Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polcsugárzók

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Mi van itt? mire ez a nagy tolás? valaki elkezdett Polk-ot árulni? :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4971

Hozzászólás Szerző: pärt »

trane írta:
2020.02.18., kedd 20:54
a baj itt csupán annyi, hogy nem azért lelkesedik a kolléga, amiért itt illik ... :yingyang:
Szerintem meg nem az amiért, hanem az ahogyan. Simán lehet az doboz jó vagy akár remek, de úgy éreztem, mintha valami google fordította céges brossurát olvasnék. Nem hiszem, hogy a polcsugárzós topikban amúgy komoly ellenérzést váltana ki, hogy egy doboz kicsi vagy olcsó, esetleg képes komoly mennyiségű levegőt megmozgatni.
Kölönben mindegy, akinek van füle a hallásra, annak már megvan a titkos tipp... ;)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Akkor most vegyen valaki nagytestvért. Nem is tudom hirtelen, hová lehet onnan feljebb lépni. gondolkodik.gif
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Legalább 3 filmben láttam már azt a jelenetet, amikor 3 pisztoly alkatrészeiből egyet összerak a főszereplő /John Wick az egyik./

Ilyen az új: mély- közép- magas Signature.

Mivel a CD- nél is jobb minőséget hallgatok és nincs semmilyen hang színezettsége a hangzásnak, úgy érzem eléggé valódi amit hallok.
Amikor műsorvezető voltam, háttal állva meg tudtam mondani és a többi kolléga is, mikor melyik hangfalat kötötték be: Sony, Pioneer, Akai.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4971

Hozzászólás Szerző: pärt »

Den írta:
2020.02.18., kedd 11:12
Az S20- ról még annyit írnék: bármilyen zenét hallgatsz, abból a maximumot hozza ki. Olyan hangminőséget produkál, mintha a legjobb hangmérnökök együttes munkájának a végeredményét hallanád!

Régi nagy vágyam olyan zenéket hallgatni, ahol a világ legjobb hangmérnökei könyékkel taszigálták odébb egymást a keverőpultnál, hogy mindenki egy kicsivel hozzájáruljon a még tökéletesebb felvételhez.
Bennem tiszteletet kelt ez a lelkesedés, amit a dobozaid iránt érzel, de csak óvatosan; a túlbuzgó misszionáriusokat előbb-utóbb megeszik a benszülöttek.

Ja, ha időd engedi, mégiscsak hallgass meg egy csellót élőben.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A hibátlant csak elrontani lehet...
Rendelkezik a Hi-Res tanúsítvánnyal, a Dynamic Balance meghajtó tervezéssel, a Terylene magas sugárzókkal. Ezért annyira jó hallgatni bármilyen zenét vele, mert minDEN úgy szólal meg, mintha előtted adnák elő élőben.
Nem kell kiadni milliókat a tökéletes hangzásért mert, hogy hibátlan, az biztos. És Móricka ide vagy oda, de szerintem is és a bemásolt vélemény szerint is megalkotott egy egészen rendkívüli sorozatot a Polk rendkívül alacsony áron. :smile52:

Hozzászoktam ahhoz a beidegződéshez az évtizedek során, hogy milliós nagyságrendbe kerül a minőségi: részletgazdag, dinamikus, stb hangzás. Most pedig kiderült, hogy ez nem így van. Keresni kell és meg lehet találni. Ami rendkívüli a Polk hangfalaknál: a Signature Polkoknak nincs hang színezettsége, magyarul ha bejáratott a hangfal, akkor úgy szól, mintha élő koncerten lennél, vagy a stúdió felvételt hallgatnád. juppi.gif
A dinamikája döbbenetes élményt nyújt.
Olyan részletgazdag minden téren, hogy az igazi hifizés jut az ember eszébe, hogy ez az, ezt akartam, végre rátaláltam. Mikor hallgattam én csellót, soha. Most pedig teljesen odavagyok érte, olyan mélyeket produkál az S20- as. Elképesztő élmény és hozzájutható áron. Rezső gálán ilyen minőséget sok millióért hallani. Igen rám talált a hifizés újra köszönhetően a hangfalnak is. A dupla élvezet, amikor az Oled tévén természetfilmet nézek és közben nagy felbontású zene szól. leborulok.gif

Nem CSODA ez, hanem a valóság, hogy ennyiért ilyen minőséghez hozzá lehet jutni. jaj.gif
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Az S20- ról még annyit írnék: bármilyen zenét hallgatsz, abból a maximumot hozza ki. Olyan hangminőséget produkál, mintha a legjobb hangmérnökök együttes munkájának a végeredményét hallanád!

