Biztos nagyon jó kábel sajnos én még nem hallottam. Viszont a "prémium Wireworld XLR" csatlakozó csatlakozó része kisértetiesen emlékeztet a Neutrikéra. A kioldóval ellentétes felén nincs felirat?Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 446
Re: Kábelezzünk
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2733
Én meg nemrégen adtam el az AQ Niagarát (ezüst RCA) igazából nem is használtam. Egy ezüst maradt a rendszeremben AQ VDM-5 Digitális koax a futómű és DAC között. Ott jó, és nem zavaró.
Nekem nem jön be az ezüst ....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Rca-nál csak akkora a különbség, hogy nem tudnák már rezet hallgatni
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
lehoako írta: ↑2020.02.16., vas. 07:44Mi helyett dugtad be és mi lett a különbség? Olvasom, hogy 7N solid silver vezetők vannak benne, biztosan nagyon igényes a kábel, kérlek, írj a hangjáról.Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Ez a kábel az? Méteres pár 1M felett? Biztos nem pite...![]()
http://www.avstream.hu/spd/avs282105/Wi ... A-vagy-XLR

Olyannak ismersz, aki csak úgy kiad 1millió forintot egy darab 1m-es kábelre egy 2,5mFt (bekerülési, nem újkori) összértékű rendszer számára? Neeem, az nekem túlzás lenne.
Ez a Wireworld Micro Platinum Eclipse (csak így számozás nélkül, professzionális (stúdióalkalmazás) célú, tehát gyári szerelésel nem árulják (legalábbis sehol nem találtam a neten) eredetileg mikrofonkábelnek készült stúdiókba, ha jól értettem, de egyéb célokra is alkalmas (többek között AES/EBU-nak), azzal a kábelszerkezettel rendelkezik, amit beraktam. Itthon lett méretre szabva és feldugózva a nagyobbik fém WW XLR dugókkal, és az 1m-es darabom (nem pár) SOKAL olcsóbb volt, mint amit belinkeltél, és vékonyabb is annál, és igen, 7N ezüst. Persze én nem ellenőriztem ezeket az állításokat (ergo nem vágtam szét a kábelt), de teljesen hiteles forrásból származik, akiben 100% megbízok.
A Wireworldökből egyébként többfélét kaptam kipróbálásra (volt OFC /vagy OCC? már nem emlékszem, de réz/ anyagú Micro Gold Eclipse is, meg RCA dugókkal szerelt is), és én ezt választottam.
A Karuna és a Wadia DAC közé került, AES/EBU digitális kábelként, mert az a határozott véleményem, hogy ez a szekció mindenképp megérdemel egy viszonylag komoly összekötést.
A hangjának a jellemzésére én nem vállalkoznék, mert egyrészt csak olyan közhelyekkel tudnám leírni, amelyeket én magam is utálok, másrészt meg nem szeretnék parttalan vitákat, harmadrészt nagyon kevés összehasonlítási alapom van még ezen a “poszton” - és ugye nem mindegy, hogy egy kábel hová kerül a rendszerben, negyedrészt pedig még nagyon bejáratós. A lényeg viszont: számomra már most is JOBB így (szándékosan nagybetűkkel), mint a korábbi (kölcsönbe kapott) kábellel, és a szkeptikusok kedvéért: igen, a különbség hallható, szerintem nagyonis.
Most ott tartok, hogy valószínűleg kérek RCA-szerelésűeket is ugyanebből a kábelből, analóg összekötőknek mert ott (próbáltam!) még markánsabb lesz a különbség.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A geometria és a felépítés nagyon fontos összetevője a kábeleknek, de a 7N es ezüst alapjában véve csúcs anyag, lehet, hogy némi kisérletezéssel érték el a jelenlegi architektúrát. Akárhogy csűrik-csavarják, jó hangja lesz :-).Shimano írta: ↑2020.02.16., vas. 07:59Ez a geometria az újabb játék kavics a kábelmániákusoknak.Mindig kell valami új.lehoako írta: ↑2020.02.16., vas. 07:44
http://www.avstream.hu/spd/avs282105/Wi ... A-vagy-XLR![]()
Egy darabig jó lesz,aztán ez is megy a levesbe.
Csupán 1 milla,a hülyének is megéri.Vegyétek,vigyétek,dugjátokés füleljétek,mert tuti jó.![]()
Úgy látom, hogy az érpár belül nem állandóan körbefutó árnyékolást kapott, csak 2 csík spirálozik rajta, némi szünetekkel a felszínen, nem annyira szorosan tekerve, h fedje az egész külső felszínt. Ez, ha lehet ilyen, egyesítheti kicsit az árnyékolt kábelek zavarszűrését és a nem árnyékoltak nyíltságát, sávszéleit.
Emiatt várom Aszpirin esetleges tapasztalatait, de ha még tényleg csak frissen kötötte be a kábelt, pár nap járatás után lehet csak mérvadót hallani, addig jóformán a forrasztásokat hallja az ember...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6208
Nézd azt hiszem ezt már párszor túltárgyaltuk.Attól mert még számodra ezeknek a kábeleknek nincs létjogosultsága attól még másnak jelenthet nagy előrelépést, akár az ára ellenére is...

