youtu.be/T_Xu6FuP-IM
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Philip Roth az HBO-ra megy.
youtu.be/T_Xu6FuP-IM
youtu.be/T_Xu6FuP-IM
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Életrajzi filmnél nem számít, ha nem hiteles, gratulálok. Pontosan ezzel a mentalitással találja az ember magát nagyon könnyen egy vérgagyi tv shopos termékbemutatón is például. Odacsalogatták az olcsó nyalókával.
Teljesen másképp látom, de ez a szép ebben, hogy nem is kell egyet értenünk.Többször megnéztem, nekem abszolút bejött.Az,hogy mennyire hiteles vagy pontos, nem is igazán számít, hiszen sehol sem írták, hogy ez dokumentumfilm.scaurus írta: ↑2020.02.03., hétf. 06:39Bár szeretem a Queen együttes zenéjét, a Bohém Rapszódia nem csábított a moziba.
Tegnap viszont az HBO GO-n belenéztünk.
Kár volt.
Egy értelmetlen katyvasz, egy hosszúra nyúlt, rosszul vágott klip - legalábbis, amedig bírtam, mert a 46. percben lekapcsoltam.
Addig a percig legalábbis nagyjából semmi nem derül ki belőle senkiről és semmiről.
Ami kiderült, az sokszor nem is a valóság.
Lásd:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bohemia ... l_accuracy
Rami Malek játéka meg nevetséges.
A Prayer Before Down ( A magyar cím ismét egy hatásvadász baromság.)
Valós történetet feldolgozó börtönfilm, aminek a műfajban felső polcon a helye.A kamere szinte végig centiméterekre van az éppen zajló eseményektől, folyamatosan követi a főhőst szinte behúzza az embert a cselekménybe.Nagyon jó volt az operatőri munka.
A forgatási helyszín egy használaton kívüli helyi börtön, a rabokat büntetésüket letöltött bűnözők alakítják, akikkel még így se szívesen tartózkodnék egy légtérben.Egy percig sincs olyan érzésünk, hogy ezt megjátsszák.Sok helyen nagyon naturális, ezért gyengébb lelkületűeknek nem ajánlom jó szívvel.Nem felejted el másnapra....
Valós történetet feldolgozó börtönfilm, aminek a műfajban felső polcon a helye.A kamere szinte végig centiméterekre van az éppen zajló eseményektől, folyamatosan követi a főhőst szinte behúzza az embert a cselekménybe.Nagyon jó volt az operatőri munka.
A forgatási helyszín egy használaton kívüli helyi börtön, a rabokat büntetésüket letöltött bűnözők alakítják, akikkel még így se szívesen tartózkodnék egy légtérben.Egy percig sincs olyan érzésünk, hogy ezt megjátsszák.Sok helyen nagyon naturális, ezért gyengébb lelkületűeknek nem ajánlom jó szívvel.Nem felejted el másnapra....
Bár szeretem a Queen együttes zenéjét, a Bohém Rapszódia nem csábított a moziba.
Kár volt.
Egy értelmetlen katyvasz, egy hosszúra nyúlt, rosszul vágott klip - legalábbis, amedig bírtam, mert a 46. percben lekapcsoltam.
Addig a percig legalábbis nagyjából semmi nem derül ki belőle senkiről és semmiről.
Lásd:
Kár volt.
Lásd:
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- bitrograde
- Beköltözött
Ha valakinek kimaradtak volna: Ghibli Studio filmek minden mennyiségben a Netflixen.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Jó asszonyfaktorral rendelkező Smaragd romanca, Nilus gyöngye.
Ha már Michel Douglasról esett szó meg filmajanló topic nekem egyilk kedvenc filmem tőle a Játsz/ma.
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5995
Akiket én látok: Kirk Douglas, még fiatalon. A gyerek valószínűleg Michael Douglas. Jó régi kép lehet, ahhoz képest feltűnően jó minőségű. Lehet, valamelyik filmből van

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Az eredeti hozzászólásban lévő képen egész pontosan mi a látnivaló?
Vagy ha kérdeznem kell, akkor mindegy is?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- irishcream
- Hazajáró lélek
Mivel némi agyzsibbasztásra volt szükségem, csak végignéztem a The Witcher első évadát.
Sommásan: a kihagyott ziccer, az elpuskázott lehetőség.
Ahogy korábban írtam: könyveket nem olvastam, játékkal nem játszottam.
Mind a világ, mind a karakterek érdekesek lennének.
A színészek is teljesen jók, pl. Cavillnek elhiszem, hogy ő Geralt, Freya Allannak, hogy ő egy oroszlánfiók (kölyök).
