Szerintem te is tudod, más is tudja, ha valami a szomszéd szobában jól szól/nyitott ajtók mellett belehallgatva/, akkor az belül sem lesz rossz. Ha az adott kupakra értem azt, hogy a változás a szomszéd szobából is hallható, akkor azzal annak az eszköznek a hangra gyakorolt hatásának mértékét értékelem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- hollohazi
- Törzsvendég
Ha a szomszéd szobában meghallod, hogy van rajta dugó, vagy nincs, akkor jöhet a vakteszt.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
"Ezek a hifi készülékeink nyitott aljzatainak lezárására gyártott lágy műanyag, vagy gumiszerű dugók, sapkák, melyeket kipróbáltam , nagyon hatékonyak, "
Ez alapján akkor már tényleg nem világos ...
Vaktesztben tudtàl különbsèget tenni e között ès egy sima lezàró kupak között vagy csak gondolod, hogy màsról van szó?
- hollohazi
- Törzsvendég
Talán nem tűnt fel a hozzászólóknak, hogy én nem a nyitott aljzatok elektromos, mechanikus lezárásáról beszélek, ezért ezeknek a hozzászólásoknak a nekik megfelelő topikban van a helyük.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Mivel a konkrét terméket nem próbáltam, ezért a hatását sincs jogom kétségbe vonni, viszont ezt a 7€/darab ár, nekem kicsit....hollohazi írta: ↑2020.02.21., pén. 10:06Felvállalva az ilyenkor megszokott kritikákat, azért írok ezekről a termékekről, mert 7€-ért nem tudok olyan hifi modifikációról, aminek ekkora hatása lenne.
A bevezetőben írtam, hogy bizonyos emberek számára hogy úgy mondjam nem lesz meggyőző az az információs technika, amivel ezek kezelve vannak, ami alapján működnek. Ennek részletei megtalálhatók a cég honlapján, akit érdekel, ott keresse, én mint felhasználó, csak a tapasztalatomat adom át annak, akinek ez számít.
Harmadjára én mindig olyan terméket, alkalmazást kerestem, aminek nincs "saját hangja", ez ennél a technológiánál érhető tetten.
Én is használok nagyon hasonló, szilikon gumi kupakokat, a nem használt RCA ki és bemeneteken, de azok nekem semmibe sem kerültek, egy villanyszerelő ismerősömtől kaptam. Kábelek végeit zárják vele a kábeldobokon.
Ilyen egyszerű kábelkupakokat bárhol be lehet szerezni, fillérekért.
Én úgy 2 éve használom egy ismerősöm javaslataira, és működik. Nem drámai dologra kell gondolni, de hallani a hatását. A legészrevehetőbb a cd-játszó coax digitális kimenetén.
Azt mondom, bárki tehet egy próbát ilyen kupakokkal, de 7€-ért, kissé lehúzás szagú a dolog.
Igaz, nekem fehér, fekete, és szürke kupakjaim vannak, piros nincs. Lehet a szín is szakít?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mivel lusta vagyok meg nem is akarok rca dugóval cseszekedni, ezèrt keresgèltem mèg kicsit.
Vègül talàltam:
US $13.00 | 12pcs x Noise Stopper Gold Plated Copper Cap Dust Protector RCA Plug Caps
https://s.click.aliexpress.com/e/_d6smOuR
Van alin amùgy gagyi müanyag meg gumis is.
Ha valakit nem riaszt el, hogy ehhez nincs hasba akasztòs kamu duma, meg 10x-es àr, akkor hajrà.
Vègül talàltam:
US $13.00 | 12pcs x Noise Stopper Gold Plated Copper Cap Dust Protector RCA Plug Caps
https://s.click.aliexpress.com/e/_d6smOuR
Van alin amùgy gagyi müanyag meg gumis is.
Ha valakit nem riaszt el, hogy ehhez nincs hasba akasztòs kamu duma, meg 10x-es àr, akkor hajrà.