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Csupán 1 milla,a hülyének is megéri.Vegyétek,vigyétek,dugjátokés füleljétek,mert tuti jó.
Ez a geometria az újabb játék kavics a kábelmániákusoknak.Mindig kell valami új.lehoako írta: ↑2020.02.16., vas. 07:44

Csupán 1 milla,a hülyének is megéri.Vegyétek,vigyétek,dugjátokés füleljétek,mert tuti jó.

Mi helyett dugtad be és mi lett a különbség? Olvasom, hogy 7N solid silver vezetők vannak benne, biztosan nagyon igényes a kábel, kérlek, írj a hangjáról.Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Ez a kábel az? Méteres pár 1M felett? Biztos nem pite...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Odáig nem jutottam el, hogy blankolva is lássam (szerelten vettem), csak egy pár ilyen keresztmetszeti meg "robbantott" ábrát láttam róla, szóval ha azt mondod, hogy a belső szigetelőrétegen belüli spirálszerű feltekerése a lentebbi keresztmetszetű, a vezetőket tartalmazó "magnak" gyakorlatilag árnyékolást jelent, akkor köszi az infót!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Na akkor elárulom, hogy ez árnyékolt, a 2 fekete vezeték van körbecsavarva a vezető körülAszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Tudom mire gondolsz..Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Nekem is WW Platinumom aes/ebu-m van
Már majdnem olyan jó mint egy AN-Kondo
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg

Én az analógot nem árnyékolom, de a digit rca-t igen
De lehet nem kéne azt sem
De lehet nem kéne azt sem

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
1.) Szalagkábelt is le lehet árnyékolni, mégsem lesz koax.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 22:04Nos, ezt én is így tudom/gondolom, de olvastam itt már, nem is olyan régen, más véleményeket is. Például olyat is, hogy "teljesen mindegy milyen a kábel szerkezete/felépítése, S/PDIF összekötőnek, bármilyen RCA dugóval szerelt kábel megteszi, az sem számít, ha nem75Ohm-os, úgy sem lehet meghallani a különbséget." Az, hogy működik a digitális jelátvitel bármilyen oda illő kábellel, az egy dolod, de mennyire korrekt, megbízható, netán üzembiztos megoldás ilyen célra nem dedikált 75Ohm-os coaxiális S/PDIF kábelt használni?Aszpirin írta: ↑2020.02.14., pén. 21:17Pontosítsunk. Tudtommal a koaxiális a kábel felépítésére vonatkozik, és ha koaxiális, akkor árnyékolt.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 20:32A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
Ami engem érdekelne, hogy egy ilyen kábelnek árnyékoltnak kell-e lennie?
Sok gyártó ill. felhasználó elkötelezte magát az árnyékolt vagy éppen árnyékolás nélküli kábelek mellett, legyen az analóg összekötő, vagy akár tápkábel. De mi a helyzet a digitális kábelekkel? A digitális jel mennyire érzékeny a külső behatásokra?
A kérdésed tehát arra iranyul, hogy kell-e a koaxiális szekezetű kábel az S/PDIF digitális hangadat-átvitelhez. Mivel az S/PDIF szabvány ezt előírja nem-optikai kábel esetében, szerintem biztosan nem árt![]()
Tévedés joga fenntartva.
2.) Minden különbség hallható, fül és rendszer kérdése.
3.) Üzembiztosság tekintetében nem tudom, mi kerül most szóba, nem fog leégni a ház, ha pl párhuzamos érpár megy a kábelben, árnyékolás nélkül.
4.) 75 Ohmos mítoszt kergetni felesleges, nincs ilyen aljzat, dugó, kábel, forraszanyag, stb.
5.) meg kell hallgatni, úgyis az alapján marad bent vagy nem, aztán el kell dönteni.
6.) A szabványok azt írják elő, hogy minimum mi kell, nyilván nem fogják beírni szabványba, h kell egy pár kb 30 éves Spx és forraszd meg Siltech ezüstforrasszal meg WBT ezüst RCA-kkal és jó lesz a hang.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3201
Nos, ezt én is így tudom/gondolom, de olvastam itt már, nem is olyan régen, más véleményeket is. Például olyat is, hogy "teljesen mindegy milyen a kábel szerkezete/felépítése, S/PDIF összekötőnek, bármilyen RCA dugóval szerelt kábel megteszi, az sem számít, ha nem75Ohm-os, úgy sem lehet meghallani a különbséget." Az, hogy működik a digitális jelátvitel bármilyen oda illő kábellel, az egy dolod, de mennyire korrekt, megbízható, netán üzembiztos megoldás ilyen célra nem dedikált 75Ohm-os coaxiális S/PDIF kábelt használni?Aszpirin írta: ↑2020.02.14., pén. 21:17Pontosítsunk. Tudtommal a koaxiális a kábel felépítésére vonatkozik, és ha koaxiális, akkor árnyékolt.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 20:32A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
Sok gyártó ill. felhasználó elkötelezte magát az árnyékolt vagy éppen árnyékolás nélküli kábelek mellett, legyen az analóg összekötő, vagy akár tápkábel. De mi a helyzet a digitális kábelekkel? A digitális jel mennyire érzékeny a külső behatásokra?
A kérdésed tehát arra iranyul, hogy kell-e a koaxiális szekezetű kábel az S/PDIF digitális hangadat-átvitelhez. Mivel az S/PDIF szabvány ezt előírja nem-optikai kábel esetében, szerintem biztosan nem árt![]()
Tévedés joga fenntartva.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Pontosítsunk. Tudtommal a koaxiális a kábel felépítésére vonatkozik, és ha koaxiális, akkor árnyékolt.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 20:32A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
A kérdésed tehát arra iranyul, hogy kell-e a koaxiális szekezetű kábel az S/PDIF digitális hangadat-átvitelhez. Mivel az S/PDIF szabvány ezt előírja nem-optikai kábel esetében, szerintem biztosan nem árt

