a pár, de mivel ezzel aszimmetrikussá válna a monoblokk, ezért a másik oldalon is cserélni kéne, tehát 1900EUR.

Eroica
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kedves FórumTársak!

Segítséget szeretnék kérni, mivel eléggé kezdő vagyok a témában. Most tettem szert egy Yaqin Ms 6v6 erősítőre. Gondolokodom rajta, hogy csöveket cserélek benne. Ahogy nézem a készlet a következő: 6V6×4 12AU7×2 12AT7×2
A kérdéseim a következők lennének:
A 6v6-ból mi az a 6v6GT? Meg 6v6G? Mi a különbség? Jelenleg a gyári kszlet van benne. A végfokcsövek ebben fekete színűek.

Ezek például milyen csövek? Nagyon tetszenek.
https://www.flickr.com/photos/45319070@N03/4164153335

Továbbá ezek is jók bele? https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... o-kvartett

Az előfokcsövekből meg gondolom veszek egy pár 12AU7-et, meg egy pár 12AT7-et és ennyi?

Szükség van ilyenkor valami utánállításra? Esetleg van olyan csőkészlet, aminek a teljesítménye nagyobb a gyári szettnél és beletehető?
Nagyon megköszönném, ha valaki hozzá értő elmondaná a véleményét.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 466

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Érdekes írások cső témában: http://www.vac-amps.com/pages/TechMonographs.html
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”