Engem inkább ez az új mágneses megoldás érdekel.... Tényleg hoz(hat) javulást a hangban, vagy inkább csak marketing fogás?

Engem inkább ez az új mágneses megoldás érdekel.... Tényleg hoz(hat) javulást a hangban, vagy inkább csak marketing fogás?
vkz írta: ↑2020.02.01., szomb. 16:54Kaptál eddig egy semmitmondó választ...
Jelenleg a lejátszó DAC-ját használod. Ha optikai vagy coax kábelen kötöd össze, akkor az erősítő DAC-ját fogod hasznalni. Hogy melyik a jobb illetve melyik tetszik jobban csak próba alapján lehet eldönteni. Internetet felcsapva megnéztem, nem ugyanolyan a chip bennük. Tehát elvben lehetséges akár jobb eredmény is a digitális összeköttetés esetén. Bár tapasztalatom szerint az erősítők DAC fronton nem szoktak túlságosan jók lenni, de nem ismerem a konkrét versenyzőket.
Én kipróbálnám (mondjuk ha lehet inkább coax-ot és nem az optikait - úgy láttam van mindkettő).
Nagyon igaz, mint ahogy a kábelszerkezet (tömör vs litze), szigetelés, dugózás, dugó is. Plusz esetleges cryo. Sztem a lényeg, hogy próbáljuk a legjobb minőségű összetevőket használni, akkor nem lesz a kábel hangrontó szűk keresztmetszet a rendszerben.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:33A tisztaságra vonatkozó adat nem hinném, hogy marketing duma, mert tudtommal elég könnyű laboratóriumi körülmények között megmérni a 4N és 7N közötti különbséget. Vagyis a megadott adatokkal vigyázni kell, mert könnyen perelhetővé válik a gyártó, fogyasztó szándékos félrevezetése jogcímen, és objektív méréssel dönthető a per.mgus írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:23Szerintem ez is olyan marketinges duma a 4db 99,99 után nem mindegy hány kilences van még? Vagy esetleg számolják az atomokat a drótban, ugyan már. Vagy jó egy vezeték vagy nem, ez csak akkor derül ki ha megvetted.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05
Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.
A 7N azt jelenti (ha jól tudom), hogy százlékosan felírva az anyag tisztaságát, 7 darab 9-es (seven nines = 7N) lesz a számban, vagyis a 7N réz = 99,99999% tisztaságú réz, azaz mindössze 0,00001%- nyi szennyezőanyag található benne (hogy ez moláris arány vagy tömegarány-e, azt sajnos nem tudom).
Rosszul tudtam?
Az már viszont simán lehet akár marketing-duma is, hogy ennek mekkora a jelentősége a hangra nézve (nem tudom, és nem foglalok állást a kérdésben), mindenesetre az alapanyag előállítását rendesen megdrágítja az extrém tisztaság, és ezzel indokolható valamelyest a kábel ára. Gondolom ezért szokták megadni az N-ek számát, akár réz, akár ezüst legyen a vezető vagy valamely rétegének alapanyaga.
Kaptál eddig egy semmitmondó választ...
Na jó találtam még:
...és még egy csomó kínai gyártó is
A szennyező anyag atomjai, ionjai kristály szerkezeti hibákat okoznak, ezzel megváltoztatva az anyag, kémiai, fizikai jellemzőit. Tévedés jogát fenntartom, rég volt már anyagismeret óra. :)Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból [...]
A 7N azt jelenti (ha jól tudom), hogy százlékosan felírva az anyag tisztaságát, 7 darab 9-es (seven nines = 7N) lesz a számban, vagyis a 7N réz = 99,99999% tisztaságú réz, azaz mindössze 0,00001%- nyi szennyezőanyag található benne (hogy ez moláris arány vagy tömegarány-e, azt sajnos nem tudom).
Rosszul tudtam?
Egyedül a Nordost használja ez a fajta jelölést az anyagtisztaságra, nekem furcsa hogy a 7N jelölésű vezetéke is még csak ofc szériás.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:33A tisztaságra vonatkozó adat nem hinném, hogy marketing duma, mert tudtommal elég könnyű laboratóriumi körülmények között megmérni a 4N és 7N közötti különbséget. Vagyis a megadott adatokkal vigyázni kell, mert könnyen perelhetővé válik a gyártó, fogyasztó szándékos félrevezetése jogcímen, és objektív méréssel dönthető a per.mgus írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:23Szerintem ez is olyan marketinges duma a 4db 99,99 után nem mindegy hány kilences van még? Vagy esetleg számolják az atomokat a drótban, ugyan már. Vagy jó egy vezeték vagy nem, ez csak akkor derül ki ha megvetted.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05
Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.
Rosszul tudtam?
Az már viszont simán lehet akár marketing-duma is, hogy ennek mekkora a jelentősége a hangra nézve (nem tudom, és nem foglalok állást a kérdésben), mindenesetre az alapanyag előállítását rendesen megdrágítja az extrém tisztaság, és ezzel indokolható valamelyest a kábel ára. Gondolom ezért szokták megadni az N-ek számát, akár réz, akár ezüst legyen a vezető vagy valamely rétegének alapanyaga.
Még a gyártó honlapján sem írják ki hogy milyen tisztaságú:Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:26Igen, erről nem rég volt szó fentebb.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból [...]
Rosszul tudtam?
És honnan lehet tudni hogy milyen tisztaságú vezető egyes kábelek ,hogyha nincs feltüntetve hogy hány N tisztaságú?
Pl ez a kábel:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... nech-3001m
UP-OCC litz , up= ultra pure=nagyon tiszta, na de mennyire vajon? Vagy az up-occ=7n ?
A tisztaságra vonatkozó adat nem hinném, hogy marketing duma, mert tudtommal elég könnyű laboratóriumi körülmények között megmérni a 4N és 7N közötti különbséget. Vagyis a megadott adatokkal vigyázni kell, mert könnyen perelhetővé válik a gyártó, fogyasztó szándékos félrevezetése jogcímen, és objektív méréssel dönthető a per.mgus írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:23Szerintem ez is olyan marketinges duma a 4db 99,99 után nem mindegy hány kilences van még? Vagy esetleg számolják az atomokat a drótban, ugyan már. Vagy jó egy vezeték vagy nem, ez csak akkor derül ki ha megvetted.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból [...]
Rosszul tudtam?
Igen, erről nem rég volt szó fentebb.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból [...]
Rosszul tudtam?
Szerintem ez is olyan marketinges duma a 4db 99,99 után nem mindegy hány kilences van még? Vagy esetleg számolják az atomokat a drótban, ugyan már. Vagy jó egy vezeték vagy nem, ez csak akkor derül ki ha megvetted.Aszpirin írta: ↑2020.02.01., szomb. 12:05Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból [...]
Rosszul tudtam?
Lehet hogy off:asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból, de semmit nem mond el a belőle készült kábel minőségéről.Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 10:03Valakinek volt/van szerencséje a neotech nech 3001M típusú fejhallgato kabelhez ?
Nagyon gondolkodom rajta hogy készítettek belőle egy 1.5M kábelt .
Tényleg olyan jó? Ugye ez dedikált, direkt fejhallgató kábelként van számon tartva/ brandbe tartozik
UP-OCC litz szerkezetű réz (azt hiszem 7N,) de ez nem biztos, a gyártó oldalán sincs feltüntetve , bár az up ugye az ultra pure ,nagy tisztaságot jelenti, biztos van gondolom 6n minimum akkor.
Az hogy a motorblokk a legszuperebb alu ötvözetből van, nem sokat mond el a teljesítményéről. Ha érted hova akarok kilukadni...
Én úgy tudtam, hogy az N-es jelölés az anyag tisztaságára utal, nem a rácsszerkezetére.asebestyen írta: ↑2020.02.01., szomb. 11:34A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból [...]
A sok N csak a huzal minőségét írja le, azt is csak rácsszerkezeti szempontból, de semmit nem mond el a belőle készült kábel minőségéről.Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 10:03Valakinek volt/van szerencséje a neotech nech 3001M típusú fejhallgato kabelhez ?
Nagyon gondolkodom rajta hogy készítettek belőle egy 1.5M kábelt .
Tényleg olyan jó? Ugye ez dedikált, direkt fejhallgató kábelként van számon tartva/ brandbe tartozik
UP-OCC litz szerkezetű réz (azt hiszem 7N,) de ez nem biztos, a gyártó oldalán sincs feltüntetve , bár az up ugye az ultra pure ,nagy tisztaságot jelenti, biztos van gondolom 6n minimum akkor.