Nekem nincs Polk S60- om még, de itt egy tulajdonos jellemzése:

Igen sok teszt és vásárlói vélemény (melyeket külföldi oldalakon olvastam) alapján döntöttem. A Polk megbízható tradicionális márka, pontosan az általam elvárt hangkarakter és mindehhez egy tökéletes, hibátlan design! Sok zenei stílust kedvel, ahogy én is. Frekvencia-átvitele, nagy érzékenysége, PowerPort rendszere sokat ígér, azonban mindezt teljesíti is! A basszusa tényleg döbbenetes! Még a legalacsonyabb hangerőn is szépen duruzsol, ami előny, ha az embernek este van csak ideje zenét hallgatni. Nem zavarja a közelebbi fal vagy bútorzat, beállítása ezért könnyű, pedig igen tekintélyes darab (kicsomagolás után döbbentem meg igazán, milyen tiszteletet parancsoló) ! És hát tényleg tökéletes formatervezés, egyszerűen gyönyörűek!

Előnyök
Dinamikus, még a legalacsonyabb hangerőn is! A Power Port rendszernek köszönhetően valóban sokkal gazdagabb súlyosabb mély tartomány (házimozinál nem kell szubláda biztosan) ! Finom nem tolakodó és bántó magasak és gazdag középtartomány. Remek, széles sztereó színpad. Igen könnyen elhelyezhető, akár falhoz közel is! Persze minden szubjektív, de aki ezt a karaktert kedveli annak biztosan a tökéletes választás! Kategóriájának gyöngyszeme! Elkezdtem klasszikus zenét hallgatni mióta megvan azt hiszem ez mindent elmond! Egyszerűen élvezem a hangszerek hangjait! Mint tárgy és bútordarab is hihetetlenül szép!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

avl2 írta:
2020.02.18., kedd 09:25
denesdr írta:
2020.02.18., kedd 09:16
...némi adalék információ.

https://www.soundandvision.com/content/ ... test-bench
szep simak a görbek. vajon milyen felbontassal ? (1/3 oktav ?)
Valószínűleg 1/3 oktáv, de lehet, hogy nagyobb a felbontás, ez sajnos nem derül ki. 1/3 oktáv nagyjából lefedi amit hallunk, bár esetleges rezonanciákat el tud rejteni a szemünk elől.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

denesdr írta:
2020.02.18., kedd 09:16
...némi adalék információ.

szep simak a görbek. vajon milyen felbontassal ? (1/3 oktav ?)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

En is csodalkoztam, hogy a Polk Signature S60-at hozzahasonlitotta az Infinity-hez mar csak annyibol is ertelmetlen szamomra mert egy 400,- dollaros hangfalat hasonlitott ossze egy 10 000,- dollaros hangfallal, valamit nagyon elszamoltak az Infinity-nel ha ilyen sokbol tudtak azt osszehozni amit a Polk mernokei tudnak de nem tudok erdemben hozzaszolni mert a Polk Signature S60-ot nem hallottam meg eloben.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Az alábbi linken látható a Polk S20 és az S60 mérése. A mérés sok információt nem ad, de a frekvenciamenet például nagyon szép az S20 esetében, mégha nem is nyílegyenes, de fiziológiailag talán lehet, hogy jobb mintha az lenne. A 3 kHz körüli beesés jót tehet a hangnak, itt ugye egy normál dóm magas jóval szélesebb lesugárzással rendelkezik mint a hozzá kapcsolódó mélyközép, így ha nem is tökéletes a végeredmény, de a power response-ban keletkező kiemelés valamelyest kompenzálva van. Viszonylag jó a mélyhangátvitel is egy kisdobozhoz mérten. A 10 kHz feletti kiemelés vevőcsalogató lehet. Nyilván van még sok dolog egy tengelyirányú frekvenciameneten kívül, de ez is egy igen fontos adat.
Nem támadni vagy védeni akarom egyiket sem, csak némi adalék információ.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7536

