Ezt a csontot már lerágtuk...envagyok írta: ↑2020.02.08., szomb. 13:39Meghülyült a nép:
https://logout.hu/cikk/viszlat_flac/teljes.html
És még utána kommentben lealázzák, aki különbséget hall...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7586
Re: Általában a hifiről
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Meghülyült a nép:
Fülzúgás, - egy rokonom is küzdött vele hónapokig, majd elment szakorvoshoz, ahol megállapították, hogy túlnyomás van a fülében. Nagy dózisban Cavintont kellett rá szednie és hamar megszűnt a kellemetlen tünet. Azóta sincs ilyen gondja.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Jacques Martel könyve(i). Keress rá!pärt írta: ↑2020.02.07., pén. 18:02Sajnos nekem is van.Nálam szimmetrikus, szintén 8 kHz. Voltam kivizsgálásokon - amit én is erősen javaslok mindenkinek, mivel rengeteg féle ok állhat a hátterében- csekély eredménnyel. A doki végignézve a leleteket (CT, hallásvizsgálat, fül orr gége) megnyugtatott, hogy a fülzúgásom "az élet jele". Köszönöm.
Próbálom magam kideríteni, hogy van-e valami könnyen beazonosítható kiváltó ok- egyelőre sikertelenül.
Ha zenehallgatáskor erősödik, annak talán lehet egész triviális oka is: megváltoztatott testhelyzet, pl. enyhén fekvő pozíció egy komfortfotelben. Ez megváltoztathatja a fej vérellátását. Nálam mintha-mintha jelentkezne ilyesmi, ilyenkor váltok ülő pozícióba.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5021
Sajnos nekem is van.
Nálam szimmetrikus, szintén 8 kHz. Voltam kivizsgálásokon - amit én is erősen javaslok mindenkinek, mivel rengeteg féle ok állhat a hátterében- csekély eredménnyel. A doki végignézve a leleteket (CT, hallásvizsgálat, fül orr gége) megnyugtatott, hogy a fülzúgásom "az élet jele". Köszönöm.
Próbálom magam kideríteni, hogy van-e valami könnyen beazonosítható kiváltó ok- egyelőre sikertelenül.
Ha zenehallgatáskor erősödik, annak talán lehet egész triviális oka is: megváltoztatott testhelyzet, pl. enyhén fekvő pozíció egy komfortfotelben. Ez megváltoztathatja a fej vérellátását. Nálam mintha-mintha jelentkezne ilyesmi, ilyenkor váltok ülő pozícióba.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
OFF
Voltál vele (a tinnitus-szal) orvosnál? Mert az első és legfontosabb kérdés maga a fülzúgás oka, nagyon sokféle lehet (és sajnos az is lehet, hogy nem derül ki). Én voltam anno, szintén bal füllel, be is mérték a frekvenciáját (8kHz), és nehezen ugyan, de kb másfél év alatt elmúlt. Ha már voltál, akkor bocs, ha nem, akkor javaslom menj el, elég gyakran tudnak segíteni. Nagyon sok ember életét megkeseríti a fülzúgás, sajnos, a környezetemben isismerek még közvetlen kollégát, aki épp most küzd vele...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
A fülzúgásra visszatérve, abból nekem is van a bal fülemben, erre a fülre kevésbé hallok jól, mint a másikra. Ami érdekes, az az , hogy zenehallgatáskor a zúgás jelentősen felerősödik, majd miután kikapcsolom a rendszert rövidesen elmúlik. Oka, mi lehet?
A nano Teslákról annyit, hogy a 100 nanoTesla nem tűnik soknak, de épületbiológusi ajánlás a 20-nál kisebb érték hálószobákban, gyermek szobákban, beteg szobákban. A WHO ma is a rákos megbetegedések megduplázódását jelzi a következő 20 évre, de emlékeim szerint 10 évvel ezelőtt ugyanezt tette.
