Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Quetz »

phyton71 írta:
2020.02.05., szer. 16:56
Az OSB + gipszkarton jó kombinációra sikeredett akkor? Hanggátlás is jobb lett talán? Szimpatikus számomra ez a felállás, bár én kizárólag fa szerkezetre építem majd az egészet.
Meg vagyok elégedve az eredménnyel. Az emeletre már szinte nem megy fel semmi. Végleges véleményt viszont majd akkor tudok mondani, ha meglesz a hanggátló ajtó. Most egy OBI(TM) van átmenetileg, az semmit nem fog meg és a közelében levő kémény viszi fel a hangot.

Hanggátlás szempontjából kb így néz ki a helyzet lefele az egyre jobb megoldás:
- Falra rögzített fa váz
- Faltól elcsatolt Fa váz, érintkezési pontokon PAE szalag vagy hasonló elcsatoló anyag
- Faltól elcsatolt fém váz ~0.5mm fémlemezből
- Fa váz + genie/rc klipsszel elcsatolt gipszkarton
- Legjobb: Szoba a szobában, önhordó vázszerkezettel az elcsatolt úsztatott padlón. Itt már az ajtó lesz a szűk keresztmetszet, valószínűleg dupla ajtó kell, hogy elérje a falak hanggátlási képességét.

A fém váz illetve a klipszes megoldás hagyja mikro-rezonálni a karton rétegeket, ezzel elősegítve a hanggátlást. Amikor 25+kg/nm tömegű a fal, akkor az szerintem nem nagyon fog "megszólalni".

A fentieket ki lehet egészíteni azzal, hogy green glue vagy sem, single/double leaf falszerkezet, stb... Például a green glue-ról azt állítják, 2 réteg karton + green glue == 4 réteg karton.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Quetz írta:
2020.02.05., szer. 16:41
Vukkeinstein írta:
2020.02.05., szer. 15:06
upetat2 írta:
2020.02.05., szer. 13:25
Érdeklődnék a hozzáértőktől!
Mozi szoba gipszkarton álmennyezet készítéséhez a fém vagy fa szerkezetű vázat szoktak építeni?
Logikusnak gondolnám a fát , mert nem csörög ,zörög. Lehet e a fémet úgy megépíteni , hogy jó legyen?
Nem vagyok hozzáértő,de a fa szerkezet jobb választás lehet.Kevesebb lesz a hallható rezgés/zörej egy fémszerkezethez képest.
A fémszerkezetet ha egy mód van rá,meg kell hagyni más funkciókat betöltő helyiségekhez.
100% fém tartószerkezetre épült a szobám és nem rezonál. Ha elolvassátok Gervais könyvét a stúdió építésről, akkor ott bemutatja, hogy a fém szerkezet a rugalmassága okán még alkalmasabb is lehet mint a fa.
Hozzáteszem, nálam az oldalfalak OSB+tűzálló gipszkarton, a mennyezet pedig két réteg tűzálló gipszkartonból készült.
Az OSB + gipszkarton jó kombinációra sikeredett akkor? Hanggátlás is jobb lett talán? Szimpatikus számomra ez a felállás, bár én kizárólag fa szerkezetre építem majd az egészet.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Vukkeinstein írta:
2020.02.05., szer. 15:06
upetat2 írta:
Mozi szoba gipszkarton álmennyezet készítéséhez a fém vagy fa szerkezetű vázat szoktak építeni?
Logikusnak gondolnám a fát , mert nem csörög ,zörög. Lehet e a fémet úgy megépíteni , hogy jó legyen?
Nem vagyok hozzáértő,de a fa szerkezet jobb választás lehet.Kevesebb lesz a hallható rezgés/zörej egy fémszerkezethez képest.
A fémszerkezetet ha egy mód van rá,meg kell hagyni más funkciókat betöltő helyiségekhez.
100% fém tartószerkezetre épült a szobám és nem rezonál. Ha elolvassátok Gervais könyvét a stúdió építésről, akkor ott bemutatja, hogy a fém szerkezet a rugalmassága okán még alkalmasabb is lehet mint a fa.
Hozzáteszem, nálam az oldalfalak OSB+tűzálló gipszkarton, a mennyezet pedig két réteg tűzálló gipszkartonból készült.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

upetat2 írta:

