Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: G66 »

Linn Majik DS lejátszóval kapcsolatos tapasztalatokat
véleményeket szívesen olvasnék. Akinek volt/van ilyen készüléke kérem ossza meg az infókat. Hangminőség, kezelhetőség érdekelne, és láttam olyan készüléket, hogy Dymamik tápegységgel van ellátva. Ezt utólag lehetett beépíteni régebbiekbe és az újabbak már evvel jöttek alapból? Most Sneaky tulaj vagyok, erről gondoltam váltani a jövőben.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

Új softwaret, control appot adott ki a Linn IOS készülékekre (iphonera és ipadre) link: https://www.linn.co.uk/software az alábbi tulajdonságokkal (én úgy nézem kicsit a konfig és kinsky van egy softwarebe gyúrva és kicsit újabb designnal):
Save and access your playlists from anywhere on any Linn music system
• Search all your streaming services and stored music content at the same time from one place
• Improved access to lossless streaming services including TIDAL & Qobuz
• Improved access to multi-room control functionality
• Direct access to all functionality at your fingertips via always-on tabs
• Configure system settings and update product firmware directly from the app
Kép
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7586

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

ludy írta:
2020.02.07., pén. 18:48
Segítségre lenne szükségem,Tidál előfizetésem van és egy Auralic mini hálózati lejátszóval hallgattam eddig nagy megelégedéssel,de elfoglaltság miatt nem vettem észre hogy a bankszámlámról elfogyott a pénz.
Mire feltöltöttem a "kedves" Tidál kitörölt az ügyfelei közül,bár azóta vissza állítoták a kapcsolatot,de a vezérlésre használt Ipadom és az Auralic mini lejátszó között nem tudok újból kapcsolatot létesíteni.
Ezért keresek olyan hozzáértőt aki,megfelelő díjazás ellentételezése képen segítene ezt helyre állítani.
Én Budapesten az I. kerületben lakom.
Előre is köszönettel:
ludy, Ludánszki Péter
Az Ipad nem is látja a Minit, vagy csak a Tidal nem jelenik meg?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

Az Auralic mini beüzemelésével kapcsolatban telefonon is elérhető vagyok,ha valaki jelentkezik azonnal visszahívom.06 20 9342 820
ludy

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

Segítségre lenne szükségem,Tidál előfizetésem van és egy Auralic mini hálózati lejátszóval hallgattam eddig nagy megelégedéssel,de elfoglaltság miatt nem vettem észre hogy a bankszámlámról elfogyott a pénz.
Mire feltöltöttem a "kedves" Tidál kitörölt az ügyfelei közül,bár azóta vissza állítoták a kapcsolatot,de a vezérlésre használt Ipadom és az Auralic mini lejátszó között nem tudok újból kapcsolatot létesíteni.
Ezért keresek olyan hozzáértőt aki,megfelelő díjazás ellentételezése képen segítene ezt helyre állítani.
Én Budapesten az I. kerületben lakom.
Előre is köszönettel:
ludy, Ludánszki Péter

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rag írta:
2020.02.06., csüt. 15:04
Sziasztok!

A meglévő Pio N-50-es lejátszómat szeretném "tuningolni. A bluetooth bemenetet nem tudom használni, de szeretné a család...
Kellene egy Pioneer AS-BT200 Bluetooth adapter, ha minden igaz. Vagy másféle is jó hozzá? Van ezzel valakinek tapasztalata? Mit lehet most venni, amivel együttműködik?

Köszi előre is!
A Pio valamelyik digitális bemenetére tudsz kötni egy digitális kimenettel rendelkező Bluetooth receivert. Pl. Advance Acoustic WTX-1000.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Deadpool írta:
2020.02.06., csüt. 13:25
Na most új kérdésem van.

Az én zenelejátszós kalandjaimtól eltekintve melyik az a lejátszó amelyiket meg tudok venni olcsón használtan egy barátomnak és tudja a Tidal előfizetést kezelni úgy, hogy telefonon Tidal-ról kiválasztom a lejátszót és szól?