Úgy gondolom, hogy aki hifi rendszere által "hallja" az elektroszmogot (én ezidáig csak ilyen emberrel találkoztam), az valószínűleg abban is biztos, hogy ez a jelenség nem áll meg a hallórendszernél.
A nano Teslákról annyit, hogy a 100 nanoTesla nem tűnik soknak, de épületbiológusi ajánlás a 20-nál kisebb érték hálószobákban, gyermek szobákban, beteg szobákban. A WHO ma is a rákos megbetegedések megduplázódását jelzi a következő 20 évre, de emlékeim szerint 10 évvel ezelőtt ugyanezt tette.
Úgy gondolom, hogy aki hifi rendszere által "hallja" az elektroszmogot (én ezidáig csak ilyen emberrel találkoztam), az valószínűleg abban is biztos, hogy ez a jelenség nem áll meg a hallórendszernél.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
dejo ! sok gepelestöl megkimeltel a be nem idezett hosszu resszel, hasonlot szandekoztam irni.Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 22:41...Ez kb olyasmit jelent, hogy pl. a férfiak ha már megérték a 65-öt, akkor jó eséllyel megérik a 85-öt is (vagyis az időskorú amish populáció jóval egészségesebb, mint az időskorú nem-amish populáció).
...egy gerinc-MR-vizsgálaton (amely az egyik leghatékonyabb képalkotó diagnosztikai módszer) ...
az elsö fent beidezett persze nem csak amish-ekre vonatkozik
hasonlo a regen jelentösebb gyermekhalandosag szerepe is (szülök, nagyszülök között szinte biztos fordult elö, hogy testverük kisgyerek koraban meghalt), aztan aki X évet megért, az Y-t is, de akkoriban sokan az 1-2-...10-et sem
sajnos volt gerinc MR-ben részem (6.5 éve)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Tényleg sebaj

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Utánanéztem. Itt pl. van néhány releváns válasz is erre a kérdésre: https://www.quora.com/What-is-the-life- ... ish-people
De egyébként elég sok cikk van erről a témáról. Ha az ember összeveti ezeket, akkor az jön le, hogy az születéskori várható élettartamuk nem, vagy nem szignifikánsan magasabb, mint a nem-amish amerikaiaké, viszont az életkori, nembéli stb. várható élettartam mintájuk egészen más. Ez kb olyasmit jelent, hogy pl. a férfiak ha már megérték a 65-öt, akkor jó eséllyel megérik a 85-öt is (vagyis az időskorú amish populáció jóval egészségesebb, mint az időskorú nem-amish populáció).
Érdekes dolgok vannak különböző cikkekben (gondolom te is kerülöd az egyértelműen "clickbait" jellegű címekkel rendelkező cikkeket, és inkább a tárgyilagos cikkekre koncentrálsz.
Ez eléggé egyértelmű. Akárcsak az orvostudomány fejlődése és a technológiai fejlődés közötti összefüggések, amikbe nagyon belebonyolódhatnánk, de csak egyetlen példa: nézd meg, hogy mondjuk egy gerinc-MR-vizsgálaton (amely az egyik leghatékonyabb képalkotó diagnosztikai módszer) - direkt pongyolán fogalmazva - hány tesla "alá fekszik be" az idegrendszered, és vesd össze egy fejhallgató nanotesláival - miközben az MR óriási előnye, hogy nagyságrendekkel kevésbé invazív a szervezet számára, mint pl. az RTG vagy a CT. És még ezek az invazív diagnosztikai eljárások is nagyban hozzájárulnak a várható élettartam növekedéséhez.Robici írta: ↑2020.02.06., csüt. 21:22Szerintem az életkor növekedése nagy részben az orvostudomány fejlődésének, a járványok megfékezésének, a higiénia fejlődésének és a táplálkozás (minden hibája ellenére) fejlődésének köszönhető. Ma már mindent teletömnek vitaminokkal, régebben nagyon sokszor az elégtelen táplálkozás nem volt a hosszú élet biztosítéka.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne valamennyi negatív hatása az emberi szervezetre pl. a fejhallgatónak - de a nagyságrendeket érdemes figyelembe venni, és hamar kiderül, hogy eléggé infinitezimális. És talán érdemes lenne összevetni a használata által termelt boldogsághormon pozitív hatásával, hogy teljesebb legyen a kép. Szóval itt nem annyira nyilvánvaló a mérleg állása, mint pl. a dohányzásnál...