DE
A történetvezetés csapnivaló, pl. Yennefer felemelkedése összecsapott, Geralt és Kökörcsin vagy Geralt és Yennefer kapcsolatának ábrázolása hiányos, elnagyolt, hiányoznak az érzelmek, a dráma.
Tolkien óta sokan úgy gondolják, hogy személy- és földrajzi nevek cél- és értelem nélküli halmozása kötelező kellék egy fantasyban.
Itt már nevetséges volt.
Pl. amikor felbukkant egy n+1. ember és bemutatkozott, hogy Vilgefortz of Roggeveen, már csak nevetni tudtam, s Bálvándy báró kérdése rémlett fel:
"Ki vagy te? Lityipátyi vityilló?"
A dialógusokat se ártott volna csiszolni, bár a sok "hm" és "fuck" ("a picsába"), szerintem, vicces volt.
A felborított idősík inkább zavaró, mint szórakoztató.
(Egyébként is régi meggyődésem, hogy a felborított idősík általában egy történet soványságát hivatott leplezni.)
A 8. epizód volt a mélypont, a Sodden Hill-i (vagy milyen) csata a nevetséges és a siralmas között ingadozott, grandiózusságában a Honfoglalás legrosszabb pillanatait idézte.
De, valami debil báj így is körüllengte a sorozatot, mert a fentiek ellenére végignéztem.
Szóval, adott egy érdekes világ érdekes karakterekkel, arra alkalmas színészekkel, csak jó forgatókönyvet, dramaturgiát és dialógusokat kellett volna hozzájuk tenni.
Kár érte.
Sommásan: a kihagyott ziccer, az elpuskázott lehetőség.
Ahogy korábban írtam: könyveket nem olvastam, játékkal nem játszottam.
Mind a világ, mind a karakterek érdekesek lennének.
A színészek is teljesen jók, pl. Cavillnek elhiszem, hogy ő Geralt, Freya Allannak, hogy ő egy oroszlánfiók (kölyök).
DE
A történetvezetés csapnivaló, pl. Yennefer felemelkedése összecsapott, Geralt és Kökörcsin vagy Geralt és Yennefer kapcsolatának ábrázolása hiányos, elnagyolt, hiányoznak az érzelmek, a dráma.
Tolkien óta sokan úgy gondolják, hogy személy- és földrajzi nevek cél- és értelem nélküli halmozása kötelező kellék egy fantasyban.
Itt már nevetséges volt.
Pl. amikor felbukkant egy n+1. ember és bemutatkozott, hogy Vilgefortz of Roggeveen, már csak nevetni tudtam, s Bálvándy báró kérdése rémlett fel:
"Ki vagy te? Lityipátyi vityilló?"
A dialógusokat se ártott volna csiszolni, bár a sok "hm" és "fuck" ("a picsába"), szerintem, vicces volt.
A felborított idősík inkább zavaró, mint szórakoztató.
(Egyébként is régi meggyődésem, hogy a felborított idősík általában egy történet soványságát hivatott leplezni.)
A 8. epizód volt a mélypont, a Sodden Hill-i (vagy milyen) csata a nevetséges és a siralmas között ingadozott, grandiózusságában a Honfoglalás legrosszabb pillanatait idézte.
De, valami debil báj így is körüllengte a sorozatot, mert a fentiek ellenére végignéztem.
Szóval, adott egy érdekes világ érdekes karakterekkel, arra alkalmas színészekkel, csak jó forgatókönyvet, dramaturgiát és dialógusokat kellett volna hozzájuk tenni.
Kár érte.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
The Expanse, 4. évad - bevallom, picit csalódás volt, amit nagyobbrészt valószínűleg a túlfűtött elvárásaim okoztak.
A jó dolog, hogy ez még mindig egy nagyon jó sci-fi sorozat... de a 4. évad megtöri az eddigi minőségi felfelé ívelést szerintem, és ez az évad már csak egyike a több nagyon jó scifi sorozatnak. Nem kiemelkedő
Tudom, hogy kömyvadaptáció ez is, és nem tudom, hogy mennyire hű a könyvhöz, mert nem olvastam. Tehát a sorozatot ítélem meg, és ha hű a könyvhöz, akkor egyben a könyvet is - már ami a sztorit illeti. Szerintem van benne jó nagy logikai bukfenc is, aminek taglalásába most nem kezdek bele, mert egyrészt spoiler lenne, másrészt hosszú kifejteni. Ha valaki ezt nem fedezi fel, örüljön neki, és élvezze a cselekményt.
Az új cselekményszálak - gondolok főleg az Iluson történtekre - már sajnos nélkülözik azt az eredetiséget, azt a “soha nem láttam még ilyent” érzést. Sőt, jónéhány jelenetnél már túlzottan isStargate Atlantis-os feelingem volt, és nemcsak az a sorozat rémlett fel bennem.... Miller “haláljelenete” pedig már CGI-ben is egész egyszerűen rohadtul kínos, ennél ez a sorozat többet érdemel!!
