Mivel a 851n-ben nincs Deezer kliens, úgy mint a Tidalt, közvetlenül nem tudod hallgatni.
Okostelefonról vagy tabletről viszont Airplay-el vagy Chromecasttal átlőheted a Deezer alkalmazásból a streamet a 851n-re.
Mivel a 851n-ben nincs Deezer kliens, úgy mint a Tidalt, közvetlenül nem tudod hallgatni.
Nagyjából igen, a próba fog dönteni... Én CAT 7-tel próbáltam, de maradtam a WiFinél két készülék esetében is.white-tiger írta: ↑2020.04.30., csüt. 13:23Kösz,dbrnsk írta: ↑2020.04.30., csüt. 12:40A kapcsolat biztosabb lehet, viszont hangilag nem biztos hogy jobban jársz, de ez függ az adott készüléktől is. Van készülék, amely érzékeny a kábelen érkező zavarokra (antennaként működik) és van amelyiket a saját WiFi antennája szór meg zajjal.white-tiger írta: ↑2020.04.30., csüt. 12:24Sziasztok!
Egy kérdés: Hálózati streamert ha a routerrel az újabb Cat6 kábellel kötöm össze akkor biztosabb és/vagy jobb minőségű kapcsolat lesz mintha csak a WiFi-n használnám?
Csak mert a gyártó a wi-fi kapcsolatot javasolja...
Vagyis akkor próba... A CAT6 tapasztalat miatt is érdekelt volna, ha valakinek van ilyen.
Kösz,dbrnsk írta: ↑2020.04.30., csüt. 12:40A kapcsolat biztosabb lehet, viszont hangilag nem biztos hogy jobban jársz, de ez függ az adott készüléktől is. Van készülék, amely érzékeny a kábelen érkező zavarokra (antennaként működik) és van amelyiket a saját WiFi antennája szór meg zajjal.white-tiger írta: ↑2020.04.30., csüt. 12:24Sziasztok!
Egy kérdés: Hálózati streamert ha a routerrel az újabb Cat6 kábellel kötöm össze akkor biztosabb és/vagy jobb minőségű kapcsolat lesz mintha csak a WiFi-n használnám?
A kapcsolat biztosabb lehet, viszont hangilag nem biztos hogy jobban jársz, de ez függ az adott készüléktől is. Van készülék, amely érzékeny a kábelen érkező zavarokra (antennaként működik) és van amelyiket a saját WiFi antennája szór meg zajjal.white-tiger írta: ↑2020.04.30., csüt. 12:24Sziasztok!
röviden nem. A DAC chip már a lejátszó több féle inputján összeszedett adat-folyáról sorba állított jelet konvertálja az analóg kimenetre és csak oda. Nem zárom ki, hogy egy kompaktabb lejátszóban előfordulhat, hogy vezérlő proci, DSP és DAC chip össze vannak vonva egy szilícium felületre és akkor már nem teljes a szeparáció.
Küldtem privátot.AndrewBoy_HuN írta: ↑2020.03.16., hétf. 19:38Igy van, GPIOrol nem jon "orajel", ezt kulon eszkozzel kell legeneralni, siman GPIOra kotni elegge lutri ahogy nezem. Ez a rakfeneje a dolognak, sajnos nem eleg 4 drot es egy hdmi kimenet;(feket663 írta: ↑2020.03.16., hétf. 19:28A GPIO kimeneten ott van az I2s kimenet, már kísérleteztem egy OrangePI-vel és portolt Volumioval, meg is szólalt, de 96/24-es anyaggal fele tempóban játszotta le a zenét.AndrewBoy_HuN írta: ↑2020.03.16., hétf. 19:23Szia! Koszonom ez jol hangzik. Elso korben keszitek egy i2s konvertert a pire. Ha ezzel vegeztem akkor johetne majd a tesz. Kozben meg szivom magamba a dolgokat;) USBs dac is erdekes lenne, nativ dsd kepesseggel, DSD128 legalabb, mert az PCM konverzioval mar biztosan nem megy!;)
Igy van, GPIOrol nem jon "orajel", ezt kulon eszkozzel kell legeneralni, siman GPIOra kotni elegge lutri ahogy nezem. Ez a rakfeneje a dolognak, sajnos nem eleg 4 drot es egy hdmi kimenet;(feket663 írta: ↑2020.03.16., hétf. 19:28A GPIO kimeneten ott van az I2s kimenet, már kísérleteztem egy OrangePI-vel és portolt Volumioval, meg is szólalt, de 96/24-es anyaggal fele tempóban játszotta le a zenét.AndrewBoy_HuN írta: ↑2020.03.16., hétf. 19:23Szia! Koszonom ez jol hangzik. Elso korben keszitek egy i2s konvertert a pire. Ha ezzel vegeztem akkor johetne majd a tesz. Kozben meg szivom magamba a dolgokat;) USBs dac is erdekes lenne, nativ dsd kepesseggel, DSD128 legalabb, mert az PCM konverzioval mar biztosan nem megy!;)
