[/quote]
Régi és jól bevált?
Mire gondolsz?
Természetesen értékelem!Aszpirin írta: ↑2020.02.16., vas. 10:36MrCollector írta: ↑2020.02.16., vas. 10:19Biztos nagyon jó kábel sajnos én még nem hallottam. Viszont a "prémium Wireworld XLR" csatlakozó csatlakozó része kisértetiesen emlékeztet a Neutrikéra. A kioldóval ellentétes felén nincs felirat?Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Na asszem eljött az ideje a fotózásnak, mert ez a kérdés nekem is felkeltette az érdeklődésemet...
Remélem értékeled, hogy csak emiatt "bányásztam" ki a rendszerből![]()
Ha szükséges még fotó a csatlakozóról annak megállapítására, hogy valójában Neutrik-e, csak szólj nyugodtan![]()
.
IMG_3776.JPG
IMG_3777.JPG
Kellett egy AES/EBU kábel, mert ami volt, az kölcsönbe volt, amit előbb-utóbb vissza illik adni. Szóval itt nem valami fejlesztési ingerről van szó nálam, egyszerűen be kellett szereznem valamit záros határidőn belül. Tekintettel a komponensekre, amelyeket összekötök vele, úgy döntöttem, hogy valami tisztességesebb cuccot veszek. Előtte meghallgattam saját rendszerben pár másmilyen kábelt (nem sokat, ld. záros határidő, plusz a szerelt AES/EBU kábelek nem is jönnek olyan sűrűséggel szembe az emberrel, mint az asszimmetrikus digitális kábelek), és erre a WW kábelre esett a választásom, ár és szubjektív teljesítmény alapján (igaz, lett volna lehetőség még egy kábel meghallgatására, de egy betegség közbejött, és az idő szorított). Utána kellett volna néznem annak is, hogy nehogy divatcikk legyen? Melyik jól bevált drótot mulasztottam el?
Nem az a lényeg hogy számomra minek van jelentősége,ha nem az hogy nincs új a nap alatt,és ami jó az már régóta ki lett találva.
MrCollector írta: ↑2020.02.16., vas. 10:19Biztos nagyon jó kábel sajnos én még nem hallottam. Viszont a "prémium Wireworld XLR" csatlakozó csatlakozó része kisértetiesen emlékeztet a Neutrikéra. A kioldóval ellentétes felén nincs felirat?Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Biztos nagyon jó kábel sajnos én még nem hallottam. Viszont a "prémium Wireworld XLR" csatlakozó csatlakozó része kisértetiesen emlékeztet a Neutrikéra. A kioldóval ellentétes felén nincs felirat?Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Én meg nemrégen adtam el az AQ Niagarát (ezüst RCA) igazából nem is használtam. Egy ezüst maradt a rendszeremben AQ VDM-5 Digitális koax a futómű és DAC között. Ott jó, és nem zavaró.
lehoako írta: ↑2020.02.16., vas. 07:44Mi helyett dugtad be és mi lett a különbség? Olvasom, hogy 7N solid silver vezetők vannak benne, biztosan nagyon igényes a kábel, kérlek, írj a hangjáról.Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Ez a kábel az? Méteres pár 1M felett? Biztos nem pite...![]()
http://www.avstream.hu/spd/avs282105/Wi ... A-vagy-XLR
A geometria és a felépítés nagyon fontos összetevője a kábeleknek, de a 7N es ezüst alapjában véve csúcs anyag, lehet, hogy némi kisérletezéssel érték el a jelenlegi architektúrát. Akárhogy csűrik-csavarják, jó hangja lesz :-).Shimano írta: ↑2020.02.16., vas. 07:59Ez a geometria az újabb játék kavics a kábelmániákusoknak.Mindig kell valami új.lehoako írta: ↑2020.02.16., vas. 07:44
http://www.avstream.hu/spd/avs282105/Wi ... A-vagy-XLR![]()
Egy darabig jó lesz,aztán ez is megy a levesbe.
Csupán 1 milla,a hülyének is megéri.Vegyétek,vigyétek,dugjátokés füleljétek,mert tuti jó.![]()
Nézd azt hiszem ezt már párszor túltárgyaltuk.Attól mert még számodra ezeknek a kábeleknek nincs létjogosultsága attól még másnak jelenthet nagy előrelépést, akár az ára ellenére is...
Ez a geometria az újabb játék kavics a kábelmániákusoknak.Mindig kell valami új.lehoako írta: ↑2020.02.16., vas. 07:44
http://www.avstream.hu/spd/avs282105/Wi ... A-vagy-XLR
Mi helyett dugtad be és mi lett a különbség? Olvasom, hogy 7N solid silver vezetők vannak benne, biztosan nagyon igényes a kábel, kérlek, írj a hangjáról.Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Odáig nem jutottam el, hogy blankolva is lássam (szerelten vettem), csak egy pár ilyen keresztmetszeti meg "robbantott" ábrát láttam róla, szóval ha azt mondod, hogy a belső szigetelőrétegen belüli spirálszerű feltekerése a lentebbi keresztmetszetű, a vezetőket tartalmazó "magnak" gyakorlatilag árnyékolást jelent, akkor köszi az infót!