Természetesen ha senki nem dohányozna, nem lennének dizel autók, stb stb, akkor még ennél is hosszabb lenne a várható élettartam (mint ahogy lesz is, és ezek a gyilkok is kivésznek szép lassan), viszont holisztikus szemlélettel csak azt láthatod, hogy a modern életforma a mérleget mégis az egyre hosszabb élet irányába billenti, és ez a trend kb 150-200 éve töretlen.
Azért említettem az 1900-tól máig tartó időszakot (két és félszeresére nőtt ezalatt a globális születéskori várható időtartam), mert 100 évre visszamenőleg már nagyon pontos adatok vannak szinte mindenfelé. Tehát a kutatások statisztikai módszereit lehet esetleg vitatni (én ezt inkább a statisztikus szakemberekre bízom), de a minták merítési bázisa óriási. (ide is egy példa: anyám szülőfaluja egy isten háta mögötti, teljesen átlagos zságfalu Erdélyben - és saját magam láttam, hogy az egyházi anyakönyvi kivonatokból jóval 1900 előttig visszamenőleg MINDENKINEK, aki ott élte le az életét vagy legalább ott halt meg, meg lehet állapítani a pontos születési és halálozási időpontját - kivéve a nyomaveszett háborús áldozatoknak, akiknek viszont jó megközelítéssel valószínűsíteni lehet a halálozási idejét).Robici írta: ↑2020.02.06., csüt. 21:22Egyébként én eléggé szkeptikus vagyok ezekkel a statisztikákkal. Egyrészt alig van évszázadokkal ezelőttről megbízható adat. Az uralkodók életkora nem mérvadó, mert annak lenni sose volt életbiztosítás. Én azt látom, hogy akik túlélték a fenti problémákat azok régebben is hosszú életkort éltek meg. Csak nagyon nagy volt a gyerekhalandóság (0 higiénia, 0 oltás) meg a járványok, ami nyilván nagyon rontotta a statisztikát.
Ami a gyerekkori halandóságot illeti, tényleg javaslom, hogy olvasd el az linkelt elemzést, mert nagyon részletekre kitérő, és ennek külön fejezetet szentel. Minden korosztályban drasztikusan nőtt - és folyamatosan nő - a várható élettartam, vagyis a gyerekkori halandóság drasztikus visszaszorítása csak egy tényező a globális várható élettartam növekedésében, de önmagában messze nem magyarázza azt. (egyébként az amishoknál pont magasabb a gyerekkori halandóság, mint a többi amerikainál).
Ebben is teljesen egyetértünk, én nem is kardoskodom amellett, hogy jó hatással lenne. Mindössze egy érdekes addendumot tettem hozzá, hogy esetleg segítsek a holisztikus nézet kialakításában, mert minden mindennel összefügg - és az elektroszmog sajnos elkerülhetetlen velejárója a modern létformának, ami viszont összességében mégiscsak nagyon meghosszabbította az emberek életét.
Indukciós főzőlapot én sem vettem, pedig kicsit több mint 3 éve rendeztem be 0-ról a konyhát - bár bevallom, nem az általa létrehozott elektroszmog volt a fő indok (és az ára sem, mert ha a konyha összértékét nézzük, ma már nem szignifikáns az eltérés más megoldásokhoz képest - pár 10ezer forint, vagyis saccperkábé 3-4%), egyszerűen idegenkedtem tőle. Merő szubjektivizmusból.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.02.06., csüt. 22:58-kor.