Még Kácsás sem kell. Megveszi a 30-50Ft-os dugót, rövidre zárja, összeforrasztja, oszt jó. Itt nem a geometriailag teljes árnyékolás a lényeg. A bemenet meleg -és hidegpontjának az összekötése a bemenetnek a pár század Ohmos földelését jelenti (még akkor is, ha az a ócó csatlakozó nem aranyozott). De kábé 200-ért lehet kapni fémsapkás aranyozott aljzatokat is a "sarki fűszeresnél"...nem kell elmenni érte a Kácsába. Ott semmilyen zavaró elektromos jel, sem UFÓ nem megy be a bemenetre.trane írta: ↑2020.02.21., pén. 12:51nem kell spécit venni- mint írtam, a "legegyszerűbb RCA-dugó meleg- és hidegpontjainak rövidre zárásával", azaz veszel egy pl. ilyen legolcsóbb dugót (650Ft/db)
> https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/rca-du ... ekete-7-mm , és szépen te magad összehajlítod majd -forrasztod a közepét a szélével, oszt' tsók
. ja, és kevesebb 3€-nál
- hollohazi
- Törzsvendég
Itt nem erről van szó, hanem a Meyl-féle potenciális örvény képződést semlegesítő módszer alkalmazásról. Pszichoakusztikai kísérletekkel igazolt jelenségről beszéltem, amihez sok ezer megfigyelés társult már. Az egyik ilyen gyártónak /Creaktív Systems/magyarországi forgalmazója is van jó 10 éve, a Teverzo Audio.trane írta: ↑2020.02.21., pén. 12:51nem kell spécit venni- mint írtam, a "legegyszerűbb RCA-dugó meleg- és hidegpontjainak rövidre zárásával", azaz veszel egy pl. ilyen legolcsóbb dugót (650Ft/db)
> https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/rca-du ... ekete-7-mm , és szépen te magad összehajlítod majd -forrasztod a közepét a szélével, oszt' tsók
. ja, és kevesebb 3€-nál
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
LIMAR írta: ↑2020.02.21., pén. 07:481.) Vagyis minél sz...rabb valami, annál jobban szól.hollohazi írta: ↑2020.02.21., pén. 07:141.) A mérhető paraméterek ellentmondásban vannak a hallottakkal
2.) ... hogy csökkenti a stresszt, stresszoldó információk közvetítésével.
3.) Örvényáram mentes, nem vezetőképes lágy műanyagból készül,
4.)...így nincs további antennahatás, mint a hagyományos fém végsapkákkal.![]()
2.) A stresszt az alkohol is csökkenti - egy darabig.
De azért a műanyag kupakok stresszoldó információira nagyon kíváncsi lennék, hogy azok vajon miféle teremtményei a Jóistennek.
3.) Ez igaz! Valóban egy szigetelő anyag nem vezetőképes, nincsenek örvényáramok. És? Akkor mi van? Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy a sugárzott elektromágneses terek szempontjából is átlátszóak, vagyis mintha ott se lennének. Azok ugyanúgy eljutnak a bemenetekre, mint nélkülük, a fém kupakokkal ellentétben.
4.) A bemenetekre rakott fém kupakok, még ha nem is zárják rövidre azt, valóban árnyékolnak. Amelyik meg rövidre is zárja a nem használt bemeneteket, az további zajcsökkentő hatású. Antennaként nem fog viselkedni az elektronika bemenetein.
De hajrá! 500 Euroból szinte mindegyik RCA bemenetre lehet műanyag sapkát vásárolni a nagybecsű kupakművektől. És akkor még hol van a többi!
Egyébként tényleg komolyan kérdezem......
Házimozi vasaknál van ennek létjogosultsága ????
Nem érezhető sok más finomság sem ezeknél az AVR eknél,,,,, saját tapasztalatom a primare spa 23 nál...