Esetleg melyik az az árszint amelyik így a Tidal Masterst is tudja? Azaz MQA képes.

Dac nem kötelező, ezt egy Classe előfok megoldja.

Ha már tudja a sima Tidal HiFi-t SPDIF-en továbbítani, és a telefon vezérli, már érdekes lehet.
Megint azt ajánlom, amit mindig: Onkyo NS-6130. Tudja az MQA-t, van sajat Tidal app-ja (nem a legjobb), és kb 70e használtan. Van benne DAC (AK4452), DSD képes, és még rengeteg minden...Van koax kimenete is.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

A meglévő Pio N-50-es lejátszómat szeretném "tuningolni. A bluetooth bemenetet nem tudom használni, de szeretné a család...
Kellene egy Pioneer AS-BT200 Bluetooth adapter, ha minden igaz. Vagy másféle is jó hozzá? Van ezzel valakinek tapasztalata? Mit lehet most venni, amivel együttműködik?

Köszi előre is!
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Deadpool írta:
2020.02.06., csüt. 13:25
Na most új kérdésem van.

Az én zenelejátszós kalandjaimtól eltekintve melyik az a lejátszó amelyiket meg tudok venni olcsón használtan egy barátomnak és tudja a Tidal előfizetést kezelni úgy, hogy telefonon Tidal-ról kiválasztom a lejátszót és szól?

Esetleg melyik az az árszint amelyik így a Tidal Masterst is tudja? Azaz MQA képes.

Ha már tudja a sima Tidal HiFi-t SPDIF-en továbbítani, és a telefon vezérli, már érdekes lehet.
Az MQA-t általában USB-n tudják csak fogadni az MQA képes DAC-ok, a Classe Delta Pre (ha az van a barátodnak) ugyan USB bemenettel rendelkezik, de nem MQA képes.

"úgy, hogy telefonon Tidal-ról kiválasztom a lejátszót és szól" - ez se így működik, a Tidal saját appja blutooth-al vagy airplay-el képes külső eszközre továbbítani a jelet. A lejátszó saját appja fogja a Tidal-t kezelni, ilyenkor a Tidal kliens a lejátszóban van implementálva, azaz a telefon nem vesz részt a lejátszásban, csak távirányítóként funkcionál.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 461
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Na most új kérdésem van.

▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Lanszelot írta:
2020.02.05., szer. 17:52
Lanszelot írta:
2020.01.15., szer. 21:24
Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban, hogy a Bluesound NODE 2i támogatja a gapless lejátszást?

Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!

Esetleg van valakinek tapasztalata a kérdésemmel kapcsolatban, sajnos nem jött eddig válasz?
https://support1.bluesound.com/hc/en-us ... -Playback-

Here at Bluesound, we are an alliance of audiophiles with the mission to create innovative wireless digital audio products and technologies, that allow for the most true-to-life music experience possible. Bluesound Players offer gapless playback by default for all supported file types (BLS-KB13-X01).

There is no feature to manually configure options for gapless playback or cross fade between tracks.

Lanszelot
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: Lanszelot »

Lanszelot írta:
2020.01.15., szer. 21:24
Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban, hogy a Bluesound NODE 2i támogatja a gapless lejátszást?

Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!

Esetleg van valakinek tapasztalata a kérdésemmel kapcsolatban, sajnos nem jött eddig válasz?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Deadpool írta:
2020.02.04., kedd 07:55
A fizetőssel sem. Vagy nem látja, vagy látja, de el nem indít. Ha mégis, akkor majd jól megáll egy percen belül, vagy kidob.
A500-on van jukebox, friss fejlesztés. Használhatatlan. Nem lennék rá büszke. Nem megy.
DS audio haveromnál megy a410-en, kisebb Synology nasról, nekem úgy ahogy csak. Pedig frissebb a lejátszó és a nas is.