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Tévedtem Te nem tudod a bölcsességet...sebaj !Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 20:41Böngészd csak egy kicsit az oldalt, amit belinkeltem, és látni fogod, ha látni akarod, hogy a legfejletlenebb országban is majdnem duplájára nőtt az elmúlt évszázadban a várható élettartam.gyongyhalas írta: ↑2020.02.06., csüt. 19:53Mert rohangálsz orvoshoz......ja és a fejlettebb országokban vannak is orvosok...és szeded a dilibogyót mert pénzed is van rá...Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 18:05
OFF.
Azon is érdemes szerintem elgondolkodni, hogy miközben az állítások szerint gyilkoljuk magunkat rendesen gyakorlatilag minden technológiai újdonsággal, mégis a születéskor várható élettartam globális átlaga 1900 óta több, mint a duplájára nőtt, és emellett minden életkorban drasztikusan növekedett a várható átlag élettartam (kivételt a világháborúk évei képeztek, amikor érthető okokból visszaesett minden korosztályban, de a háború elmúltával visszaugrott a háború előtti értékek fölé), és békeidőben is, sőt, jelenleg is folyamatosan növekszik.
A vicc az, hogy országokra lebontva, ráadásul a technológiailag és gazdaságilag legfejlettebb országokban a legmagasabb a várható élettartam, és ez is minden korosztályban. Tehát nem ott, ahol kevesebb vagy nincs is mikró meg indukciós főzőlap meg stb.
Forrás: https://ourworldindata.org/life-expectancy <- itt rengeteg nagyon érdekes adat és grafikon található ennek kapcsán, érdemes végignézegetni.
Szóval akkor hogy van az, hogy használunk mikrót, dízel és benzines autókat, fejhallgatókat, indukciós sütőt, rovarirtókat, szintetikus anyagokat az élelmiszerben, stb. stb., mégis átlagban egyre hosszabb ideig élünk??? Ráadásul ezek száraz statisztikai tények.
újjé talán ezért is ?
ÁÁÁdehogy ezt a demagóg dumát se vedd komolyan...
Van megtakarításod így majd oda tudod adni, tudod a nagy bölcsességet...![]()
![]()
Ja, és itt is nem csak nekem, hanem a nagy átlagnak. Remélem tudod, ez mit jelent.
Ez a képlet végeredménye. A többi részletkérdés. Aki akarja, mehet vissza a kőkorszakba, oltások nuku, mert ugye azok ártanak, “dilibogyók“ nuku, mert azok kemikáliák, és ártanak, lovaskocsin közlekedés, mert az nem szennyez, fával működő kályhákon főzés, mert az nem szórja tele a konyhát elektromágnesességgel, fejhallgatót semmiképp, így nem jutnak a nanoteslák az agyainkba, stb. Jó eséllyel akkor 130 évig fogsz élni. Vagy esetleg ez is csak demagóg duma, el se hidd![]()
Hajrá.

Esetleg meg lehet nézni, mennyi ideig élnek az amish-ok. :-)Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 20:41Ez a képlet végeredménye. A többi részletkérdés. Aki akarja, mehet vissza a kőkorszakba, oltások nuku, mert ugye azok ártanak, “dilibogyók“ nuku, mert azok kemikáliák, és ártanak, lovaskocsin közlekedés, mert az nem szennyez, fával működő kályhákon főzés, mert az nem szórja tele a konyhát elektromágnesességgel, fejhallgatót semmiképp, így nem jutnak a nanoteslák az agyainkba, stb. Jó eséllyel akkor 130 évig fogsz élni. Vagy esetleg ez is csak demagóg duma, el se hidd![]()
Hajrá.