Viszont egy talán nem az alacsonyabb osztályból , származó sztereó erősítő meghálálja ?
Jó lenne konkrét készülékekről tudni...
üdv.

- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Tudsz/tudtok mondani olyan dugót amelyik rövidre zár? Amit én találtam az sima porvédő, aranyáron.
Az se lenne hátrány, ha nem lenne beárazva a hülyék adójával.
- hollohazi
- Törzsvendég
Felvállalva az ilyenkor megszokott kritikákat, azért írok ezekről a termékekről, mert 7€-ért nem tudok olyan hifi modifikációról, aminek ekkora hatása lenne.
A bevezetőben írtam, hogy bizonyos emberek számára hogy úgy mondjam nem lesz meggyőző az az információs technika, amivel ezek kezelve vannak, ami alapján működnek. Ennek részletei megtalálhatók a cég honlapján, akit érdekel, ott keresse, én mint felhasználó, csak a tapasztalatomat adom át annak, akinek ez számít.
Harmadjára én mindig olyan terméket, alkalmazást kerestem, aminek nincs "saját hangja", ez ennél a technológiánál érhető tetten.
A stresszt a kupakokat akkurátusan dugdosó felhasználóban oldja, ebben tényleg hasonlít hatásmechanizmusa az alkoholtartalmú folyadékok fogyasztására, csak talán kevésbé addiktív...bár ki tudja? 

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- hollohazi
- Törzsvendég
A válaszom: Meg kell hallgatni, ha sokban van a 7 €, akkor küldök egyet, az épp elég lesz.LIMAR írta: ↑2020.02.21., pén. 07:481.) Vagyis minél sz...rabb valami, annál jobban szól.hollohazi írta: ↑2020.02.21., pén. 07:141.) A mérhető paraméterek ellentmondásban vannak a hallottakkal
4.)...így nincs további antennahatás, mint a hagyományos fém végsapkákkal.![]()
De azért a műanyag kupakok stresszoldó információira nagyon kíváncsi lennék, hogy azok vajon miféle teremtményei a Jóistennek.
3.) Ez igaz! Valóban egy szigetelő anyag nem vezetőképes, nincsenek örvényáramok. És? Akkor mi van? Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy a sugárzott elektromágneses terek szempontjából is átlátszóak, vagyis mintha ott se lennének. Azok ugyanúgy eljutnak a bemenetekre, mint nélkülük, a fém kupakokkal ellentétben.
4.) A bemenetekre rakott fém kupakok, még ha nem is zárják rövidre azt, valóban árnyékolnak. Amelyik meg rövidre is zárja a nem használt bemeneteket, az további zajcsökkentő hatású. Antennaként nem fog viselkedni az elektronika bemenetein.
De hajrá! 500 Euroból szinte mindegyik RCA bemenetre lehet műanyag sapkát vásárolni a nagybecsű kupakművektől. És akkor még hol van a többi!
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
1.) Vagyis minél sz...rabb valami, annál jobban szól.hollohazi írta: ↑2020.02.21., pén. 07:141.) A mérhető paraméterek ellentmondásban vannak a hallottakkal
4.)...így nincs további antennahatás, mint a hagyományos fém végsapkákkal.