Ha gond van, akkor újraindítás, de 2 perc és a gond jelentkezik.

Filmlejátszáshoz tökéletes.
Zenélni is lehet. Távval. És menjen hozzá a megjelenítő.
Nálam ez nem (szívesen) megoldható.
Értem, sajnálom!
A Dune kicsit jobban kezelhető de az app ott sem tökéletes (nem fizetős).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A Bluesound kezelhetősége jó. Külső DAC nélkül átlagos, vagy annál picit jobb hang...

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

Pontosan így van, ahogy Deadpool írta. Na remote-ot használok (az ingyenes verziót) és nem jó sem az irányítás, sem a készülék mint zenelejátszó. Ledob a hálózatról, FLAC-ok között válogat, elkezdi lejátszani a listát, aztán fogja magát és megáll (a saját vinyója a forrás). Hálózaton, Jriver-ről indítva a lejátszási listát véletlenszerűen lefagy, kikapcsol a popi (nem standy by, full shutdown). Hálózati dugó kihúz-bedug, ismét megy egy pár szám erejéig, aztán újra rotty.
Filmnézésre viszont tökéletes.
Ezért kerül leváltásra - mint zenelejátszó. Az én kosaramba a Bluesound, Lindemann Limetree és a Matrix audio Element i került. Ezeket fogom fülügyre venni illetve bújom a külföldi fórumokat is a fentiek telefonos irányíthatóságáról és a hálózati lejátszás tapasztalatairól.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Doky írta:
2020.02.03., hétf. 21:21
st81 írta:
2020.02.03., hétf. 20:33
Én is ezért vagyok kénytelen váltani az A410-ről, pedig a hanggal elégedett vagyok. De a táv nélküli appos irányítása kriminális és ősz hajszál generátor.
NaRemote-al nem megy a Popi?
A fizetőssel sem. Vagy nem látja, vagy látja, de el nem indít. Ha mégis, akkor majd jól megáll egy percen belül, vagy kidob.
A500-on van jukebox, friss fejlesztés. Használhatatlan. Nem lennék rá büszke. Nem megy.
DS audio haveromnál megy a410-en, kisebb Synology nasról, nekem úgy ahogy csak. Pedig frissebb a lejátszó és a nas is.

Ha gond van, akkor újraindítás, de 2 perc és a gond jelentkezik.

Filmlejátszáshoz tökéletes.
Zenélni is lehet. Távval. És menjen hozzá a megjelenítő.
Nálam ez nem (szívesen) megoldható.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

st81 írta:
2020.02.03., hétf. 20:33
Én is ezért vagyok kénytelen váltani az A410-ről, pedig a hanggal elégedett vagyok. De a táv nélküli appos irányítása kriminális és ősz hajszál generátor.
NaRemote-al nem megy a Popi?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Indy írta:
2020.02.03., hétf. 11:59
Úgy látom egyre gyakoribb, hogy félkész terméket dobnak piacra és a felhasználóra bízzák a bétateszteket. Aki ennek még örül is. :)
Igen. Bízzunk benne, hogy ez nem 6 hónapig tart, mint Popcornéknál. Kb mintha sose csináltak volna semmit. Szeretem a lejátszójukat. De ha bugos valami, a büdös életbe nem javítják ki.

Azért vagyok itt, mert a popcorn zenelejátszója nem vezérelhető, csak megjelenítővel. Minden más megoldás 💩.
Ha menne, használtan 50-60k egy a500 és ennyi pénzért amit tud, az nagyon jó.
Aztán úgy vagyok vele, ha már költök 100-200k-t zenelejátszóra, akkor azon működjenek már jól a dolgok.

Örülök, hogy elkezdtem ezt az utat, mert így sikerült rákapni a Tidal-ra is. Meg gondolom lesz még bőven változás bennem, amit ez a vonal majd kialakít.
Bose Soundlink mini

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Deadpool írta:
2020.02.03., hétf. 11:18
Juhú! :D

Lesz telefonra optimalizált app is!