Szerintem az életkor növekedése nagy részben az orvostudomány fejlődésének, a járványok megfékezésének, a higiénia fejlődésének és a táplálkozás (minden hibája ellenére) fejlődésének köszönhető. Ma már mindent teletömnek vitaminokkal, régebben nagyon sokszor az elégtelen táplálkozás nem volt a hosszú élet biztosítéka. Egyébként én eléggé szkeptikus vagyok ezekkel a statisztikákkal. Egyrészt alig van évszázadokkal ezelőttről megbízható adat. Az uralkodók életkora nem mérvadó, mert annak lenni sose volt életbiztosítás. Én azt látom, hogy akik túlélték a fenti problémákat azok régebben is hosszú életkort éltek meg. Csak nagyon nagy volt a gyerekhalandóság (0 higiénia, 0 oltás) meg a járványok, ami nyilván nagyon rontotta a statisztikát. Összességében én hajlok elfogadni, hogy az elektroszmog nincs jó hatással és addig is amíg ilyen viták kereszttüzében áll, azért nem árt minimálisra szorítani a környezetemben. Ez azért még messze nem azt jelenti, hogy akkor lovaskocsin járjunk. :-)
Gratulálok hozzá, de én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy nem vagyok róla meggyőződve, az indukciós lap hatására (ami nekem egyébként nincs) a felsorolt tüneteket produkálja a test, az elme viszont nagyon különös dolgokra képes.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Böngészd csak egy kicsit az oldalt, amit belinkeltem, és látni fogod, ha látni akarod, hogy a legfejletlenebb országban is majdnem duplájára nőtt az elmúlt évszázadban a várható élettartam.gyongyhalas írta: ↑2020.02.06., csüt. 19:53Mert rohangálsz orvoshoz......ja és a fejlettebb országokban vannak is orvosok...és szeded a dilibogyót mert pénzed is van rá...Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 18:05OFF.Hores írta: ↑2020.02.05., szer. 22:40A "mikró" a vízmolekulákat gerjeszti, az új sütő a "vasat", amiből pl. a véredben is van, meg a kajában is található nem kevés, ami molekula szinten érdekes változásokat okoz, és hidd el nem csak az edényre korlátozódik a hatása. [...]
Jómagam 24 éve nem járok orvoshoz, nem fogyasztok "kockázatokkal és mellékhatásokkal" járó szereket, de nem használok ilyen újkori találmányokat sem.
A hifihez talán ennek annyi köze lehet, hogy esetleg tovább élvezhetem a zenehallgatás örömeit.
A fiam mióta én nevelem, szintén nem látogatja a doktorbácsit, és a félévi biziben 0 nap hiányzás volt feltüntetve. Biztos véletlen ez, de ha ráértek, azért érdemes ezekkel a témákkal is foglalkozni, persze ez az én véleményem, mert nekem ez fontos.
Azon is érdemes szerintem elgondolkodni, hogy miközben az állítások szerint gyilkoljuk magunkat rendesen gyakorlatilag minden technológiai újdonsággal, mégis a születéskor várható élettartam globális átlaga 1900 óta több, mint a duplájára nőtt, és emellett minden életkorban drasztikusan növekedett a várható átlag élettartam (kivételt a világháborúk évei képeztek, amikor érthető okokból visszaesett minden korosztályban, de a háború elmúltával visszaugrott a háború előtti értékek fölé), és békeidőben is, sőt, jelenleg is folyamatosan növekszik.
A vicc az, hogy országokra lebontva, ráadásul a technológiailag és gazdaságilag legfejlettebb országokban a legmagasabb a várható élettartam, és ez is minden korosztályban. Tehát nem ott, ahol kevesebb vagy nincs is mikró meg indukciós főzőlap meg stb.
Forrás: https://ourworldindata.org/life-expectancy <- itt rengeteg nagyon érdekes adat és grafikon található ennek kapcsán, érdemes végignézegetni.
Szóval akkor hogy van az, hogy használunk mikrót, dízel és benzines autókat, fejhallgatókat, indukciós sütőt, rovarirtókat, szintetikus anyagokat az élelmiszerben, stb. stb., mégis átlagban egyre hosszabb ideig élünk??? Ráadásul ezek száraz statisztikai tények.