- Csatolmányok
-
- RCA hegyek.jpg (88.38 KiB) Megtekintve 2110 alkalommal
- hollohazi
- Törzsvendég
A hifi tele van megmagyarázhatatlan dolgokkal,felfoghatatlan magyarázatokkal. A mérhető paraméterek ellentmondásban vannak a hallottakkal, sőt tovább menve valószínű, hogy olyan dolgok is befolyásolják hifi láncunk hangzását amiről nem is tudunk. Ám ha valaki előáll egy új ötlettel, azzal kapcsolatban, hogy eddig meg nem fogalmazott jelenségek is befolyásolhatják a hangzást, azt a hifi dogmatikusok, vagy az örök technokraták nehezen fogadják.
Ebbe a kategóriába tartoznak azok az egzotikusnak tűnő kiegészítők, melyeket a Vortex hifi forgalmaz, a Phonosophie gyárt.
Ezek a hifi készülékeink nyitott aljzatainak lezárására gyártott lágy műanyag, vagy gumiszerű dugók, sapkák, melyeket kipróbáltam , nagyon hatékonyak, már 7 €-tól kaphatók. Érdekes módon nálam az előerősítő digitális bemeneteinek lezárása profitált a legtöbbet ezzel az alkalmazással.
Működési leírás szerint úgy hat, hogy csökkenti a stresszt, stresszoldó információk közvetítésével. Örvényáram mentes, nem vezetőképes lágy műanyagból készül, így nincs további antennahatás, mint a hagyományos fém végsapkákkal. Saját véleményt nem írok, hisz szubjektív, inkább kedvcsinálónak mellékelnék egy érdekes tesztet:
https://www.audiophil-online.de/abschlu ... -caps.html
Ebbe a kategóriába tartoznak azok az egzotikusnak tűnő kiegészítők, melyeket a Vortex hifi forgalmaz, a Phonosophie gyárt.
Ezek a hifi készülékeink nyitott aljzatainak lezárására gyártott lágy műanyag, vagy gumiszerű dugók, sapkák, melyeket kipróbáltam , nagyon hatékonyak, már 7 €-tól kaphatók. Érdekes módon nálam az előerősítő digitális bemeneteinek lezárása profitált a legtöbbet ezzel az alkalmazással.
Működési leírás szerint úgy hat, hogy csökkenti a stresszt, stresszoldó információk közvetítésével. Örvényáram mentes, nem vezetőképes lágy műanyagból készül, így nincs további antennahatás, mint a hagyományos fém végsapkákkal. Saját véleményt nem írok, hisz szubjektív, inkább kedvcsinálónak mellékelnék egy érdekes tesztet:
https://www.audiophil-online.de/abschlu ... -caps.html
- Csatolmányok
-
- IMG_20200219_163458.jpg (2.47 MiB) Megtekintve 2091 alkalommal
- hollohazi
- Törzsvendég
A topik színvonalát emelendő megengedett a kételkedés a földzaj vonatkozásában is /legyen miről heherészni/, így nyilván tilos megnézni az erről tudósító videót is a kiválasztottaknak.earforce írta: ↑2020.01.28., kedd 10:12Nyilván egyértelmű mire való ez a madzag, mindesetre én nem merném használni:
https://www.hifi-zubehoer.shop/vortex-h ... oId=955646
https://www.hifi-zubehoer.shop/vortex-h ... oId=955491
400€ ill. 1500€-ért szinte a hülyének is megéri.
Francba, már megint sikerült beírni ide. Csak tudnám minek![]()
https://www.youtube.com/watch?v=sIwV0YD ... e=youtu.be,
valamint ezt sem: https://das.raumtuning.info/?page_id=291
Hatásosabb, több megerősítéssel jár(!), ha kukázott kábelekkel riogatunk, matricákról beszélünk, chipek helyett, kiragadunk eredeti szövegkörnyezetéből egy-egy kifejezést, olyan dolgokat minősítünk, amit soha nem halottunk, stb.
A kukázott kábel vonatkozásról annyit, hogy a véleményem erről a hálózati kábelről az, hogy a hazai hifis társadalom 99.9%-a nem rendelkezik ezzel a minőségi kategóriával. E kábel hangi hozadékát még körül írni sem ehet, nemhogy néhány hifis sablonnal akár érinteni is.
https://schallwand.com/epages/154df95e- ... D=19616801
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Fogd fel pozitívan! Lassan ez a legőszintébb hifi topic, mert itt legalább ezo címkével ömlik a snake oil

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
. "Bár ahogy nézem őt kivéve sikerült kinyírnod az összes magyar kisipari underground audiofil kábelkészítő garázsmestert."
ON
[/quote]
Amúgy ez miért baj neked aki amúgy sem veszel tőlük kábelt? Ilyen a piac, ha ez történt az nem Rudolf hibája, akkor azok a "kábelgyártók" megérdemelték ezt.
Ha nem tetszik amit csinál akkor csak hagyd figyelmen kívül, ennyi az egész.

