Cutler írta: ↑2019.12.31., kedd 15:19
kb.17m2-es a szoba, ahol egy sor ülőhely található, egy basszuscsabdaként is funkciónáló dobógón elhelyezett 3 személyes kanapé személyében, kellő távolságra a hátsó falaktól.
A szoba uralkodó színvilága a fekete és a szürke, ami végigvonul a padlószőnyegtől kezdve, a falakon át az álmennyezetig, amibe besüllyesztve vannak az atmosok, olyannyira, hogy alig vettem észre őket. Az oldalfalkon és a hátul gyári akusztikai panelek találhatók, ezek is csak tovább növelik a minőség érzetét, az amúgy is esztétikus kinézetű szobában.
A szoba hátsó részében kaptak helyet a házigazda filmes relikviái, ami között több értékes példány is található.
.....
Ezek után jöjjenek a HM komponensek.
A vászon egy Screen Research 2,7m széles 1.0-ás vászon, a nézési táv 3méter, tehát 1:1,1 a nézési arány, ami jónak mondható.
A vetítő márkájára nem emlékszem, egy jónak mondható DLP gépről van szó.
Kellő fényerővel és élességgel vetítette meg a vásznat.
A hangfalszett, a korábban nálam is nagy megelégedéssel használt ML hangsugárzókból áll össze. ESL sztatikus frontok, Matinee center, FX2 surround és surround back, 4db atmosnak használt ML-66i.
Az egyedüli eltérés a hangsugárzó szettben a szub, ami egy JBL Pro dobozba szerelt, KCS S-1846 hangszoró. Érdekelt, hogy ezt az inkább hifis szettet, hogy tud kiegészíteni egy 46 centis reflexes Pro szub.
A rendszer többi elemei Dune forrás, Anthem Avm-60 proci, 3 csatornás Parasound végfok a frontoldal meghajtásához és Crown xls végfokok, a surroundok, az atmosok és a szub kiszolgálásához. Az elektronika a kanapé mögött egy kisebb rack szekrényben kapott helyet, így nem volt a látómezőben, ami nekem nagyon szimpatikus.
Sziasztok,
A héten sikerült meglátogatnom Ldg81 fórumtárunkat egy másik fórumtársam társaságában. Fentebb mellékeltem Cutler tényszerű leírását magáról a szobáról és a benne található HM eszközökről, így most azzal nem fárasztom a tisztelt publikumot.
A látogatásom fő céljai a következők voltak.
Meghallgatni a sokatemlegett Logan szettet.
Meghallgatnia a Logan-eket a KCS szubbal.
Megnézni a projit ami ugyanattól a gyártótól származik mint az enyém.
Magát a szobát megnézni a benne lévő akusztikus elemekkel.
Aki olvasta Cutler leírását, benyomását a produkcióról, azt csak megerősíteni tudom !
Magában magát a Logan szettet nem tudtuk meghallgatni szub nélkül, de az egy koncert jelenet és a filmes demók alapján, nekem tetszettek. Mind a kinézet, mind a hangkarekterisztika ott volt a szeren !
Na a filmes demók alatt azért villantot, hifis szett ide vagy oda !

A KCS tökéletes kiegészítette a Logan-eket, nem volt tolakodó, de amikor kellet akkor odacsapot de nagyon. Fordítva is igaz volt, a loganek is méltón teljesítettek, nem lógtak ki lefele a hangképből, köszönhetően szvsz a teljes végfokozásnak és az anthem avm60-as procinak. Az öszkép számomra teljesen egységes volt, a két világot (pros és hifi) sikeresen összehozta egy wow faktorral alaposan ellátott előadássá.

Hazafelé azt mondtam Attilának, hogy ha nekem is ilyen logan szettem lett volna amikor a kcs szubok hozzám kerültek, akkor lehet hogy én sem rohantam volna egyből felvásárolni a környező országokból az összes KCS-t !
Ez a szett számomra az élő példa hogy egy hifis cucc is tud nagy mozit csinálni, ha kap egy jó szubot, ami most éppen egy KCS volt, plussz végfokokat procival.
Ehhez az audió produkcióhoz társult a proji és a vászon teljesítménye , ami megint csak nagyon jó és szép volt számomra.
Megfelelő távolságról szép éles és világos dlp-és képet lőtt a vászonra egy Dune medialejátszó segítségével.
Maga a szoba is nagyon tetszett a szürke és fekete színvilágával, praktikus elrendezésével és a telepített akusztikai elemekkel. Egyből látszott hogy egy aprólékosan megtervezett és lelkes odaadással kivitelezett diy szoba ez, amiben a kedves gazdája nagy örömét leli ! Az általános benyomáson és véleményem : egy nagy kudó, vagy akár kettő is ! És köszönet a részletes bemutatásért és a válaszokért !
Ha kellene egy kis negatívumot is mondanom róla, talán az lenne, hogy a hátsó traktus és a szoba bal oldali része számomra egy kicsit zsúfolt volt, de ez mondjuk nem befolyásolta a mozis élményt mert teljesen kiesett a látószögünkből. Az atmost itt sem nagyon hallottam, az everest kivételével, de ez az én személyes problémám, valószínüleg én is süketebb vagyok az ilyen magasabbról érkező hangok terén mint a sokévi átlag !
Akinek van alkalma rá és beengedi a házigazda, az menjen el és hallgassa meg ezt a szuper mozit !
Magam részéről én csak gratulálni tudok ehhez a maximálisan kivitelezett szobához és további jó egészséget és jó sok akció filmet kívánok ! Köszönöm a lehetőséget !