Nem osztályozom, inkább várom a következő évadot. Ami remélhetőleg sokkal jobb lesz - a negyedik évad vége azért egész izgalmas ötödiket ígér. Remélem, lesz ötödik, és remélem, sokkal jobb lesz, mint a negyedik. Mert nagy rajongója vagyok ennek a sorozatnak.
A jó dolog, hogy ez még mindig egy nagyon jó sci-fi sorozat... de a 4. évad megtöri az eddigi minőségi felfelé ívelést szerintem, és ez az évad már csak egyike a több nagyon jó scifi sorozatnak. Nem kiemelkedő
Tudom, hogy kömyvadaptáció ez is, és nem tudom, hogy mennyire hű a könyvhöz, mert nem olvastam. Tehát a sorozatot ítélem meg, és ha hű a könyvhöz, akkor egyben a könyvet is - már ami a sztorit illeti. Szerintem van benne jó nagy logikai bukfenc is, aminek taglalásába most nem kezdek bele, mert egyrészt spoiler lenne, másrészt hosszú kifejteni. Ha valaki ezt nem fedezi fel, örüljön neki, és élvezze a cselekményt.
Az új cselekményszálak - gondolok főleg az Iluson történtekre - már sajnos nélkülözik azt az eredetiséget, azt a “soha nem láttam még ilyent” érzést. Sőt, jónéhány jelenetnél már túlzottan isStargate Atlantis-os feelingem volt, és nemcsak az a sorozat rémlett fel bennem.... Miller “haláljelenete” pedig már CGI-ben is egész egyszerűen rohadtul kínos, ennél ez a sorozat többet érdemel!!
Nem osztályozom, inkább várom a következő évadot. Ami remélhetőleg sokkal jobb lesz - a negyedik évad vége azért egész izgalmas ötödiket ígér. Remélem, lesz ötödik, és remélem, sokkal jobb lesz, mint a negyedik. Mert nagy rajongója vagyok ennek a sorozatnak.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én meg már azt hittem, hogy a paparazzi-szakma dicsőítése a második fotó (akik ugye szeretnek előnytelen kéhpeket lőni sztárokról, hogyaztán ilyen volt, ilyen lett). De ezek szerint tévedtem, nem tudtam, hogy a második is filmből való...birop írta: ↑2020.01.23., csüt. 12:28Natalie Portman 13 évesen a Léon (1994) c. filmben, a másik képen szintén ő a Where the Heart Is (2000) c. filmben. Az erős hasonlóság miatt valószínűleg szándékos volt a párhuzamba állítás, vagy legalább - ahogy mondani szokták - egy "tisztelgés" a Léon előtt...
- birop
- Újonc fórumos
- Értékelés: 16
- Kapcsolat:
Natalie Portman 13 évesen a Léon (1994) c. filmben, a másik képen szintén ő a Where the Heart Is (2000) c. filmben. Az erős hasonlóság miatt valószínűleg szándékos volt a párhuzamba állítás, vagy legalább - ahogy mondani szokták - egy "tisztelgés" a Léon előtt...
AVR-Arcam AVR10-AMP-Emotiva XPA-7 Gen3-Speakers 5.2.2-Miller&Kreisel LCR-950 THX, IW-95 THX, S150T THX, dual REL T/9x-Cable-AQ Red River RCA, AQ Black Lab Sub, KCE-FLW40-Media player-Nvidia Shield Pro 2019-Projector-Epson EH-TW9400W-Screen-Screenline Fashion 203x114 Diamond 1.2 4K
Az eredeti hozzászólásban lévő képen egész pontosan mi a látnivaló?
Vagy ha kérdeznem kell, akkor mindegy is?
- irishcream
- Hazajáró lélek
Amúgy tényleg nem voltak szarvaik.Aszpirin írta: ↑2020.01.21., kedd 16:28Nem bírom megállni, hogy ne linkeljem be ide.... IX. századi filozófikus elmélkedés a divatról:
youtu.be/cd-J5n7wk7E

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nem bírom megállni, hogy ne linkeljem be ide.... IX. századi filozófikus elmélkedés a divatról:
youtu.be/cd-J5n7wk7E
youtu.be/cd-J5n7wk7E
- bitrograde
- Beköltözött
Nem tudtam meg nem történtté tenni a játszását...

Nyilván egy csomó dolog befolyásolja az elvárásainkat.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Nem lehet, hogy pont ezzel van a gond? Én úgy álltam neki, hogy még egy trailert se néztem meg. A játék meg kifejezetten nem olyan, amilyeneket szeretek. Mégis tetszett...