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

upetat2 írta:
Amennyiben van mód rá, én fából készíteném a tartó keretet, lehet fémből is természetesen, de a fa kevésbé rezonáns anyag, és erősebb is.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

-

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

:D
36DE38AC-0F18-486A-BD42-C089BE68F65D.jpeg
36DE38AC-0F18-486A-BD42-C089BE68F65D.jpeg (153.26 KiB) Megtekintve 2725 alkalommal

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

Cutler írta:
2019.12.31., kedd 15:19
kb.17m2-es a szoba, ahol egy sor ülőhely található, egy basszuscsabdaként is funkciónáló dobógón elhelyezett 3 személyes kanapé személyében, kellő távolságra a hátsó falaktól.
A szoba uralkodó színvilága a fekete és a szürke, ami végigvonul a padlószőnyegtől kezdve, a falakon át az álmennyezetig, amibe besüllyesztve vannak az atmosok, olyannyira, hogy alig vettem észre őket. Az oldalfalkon és a hátul gyári akusztikai panelek találhatók, ezek is csak tovább növelik a minőség érzetét, az amúgy is esztétikus kinézetű szobában.
A szoba hátsó részében kaptak helyet a házigazda filmes relikviái, ami között több értékes példány is található.
.....
Ezek után jöjjenek a HM komponensek.
A vászon egy Screen Research 2,7m széles 1.0-ás vászon, a nézési táv 3méter, tehát 1:1,1 a nézési arány, ami jónak mondható.
A vetítő márkájára nem emlékszem, egy jónak mondható DLP gépről van szó.
Kellő fényerővel és élességgel vetítette meg a vásznat.
A hangfalszett, a korábban nálam is nagy megelégedéssel használt ML hangsugárzókból áll össze. ESL sztatikus frontok, Matinee center, FX2 surround és surround back, 4db atmosnak használt ML-66i.
Az egyedüli eltérés a hangsugárzó szettben a szub, ami egy JBL Pro dobozba szerelt, KCS S-1846 hangszoró. Érdekelt, hogy ezt az inkább hifis szettet, hogy tud kiegészíteni egy 46 centis reflexes Pro szub.
A rendszer többi elemei Dune forrás, Anthem Avm-60 proci, 3 csatornás Parasound végfok a frontoldal meghajtásához és Crown xls végfokok, a surroundok, az atmosok és a szub kiszolgálásához. Az elektronika a kanapé mögött egy kisebb rack szekrényben kapott helyet, így nem volt a látómezőben, ami nekem nagyon szimpatikus.
Sziasztok,

A héten sikerült meglátogatnom Ldg81 fórumtárunkat egy másik fórumtársam társaságában. Fentebb mellékeltem Cutler tényszerű leírását magáról a szobáról és a benne található HM eszközökről, így most azzal nem fárasztom a tisztelt publikumot.
A látogatásom fő céljai a következők voltak.
Meghallgatni a sokatemlegett Logan szettet.
Meghallgatnia a Logan-eket a KCS szubbal.
Megnézni a projit ami ugyanattól a gyártótól származik mint az enyém.
Magát a szobát megnézni a benne lévő akusztikus elemekkel.