A GPIO kimeneten ott van az I2s kimenet, már kísérleteztem egy OrangePI-vel és portolt Volumioval, meg is szólalt, de 96/24-es anyaggal fele tempóban játszotta le a zenét.AndrewBoy_HuN írta: ↑2020.03.16., hétf. 19:23Szia! Koszonom ez jol hangzik. Elso korben keszitek egy i2s konvertert a pire. Ha ezzel vegeztem akkor johetne majd a tesz. Kozben meg szivom magamba a dolgokat;) USBs dac is erdekes lenne, nativ dsd kepesseggel, DSD128 legalabb, mert az PCM konverzioval mar biztosan nem megy!;)
Nekem pont van egy ES9018 K2M DAC-om, azt nagyon szívesen elpostázom neked, de az csak I2S bemenetűAndrewBoy_HuN írta: ↑2020.03.16., hétf. 07:00Sziasztok,
Egyelőre ott tartok, hogy érdemes -e az I2S felé elmenni vagy jó lesz Pi4-gyel USB-vel megoldani a dolgokat. Elméletileg külön board/hat nélkül a kernelt patchelni kell a DSD végett, ezt túrom most, ne akarjon a Pi PCM konverziót. Ha valakinek esetleg van egy USB-s, I2S DACja amin tudnánk próbálkozni, akkor összeraknék egy Pi4-t amit kitesztelhetünk. GPIO-n keresztül is lehet az I2S-t hajtani, csak itt sem mindegy, hogy PCM vagy soros a vége. A kapcsolódási pontok ugyanazok elméletileg. Nem egy egyszerű történet. Azt néztem, hogy egy közepes topping DAC rendelkezik I2S-sel és USB-vel is. Valakinek van esetleg ilyen eszköze?
Mindenképp számolj be a tapasztalataidról, mert én is valami ilyesmiben gondolkodom.AndrewBoy_HuN írta: ↑2020.03.09., hétf. 15:43Kicsit utána olvasgattam a dolgoknak raspberry pi kapcsán. Mindenképpen a raspberry pi-t szeretném használni, mert:
- kevés áramot fogyaszt
- kis helyen elfér
- olcsóbb mint egy PC
Három féle kapcsolódási pontot találtam:
- pi boardon keresztül: toslink/coax digitális (PCMre)
- USB-n keresztül, ebben az esetben az alsa kvázi hangkártyának használja a DAC-ot
- pi boardon keresztül: I2S vagy IIS kapcsolódáson keresztül, ekkor PCM vagy soros adat (DSD) kerül átvitelre a DAC felé
A régebbi raspberryk SOCja egy USB hubon lógatta az USB portokat és az ethernetet is, így egy pi2 egy DSD-vel hálózaton keresztül már nem bírkozik meg USB DAC összeköttetéssel, pi3 már esélyesebb (itt is javasolt max 100mbitre rakni a hálózatot, az elméleti 360mbit max megakasztja a SOCot), de a pi4 már USB3 + gbit ethernet végett biztosan megbírkozik egy hálózati DSD olvasással és USB-n továbbítással.
A pire találtam egy jó free sw csomagot, a Moode-t. DLNA és Samba működik, tidal, spotify, etc. Ezt ki fogom próbálni, tesztelni fogom a működését.
IIS tekintetében pedig ő lenne a kompatibilis eszköz: https://www.aliexpress.com/i/3297053232 ... 3e5fuJM3IZ
DACban, hogy mennyit szánnék rá, ~300+- dollár az elképzelés...
Igen igen .Deadpool írta: ↑2020.03.09., hétf. 14:30Nekem is ez jutott először eszembe.
Ha ugyanazon lánc végén 2 pár hangsugárzó áll, mint nálam, akkor lehet elő lehet hozakodni vele ebben a topikban is, de attól tartok, nálam nem hozna érdemi infót. Van 2 pár zenehallgatós hangsugárzóm, és egy ami a mozihoz tartozik.
Az én tapasztalatom az, hogy a jobb lejátszó mindhárom dobozon jobb, ha van egy hangsugárzód amit szeretsz, akkor érdemes itt keresgélni.
Szerintem is nagyon fontos, sőt, úgy gondolom, a legfontosabb, legjobban befolyásoló elem. (Erről persze megoszlanak a vélemények, vannak keményvonalas forráspártiak, akik szerint ami nem megy be, nem is jön ki - ebben is van igazság, bár senki nem mondta, hogy a lánc eleje nem fontos, csak azt, hogy a végén keletkezett befolyás nagyságrenddel nagyobb.)gyongyhalas írta: ↑2020.03.09., hétf. 10:49Amikor olvasgatok .
Elgondolkozom ,hogy a hangfalat ,hangfalakat valahogy senki nem említi.
Talán a vége olyan fontos a rendszernek mint az eleje.Sőt még fontosabb is lehet olykor.
üdv