Én is beállok a sorba.
Falú széle, t-home "csiganet" csomag (ennyit tud a szolgáltató itt)...
Átlagban 6-8 megával csorog lefelé (ezen osztozunk 3-an), fel meg 0,5 megával hasít. :(
És imádom a reklámokat a 21. században...
Én is beállok a sorba.
Én is szívtam TP-Linkkel, Asusal, aztán vettem egy nagy levegőt, és vettem egy Synology RT-2600ac-t. Hát nem olcsó, de azóta nincs ilyen gondom.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:47Nekünk megvan a 10MB/s letöltés, de ennél sokkal többet a WiFi sem tudÉs engem leginkább ez aggaszt. 5Ghz-en persze.
Update: vezetékes csatlakozás mellett sem megy 15MB/s fölé a sebesség. Mondom, UPC szerint ez így hibátlan, nem cserélnek készüléket. Synology DS718+...
Ajánljatok légyszi egy tényleg jó routert. Megnézném mi van, ha a Connect boxot csak modemként használnám.
Igen, jól értelmezed! Az előfizetésem 300/20 mb/s. Sokszor mértem már, és az átlag WiFi-n 300/21 mb/s. Speedtestel mérve.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:34Jól értelmezem, több, mint 100MB/s wifin?!gomolalaci írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:24Nekem is UPC-s (Connectbox) routerem van. A DAC AQ kábelen, a PC kábelen, a TV kábelen csatlakozik. WiFi-n a routertől kb. 3 méterre a telefonom (S9) rendszerint 866 mbit/s a notebook kb. 5 méterre 680 mbit/s mb csatlakozik. Elégedett vagyok. Nem UPC reklám akart lenni, csak az én tapasztalatom.
Amíg Budapesten laktam, az utolsó talán 2 évben az akkor ( a Telekomnál) legjobb 120mbps előfizetésem volt.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:47Nekünk megvan a 10MB/s letöltés, de ennél sokkal többet a WiFi sem tudÉs engem leginkább ez aggaszt. 5Ghz-en persze.
Update: vezetékes csatlakozás mellett sem megy 15MB/s fölé a sebesség. Mondom, UPC szerint ez így hibátlan, nem cserélnek készüléket. Synology DS718+...
Ajánljatok légyszi egy tényleg jó routert. Megnézném mi van, ha a Connect boxot csak modemként használnám.
Nekem Telekom optikán jön a net. Az előfizetésem 300Mbs, amit Cat kábeles PC összekötésben szinte mindig megközelít 280-290Mbs közelében. Feltöltés természetes harmada ennek.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:47Nekünk megvan a 10MB/s letöltés, de ennél sokkal többet a WiFi sem tudÉs engem leginkább ez aggaszt. 5Ghz-en persze.
Nekünk megvan a 10MB/s letöltés, de ennél sokkal többet a WiFi sem tud
Ilyenkor irigykedek, de nagyon...gomolalaci írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:24Nekem is UPC-s (Connectbox) routerem van. A DAC AQ kábelen, a PC kábelen, a TV kábelen csatlakozik. WiFi-n a routertől kb. 3 méterre a telefonom (S9) rendszerint 866 mbit/s a notebook kb. 5 méterre 680 mbit/s mb csatlakozik. Elégedett vagyok. Nem UPC reklám akart lenni, csak az én tapasztalatom.
Jól értelmezem, több, mint 100MB/s wifin?!gomolalaci írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:24Nekem is UPC-s (Connectbox) routerem van. A DAC AQ kábelen, a PC kábelen, a TV kábelen csatlakozik. WiFi-n a routertől kb. 3 méterre a telefonom (S9) rendszerint 866 mbit/s a notebook kb. 5 méterre 680 mbit/s mb csatlakozik. Elégedett vagyok. Nem UPC reklám akart lenni, csak az én tapasztalatom.
A szolgáltatói routerekkel elég sok baj van, gyenge a vas, sok kliens esetén hibáznak, a wifi pedig instabil és gyenge a hatótávolság. Ezek saját tapasztalatok. Továbbá elkeserítő a gigabites routerek minősége is, főleg az alsó árszegmensben (Tplink, Dlink, stb). Pedig ezek a gyártók a 10/100-as kategóriában még tudtak stabil eszközöket gyártani. Nemrég próbálgattam mindkét gyártótól egy-egy gigabites modellt, de elkeserítő volt mindkettő stabilitás és teherbírás szempontjából. Igaz, nálam 2 asztali gép, 2 tablet, egy AP, egy NAS, egy audio pc és 4 mobiltelefon folyamatosan terheli a hálózatot. Bizonyára egyedi eset. :)
"Tul" vagyok rajta, igenasebestyen írta: ↑2020.02.17., hétf. 09:18Ilyenkor érdemes az energiagazdálkodási beállításokban körülnézni, mert ezek a mobil eszközök sokszor hajlamosak az adott appot 1 perc után lekapcsolni, ha nem nyomkodod és akkor mindig újra kezdi keresni a Core-t, stb. 1-1 alkalmazásnak be lehet állítani, hogy futhasson a háttérben, ne kapcsolgassa le. Bocsánat, ha ezen már "Tul" vagy.![]()
Ilyenkor érdemes az energiagazdálkodási beállításokban körülnézni, mert ezek a mobil eszközök sokszor hajlamosak az adott appot 1 perc után lekapcsolni, ha nem nyomkodod és akkor mindig újra kezdi keresni a Core-t, stb. 1-1 alkalmazásnak be lehet állítani, hogy futhasson a háttérben, ne kapcsolgassa le. Bocsánat, ha ezen már "Tul" vagy.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 08:42Abszolút jogos. A kapott UPC-s router gátja nálam szinte mindennek. Teljesen hektikus a hálózati sebesség (belső adatátvitelnél hol 1MB/s, hogy 8..), néha egy SD minőségű filmet sem tudok akadásmentesen lejátszani. Nyilván, egy jobb flac is be tud akadni, olyankor meg szidja az ember (sajnos tettem én is, míg erre rá nem jöttem) a lejátszót.