Na akkor elárulom, hogy ez árnyékolt, a 2 fekete vezeték van körbecsavarva a vezető körülAszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
Tudom mire gondolsz..Aszpirin írta: ↑2020.02.15., szomb. 10:56Tegnap este óta van a birtokomban egy WireWorld Micro Platinum Eclipse AES/EBU kábel a prémium Wireworld XLR csatlakozókkal. Na, az nem árnyékolt szerkezetű (igaz, nem is RCA-s, de az általa közvetített digitális jelforma ugyanolyan frekvenciájú, amplitúdójú, és protokoll szinten is 99%-ban megegyezik az S/PDIF-en közvetített jellel), szóval nem árnyékolt, mégis... khm, nagy szavak helyett inkább maradjunk annyiban: korábban kipróbáltam, tudtam, mit veszek meg
s-l500.jpg
1.) Szalagkábelt is le lehet árnyékolni, mégsem lesz koax.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 22:04Nos, ezt én is így tudom/gondolom, de olvastam itt már, nem is olyan régen, más véleményeket is. Például olyat is, hogy "teljesen mindegy milyen a kábel szerkezete/felépítése, S/PDIF összekötőnek, bármilyen RCA dugóval szerelt kábel megteszi, az sem számít, ha nem75Ohm-os, úgy sem lehet meghallani a különbséget." Az, hogy működik a digitális jelátvitel bármilyen oda illő kábellel, az egy dolod, de mennyire korrekt, megbízható, netán üzembiztos megoldás ilyen célra nem dedikált 75Ohm-os coaxiális S/PDIF kábelt használni?Aszpirin írta: ↑2020.02.14., pén. 21:17Pontosítsunk. Tudtommal a koaxiális a kábel felépítésére vonatkozik, és ha koaxiális, akkor árnyékolt.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 20:32A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
Ami engem érdekelne, hogy egy ilyen kábelnek árnyékoltnak kell-e lennie?
Sok gyártó ill. felhasználó elkötelezte magát az árnyékolt vagy éppen árnyékolás nélküli kábelek mellett, legyen az analóg összekötő, vagy akár tápkábel. De mi a helyzet a digitális kábelekkel? A digitális jel mennyire érzékeny a külső behatásokra?
A kérdésed tehát arra iranyul, hogy kell-e a koaxiális szekezetű kábel az S/PDIF digitális hangadat-átvitelhez. Mivel az S/PDIF szabvány ezt előírja nem-optikai kábel esetében, szerintem biztosan nem árt![]()
Tévedés joga fenntartva.
Nos, ezt én is így tudom/gondolom, de olvastam itt már, nem is olyan régen, más véleményeket is. Például olyat is, hogy "teljesen mindegy milyen a kábel szerkezete/felépítése, S/PDIF összekötőnek, bármilyen RCA dugóval szerelt kábel megteszi, az sem számít, ha nem75Ohm-os, úgy sem lehet meghallani a különbséget." Az, hogy működik a digitális jelátvitel bármilyen oda illő kábellel, az egy dolod, de mennyire korrekt, megbízható, netán üzembiztos megoldás ilyen célra nem dedikált 75Ohm-os coaxiális S/PDIF kábelt használni?Aszpirin írta: ↑2020.02.14., pén. 21:17Pontosítsunk. Tudtommal a koaxiális a kábel felépítésére vonatkozik, és ha koaxiális, akkor árnyékolt.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 20:32A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
Sok gyártó ill. felhasználó elkötelezte magát az árnyékolt vagy éppen árnyékolás nélküli kábelek mellett, legyen az analóg összekötő, vagy akár tápkábel. De mi a helyzet a digitális kábelekkel? A digitális jel mennyire érzékeny a külső behatásokra?
A kérdésed tehát arra iranyul, hogy kell-e a koaxiális szekezetű kábel az S/PDIF digitális hangadat-átvitelhez. Mivel az S/PDIF szabvány ezt előírja nem-optikai kábel esetében, szerintem biztosan nem árt![]()
Tévedés joga fenntartva.
Pontosítsunk. Tudtommal a koaxiális a kábel felépítésére vonatkozik, és ha koaxiális, akkor árnyékolt.zoli73 írta: ↑2020.02.14., pén. 20:32A közelmúltban már esett szó a coax digitális kábelekről, leginkább arról ment a vita, hogy fontos-e, és ha igen mennyire, hogy 75Ohm-os legyen, mint a kábel, mint a dugó. De ezt tegyük félre, legyen olyan amilyen.
Szerintem ezt a lemezjátszós topikban is megkérdezheted, nem kizárt ott hamarabb kapsz erre választ.