Aki olvasta Cutler leírását, benyomását a produkcióról, azt csak megerősíteni tudom !
Magában magát a Logan szettet nem tudtuk meghallgatni szub nélkül, de az egy koncert jelenet és a filmes demók alapján, nekem tetszettek. Mind a kinézet, mind a hangkarekterisztika ott volt a szeren ! :D :smile32:
Na a filmes demók alatt azért villantot, hifis szett ide vagy oda ! :tutiok: A KCS tökéletes kiegészítette a Logan-eket, nem volt tolakodó, de amikor kellet akkor odacsapot de nagyon. Fordítva is igaz volt, a loganek is méltón teljesítettek, nem lógtak ki lefele a hangképből, köszönhetően szvsz a teljes végfokozásnak és az anthem avm60-as procinak. Az öszkép számomra teljesen egységes volt, a két világot (pros és hifi) sikeresen összehozta egy wow faktorral alaposan ellátott előadássá. :smile32: Hazafelé azt mondtam Attilának, hogy ha nekem is ilyen logan szettem lett volna amikor a kcs szubok hozzám kerültek, akkor lehet hogy én sem rohantam volna egyből felvásárolni a környező országokból az összes KCS-t ! :D
Ez a szett számomra az élő példa hogy egy hifis cucc is tud nagy mozit csinálni, ha kap egy jó szubot, ami most éppen egy KCS volt, plussz végfokokat procival.
Ehhez az audió produkcióhoz társult a proji és a vászon teljesítménye , ami megint csak nagyon jó és szép volt számomra.
Megfelelő távolságról szép éles és világos dlp-és képet lőtt a vászonra egy Dune medialejátszó segítségével.
Maga a szoba is nagyon tetszett a szürke és fekete színvilágával, praktikus elrendezésével és a telepített akusztikai elemekkel. Egyből látszott hogy egy aprólékosan megtervezett és lelkes odaadással kivitelezett diy szoba ez, amiben a kedves gazdája nagy örömét leli ! Az általános benyomáson és véleményem : egy nagy kudó, vagy akár kettő is ! És köszönet a részletes bemutatásért és a válaszokért ! :D :tutiok:
Ha kellene egy kis negatívumot is mondanom róla, talán az lenne, hogy a hátsó traktus és a szoba bal oldali része számomra egy kicsit zsúfolt volt, de ez mondjuk nem befolyásolta a mozis élményt mert teljesen kiesett a látószögünkből. Az atmost itt sem nagyon hallottam, az everest kivételével, de ez az én személyes problémám, valószínüleg én is süketebb vagyok az ilyen magasabbról érkező hangok terén mint a sokévi átlag ! :D
Akinek van alkalma rá és beengedi a házigazda, az menjen el és hallgassa meg ezt a szuper mozit !
Magam részéről én csak gratulálni tudok ehhez a maximálisan kivitelezett szobához és további jó egészséget és jó sok akció filmet kívánok ! Köszönöm a lehetőséget ! :tutiok:
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

nemtomm írta:
2020.01.20., hétf. 15:30
Látom csak furdal a kíváncsiság! Na akkor nekifutok mégegyszer.
Továbbra is azt mondom, hogy ennek a pro topikban lenne a helye. Kösz a véleményt és azt, hogy rászántad az időt, hogy személyesen meghallgattad.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Elég részletes nem tolakodó a hangja, odavág amikor kell de azért van ahol nem teljesít olyan jól, részleteket elfed a nyitott volta miatt de ezzel együtt lehet élni. Referencia hangerőn is jól teljesített nem omlott össze ugyanazt a tudást adta mint kisseb hangerőn.

Ami tetszett a subban az a brutális soha el nem fogyó ereje ami viszont felróható neki a részletek elfedése vagyis az állandó jelenlét. Nem igazán lehet összehasonlitani a két rendszert mert más kábel más erősítő, más sub más akusztika stb..

Személy szerint maradok a zárt felállásnál de megbeszéltük DeLoren-al. hogy eljön hozzám és majd Ő fogja leírni a saját véleményet az otthoni rendszeremről.
Még egy érdekesség, hogy meghallgattuk az Obliviont atmos hanggal és master audióban is és nem az atmos volt a jobb aki teheti hallgassa meg!
Köszönöm szépen a vendéglátást :smile53:
[/quote]
Nekem reális ez a leírás ,nem mintha hallottam volna azt a subot szólni ,de alapvetően másra termett, nem hifizésre.Nincs ezzel semmi gond ,hisz tudja amit tudnia kell.Azzal sincs semmi gond,ha valakinek más az ízlése.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

