Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

Köszönöm, srácok!

A Marantz SR7010 elvileg tudja a 4K-t, szerintem akkor maradok a piros verziónál... :)
Üdv.: Jani

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 14:06
Sziasztok!
Lenne egy amatőr kérdésem, kérlek ne szedjetek ízekre emiatt... :)
Szóval adott egy UHD lejátszó, amin van "video/audio", illetve külön csak "audio" hdmi kimenet.
Hogyan kössem az SR7010-hez?
Úgy mint egy sima blu-ray lejátszót (piros nyilak), esetleg pluszban az "audio" hdmi kimenetet az erősítő "cd" bemenetére, zenehallgatás esetére?
Vagy a "video/audio" kimenetet kössem a tv-re és az "audio" hdmi-t az erősítő blu-ray bemenetére? (zöld nyilas verzió).

Bocs a "rajz"ért, de talán így érthető(bb), mit szeretnék... :)
A dupla HDMI kimenetnek akkor van értelme, ha az AVR nem tudja kezelni a képformátumot, pl nem tud 4k jelet átengedni. Ekkor az audio HDMI-t bekötöd az AVR, a másikat pedig a megjelenítőbe. Egyéb esetben nem vacakolnék a dupla HDMI kábelezéssel.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon köszönöm gyors segítségedet!!!

Csak még egy kérdés, hogy megnyugodjon a lelkem :) :
"a közvetlen bekötéssel nem változtatsz a jelen még ha HDMI is az a jel"

Tehát akkor hangminőség szempontjából szinte mindegy a bekötés módja?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Szeki2 írta:
2020.01.30., csüt. 14:06
Sziasztok!
Szóval adott egy UHD lejátszó, amin van "video/audio", illetve külön csak "audio" hdmi kimenet.
Úgy mint egy sima blu-ray lejátszót (piros nyilak), esetleg pluszban az "audio" hdmi kimenetet az erősítő "cd" bemenetére, zenehallgatás esetére?
Vagy a "video/audio" kimenetet kössem a tv-re és az "audio" hdmi-t az erősítő blu-ray bemenetére? (zöld nyilas verzió).

HDMI.jpg
tökéletes a rajz :D
én a zöld változatot használnám, ha nem kell, hogy az erősítő információi megjelenjenek (pl hangerő, egyéb menük, mert az elvileg egyszer beállítod és kész)
a közvetlen bekötéssel nem változtatsz a jelen még ha HDMI is az a jel
ha állítgatós fajta vagy, akkor mindeképp a piros változatot kellene használni, hogy ne kelljen a kábel ki be dugtosásával vacakolni
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

HDMI.jpg
HDMI.jpg (380.32 KiB) Megtekintve 2266 alkalommal

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Akkor erről lecsúsztam,de a lényeg hogy a jószándék megvóót.Háneem ?hádeee! háneem?
Sebaj jön még 4KáraDérHeni.
Van még valaki?Boagrius-on kívül. :D Aki használ 4K splittert az akármilyetcsakjólegyen fajtából?

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2020.01.19., vas. 18:45
Nekem van egy távirányítós 4 be 2 ki Hdmi elosztóm. Vidd el, próbáld ki működik-e, és jóval vastagabb marad a brifkód.
Köszönöm Lemmy9 kolléga a felajánlást.Még az öreg Kilmister is hálás lenne ezért a gesztusért istenugyse.
Na szóval nekem csak egy simándi Jozef egy be és legalább 3ki kellene,ami ugyanazt osztja háromfelé se kapcsoló se távserkelő nem kell hozzá.
Az se baj ha occsóóó és a brifkó is vastag marad de a minőség,ami a hangátvitelt illeti nem egy másodlagos szempont.
Nem írom le hogy mééé pont ilyen,meg hogy mijéé is köll.Pár éve már volt egy "népharag" irányomban és az eszköz ilyen irányú használatának a megnemértése végett egy kísértetiesen hasonló ügyből kifolyólag.
Mert hogy mindenki a képet akarta osztani lehetőleg jó minőségben én meg pechmetegemre a "kuráppicshááá"( idézet a Blade című filmből való) Edzs DÍÍ hangokat.Úgyhogy nem magyarázkodnék meg fejtegetném az okokat a miértre. Anno sikerült találnom olyat,ami pár évig kiszolgált de akkor még elég volt a fülhádész minőség ő az:
IMG_20200119_201250[1].jpg
IMG_20200119_201250[1].jpg (2.01 MiB) Megtekintve 2314 alkalommal
Ezt anno vékony pénztárca maradványértéken árulták. :D Megvásárlása előtte vastag vóóót a brifkó,utána a doboz felnyitásakor mia..comkerűtennyibeheee tekisteee? áron vesztegették.Viszont ez a sokadik volt a sorban a képet gond nélkül átvitte a legtöbb dobozka a DTS-HD és tezsvérei viszont már elvéreztek a teszten.Lebutítva sima DTS és DD hangsávként jelentkeztek be a központba.
IMG_20200119_201116[1].jpg
IMG_20200119_201116[1].jpg (2.35 MiB) Megtekintve 2314 alkalommal
Most viszont már nem ártana egy 10-ennyóc gigabatyus változat belőle.Viszont ha nem muszáj nem vásárolgatnám egyiket a másik után és próbálgatva a szeret/nem szeret tesztet.
Mert ezt annó kacsáéktól el lehetett hozni a brifkó kiürítése után,egy elismervény fejében.Azután otthoni környezetben kiprószálni,akár egy hétig is maradhatott a cuccos.Majd vissza a boltba ha teccett szla. megír szerelt kábelről,vagy amiről akartad,ha meg nem,akkóó pénz vissza és Máté Krisztina.Tehát nem kellett kidobni a zsetont feleslegesen ha esetleg nem volt megfelelő az eszköz,majd utána elpasszolni valakinek.com