Illetve a klienset futtató eszközök is erősen befolyásolók. A sok dicséret miatt vettem egy Samsung Galaxy Tab S5e-t. Hát, a Roon, ami a Huawei Mate 20 proról és soha meg sem reccent, a tabról élvezhetetlen - mindig keresi a core-t, lassú, akad. Pedig önmagában (talán a routert kivéve) minden pöpec.
Abszolút jogos. A kapott UPC-s router gátja nálam szinte mindennek. Teljesen hektikus a hálózati sebesség (belső adatátvitelnél hol 1MB/s, hogy 8..), néha egy SD minőségű filmet sem tudok akadásmentesen lejátszani. Nyilván, egy jobb flac is be tud akadni, olyankor meg szidja az ember (sajnos tettem én is, míg erre rá nem jöttem) a lejátszót.
Sokan elfeledkeznek a szabvány fikázása közben az otthoni hálózatok finoman szólva is, összevisszaságáról. A routerek minősége pont olyan fontos téma lenne hifi szempontjából is, mint maguk a forráskészülékek. Azokból is, ezekből is sok a gagyi a piacon.
Nem az UPnP-vel van a gond, hanem azokkal a lejátszókkal, szerverekkel, amik nem működnek UPnP alatt stabilan, kellő komforttal.
Senki nem mondta. Pontosan ezt írtam az első hozzaszólásomban, amit valamiért nem sikerül feldolgozni.asebestyen írta: ↑
De ki mondta, hogy a Roon mindenkinek, vagy minden confighoz jó lesz? Melyik az a szoftver, amire ez igaz? És minél inkább próbálja egy sw készítő ezt erőltetni, annál biztosabb, hogy bizonytalan lesz a sw működése.
De ki mondta, hogy a Roon mindenkinek, vagy minden confighoz jó lesz? Melyik az a szoftver, amire ez igaz? És minél inkább próbálja egy sw készítő ezt erőltetni, annál biztosabb, hogy bizonytalan lesz a sw működése.diagnet írta: ↑2020.02.15., szomb. 23:36Frusztráció? Mégis mitől?juliush írta: ↑2020.02.15., szomb. 22:27
Nos, ebben az esetben a frusztrációd érthető, bár ez aligha a Roon hibája! Nyilvánvaló, hogy nem Te vagy a cég célközönsége.
Ugyanakkor köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat, megkímélve a Hozzád hasonlóan gondolkodókat egy esetleges csalódástól!
Nem lehet, hogy inkább az itt a probléma, hogy bizonyos extrém módon elfogult felhasználói csoportok semmilyen hiányosságot felfedő észrevételt nem tűrnek meg az éppen aktuális játékszerük irányába?
HW szinten még érthető, de már itt is?
Persze, nyilván az eszközök hibája, hogy nem támogatja őket egy third party keretprogram, amibe direkt nem integrálták ezt az alapvető funkciót. Helyette a sokkal kompromisszumosabb airplay-t megtartották...Tudom, ennek is megvan a tudományos magyarázata és véletlenül sem az usa apple piaca miatt történt.
A "hozzám hasonlóan gondolkódóknak" ott van a 2 hetes próbaidőszak. Teljesen csalódásmentes.
Frusztráció? Mégis mitől?juliush írta: ↑2020.02.15., szomb. 22:27
Nos, ebben az esetben a frusztrációd érthető, bár ez aligha a Roon hibája! Nyilvánvaló, hogy nem Te vagy a cég célközönsége.
Ugyanakkor köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat, megkímélve a Hozzád hasonlóan gondolkodókat egy esetleges csalódástól!
Igen, elolvastam egy éve, mikor azt nyomoztam miért nem találja a roon a media lejátszót.robi20064 írta: ↑2020.02.15., szomb. 19:03
Egyaltalan elolvastad a Roon allaspontjat a fenti linken? Gondolom nem. Csunya csunya Roon es HQPlayer, ok a sotet oldal akik raeroltetik akaratukat a hardware gyartokra es tuzzel vassal irtjak az UPnP-t.
A kulcs a "tobbnyire". Valoszinuleg soha nem hasznaltal RoonReady eszkozt. Ott nem tobbnyire van, hanem szimplan "csak" mukodik.
Szokas szerint allitasz valami blodet, kinyilatkoztatsz a nelkul hogy konkretan utana is neznel a tenyeknek es tajekozodnal. Hasznalj nyugodtan tovabbra is zsenialis UPnP-s streamereket, csak olyan dolgokat ne hangoztass amiknek nincs alapja.
A roon-t és a hqplayert nevezed gyártónak? Mert leginkább ők és a velük árukapcsolásban álló cégek ágálnak az upnp ellen.
A roon nem az upnp támogatásáról híres. A legelterjedtebb tömegstreamereket is max. airplay-en látja.