nemtomm írta:
2020.01.20., hétf. 15:30
onkyo607 írta:
2020.01.20., hétf. 13:11
nemtomm írta:
2020.01.16., csüt. 19:38
Nem félek oda írni de többen leírták, hogy oda csak az írjon aki szereti a pro Cinema vonalat. Mivel még nem hallottam csak egy pro mozit azt is a DC-ben ami sztem kevés a vélemény íráshoz és nem igazán szeretnék tapasztalat nélkül írni , úgyhogy ide írtam inkább :D :D
Rosszat nem is írtam vagy irjak leborulok.gif
Én csak be próbálkozok!
Hátha itt a fórumon vagy privátba megírnád hogy mégis milyenek hallottad DeLorean sub-ját!
Nálam is sok sub megfordult ismerek jó párat.
Jelenleg egy JBL pro sub található a szobámba de ez hamarosan változni fog.
Mi az a rossz amit esetleg tudnál róla írni?
Szerintem senki nem fog megkövezni egy teljes beszámolod miatt.
Hiszen ez a te véleményed és a te saját hallásod alapján írnád le a tapasztalatod.
Másik dolog ha valamibe belekezdtél illik befejezni. Mert így elég kérdőjel amit leírtál!
Még egy érdekesség, hogy meghallgattuk az Obliviont atmos hanggal és master audióban is és nem az atmos volt a jobb aki teheti hallgassa meg!
Igen ez így van a 4K verzió is szar.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

onkyo607 írta:
2020.01.20., hétf. 13:11
nemtomm írta:
Nem félek oda írni de többen leírták, hogy oda csak az írjon aki szereti a pro Cinema vonalat. Mivel még nem hallottam csak egy pro mozit azt is a DC-ben ami sztem kevés a vélemény íráshoz és nem igazán szeretnék tapasztalat nélkül írni , úgyhogy ide írtam inkább :D :D
Én csak be próbálkozok!
Hátha itt a fórumon vagy privátba megírnád hogy mégis milyenek hallottad DeLorean sub-ját!
Hiszen ez a te véleményed és a te saját hallásod alapján írnád le a tapasztalatod.
Másik dolog ha valamibe belekezdtél illik befejezni. Mert így elég kérdőjel amit leírtál!

Látom csak furdal a kíváncsiság! Na akkor nekifutok mégegyszer.
Mint irtam nagyon furdalt engem is a kíváncsiság és elmentem meghallgatni az új pro subbot a Klipsch-kel, hogy hogyan szólnak otthoni környezetben.
Mikor megláttam a Godzillát igen csak elcsodálkoztam a méretén mert hoztam hozzá egy elcsatoló lapot a megfelelő lábakkal, hogy vajon beválik nála is de lemondtunk róla mert a sub olyan nagy, hogy billegett volna rajta :-),
Rövid beszélgetés után belecsaptunk a demokba, és nekem a zárt subbokhoz szokott fülemnek kicsit más volt amit otthon megszoktam. Előszőr is ami feltünt az az állandó jelentéte amit többszőr is ellenőriztem és folyamatosan ment még kissebb hangerőn is. Meglepődtem a subon mert sokkal jobb volt mint amire számitottam igaz ez már nem egy alap kategória.

Elég részletes nem tolakodó a hangja, odavág amikor kell de azért van ahol nem teljesít olyan jól, részleteket elfed a nyitott volta miatt de ezzel együtt lehet élni. Referencia hangerőn is jól teljesített nem omlott össze ugyanazt a tudást adta mint kisseb hangerőn.

Ami tetszett a subban az a brutális soha el nem fogyó ereje ami viszont felróható neki a részletek elfedése vagyis az állandó jelenlét. Nem igazán lehet összehasonlitani a két rendszert mert más kábel más erősítő, más sub más akusztika stb..

Személy szerint maradok a zárt felállásnál de megbeszéltük DeLoren-al. hogy eljön hozzám és majd Ő fogja leírni a saját véleményet az otthoni rendszeremről.
"Az igazi barát szemből támad."

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

nemtomm írta:
Én csak be próbálkozok!