ON
[/quote]
Amúgy ez miért baj neked aki amúgy sem veszel tőlük kábelt? Ilyen a piac, ha ez történt az nem Rudolf hibája, akkor azok a "kábelgyártók" megérdemelték ezt.
Ha nem tetszik amit csinál akkor csak hagyd figyelmen kívül, ennyi az egész.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
OFF
Kedves Rudolf,
ezt nyilván nem fogják Neked megírni privátban, telefonszámmal, anyja nevével és egyéb információk megadása mellett sem, de érdemes lenne körbekérdezned, hogy mekkora a szakmai reputációja szerény személyednek és István01-nek.
Amúgy - ha nem is gyakorló- de én is villamosmérnök vagyok, de nem lobogtatom a diplomámat, nem kérkedek vele.
Nem érzed kicsit sem visszásnak ezt a viselkedést? Szerinted ez OK így, rendben van, elfogadható?
Vagy csak a felhajtás a lényeg, hogy az emberek rólad és erről beszéljenek? A negatív kritika a legjobb kritika?
Már egyszer tanácsoltam, de nem ment át az infó, úgyhogy mégegyszer leírom:
Olvasgasd néha VALHALLA topikját, ízlelgesd, tanuld azt a stílust, az intelligenciát. Sosem vettem egyébként tőle kábelt és semmit sem, ahogy Tőled sem fogok. Mielőtt félreértenéd. Bár ahogy nézem őt kivéve sikerült kinyírnod az összes magyar kisipari underground audiofil kábelkészítő garázsmestert. Úgy látszik az emberek többségének ez a gerillamarketing kell, ezt igénylik. COOP szatyros unatkozó-házaló kisnyugdíjastól ez bravúrós teljesítmény. Őszintén gratulálok sikeredhez!

ON
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Igen, és azóta eltelt 8 év.
Azóta -mint topikindító- szerettem volna bezárni ezt a topikot, de úgy látom erre már nincs jogom, lehet sosem volt.
Ami itt megy uraim arra nincsenek szavak. Talán szebb lenne a világ, ha ez a topik sosem jött volna létre.
Azóta -mint topikindító- szerettem volna bezárni ezt a topikot, de úgy látom erre már nincs jogom, lehet sosem volt.
Ami itt megy uraim arra nincsenek szavak. Talán szebb lenne a világ, ha ez a topik sosem jött volna létre.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Talán, mert te kérted anno.

2012-ben még lelkesebb voltál!

earforce írta: ↑2012.09.05., szer. 11:12Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök - Gyűjtsük össze mind!
Itt lehetne ki-és megbeszélni minden olyat, ami nem mérhető, véleményt csak szubjektíve lehet/tudunk alkotni róla, de egyesek pozitív hatásait érzékelik, hasznos mivoltukat nem vonják kétségbe.
Képek, vélemények, tapasztalatok jöhetnének
Akkor már értem miért szeretek itthon zenét hallgatniearforce írta: ↑2020.01.28., kedd 10:01Ez alternatívaként jó lehet?hollohazi írta: ↑2020.01.27., hétf. 20:50A szomszéd és a saját hálózatból eredő zajok, interferenciák kezelésének lehetséges eszközei között vannak a következő, általam használt, kipróbált, bevált, SAL termékek:
https://schallwand.com/epages/154df95e- ... 0Set%21%22
https://bababiztonsag-webaruhaz.hu/konnektorvedo_6db
A gyerekszoba tele van ilyen motyóval.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok