Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

AndrewBoy_HuN
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: AndrewBoy_HuN »

Szoval akkor a pre outra frontokra tegyek egy vegfokot. Hulye a kerdes, de hangero allitas az hogyan fog mukodni igy hazimozinal? Sosem probaltam a pre outra kotni dolgokat.

Sub hianya egyszeru, anyagilag inkabb egy jobb erosito fele mennek a zenehallgatashoz, oda pedig sub nem hiszem, hogy kellene. No es persze szinben passzolo subot szeretnek, az pedig ritkan van elado;(

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

AndrewBoy_HuN írta:
2020.02.22., szomb. 19:38
Sub nincs es jelenleg nem is akarok.
...Van e ertelme biampolni ...?
Egy jó sztereó végfok a legjobb megoldás, ha nem akarod nagyon felforgatni a helyzetet.

A sub nincs dolog off lesz részemről, de anélkül nem mozi a mozi. Natívban az LFE csatorna egy rakás információt hordoz. Ilyen jó cuccok mellett fura, hogy ez nincs használva.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

AndrewBoy_HuN írta:
2020.02.22., szomb. 19:38
Van e ertelme biampolni es 9 csatorna fele elmenni elso korben vagy jo az irany es a ket erosito kozul kellene valasztani?
Szerintem nincs értelme a bi-ampnak, akkor már inkább egy combos sztereó végfok ami segít. És akkor felesleges az új AVR is, hanem mint írtam, sztereó végfok.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

AndrewBoy_HuN
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fentebb elirtam, lx504re gondolok.

AndrewBoy_HuN
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Jelenlegi setupom:
Denon x3300
Frontok: BW dm604s3 biampolva
Center: BW lcr600s3
Hatter: BW dm601s3
Sub nincs es jelenleg nem is akarok.

Egyelore elegedett vagyok, de egyre tobbet hallgatok stereoban is zenet, az erosito dlna funkciojat dsdre es flacra is hasznalom es pcm konverzio nelkul is megy. Lemezjatszot is elkezdtem hasznalni. Osszeseggeben elegedett vagyok, de hallottam mar ezeket a hangfalakat mas erositovel szebben is szolni, igaz azok sztereo erositon voltak. Keresnek valami koztes megoldast.

Egyaltalan van e ertelme a biampnak, en ugy hallom szebben szol nagyobb hangeron, de lehet bemagyarazom magamnak, ugyanakkor szeretnek majd atmos iranyaba is elmenni, igy ha kell a biamp akkor 9 csatornas erositore lenne szuksegem.

Ket erositovel szemezek:
Denon 4500
Es
Pioneer lx 503

Pioneer snr ertekei jobbak de a denon mintha tobbet tudna a felsoroltak alapjan. Nekem a dlna dsd es flac kepesseg fontos, legyen 2 trigger. Phono bemenet elony, de nem feltetel.

Van e ertelme biampolni es 9 csatorna fele elmenni elso korben vagy jo az irany es a ket erosito kozul kellene valasztani?

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

krysn95 írta:
2020.02.06., csüt. 22:58
(DD+ hang pl. kizáró ok)
Jól gondolom, hogy DD+ nem is lesz benne max 2.0? Mert ha nem tudja, max külső dekóder fogja dekódolni. Ennek meg talán nincs 5.1 bypass bemenete.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

krysn95
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: krysn95 »

Aszpirin írta:
2020.02.06., csüt. 11:29
krysn95 írta:
2020.02.05., szer. 21:22
Sziasztok!

Az alábbiban kéne szakértő tanács...

A projektorom egy egy 5.1-es Blu ray lejátszóval van összekötve, ami egy 2TB-os HDD-ről olvassa be a filmeket USB-n keresztül.

Szeretnék egy megbízható, egyszerű média lejátszót, ami ugyanúgy az 5.1-es hangrendszert használná.
Tudtok ehhez nekem egy igazán frankó média lejátszót ajánlani?

Csak HDD-ről olvassa a HD filmeket, küldje projektorra a képet, 5.1-re a hangot.

Nagyon köszi a tippeket!
Visszakérdeznék a válaszadók dolgát megkönnyítendő: a meglévő Blu-Ray lejátszód (ami ha jól értettem, már most is teszi a dolgát médialejátszóként USB-ről, és funkcióban nem is akarsz többet, szintén USB-n rákötött HDD-ről akarnál lejátszani) nem tud HDD-ről HD filmeket lejátszani, ezért kell az új méédialejátszó, vagy egyszerűen le akarod valamiért cserélni a bluray-lejátszót? Minőségi követelmények esetleg? Árban meddig terjeszkednél?
De szuperek vagytok, köszönöm, hogy foglalkoztok vele!!
Azért cserélném, mert egyre gyakrabban nem hajlandó kodek hibára hivatkozva lejátszani új filmeket a Bluray lejátszó HDD-ről. (DD+ hang pl. kizáró ok). Nem nagyon tudom mi egyéb funkciót várhatnék el..de alapvetően elég nekem így a konfiguráció. Legyen gyors, stabil, egyszerű..ne kelljen frissítgetni, 5 percig bootolni, barkácsolni.. Esetleg ha Netflixet is tudna az remek lenne, de elég a sima média lejátszás HDD-ről...jah és tudjam megtanítani a Harmony 1100 távirányítómnak..nem szeretnék újabb távirányítót.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

krysn95 írta:
2020.02.05., szer. 21:22
Sziasztok!

A projektorom egy egy 5.1-es Blu ray lejátszóval van összekötve, ami egy 2TB-os HDD-ről olvassa be a filmeket USB-n keresztül.

Szeretnék egy megbízható, egyszerű média lejátszót, ami ugyanúgy az 5.1-es hangrendszert használná.

Csak HDD-ről olvassa a HD filmeket, küldje projektorra a képet, 5.1-re a hangot.

Nagyon köszi a tippeket!
Visszakérdeznék a válaszadók dolgát megkönnyítendő: a meglévő Blu-Ray lejátszód (ami ha jól értettem, már most is teszi a dolgát médialejátszóként USB-ről, és funkcióban nem is akarsz többet, szintén USB-n rákötött HDD-ről akarnál lejátszani) nem tud HDD-ről HD filmeket lejátszani, ezért kell az új méédialejátszó, vagy egyszerűen le akarod valamiért cserélni a bluray-lejátszót? Minőségi követelmények esetleg? Árban meddig terjeszkednél?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Fish írta:
2020.02.04., kedd 19:58
Szia! Szerintem rossz helyre keveredtel a kerdessel...
A múlkor majdnem ide tettem én is egy hifis kérdést 31_1_21.gif
Bose Soundlink mini

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Amit szeretnel arra szerintem kb mindegyik alkalmas
En Zidoo t hasznalok az tok rendben van...
De oovass bele a medialejatszo topikba, hatha talalsz magadnak valami infot amit keresel
Olcso "markas" pl xiaomi???
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

krysn95
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: krysn95 »

Sziasztok!

Nagyon köszi a tippeket!

kisvonat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: kisvonat »

Fish írta:
Szia! Szerintem rossz helyre keveredtel a kerdessel,ez itt egy hazimozi forum egyik alforumja,nem hiszem ,hogy sok segitseget kapnal itt! Kevesen bakelitozunk hazimozizas kozben😆,kerj meg egy modit,hogy rakja a helyes,vagy megfelelo forumra a beirasodat! Remelem tudnak majd segiteni neked,sok sikert hozza!
Szia,
Való igaz, a házimozin belül van.
Emlékeztem, hogy van egy ilyen topic es google-n keresztül jutottam el ide, így nem tünt fel hogy milyen téma alatt lehet itt kezdő kérdéseket feltenni. Megörültem, hogy megtaláltam a fórumomat és már írtam is :)
Felveszem a kapcsolatot egy moderátorral :)

Köszönöm a visszajelzést, egyéb esetben csak vártam volna a válaszra :)

Szép estét!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

kisvonat írta:
2020.02.04., kedd 18:51
Sziasztok,

Szeretnék belekóstolni a bakelit lemezes zenehallgatásba. Úgy alakult, hogy hozzám került egy technics sl-1210 mk2 es lemezjátszó aránylag ép állapotban, hangszedő nélkül.
A kábele eredeti, sajnos néha kontaktos (ha megmozdul az egyik rca akkor elkezd búgni az a csatorna, kis mozgatás után elmúlik).
A kérdésem az volna, hogy nem hatalmas pénzt ráköltve, hogyan lehetne zenehallgatásra alkalmassá tenni, milyen hangszedőt érdemes venni bele?
Esetleg kábelt érdemes-e cserélni benne?
Ha igen, mire érdemes figyelni kábelcserénél, milyen kábelte érdemes cserélni az eredetit?

Amire rá van kötve: audio analogue bellini -donizetti- heed stand art2/2

Segítségeteket előre is köszönöm!
Szép estét,

Gergő
Nagy eséllyel a kábellel lesz gond, ami elég gyakori ezeknél a lemezjátszóknál.
A csere egy hozzáértőnek nem nagy dolog,keress egy ilyet.Kábelből bármilyen jobb minőségű,nem túl drága megteszi,az is lesz olyan,vagy jobb , mint a gyári.Hangszedőből határ a csillagos ég.Ne DJ hangszedőt vegyél,de ennek inkább tényleg a zene topicban kérdezz utánna.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Fish írta:
Szia! Szerintem rossz helyre keveredtel a kerdessel,ez itt egy hazimozi forum egyik alforumja,nem hiszem ,hogy sok segitseget kapnal itt! Kevesen bakelitozunk hazimozizas kozben😆,kerj meg egy modit,hogy rakja a helyes,vagy megfelelo forumra a beirasodat! Remelem tudnak majd segiteni neked,sok sikert hozza!
Ezt miért mondod ,itt vagyok és segítek :) persze attól még rossz helyen van.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 21:47
Jaj, most már végleg nem tudom, hogyan kössem össze... :)
Kellett nekem ilyen lejátszót venni. Egyébként Sony UBP-X700. Tudom, nem egy nagy szám, de az egész rendszerem sem az.

Elég sok infót kaptam most hirtelen, erre aludnom kell egyet, aztán reggelre leülepszik... :) Sőt, szombatig, mert csak akkor tudom majd letesztelni a variációkat.

Tényleg köszi srácok!!!
Úgy kösd össze ahogy neked a legpraktikusabb. Elvileg az SPDIF egyszerűbb algoritmussal működik mint a HDMI és talán egyszerűbb jobb átvitelt elérni vele, de az egész attól függ, hogy a gyártó mennyi energiát fektett a megépítésbe, a HDMI is tud ugyan olyan jó lenni vagy jobb is, a kivitelezéstől függ, nem a szabványtól.

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

Jaj, most már végleg nem tudom, hogyan kössem össze... :)
Kellett nekem ilyen lejátszót venni. Egyébként Sony UBP-X700. Tudom, nem egy nagy szám, de az egész rendszerem sem az.

Elég sok infót kaptam most hirtelen, erre aludnom kell egyet, aztán reggelre leülepszik... :) Sőt, szombatig, mert csak akkor tudom majd letesztelni a variációkat.

Tényleg köszi srácok!!!
Üdv.: Jani

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rendben, köszönöm mindenkinek a segítőkészséget!!!

Nos, akkor kikerülöm az erősítőt a kép szempontjából, biztos, ami biztos, jobb a békesség! :)
Jó volt látni a tv-n az erősítő információit (hangerő), de nyilván el lehet enélkül is mozizni, majd megszokom.

Akkor mégis csak a zöld verzió lesz a befutó.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 17:55
Nagyon köszönöm gyors segítségedet!!!

Csak még egy kérdés, hogy megnyugodjon a lelkem :) :
"a közvetlen bekötéssel nem változtatsz a jelen még ha HDMI is az a jel"

Tehát akkor hangminőség szempontjából szinte mindegy a bekötés módja?
Hangra igen, de az avr belenyul valamennyire a kepbe es az sajnos sok esetben lathato, azert a zoldet javasolnam tovabbra is...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 18:33
A Marantz SR7010 elvileg tudja a 4K-t, szerintem akkor maradok a piros verziónál... :)
Ha elfogadsz még egy tanácsot, próbáld ki mindkét verziót. Bár komoly AVR-ed van, ettől még nem biztos, hogy az FPS konvertálása ugyanolyan tökéletes lesz mint a 4k-s direkt jel (muszáj belenyúljon az AVR a video jelbe, hogy az osd-t rátegye), azt érdemes összehasonlítani, hogy a piros verzió esetleg szaggat-e, darabos-e a mozgás a zöldhöz képest.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm, srácok!

A Marantz SR7010 elvileg tudja a 4K-t, szerintem akkor maradok a piros verziónál... :)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 14:06
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem, kérlek ne szedjetek ízekre emiatt... :)
Szóval adott egy UHD lejátszó, amin van "video/audio", illetve külön csak "audio" hdmi kimenet.
Hogyan kössem az SR7010-hez?
Úgy mint egy sima blu-ray lejátszót (piros nyilak), esetleg pluszban az "audio" hdmi kimenetet az erősítő "cd" bemenetére, zenehallgatás esetére?
Vagy a "video/audio" kimenetet kössem a tv-re és az "audio" hdmi-t az erősítő blu-ray bemenetére? (zöld nyilas verzió).

Bocs a "rajz"ért, de talán így érthető(bb), mit szeretnék... :)
A dupla HDMI kimenetnek akkor van értelme, ha az AVR nem tudja kezelni a képformátumot, pl nem tud 4k jelet átengedni. Ekkor az audio HDMI-t bekötöd az AVR, a másikat pedig a megjelenítőbe. Egyéb esetben nem vacakolnék a dupla HDMI kábelezéssel.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon köszönöm gyors segítségedet!!!

Csak még egy kérdés, hogy megnyugodjon a lelkem :) :
"a közvetlen bekötéssel nem változtatsz a jelen még ha HDMI is az a jel"

Tehát akkor hangminőség szempontjából szinte mindegy a bekötés módja?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 14:06
Sziasztok!
Szóval adott egy UHD lejátszó, amin van "video/audio", illetve külön csak "audio" hdmi kimenet.
Úgy mint egy sima blu-ray lejátszót (piros nyilak), esetleg pluszban az "audio" hdmi kimenetet az erősítő "cd" bemenetére, zenehallgatás esetére?
Vagy a "video/audio" kimenetet kössem a tv-re és az "audio" hdmi-t az erősítő blu-ray bemenetére? (zöld nyilas verzió).

HDMI.jpg
tökéletes a rajz :D
én a zöld változatot használnám, ha nem kell, hogy az erősítő információi megjelenjenek (pl hangerő, egyéb menük, mert az elvileg egyszer beállítod és kész)
a közvetlen bekötéssel nem változtatsz a jelen még ha HDMI is az a jel
ha állítgatós fajta vagy, akkor mindeképp a piros változatot kellene használni, hogy ne kelljen a kábel ki be dugtosásával vacakolni

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

HDMI.jpg
HDMI.jpg (380.32 KiB) Megtekintve 2170 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”