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: heineken »

Blondsztyú írta:
2020.01.19., vas. 13:34
@heineken, ezen a megoldás mentén is lehet ötleteket kapni:
https://www.halltex.hu/hangszigeteles/
Köszi, az a gond, hogy 200Hz felett hatásos, azzal nincs gondom, mert a kőzetgyapot burkolat jól csillapít, igaz az akusztika miatt kárpitoztam vele a falat.
Egyébként közben bemásztam a "színfalak" mögé a padláson, hogy felelevenítsem a moziszoba rétegrendjėt, hogyan építettem anno.Több hibát is elkövettem, azok alapján, ahogyan ti csináltátok, megnéztem dhcdoki topikját is. Kihagytam az előtétfalakat a kritikus pontokon, nem kartonoztam dupla rétegben a falakat, valamint nagyon komoly hanghidat képez a tetőszerkezet függőleges támfala és a tűzfal.Szerencsére a padló kőzetgyapoton úszik, ehhez valószínü, hogy nem kell nyúlnom, mert a két elcseszett fal nincs rajta az úsztatott padlón.Valamint ott van még az ablakok hangszigetelése, ami szintén nem egyszerü feladat, mivel egyszer közvetlenül szigeteltem közetgyapottáblával, ami hatására szétrepedt az üveg a kialakult hő miatt.

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

@heineken, ezen a megoldás mentén is lehet ötleteket kapni:
https://www.halltex.hu/hangszigeteles/
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

A közvetlen szomszėdoknál csörömpölnek a poharak, egy utcával lejjebb, hallják a dübögést. :smile29: meg kell oldanom.Hely van bőven, 7,5x6,3 mėter, a záróréteg kőzetgyapot behúzva kiporzásgátlóval és plüssszerü anyaggal kárpitozva.Az ajtó hanggátlós, gyengepont az ablak, a tűzfal és a tetőszerkezet.Több lépcsőben fogom kezdeni.Megerősítem a hangszigetelėst az ablakoknál, utána előtétfalazom a térd és tűzfalat..meglátjuk.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

heineken írta:
2020.01.18., szomb. 17:37
Üdv, egy nagy projekt előtt állok, a moziszobám hangszigetelését szeretném megerősíteni és a hiányosságait kijavítani, ebben kérnék tőletek tanácsot, tapasztalat megosztást
thxfan írta:
2020.01.19., vas. 10:03
Talán a tetőtéri ablakokkal lehetne még valamit kezdeni, mert azok pont a szomszédok felé néznek. Valami takaró cuccot használtál, de az inkább a fény miatt volt, talán érdemes lehet azt valami hangszigeteléssel kombinálni.
Mikor az eredeti állapotában teszteltük az alagsort hangszigetelését, akkor volt még 4 pince ablak, plusz egy kéménykürtő is. Mindenhol dőlt ki a hang, a földszinten ugyanúgy lehetett hallani, mint az emeleten. Ezek után:
- Az összes ablakot befalaztuk 35cm-es ytonggal
- 22mm OSB + 15mm tűzgátló gipszkarton került fel a falak mellett, 5cm-es fémvázra, ami kőzetgyapottal van kitöltve, a falaktól kb 5cm légrés maradt.
- A bejárat oldalán pedig ugyanez, csak duplán 3cm légréssel.
- A mennyezeten dupla tűzgátló gipszkarton, 5cm kőzetgyapot.
- A fém profilok mindenhol PAE szalaggal vannak elcsatolva, a mennyezeti függesztők gumi profillal rendelkeznek, a gipszkarton síkok között Mapefoam szigetel és csatol el.
- Green glue-t nem használtam, mert kétségkívül hatásos, de az ajtó a gyenge láncszem, és inkább máshova csoportosítottam a pénzt.

Az eredmény:
- Továbbra is hallom, ha a gyerekek a fejem fölött rohangálnak
- A nappaliba felhallatszik a mozi
- Az emeleten viszont erősen kell fülelni, hogy szól-e valami, a szomszéd semmit sem hall az egészből. Mindezt a világok harca ermeging pods jelenetével teszteltük, referencia hangerőn.
- todo: hanggátló ajtó beépítése, hogy a kémény kürtő se hozza fel a hangot.

Érdemes ezt és a még itt található cikkeket átnézned: 4 Elements of Soundproofing

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

heineken írta:
Kérdésem az lenne, hogy milyen lépésekben kezdjek neki, milyen mélységben építsem át a szobát?!
Az átépítés nem lenne egyszerű nálad, illetve a mélyhangokat megfogni a legnehezebb. Mivel kb. lakásméretű a szobád, tered van bőven, így a szobában szoba elv is működhet nálad, még akkor is több helyed maradna, mint itt sokan -köztük én is- szeretnénk moziszobának :D. Annak a kivitelezése viszont nem lenne egyszerű és főleg nem olcsó.
A szobaajtód a ház alsó szintjére vezető lépcsőház felé nyílik, ott masszív falak is vannak, az annyira nagy gond szerintem. Talán a tetőtéri ablakokkal lehetne még valamit kezdeni, mert azok pont a szomszédok felé néznek. Valami takaró cuccot használtál, de az inkább a fény miatt volt, talán érdemes lehet azt valami hangszigeteléssel kombinálni.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Vukkeinstein írta:
2020.01.19., vas. 00:27

Tapasztalat:
Nem lesz egyszerű dolog a mély hangokat kordában tartanod.
Családi házban lakom én is,egy pince/szuterén helyiségben mozizok.A szembe szomszédom háza 21m-re van a miénktől9,5m széles az utca és a kerítéstől 6-6m-re vannak a házak építve.A szomszédom elmondása szerint (amikor néha meghajtom a rendszert egy-egy lezúziusz filmmel)önálló életet élnek a konyhaszekrényükben tárolt poharak tányérok.Főleg amelyek egymáshoz érnek zörögnek,rázkódnak,csilingelnek.
Egy tetőtérből még könnyebben tud távozni a mélytartomány szomszédokra jutó része.
Mekkora a tetőtér? A kép alapján kb 40m2 körüli lehet a fogópárok alja kb 250cm?.Amennyiben csak moziszobának készül,akkor szerintem jók az esélyek a hanggátlásra. Kérdés mennyit akarsz/tudsz még beáldozni a belső térből,ferdesíkokból. Egy szerelt térdfal kialakítása a meglévő elé macera a már meglévő tetőtéri ablakok síkja miatt.
Szomszédoknak füldugó/ajándékjegy nyomtatása,meghívóval. Megszoksz,vagy megszöksz,esetleg öltözz és költözz felirattal mellékelve. :D
Lehet rosszul gondolom....

A tetérből lehet hohy könnyebben kiegy a hang, és huss. Viszont ha körben nincsenek egy magassagban házak kevesbé zavarja a szomszédokat a poharakat meg plane nem rezegteti. A madarl meg elkerülik a lövöldözes hangjára házat, nem tojják tele a tetőt.

Viszont Nálad hogy a pincében mozizol a talaj viheti át a rezonanciát és csinál koncertet a szomszed konyhájában ( viszont kevesebb lesz a vakondtúrás).

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

heineken írta:
2020.01.18., szomb. 17:43
Kezdeti szakasz:mozi alap1.jpg
mozi alap2.jpgmoziszoba3.jpg
Nálam is tetőtéri a mozi, körben minden irányban 30 cm vastag közetgyapot van, két réteg karton - közte green glue. Ez utóbbi azt gondolom kulcsfontosságú.
Ezen túl a térdfal körben előtétfalazva van (ebben szekrény, hangelnyelő panelek és az elektronika van - nem akartam a térbe állítani ezeket), amiben 70kg/m3 gyapot van, azon megint 2 réteg karton + a menyezeten is. Az egyik réteg karton Rigips Blue akusztik. (A tömegnövelés miatt. Van aki tűzgátló kartont épített be ilyen célból)

A szomszédok nem panaszkodnak :) Bár nekem nem pro szubom van, ellenben 15" 2 db.
Azt, hogy mennnyire akarod/tudod visszabontani nem tudom, de green glueval megtámogatott második réteg karton sokat segíthet. Esetleg közé még valami aminek nagy a testsűrűsége. Ha eleve így épült akkor nincs tippem.

Az ajtód milyen? az hanggátlós? Mert biztos, hogy ott is sok hanghullám távozik. Legolcsóbban, egyszerűbben talán azt lehetne rendbe tenni, aztán ha még mindig nem ok, tovább haladni a falak irányába.

Dhcodoki topikját ajánlom átolvasásra - nagyon komoly hanggátló szerkezetet (fal és ajtó) épített kiemelkedően jó hatásfokkal - és mostmár neki pro subja van.

Üdv A.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

heineken írta:
Üdv, egy nagy projekt előtt állok, a moziszobám hangszigetelését szeretném megerősíteni és a hiányosságait kijavítani, ebben kérnék tőletek tanácsot, tapasztalat megosztást.A probléma egy pro szub beillesztése után kezdődött,..olyan erős a dübörgő zaj, hogy zavarja a szomszédokat.Szeretném ezt a problémát megszüntetni, újra építem a szobát.Egy családi ház tetőterében építettem az alapoktól kezdve.Az aljzat lépésálló kőzetgyapottal van úsztatva,oldalfalaknál kőzetgyapot filccel izolálva.A hiba szerintem a tetőszerkezetnél van,..az sajna nem lett izolálva.Kérdésem az lenne, hogy milyen lépésekben kezdjek neki, milyen mélységben építsem át a szobát?!
Tapasztalat:
Nem lesz egyszerű dolog a mély hangokat kordában tartanod.
Családi házban lakom én is,egy pince/szuterén helyiségben mozizok.A szembe szomszédom háza 21m-re van a miénktől9,5m széles az utca és a kerítéstől 6-6m-re vannak a házak építve.A szomszédom elmondása szerint (amikor néha meghajtom a rendszert egy-egy lezúziusz filmmel)önálló életet élnek a konyhaszekrényükben tárolt poharak tányérok.Főleg amelyek egymáshoz érnek zörögnek,rázkódnak,csilingelnek.
Egy tetőtérből még könnyebben tud távozni a mélytartomány szomszédokra jutó része.
Mekkora a tetőtér? A kép alapján kb 40m2 körüli lehet a fogópárok alja kb 250cm?.Amennyiben csak moziszobának készül,akkor szerintem jók az esélyek a hanggátlásra. Kérdés mennyit akarsz/tudsz még beáldozni a belső térből,ferdesíkokból. Egy szerelt térdfal kialakítása a meglévő elé macera a már meglévő tetőtéri ablakok síkja miatt.
Szomszédoknak füldugó/ajándékjegy nyomtatása,meghívóval. Megszoksz,vagy megszöksz,esetleg öltözz és költözz felirattal mellékelve. :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Quetz írta:
2020.01.18., szomb. 17:17

Igen, az ott egy dobogó. Ki van tömve gyapottal és a fal szélei mellett 800x100-as légbevezető rácsokat vágtunk bele, majd leszőnyegeztük. Az egész egy nagy basszuscsapda így. A tervek szerint szükség ülések, pl. babzsák fotelek kerülnek majd oda... ha kellenek. 4 emberre van méretezve a szoba, a fullos második sort elvetettem, mert végül is nem a vendégeknek készül, hanem nekünk (Ha lett volna 7m-em, akkor persze más lenne az állás, de sajnos nem volt).
Jó kis mozi lesz. Képek alapjan már nincs sok híjja! 36_1_11.gif

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

Kezdeti szakasz:
mozi alap1.jpg
mozi alap1.jpg (61.91 KiB) Megtekintve 2719 alkalommal
mozi alap2.jpg
mozi alap2.jpg (52.62 KiB) Megtekintve 2719 alkalommal
moziszoba3.jpg
moziszoba3.jpg (146.62 KiB) Megtekintve 2719 alkalommal

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

Üdv, egy nagy projekt előtt állok, a moziszobám hangszigetelését szeretném megerősíteni és a hiányosságait kijavítani, ebben kérnék tőletek tanácsot, tapasztalat megosztást.A probléma egy pro szub beillesztése után kezdődött,..olyan erős a dübörgő zaj, hogy zavarja a szomszédokat.Szeretném ezt a problémát megszüntetni, újra építem a szobát.Egy családi ház tetőterében építettem az alapoktól kezdve.Az aljzat lépésálló kőzetgyapottal van úsztatva,oldalfalaknál kőzetgyapot filccel izolálva.A hiba szerintem a tetőszerkezetnél van,..az sajna nem lett izolálva.Kérdésem az lenne, hogy milyen lépésekben kezdjek neki, milyen mélységben építsem át a szobát?!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”