újjé talán ezért is ?
Van megtakarításod így majd oda tudod adni, tudod a nagy bölcsességet...![]()
![]()
Ja, és itt is nem csak nekem, hanem a nagy átlagnak. Remélem tudod, ez mit jelent.
Ez a képlet végeredménye. A többi részletkérdés. Aki akarja, mehet vissza a kőkorszakba, oltások nuku, mert ugye azok ártanak, “dilibogyók“ nuku, mert azok kemikáliák, és ártanak, lovaskocsin közlekedés, mert az nem szennyez, fával működő kályhákon főzés, mert az nem szórja tele a konyhát elektromágnesességgel, fejhallgatót semmiképp, így nem jutnak a nanoteslák az agyainkba, stb. Jó eséllyel akkor 130 évig fogsz élni. Vagy esetleg ez is csak demagóg duma, el se hidd

Hajrá.
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Mert rohangálsz orvoshoz......ja és a fejlettebb országokban vannak is orvosok...és szeded a dilibogyót mert pénzed is van rá...Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 18:05OFF.Hores írta: ↑2020.02.05., szer. 22:40A "mikró" a vízmolekulákat gerjeszti, az új sütő a "vasat", amiből pl. a véredben is van, meg a kajában is található nem kevés, ami molekula szinten érdekes változásokat okoz, és hidd el nem csak az edényre korlátozódik a hatása. [...]
Jómagam 24 éve nem járok orvoshoz, nem fogyasztok "kockázatokkal és mellékhatásokkal" járó szereket, de nem használok ilyen újkori találmányokat sem.
A hifihez talán ennek annyi köze lehet, hogy esetleg tovább élvezhetem a zenehallgatás örömeit.
A fiam mióta én nevelem, szintén nem látogatja a doktorbácsit, és a félévi biziben 0 nap hiányzás volt feltüntetve. Biztos véletlen ez, de ha ráértek, azért érdemes ezekkel a témákkal is foglalkozni, persze ez az én véleményem, mert nekem ez fontos.
újjé talán ezért is ?
Van megtakarításod így majd oda tudod adni, tudod a nagy bölcsességet...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
OFF.Hores írta: ↑2020.02.05., szer. 22:40A "mikró" a vízmolekulákat gerjeszti, az új sütő a "vasat", amiből pl. a véredben is van, meg a kajában is található nem kevés, ami molekula szinten érdekes változásokat okoz, és hidd el nem csak az edényre korlátozódik a hatása. [...]
A "mikró" a vízmolekulákat gerjeszti, az új sütő a "vasat", amiből pl. a véredben is van, meg a kajában is található nem kevés, ami molekula szinten érdekes változásokat okoz, és hidd el nem csak az edényre korlátozódik a hatása. Anno egy előadáson a jobbra/balra forgató molekula szerkezet kapcsán mondta a prof., hogy a természetben mondjuk balra forgató formában van jelen valami, ez a mikrózás hatására instabillá válik, majd véletlenszerűen lesz vagy ilyen, vagy olyan, mikor vége a sugárzásnak. A "rossz" formát a szervezet nagyon nehezen hasznosítja, és alakítja megfelelő formára.
Valószínűleg nem véletlen. De az is lehet, hogy az az oka mert előtte mindenféle dolgot összeolvastál annak a vélt problémáiról.
Na azt a kaját eszed! Az még nagyobb baj, mint hogy milyen érzés fog el "főzés" közben. Emoto professzor --> A víz üzenete.Vinkler írta: ↑2020.02.04., kedd 20:52Nálunk az üzletben van ipari indukciós főzőlap. Ha bekapcsolom egészen fura és kényelmetlen érzés fog el. Konkrétan bárhova, csak el innen érzésem támad. Nem hinném, hogy véletlen lenne.venomer írta: ↑2020.02.04., kedd 19:11Teslán agyalok mostanában: indukciós lap mennyiben sugározhat károsan. Oké, hogy nincs mindig mellette az ember, de mégis 10000 Volt modulációja szóródik a konyhai éterbe bele és azért akad pepecs, van úgy, a lábfájás jó indikátor erre, olyankor sokat voltál talpon. Meg közel.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Nálunk az üzletben van ipari indukciós főzőlap. Ha bekapcsolom egészen fura és kényelmetlen érzés fog el. Konkrétan bárhova, csak el innen érzésem támad. Nem hinném, hogy véletlen lenne.venomer írta: ↑2020.02.04., kedd 19:11Teslán agyalok mostanában: indukciós lap mennyiben sugározhat károsan. Oké, hogy nincs mindig mellette az ember, de mégis 10000 Volt modulációja szóródik a konyhai éterbe bele és azért akad pepecs, van úgy, a lábfájás jó indikátor erre, olyankor sokat voltál talpon. Meg közel.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Olvastam erről egy lett tanulmányt, a probléma a szakácsoknál van, akik jó sokat vannak mellette, ráadásul nagy teljesítményű készülékek is vannak, hiszen gyakran nagyobb mennyiségű kaját kell egyszerre készíteni. Nem gondolom, hogy az otthoni háztartási célú eszközök károsak lennének, én 2 éve használok indukciós főzőhelyet, semmilyen káros hatást nem észleltem eleddig, az étel meg gyorsabban elkészül és finomabb is, mert könnyű betartani a megfelelő hőmérsékleteket.venomer írta: ↑2020.02.04., kedd 19:11Teslán agyalok mostanában: indukciós lap mennyiben sugározhat károsan. Oké, hogy nincs mindig mellette az ember, de mégis 10000 Volt modulációja szóródik a konyhai éterbe bele és azért akad pepecs, van úgy, a lábfájás jó indikátor erre, olyankor sokat voltál talpon. Meg közel.
De lehet, hogy ez itt egy kicsit off?

Teslán agyalok mostanában: indukciós lap mennyiben sugározhat károsan. Oké, hogy nincs mindig mellette az ember, de mégis 10000 Volt modulációja szóródik a konyhai éterbe bele és azért akad pepecs, van úgy, a lábfájás jó indikátor erre, olyankor sokat voltál talpon. Meg közel.
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Az elektromágneses térerősség mértéke fejhallgató használatkor a hangerővel arányos a "fejben". A mágneses tér 100 nanoTesla körüli érték.asebestyen írta: ↑2020.02.03., hétf. 08:31A fülhallgató és a fejhallgató is, pláne a teljesen zárt, szerintem nagyon káros. Közvetlenül, direktben rángatja a dobhártyát egy "zárt térben". És sajnos az agy ugyan nagyon hamar alkalmazkodik a hangerőhöz, ezért ahogy telik az idő, picit mindig teker rajta a user, miközben a hangosság érzet nem változik csak átmenetileg, aztán megint kell egy kicsi. És a fülben lévő izmok hamar elfáradnak, csak visszajelzésünk nincs úgy az elején, mint mondjuk vázizomzat esetén. De attól fárad. Nem ilyenfajta terhelésre van a fül kitalálva. Persze hangsugárzóval vagy egyéb zajjal is oda lehet csapni neki, de az egy sokkal egyszerűbben felismerhető folyamat.
Természetesen a hangsugárzó is kibocsátó. de ott a távolsággal négyzetesen csökkenek az értékek.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7586
A fülhallgató és a fejhallgató is, pláne a teljesen zárt, szerintem nagyon káros. Közvetlenül, direktben rángatja a dobhártyát egy "zárt térben". És sajnos az agy ugyan nagyon hamar alkalmazkodik a hangerőhöz, ezért ahogy telik az idő, picit mindig teker rajta a user, miközben a hangosság érzet nem változik csak átmenetileg, aztán megint kell egy kicsi. És a fülben lévő izmok hamar elfáradnak, csak visszajelzésünk nincs úgy az elején, mint mondjuk vázizomzat esetén. De attól fárad. Nem ilyenfajta terhelésre van a fül kitalálva. Persze hangsugárzóval vagy egyéb zajjal is oda lehet csapni neki, de az egy sokkal egyszerűbben felismerhető folyamat.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Sajnos le kellett szoknom a fejhallgatóról, nagy fokú fülcsengést eredményez, pedig semmi őrültködés. Zsúfoltabb városban szaladgálós nap ugyanígy. Tudom, költözzek tanyára. Azt azért nem árt nem feledni, hogy a fejletten-modernen-szépen-urbánusan élők halláskárosodása jelentős. Ki a szerencsésebb: akit nem érdekel és nem is jön ki az audioragya (csengés) rajta vagy akin meg de?
Szép kis alapjárati négyszögjel, vékony, magas, szűnni nem akaró, hány Hz lehet. Minek aludni, ha hallgatni is lehet a modulálatlan mérőjelet. Bemértem magam, hurráittvagyok. Mint a linuxos ipod, amit meg lehet pingelni és annyi. Hát ezzel is éppen ugyanennyit lehet kezdeni. Deklarálod a létezését, meg a magad ebben való létezését és körbe is értél.
Morze kód jöhetne, ha már. Hírek a fejbe. Chat a fejben. De nincs tartalmi adás. Csak egy (egyen)adó, ami önmagát adja (milyen eredeti..) és nem kellemes.
Sós ételek utáni vérnyomás-emelkedés ad némi ütemet neki érhálózaton keresztül, szív által vezérelve, olyankor kicsit más. De inkább ne legyen más, de mégis, de ne, de elég. A kezemben maradt sajnos a stop gomb.
Azt mondják, behatárolhatatlan, hogy hány dB egy fülcsengés. Azt mondom erre, hogy dehogynem, jó közelítéssel. Odaállsz egy vízesés mellé: elnyomja a csengést? Igen/nem. Hány dB volt az az esés? Szélesspektrumú zaj, azért ez a példa. Mi a jobb, ha aludni nem tudsz, vagy ha a zene nem hatol mélyre a csengés miatt? Valamerre legyen kiút. Melyik a fontosabb? Nincs fontosabb, természetesen. Ha fáradtak vagyunk ez kell, ha boogie az igény, akkor meg amaz. Egyvalamit nem szabad: 2 szék közé esni, mikor se érdemi zene, se érdemi alvás. Onnan csak a halmozódás van. Van érdemi zeném persze, de nagyon kerülni kell a zajt. És attól függ meddig van, hogy mennyire égetem a gyertyát. 2 végén sosem. Ez én bulim. Gáz olyankor van, ha nagyköbcentis/kipreparált kipufogódobos hülyegyerek jön, motorral és adja a gázt. Akkor és akkorát, amikor és amekkorát ő gondol. Persze nagyot.. Mindenkinek csak a maga készleteivel lenne szabad gazdálkodnia.

Sok vélemény van, aki nem hall effektíve vagy az nevelődött belé, hogy ne lógj ki a sorból, érzékenységgel (itt= józan ésszel és felelősséggel, témában jártassággal), egyéni tapasztalattal, mert lenyes a rendszer vagy anyuapu leküld feléd egy sallert ilyesmi miatt, akkor "nem" fogja neked elismerni, hogy hát persze, hogy létezik amiről beszélsz. Sokakat ez taszít abba, hogy nem védik magukat. Mert az antimenő. Vagy fel is lehet nőni.
Na mindezek tükrében éljetek óvatosan, felelősen, önfelelősen. Ha pedig valami hangos, nem gáz betenni egy füldugót. Ez egy átlag városi nap is lehet. Ne legyetek lassan fővő békák.