Guards Red:

Lava Orange:

Speed Yellow:

Irish Green:

Riviera Blue:

Voodoo Blue:

Rubystone Red:

Hát ebben a színben leginkább az tetszik, hogy nem kell gyakran mosatni

Ha már zöld, hátha valakinek megtetszik. "Elég" jól megy.

Megvolt a szépsége ezeknek! Kár, hogy a zöld kiment a divatból, szerintem igazán jó szín. A Favoritunk is zöld volt, sose láttam más autón azt a színt (Nátrium lámpa alatt parkolva teljesen kéknek látszott!). Most az RS Octavia létezik zöldben, de abból is keveset látok, érthetetlen módon a legtöbb fehér vagy szürke.Aszpirin írta: ↑2020.02.06., csüt. 23:36
Nem, ennél sokkal sötétebb zöld volt.
annyira, hogy az idő múlásávsl, amint megfakult rajta a lakk, már sokan nézték távolabbról feketének - pedig egyértelműen soha nem volt fekete.
Nagyon sokat kerestem a neten, de sajnos csak egy 1000MB-modellfotón találtam meg azt a pontos színt, amelyikben az apám 100-asa pompázott.
Szóval képzeld el pontosan ezt a színt egy Skoda 100ason, még az ülések is ilyen színűek voltak:
E159EBE2-D223-46C3-B79F-9DC5E1DD5882.jpeg
Egyébként az apámé egy nagyon korai (1970)-es példány volt, kevesen tudják, hogy azt hiszem 72-73 környékén volt egy faceliftje a 100-asnak, akkor kapott süllyesztett kilincseket, a lámpától-lámpáig krómcsíkot, egyszerűsítették a háromszögű csapóablakok nyitását (kitolhatóvá tették az elsőket, a hátsókat pedig ha jöl tudom nem nyithatóvá), benzintanknyílás-ajtót kapott, meg egy-két kisebb változtatást eszközöltek a motortérben is. Az apámé még az általad linkelt facelift-modell előtti modell volt, amelyen, akárcsak az 1000MB-n, amit leváltott, kilógó kilincsek voltak, a benzintank dugója az autó jobboldalán elől maga a skoda-embléma volt, az jött ki es fedte fel a tanknyílást, és a háromszögű csapóablakokat elől-hátul egy tekerentyű forgatásával, nagyon lassan és elég körülményesen legetett kinyitni - de volt ezeknek a megoldásoknak is egy szexepilje, semmilyen más autón nem láttam ilyent.

Nem, ennél sokkal sötétebb zöld volt.Acme írta: ↑2020.02.05., szer. 22:48Ilyen volt? Szerintem nagyon jól áll neki!Aszpirin írta: ↑2020.02.05., szer. 21:41Bizony létezett. Kár, hogy nincs színes fotóm róla....
A Skoda 100 előtt pedig egy ilyen kétszínű bézs-drapp 311-es Warnyúja volt az öregnek. Nem a legszebbb színkombináció ez, de biz’isten én szépnek látom a mai napig a 311-est, nem is értem, miért cserélte le az öregem a Skodára. Mert hogy menni a Skoda 100-as sem ment...
![]()

Egy autószerelő ismerősömnek volt egy - roncsként megszerzett - Wartburg 311-es autója, amit szabad idejében, évekig bűvölt - minden nem eredeti alkatrészt kicserélt eredetire. Gyönyörű lett a végeredmény. Nem emlékszem, mennyiért adta el, de akkor (kb 20 éve) horror áron adta el.

Ilyen volt? Szerintem nagyon jól áll neki!Aszpirin írta: ↑2020.02.05., szer. 21:41Bizony létezett. Kár, hogy nincs színes fotóm róla....
A Skoda 100 előtt pedig egy ilyen kétszínű bézs-drapp 311-es Warnyúja volt az öregnek. Nem a legszebbb színkombináció ez, de biz’isten én szépnek látom a mai napig a 311-est, nem is értem, miért cserélte le az öregem a Skodára. Mert hogy menni a Skoda 100-as sem ment...

Bizony létezett. Kár, hogy nincs színes fotóm róla....

Wow, nem is tudtam, hogy létezett ebben a színben! A farmotor és az "extrák" tekintetében biztos sok közös volt benne a G-Modellel.

Nem rossz. Apámnak ilyen színű volt a Skoda 100-asa, amit újan vett és 33 éven át használt. Sokban hasonlított a PorschéraAcme írta: ↑2020.02.05., szer. 15:33Nekem a sorozat is tetszett, csak a 4. évad volt kicsit gyengébb. A libafos igazából Jaegergrün, de az én kedvencem a Forrest green...
![]()
forrest.jpg
Nekem a sorozat is tetszett, csak a 4. évad volt kicsit gyengébb. A libafos igazából Jaegergrün

Erre gondoltál? Vagy esetleg erre?avl2 írta: ↑2020.02.05., szer. 14:42no meg ecsettel szépen diszkréten, de legalábbis egyedileg - mint értéknövelés !! - megoldható ..pl. mindegyik rózsaszínüre ? ..zebracsíkosra ?![]()

Nekem a Bron/Broen sorozatbéli libafos szín lett a kedvencem, amióta láttam a sorozatban. Magát a sorozatot nem bírom nagyon, de az a retró 911-es benne valami gyönyörűség. Libafos színben
no meg ecsettel szépen diszkréten, de legalábbis egyedileg - mint értéknövelés !! - megoldható ..pl. mindegyik rózsaszínüre ? ..zebracsíkosra ?

Igen, tudnak valamit, a Duo már megvan, viszont Taycan helyett egy 911 a hosszú távú cél, bármilyen színben is!

Én azért lehet, hogy finnyáskodnék, ha ingyen megkínálnnak egy párral így fehérben...
De a Taycannak legalább jól áll a fehér!