A gyari kabelem is ofc, olyat nem szeretnék csináltatni megegyet , tok felesleges lenne szerintem, az is van olyan minőség biztos mint ez az 1500ft/m kábel amit linkeltel , de köszi azért :)bitrograde írta: ↑2020.02.01., szomb. 09:57A fejhallgatós részen már ajánlottam a Viablue-t, de akkor megteszem itt is. Nekem egy 3m-es készült belőle, és maradéktalanul meg vagyok vele elégedve. Cardas HPSC és Neutrik 6.3 a két vége.Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 02:17Ezt nem is figyeltem az összetételt . Szóval kicsit tisztább eredményt kaphatunk a furutech-el mert foszforbronz bol van nem pedig sárgaréz? A többi adat lényegtelen ? Gondolom akkor az olyan dugók amik sargarez és aranyozottak,csak más márka terméke ,azok közül nem hallható ki különbség . És mi van akkor, ha pl olyan peches vagy, hogy a szeretett fejhallgatódba speciális dugó megy csak A fejhallgato jack fogadó nyílása miatt , és csak egy egyszerűbb aranyozott 2000ft-os/db dugót tudsz venni? Ekkor is megéri a kábel végére tenni pl egy olyan furutech-et amit linkeltél, attól még jobb lessz az összkép ugyan úgy ?mgus írta: ↑2020.02.01., szomb. 01:14
Mivel az anyaguk összetétele sárgaréz, lehetnek eltérések az összetétel között. A furutech előszeretettel használja a foszforbronzt mint alapanyagot ez nagyobb tisztaságot eredményez. A két csatlakozó között elég nagy a különbség nekem is van és jobban szeretem hallgatni a furutech csatlakozósat. A 3.5 jackből van vörösréz csatlakozós is a gyárilag szerelt kábeleknél, de ott a vezeték ami nem a legjobb minőségű. Nekem ilyen csatlakozom van:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... umozott-35
Kicsit vissza a kábelekhez, linkelek kettőt , jöhet a pro kontra,illetve bármi ami eszetekbe jut róluk (Nekem egyik elnyerte jobban a tetszésem,de nem mondom direkt, hogy ne befojasoljak senkit vele. )
Az szinte alap dolog,hogy minnel rövidebb egy fejhallgatókábel ,annál jobb,mert kisebb az ellenállása igaz?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kco-hp ... to-kabel-m
Egyébként pont aktuális , mert akarok majd ezek valamelyikéből kábelt csinálni fejhallgatohoz.
A fejhallgatós részen már ajánlottam a Viablue-t, de akkor megteszem itt is. Nekem egy 3m-es készült belőle, és maradéktalanul meg vagyok vele elégedve. Cardas HPSC és Neutrik 6.3 a két vége.Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 02:17Ezt nem is figyeltem az összetételt . Szóval kicsit tisztább eredményt kaphatunk a furutech-el mert foszforbronz bol van nem pedig sárgaréz? A többi adat lényegtelen ? Gondolom akkor az olyan dugók amik sargarez és aranyozottak,csak más márka terméke ,azok közül nem hallható ki különbség . És mi van akkor, ha pl olyan peches vagy, hogy a szeretett fejhallgatódba speciális dugó megy csak A fejhallgato jack fogadó nyílása miatt , és csak egy egyszerűbb aranyozott 2000ft-os/db dugót tudsz venni? Ekkor is megéri a kábel végére tenni pl egy olyan furutech-et amit linkeltél, attól még jobb lessz az összkép ugyan úgy ?mgus írta: ↑2020.02.01., szomb. 01:14Mivel az anyaguk összetétele sárgaréz, lehetnek eltérések az összetétel között. A furutech előszeretettel használja a foszforbronzt mint alapanyagot ez nagyobb tisztaságot eredményez. A két csatlakozó között elég nagy a különbség nekem is van és jobban szeretem hallgatni a furutech csatlakozósat. A 3.5 jackből van vörösréz csatlakozós is a gyárilag szerelt kábeleknél, de ott a vezeték ami nem a legjobb minőségű. Nekem ilyen csatlakozom van:Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 00:24
En is így gondoltam nagyjából laikusként . Akkor térjünk át a csatlakozókra, azaz dugókra. Ezek miben különböznek , mitől függ hogy miattuk jobb lesz a kábel hangja végeredményben. Úgy a 90%-uk aranyozott, hol van elrejtve a lényeg? Van rhodium is, azt megerősítette egy nagyobb cêg hogy hangban nem lehet hallani különbséget egy aranyozott vs rhodiumozott dugó között . Mi a titok? Berakok példaként 2db dugó linket is.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... -jack-dugo
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/35-mm- ... dugo-arany
Kicsit vissza a kábelekhez, linkelek kettőt , jöhet a pro kontra,illetve bármi ami eszetekbe jut róluk (Nekem egyik elnyerte jobban a tetszésem,de nem mondom direkt, hogy ne befojasoljak senkit vele. )
Az szinte alap dolog,hogy minnel rövidebb egy fejhallgatókábel ,annál jobb,mert kisebb az ellenállása igaz?
Egyébként pont aktuális , mert akarok majd ezek valamelyikéből kábelt csinálni fejhallgatohoz.
Egy csatlakozó lehet nem fog csodát tenni, hisz a készülékekbe se szerelnek furutech aljzatokat a jobb hangzás érdekében.Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 02:17
Ezt nem is figyeltem az összetételt . Szóval kicsit tisztább eredményt kaphatunk a furutech-el mert foszforbronz bol van nem pedig sárgaréz? A többi adat lényegtelen ? Gondolom akkor az olyan dugók amik sargarez és aranyozottak,csak más márka terméke ,azok közül nem hallható ki különbség . És mi van akkor, ha pl olyan peches vagy, hogy a szeretett fejhallgatódba speciális dugó megy csak A fejhallgato jack fogadó nyílása miatt , és csak egy egyszerűbb aranyozott 2000ft-os/db dugót tudsz venni? Ekkor is megéri a kábel végére tenni pl egy olyan furutech-et amit linkeltél, attól még jobb lessz az összkép ugyan úgy ?
Ezt nem is figyeltem az összetételt . Szóval kicsit tisztább eredményt kaphatunk a furutech-el mert foszforbronz bol van nem pedig sárgaréz? A többi adat lényegtelen ? Gondolom akkor az olyan dugók amik sargarez és aranyozottak,csak más márka terméke ,azok közül nem hallható ki különbség . És mi van akkor, ha pl olyan peches vagy, hogy a szeretett fejhallgatódba speciális dugó megy csak A fejhallgato jack fogadó nyílása miatt , és csak egy egyszerűbb aranyozott 2000ft-os/db dugót tudsz venni? Ekkor is megéri a kábel végére tenni pl egy olyan furutech-et amit linkeltél, attól még jobb lessz az összkép ugyan úgy ?mgus írta: ↑2020.02.01., szomb. 01:14Mivel az anyaguk összetétele sárgaréz, lehetnek eltérések az összetétel között. A furutech előszeretettel használja a foszforbronzt mint alapanyagot ez nagyobb tisztaságot eredményez. A két csatlakozó között elég nagy a különbség nekem is van és jobban szeretem hallgatni a furutech csatlakozósat. A 3.5 jackből van vörösréz csatlakozós is a gyárilag szerelt kábeleknél, de ott a vezeték ami nem a legjobb minőségű. Nekem ilyen csatlakozom van:Lumberjack írta: ↑2020.02.01., szomb. 00:24En is így gondoltam nagyjából laikusként . Akkor térjünk át a csatlakozókra, azaz dugókra. Ezek miben különböznek , mitől függ hogy miattuk jobb lesz a kábel hangja végeredményben. Úgy a 90%-uk aranyozott, hol van elrejtve a lényeg? Van rhodium is, azt megerősítette egy nagyobb cêg hogy hangban nem lehet hallani különbséget egy aranyozott vs rhodiumozott dugó között . Mi a titok? Berakok példaként 2db dugó linket is.mgus írta: ↑2020.01.31., pén. 23:43
Ezüst és ezüst között már igen nehéz különbséget tenni, hangra igen csak jó füllel kell rendelkezni, meg hifivel is, hogy ki hallahtó legyen a különbség. A réz és ezüstöt hamarabb ki lehet hallani, de azt füllel nem fogod megmondani hogy 4-5 vagy esetleg 7n tisztaságú az ezüst, legalábbis nem egyszerű. Előbb fogod hallani a csatlakozók között a különbséget, mint az ezüst közti különbségeket. Az occ jelölés már a monokristályos ezüst nem nagyon van különbség köztük.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... -jack-dugo
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/35-mm- ... dugo-arany