Persze, mondhatjuk erre, hogy minek hozzá a telefon, vagy bármi. De ha az ember vesz egy CXN-t amin van nagy kijelző meg távirányító meg minden, ahhoz nyilván nem is annyira kell. Ugyanakkor egy kijelző nélküli streamer-hez 2020-ban elvárható.
Az is, hogy amit beletesznek, az jól működjön.
Úgy látom egyre gyakoribb, hogy félkész terméket dobnak piacra és a felhasználóra bízzák a bétateszteket. Aki ennek még örül is. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Juhú! :D

Lesz telefonra optimalizált app is!

Persze, mondhatjuk erre, hogy minek hozzá a telefon, vagy bármi. De ha az ember vesz egy CXN-t amin van nagy kijelző meg távirányító meg minden, ahhoz nyilván nem is annyira kell. Ugyanakkor egy kijelző nélküli streamer-hez 2020-ban elvárható.
Az is, hogy amit beletesznek, az jól működjön.
Bose Soundlink mini

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2020.02.03., hétf. 07:24
Hogy érted az MQA natív vagy Bluetooth-on kérdést? Bluetooth szerintem az LE és Femto modelleken nincs, csak a minin, mert abban dac is van, de ilyen szinten már ne Bluetooth-ozzunk szerintem.
Wifin - ha a vezeték nélküliség a fontos -, a dsd, dxd is megy nekik.
Primare NP5-öt használok. Most jön majd egy fw frissítés, mert még nem teljes minden.
Gapless, Tidal, OTA, és elindul a Roon Ready is.

Szóval Tidal Master nálam nincs, ha Tidal Connect-el telefonról irányítom.
Ha a telefonomon megy és bluetooth-al csatlakozom, akkor van. Bluetooth elleneseknek kiemelem, hogy a bluetooth 5 szabvány elég erős már audio téren is. Tessék megnézni más gyártók termékeit is, de a kiállításon a Human Audio is promózta.
A minősége fülre is sokkal jobb mint amit Tidal Hifi-ből kábelen hallok.

Dac nincs a primare-ben sem. A bluetooth-hoz nem kell dac. Digitálisan megy tovább. Ezzel nincs gond. A kapcsolat stabil.

Igen. Ennyi pénzért örülök, ha megy a wireless is 🙃
Bose Soundlink mini

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7586

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Deadpool írta:
2020.02.02., vas. 22:43
Kedves Auralic aries mini/le/femto tulajok!

A Tidal Master/MQA nektek megy natívban, vagy csak bluetooth-on. Ha bluetooth-on, mennyire masszív a kapcsolat?

Korábbi lejátszóimmal volt gond, de ami most van, elég stabil.

Valamint az Auralic Polaris-t használja valaki? Esetleg az Aries-hez ez hogyan viszonyul? Tapasztalatok vannak?
Hogy érted az MQA natív vagy Bluetooth-on kérdést? Bluetooth szerintem az LE és Femto modelleken nincs, csak a minin, mert abban dac is van, de ilyen szinten már ne Bluetooth-ozzunk szerintem.
Wifin - ha a vezeték nélküliség a fontos -, a dsd, dxd is megy nekik.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kedves Auralic aries mini/le/femto tulajok!

A Tidal Master/MQA nektek megy natívban, vagy csak bluetooth-on. Ha bluetooth-on, mennyire masszív a kapcsolat?

Korábbi lejátszóimmal volt gond, de ami most van, elég stabil.

Valamint az Auralic Polaris-t használja valaki? Esetleg az Aries-hez ez hogyan viszonyul? Tapasztalatok vannak?
Bose Soundlink mini

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

asebestyen írta:
2020.01.30., csüt. 20:20
Jó kis MinimServer, igaz nem magyar, de faék egyszerű, és marha jó.
Köszönöm!
Lehet teszek vele egy próbát.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”