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Den írta:
2020.02.17., hétf. 16:18
A nagy hangfalaidat a Polk Signature S60- al hasonlítsad összes. Találtam egy tulajdonost, aki pontosan ugyanígy áradozik róla, mint én a Signature 20- ról.
Nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen hangsugárzókat hallgat otthon. Fel kívántam hívni a figyelmet valamire, ami szerintem hibátlanul szól minden téren, pláne ha a CD- nél is jobb hangminőséget kap.
Ha hallanád amiről írtam, egyből tulajdonos akarnál lenni. Azért ennyire jó, mert szabadalmi eljárásokkal készült a hangfal egésze, olvassátok el.
Ez az S60 a fasorba sincs az Infinityhez képest, a specifikációja is egy vicc: Total Frequency Response: 26 Hz → 40000 Hz
A valóságban meg az F3 44Hz. A 3db mélyközéppel 100%, hogy a fázis is forog rendesen, és az impedanciamenet is szar. Ez egy sima mozi front, semmi több. Persze mindenkinek jogában áll elájulni tőle. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A nagy hangfalaidat a Polk Signature S60- al hasonlítsad összes. Találtam egy tulajdonost, aki pontosan ugyanígy áradozik róla, mint én a Signature 20- ról.
Nekem teljesen mindegy, hogy ki milyen hangsugárzókat hallgat otthon. Fel kívántam hívni a figyelmet valamire, ami szerintem hibátlanul szól minden téren, pláne ha a CD- nél is jobb hangminőséget kap.
Ha hallanád amiről írtam, egyből tulajdonos akarnál lenni. Azért ennyire jó, mert szabadalmi eljárásokkal készült a hangfal egésze, olvassátok el.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
2020.02.14., pén. 15:50
tottyi írta:
2020.02.14., pén. 13:47
Majd ha a polcsugarzo ilyet tud mint ezek a hangfalak akkor majd en is valtok polcsugarzora. :rolleyes:
Tedd fel őket polcra, aztán polcsugárzó lesz.. :D
Talaltam is hozzavalo polcot. :)

https://www.ikea.com/hu/hu/p/lack-falip ... -60431073/
Csatolmányok
polc.jpg
polc.jpg (35.18 KiB) Megtekintve 6298 alkalommal
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1679

Hozzászólás Szerző: -KP- »

tottyi írta:
Majd ha a polcsugarzo ilyet tud mint ezek a hangfalak akkor majd en is valtok polcsugarzora. :rolleyes:
Tedd fel őket polcra, aztán polcsugárzó lesz.. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2020.02.14., pén. 14:13
asebestyen írta:
2020.02.14., pén. 13:51
tottyi írta:
Nincs is polc, hova tennéd őket? :D
Így is mindig le akarod cserélni az Infinityket... :ohnoohnoohno:
Akkor alvanyos hangsugarzonak nevezzuk at es csak azert akarom lecserelni mert ha elromlik akkor hogy a francba viszem el a javitomesterhez es hova?! gondolkodik.gif
Dehogy romlik... Sokáig jó lesz az még. És ilyen hangot újban nem 2 fillérért lehet venni. gondolkodik.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2020.02.14., pén. 13:51
tottyi írta:
Akkor alvanyos hangsugarzonak nevezzuk at es csak azert akarom lecserelni mert ha elromlik akkor hogy a francba viszem el a javitomesterhez es hova?! gondolkodik.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csatolmányok
IMG_8013.JPG
IMG_8013.JPG (192.08 KiB) Megtekintve 2924 alkalommal

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

Den írta:
2020.01.03., pén. 17:21
2 hifi üzletvezető barátom is a Polk Signature 20E polc hangsugárzót ajánlották. Tudásban olyan komoly, hogy azt csak hallani lehet, kinézetben lehengerlő, a háta pedig világszínvonalat sejtet. Egy normál polc sugárzónál másfél- kétszer mélyebb a tökéletes basszus- 16,5 cm- érdekében, de csak látni lehet életben. Megkapta a HI- RES besorolást, a leírása alapján is nagyon jónak kell lennie, de nem az, hanem a legjobb, amihez hozzájuthatsz és nem milliókért, de milliós színvonalat kapsz- vagy jobbat. Óriási hangtér, egy más légkör, amit ez a hangfal teremt. CD- ről hallgatva elképesztően tökéletes teret és minőséget kapunk, nálam mindenből a 100- at megkapta, ha tesztelő lennék. Ez egy érték azon kívül, hogy hangfalnak nevezzük. Azt hittem, nekem sosem lesz igazi hifi hangfalam, mert se 1, se 15 millióm nincs hifi hangfalra. Erre megvehettem és jobban- szebben szól, mint bármi, amit hallottam valaha. Úgy betölti fél hangerőn nagyon hangosan és teljesen tiszta hanggal a 24 négyzetmétert, hogy az már több, mint amit vártam.
Rádión a kifejezetten utált énekest végighallgattam, olyan jól szólt.
Felmerült bennem több kérdés: ha ennyire tökéletes hangminőséghez hozzájuthatok 120- ért, akkor hogyan lehet akár 60- 70 millió is egy hangfalpár?
Tökéletes a mély- közép- magas, olyan hozzáteszem színezetlen eredeti hangot kapsz, mintha egy zenekar közvetlenül előtted játszana élőben. 43 éve hifizek és 11 évig voltam műsorvezető, ez a legjobb """KIS""" hangfal, ami simán betölt akár 30- 40 négyzetmétert is eredeti hangminőséggel. Nagyon lényeges a színezett hang és az eredeti. Imádom a színezett hangot- idáig azt hallgattam, de a Polk amit művel az maga a művészet eredetiben. Úgy azért teljesen más hallgatni bármit is, ha a hangminőség az eredetivel egyenlő, amit egy zenekar vagy együttes előad élőben, mert erről van szó, erről szól ennek a hangfalnak a leírása, minősítése.
Abszolút egyedi kivitelezésű, minőségi mind a hangfal tölcsér kialakítása a mély hangok miatt, egyedileg tervezett a közép és a magas sugárzó is- olvass utána. Ez egy külön kategória a hibátlan hangminőségért.
Én már megtaláltam az igazit és sajnálkozva hallgatom azokat, amiért milliókat kérnek...

Van baj..
Nem kicsi.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

2 hifi üzletvezető barátom is a Polk Signature 20E polc hangsugárzót ajánlották. Tudásban olyan komoly, hogy azt csak hallani lehet, kinézetben lehengerlő, a háta pedig világszínvonalat sejtet. Egy normál polc sugárzónál másfél- kétszer mélyebb a tökéletes basszus- 16,5 cm- érdekében, de csak látni lehet életben. Megkapta a HI- RES besorolást, a leírása alapján is nagyon jónak kell lennie, de nem az, hanem a legjobb, amihez hozzájuthatsz és nem milliókért, de milliós színvonalat kapsz- vagy jobbat. Óriási hangtér, egy más légkör, amit ez a hangfal teremt. CD- ről hallgatva elképesztően tökéletes teret és minőséget kapunk, nálam mindenből a 100- at megkapta, ha tesztelő lennék. Ez egy érték azon kívül, hogy hangfalnak nevezzük. Azt hittem, nekem sosem lesz igazi hifi hangfalam, mert se 1, se 15 millióm nincs hifi hangfalra. Erre megvehettem és jobban- szebben szól, mint bármi, amit hallottam valaha. Úgy betölti fél hangerőn nagyon hangosan és teljesen tiszta hanggal a 24 négyzetmétert, hogy az már több, mint amit vártam.
Rádión a kifejezetten utált énekest végighallgattam, olyan jól szólt.
Felmerült bennem több kérdés: ha ennyire tökéletes hangminőséghez hozzájuthatok 120- ért, akkor hogyan lehet akár 60- 70 millió is egy hangfalpár?
Tökéletes a mély- közép- magas, olyan hozzáteszem színezetlen eredeti hangot kapsz, mintha egy zenekar közvetlenül előtted játszana élőben. 43 éve hifizek és 11 évig voltam műsorvezető, ez a legjobb """KIS""" hangfal, ami simán betölt akár 30- 40 négyzetmétert is eredeti hangminőséggel. Nagyon lényeges a színezett hang és az eredeti. Imádom a színezett hangot- idáig azt hallgattam, de a Polk amit művel az maga a művészet eredetiben. Úgy azért teljesen más hallgatni bármit is, ha a hangminőség az eredetivel egyenlő, amit egy zenekar vagy együttes előad élőben, mert erről van szó, erről szól ennek a hangfalnak a leírása, minősítése.
Abszolút egyedi kivitelezésű, minőségi mind a hangfal tölcsér kialakítása a mély hangok miatt, egyedileg tervezett a közép és a magas sugárzó is- olvass utána. Ez egy külön kategória a hibátlan hangminőségért.
Én már megtaláltam az igazit és sajnálkozva hallgatom azokat, amiért milliókat kérnek...
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Lela »

Üdv!
CAmbridge Audio Cxa 80 erősítőhöz 6-7nm re pop zenére és modern zenére ki ilyen polcsugárzót ajánlana? Elac Kef Monitor audio? Elég mély jön ki ezekből a polcsugárzókból? PL KEF R300 vagy Elac BS 244.3, Sonus Faber venere 2.0, Monitor audio Gold 100 ezek közül az ELAcnak és a Sonus Fabernek van csak 180mm es membránja, gondolom ez jótékony hatással van a mély szekcióra is.
Köszönöm a segítséget!

komancs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: komancs »

Rendben,köszi a segítséget végül sikerült Heco aleva gt 202-s dobozokat szereznem.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

komancs írta:
2018.12.09., vas. 17:07
Heco argon 30 Castle állványon frontként Heco argon center és Magnat beta 30sub.Sajnos Heco argon 30-t hosszú hónapok óta nem találok eladót háttérnek.Gondolom így lenne igazi a szett.
Jól gondolod!
Ritka az Argon.
Én ezen dobozok közül a MA dobozkát választanám.
A Kef szerintem teljesen más karakter mint a Heco-d, a Klipsch pedig paramétereiben más.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

komancs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: komancs »

Heco argon 30 Castle állványon frontként Heco argon center és Magnat beta 30sub.Sajnos Heco argon 30-t hosszú hónapok óta nem találok eladót háttérnek.Gondolom így lenne igazi a szett.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”