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Segítsetek kezdő vagyok.
Legalábbis az alábbi HDMI splitterekkel kapcsolatban.
Van esetleg valakinek ezek közül valamelyik?
https://www.alza.hu/premiumcord-hdmi-2- ... 641232.htm
https://www.alza.hu/premiumcord-hdmi-2- ... 236166.htm
Esetleg valami hasonló 3-as vagy 4-es kivitelben.
A kérdés az lenne,hogy a HD hangformátumokat is kezelik-e rendesen?

Aussyzoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Aussyzoli »

Két dolog van bennem ami esetleg befolyásolhatja hogy nem jönnek elő azok a bizonyos hangok
Az egyik a sub láda
Itt LFE on ra van kapcsolva
És be van dugva mind a két rca dugó
Most kihúztam az egyiket és úgy kalibráltam hátha ill.az erősítőn crossover 80 HZ valamint Double Bass ON ra
A másik dolog amit észre vettem az az hogy ha a menüben rámegyek az AV adjustra és offra állítom az MCACC EQ t és a manuál EQ selekt en bekapcsolom az 1 est ami picit állítottam, akkor közelít amit keresek hangot de lehet MCACC EQ kikapcsolásával kiszűrök olyan hangokat is amik kellenének
Nos most itt tartok
De továbbra is várom kedves segítségetek

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aussyzoli írta:
2020.01.13., hétf. 15:39
Feladom
Kész....én feladom
Hallgatási módot váltottál? Bocs, nem akarlak amatőrnek nézni, csak rutin kérdés :)
Egy filmnek vagy tv műsornak jó az "AutoSurround", de a normál 2 csatornás zene ritka szar tud lenni így, azt inkább stereoban, direct-ben, netán többcsatornás stereoban jó hallgatni.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Hozzászólás Szerző: -KP- »

valamelyik hangfalkábel nem lett véletlenül fázishelytelenül bekötve? ellenőrizd őket. megmérheted és átírhatod az értékeket, de semmit nem fog javítani. ettől független tedd meg :smile32:

channel értékeket is megpróbálhatod, nagyjából fülre. Ha ezeket megcsinálod, már kellene mutatnia valamit azért, még ha nem is tökéletes.

Aussyzoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Megcsináltam a resetet
eqvaleiser off
Még mindig kevés
Nem jönnek meg a hangok
Mikrofon nagyon fars távolság adatokkal mért
Ha mérőszalaggal megmérem és átírom manuálisan a valódi hallgatási pozíció adataira akkor elképzelhető javulás?
Ill ha átállítom a channel level értékeket?

Aussyzoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
2020.01.13., hétf. 15:44
Kezdhetnéd azzal, hogy az összes eq-t kikapcsolod első körben. Illetve factory reset, gyári beállítások visszaállítása. Csatornák jelszintei stimmeljenek, aztán hallgasd meg úgy natúr,hogy milyen. Audyssey azzal a gagyi mikrofonnal nem igazán szokott remekelni..
Megpróbálom most

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdhetnéd azzal, hogy az összes eq-t kikapcsolod első körben. Illetve factory reset, gyári beállítások visszaállítása. Csatornák jelszintei stimmeljenek, aztán hallgasd meg úgy natúr,hogy milyen. Audyssey azzal a gagyi mikrofonnal nem igazán szokott remekelni..

Aussyzoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Feladom
Kész....én feladom

Segítsetek
Kérlek benneteket
VALAKIIIIII

Vettem Dali ikon 6 mk1 hangfalat+ Dali ikon centert és vettem egy pioneer sc-lx501 erősítőt
Tök jó és szépek de nem tudom beállítani a hangot rendesen
Kalibráltam vagy 20X mikrofonnal
Már manuálisan is próbálkoztam
Aztán belenyúltan az equalizerbe is
De nem tudom elérni azt az igazi szép hangot amit ennek a közel fél milliós (használt ár) szettnek hoznia kellene.
A centernek olyan doboz hangja van mint egy szokol rádiónak
A frontok meg vagy nagyon sok magast adnak vagy sok a mély és torzít
De ha csak a mikrofonos beállítással hallgatom akkor meg tompa és valami hangbéli hiányérzetem van
Valaki akinek van ilyen erősítője arra kérném hogy segítsen beállítani
Mit hova állítsak
És az equalizerben is hova állítsam
Nagyon kérlek segítsetek mert kezd elmenni a kedvem és előjön a depresszióm

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Gógyimogyi »

Deadpool írta:
2020.01.13., hétf. 10:39
Megy privát.
Köszönöm szépen Deadpool a hasznos tanácsokat!

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Megy privát.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ok, köszönöm!

Közben olvasgattam egy moziszobás topikot és ott több fórumozó is leírta a véleményét miután járt ott. Úgy láttam, hogy volt olyan is akit nem is ismert korábban személyesen a tulaj. Hogy szokott ez menni? Voltak "nyílt napok" és azokra lehetett jelentkezni vagy csak simán megkeresték ezzek a fórumozók a szoba gazdáját és megbeszélték, hogy mikor lehet menni? Honnan lehet tudni, hogy ki nyitott erre ill. kihez érdemes menni? Nekem ez teljesen új, mert mégis másabb valakinek a privát moziszobájába elmenni idegenként, mint egy bemutatóterembe. Persze azt értem, hogy ha valakinek van egy szuper mozija otthon, akkor szívesen mutatja meg olyanoknak akik tudják azt értékelni.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Gógyimogyi írta:
2020.01.10., pén. 16:12
Köszönöm a válaszokat!
Nyitott vagyok külön végfok és preprocesszor kombinációra is, de konkrét típusokat is írjatok amit szívesen tudtok ajánlani.
Talán itt már szűkül annyira a választék, hogy tudsz nézelődni az erre szánt pénzmag alapján.
Az anthem mrx procinak is nagyon jó (de én ezt nem hallottam, nekem is csak ajánlották, többen, sok tapasztalattal)
Szerintem nézd át az adás-vétel topik ide illő részeit és menj el legalább 5 helyre hallgatózni, aztán beszéljük újra.
Mindegy mit hallgatsz meg, mert kezdésnek kell azért egy kiindulópont.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm a válaszokat!
Nyitott vagyok külön végfok és preprocesszor kombinációra is, de konkrét típusokat is írjatok amit szívesen tudtok ajánlani.

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Lassan szerintem sincs értelme. Akkor már inkább vegyen az ember egy végfokot, ha maximálisan jó teljesítmény és dinamika a cél, elé meg lehet tenni egy okos avr-t vagy hd-s procit is már lehet relatíve olcsón venni.

280-300-ból már megy mindkettő. Annyi egy crx120 használtan ahogy elnéztem.
Bose Soundlink mini

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Én nem szívesen vennék már hdmi és dd truehd-t és dts hd-t dekódolni nem tudó erősítőt 2020-ban márkától függetlenül...

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Az Arcam avr600 akkor már nem sokkal több és talán sokkal jobb is ezekben. CA azur650, ez olcsóbb sokkal. Simán jó lehet.

Ezek mellett, ha nem kell nagy kraft, de jó hang kell, akkor nézegessed az anthem mrx 500-510 szériát, de majd jön aki jól kiigazítja ezt, mert jobban képben van. :napsut:
Bose Soundlink mini

Gógyimogyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Remélem jó helyre írom a kérdésemet. Azoktól kérdezném akik már hallottak sok házimozi erősítőt: tudtok ajánlani 5.1-es erősítőt ami hangzásban, teljesítményben hasonló a Cambridge Audio CXR120-hoz, akár régebbi is lehet HDMI és netes dolgok nélkül, a lényeg a teljesítmény és a hangminőség. A gyártó mindegy.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

lezu írta:
2019.12.23., hétf. 17:13
A sub be van kapcsolva?
Igen, a mellette lévő csatlakozóról Out Rec-röl szól, csak az nem egy szabályzott kimenet.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”