Tévedés joga fenntartva.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3201
A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Gondoltam kábel kérdés..
- Tctronic
- Beköltözött
Szerintem ezt a lemezjátszós topikban is megkérdezheted, nem kizárt ott hamarabb kapsz erre választ.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Sziasztok!
Lemezjátszó belső karkábelt láttam:a 4 szálat összefonva; az egymáshoz tartozó "plusz" és "mínuszt" össze csavarva;vagy csak simán szálanként behúzva.Ezek közül vajon melyik a legjobb, vagy ahány gyártó annyi megoldás?
Lemezjátszó belső karkábelt láttam:a 4 szálat összefonva; az egymáshoz tartozó "plusz" és "mínuszt" össze csavarva;vagy csak simán szálanként behúzva.Ezek közül vajon melyik a legjobb, vagy ahány gyártó annyi megoldás?

Két mágneslap között vannak tömör arany-ezüst-réz ötvözetü vezetők.
A kábel hirdetések között megtalálod.
Tudok egy egyszerűbb megoldást, Audio Metallurgy GA-0 IC kábel!
Két mágneslap között vannak tömör arany-ezüst-réz ötvözetü vezetők.
A kábel hirdetések között megtalálod.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Ezt elég könnyű meghallani...
Próbáld ki, a hatáshoz viszonylag erős mágnesek kellenek, 2db hangszórómágnes az ic kábelen már hallható hatást okoz, a hangszórókábelhez viszont nagyon kevés. Nem fog mindenkinek tetszeni, mert egy kissé felborítja a megszokott spektrumot, pedig semmit sem változik a frekvenciaátvitel. 1995-ben kísérleteztünk ilyesmivel, elég megosztó volt a hangzás, manapság azért lehet létjogosultsága, mert van már sok a nagyon tisztán, de nagyon közeltérben felvett felvétel, ez a módszer hátrébb ültet a nézőtéren...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6208
Re: Vízálló HDMI aljzat (anya) - belső miniHDMI apa szalagkábelen
Ennek nem a hirdetések között volt a helye-átraktam.kbhuinfo írta: ↑2020.02.11., kedd 15:07Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 100-1000 nagyságrendben speciális kábelgyártással foglalkozik itt valaki? Esetleg tudtok céget ajánlani?
A feladat egy vízálló eszköz HDMI kivezetését megoldani. A forrás egy rPI zero, azaz miniHDMI aljzat - ez van a dobozon belül. A doboz külsején el kell helyezni a normál HDMI vízálló aljztatot. (szalag)Kábelhossz:kb. 40 cm. Előre is köszi a javaslatokat!
Üdv,
Balázs
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Tctronic
- Beköltözött
Engem inkább ez az új mágneses megoldás érdekel.... Tényleg hoz(hat) javulást a hangban, vagy inkább csak marketing fogás?

Vízálló HDMI aljzat (anya) - belső miniHDMI apa szalagkábelen
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy 100-1000 nagyságrendben speciális kábelgyártással foglalkozik itt valaki? Esetleg tudtok céget ajánlani?
A feladat egy vízálló eszköz HDMI kivezetését megoldani. A forrás egy rPI zero, azaz miniHDMI aljzat - ez van a dobozon belül. A doboz külsején el kell helyezni a normál HDMI vízálló aljztatot. (szalag)Kábelhossz:kb. 40 cm. Előre is köszi a javaslatokat!
Üdv,
Balázs
Üdv,
Balázs