Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 631

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Morph »

motorgyilkos írta:
2020.02.10., hétf. 21:17
Ide is berakom hatha valakinek van csodaszere :D
Most egy eleg erdekes problemaval szembesultem miszerint ha xlr el kotom ossze a malacot a lexicon-al akkor eleg hangos az alapzaj. Rca-val szinte semmi zaj nincs. A lexicon ha nincs bekotve a malacba nincs zaj amint bekotom az xlr-t zajos lesz. Ha kikapcsolom a malacot, de a lexicon megy a zaj megmarad. Kihuzom az xlr-t a malacbol a zaj megmarad. Kikapcsolom a lexicont es vissza akkor a zaj eltunik teljesen .Egy konnektorba van dugva a proci is meg a vegfok is. A frontok es a center egyenesen xlr-el vannak bekotve a malacba azokon nincs zaj. A foldeles kapcsolo nem segit a lexicon hatuljan. Rca val nincs szinte semmi zaj. Baromi erdekes ...
Szia.
Próbáld ki, hogy egy akármilyen puruttya hangfal kábellel, direkt összeföldeled a procit és a végfokot.
A készülék házak 1-1 csavarját eltávolítod és alátétezed(ha kell) és beszorítod a kábelt oda, hogy fogja.
Jelentősen fogja csökkenteni a problémád, de az is lehet, hogy teljesen megszűnik.
Remélem segítettem.
Ha nem segít, akkor van remény, még mindig maradhatsz RCA-nál... :D
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Ide is berakom hatha valakinek van csodaszere :D
Most egy eleg erdekes problemaval szembesultem miszerint ha xlr el kotom ossze a malacot a lexicon-al akkor eleg hangos az alapzaj. Rca-val szinte semmi zaj nincs. A lexicon ha nincs bekotve a malacba nincs zaj amint bekotom az xlr-t zajos lesz. Ha kikapcsolom a malacot, de a lexicon megy a zaj megmarad. Kihuzom az xlr-t a malacbol a zaj megmarad. Kikapcsolom a lexicont es vissza akkor a zaj eltunik teljesen .Egy konnektorba van dugva a proci is meg a vegfok is. A frontok es a center egyenesen xlr-el vannak bekotve a malacba azokon nincs zaj. A foldeles kapcsolo nem segit a lexicon hatuljan. Rca val nincs szinte semmi zaj. Baromi erdekes ...
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: kistilli1980 »

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Arra lennék kíváncsi, hogy a hm erősítők zóna funkciójával lehet-e meghajtani hangerőszabályzó nélküli végfokot? Lehet a zóna funkció hangerejét szabályozni, azaz alkalmas lenne-e előerősítőnek?
Köszönöm.

Üdv. Zoli
Üdv. Zoli

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

nemduma írta:
2020.01.29., szer. 16:27
Sziasztok!
Anthem 710-esnél (vagy esetleg más erősítőnél) találkozott valaki olyannal, hogy MKV indításánál (DUNE-ről HDMI-n keresztül) egy nagy patanás hallatszik (néha kisebb) a sugárzókból? Egy másik erősítőnél nincs ilyen ugyanebben a láncban. Nem hiszem, hogy a lejátszó felöl jön, mert az ARC bemérésnél is van minden egyes sugárzó mérése előtt.
Köszi!
Közben annyit sikerült kiderítenem, hogy a pattanás csak Dolby True HD és DTS-HD MA hangsávok kiválasztásánál van. Sima DTS és DD választása esetén semmi szokatlan zaj. Másik HDMI bemenet esetén is ugyanez a szitu.

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Sziasztok!
Anthem 710-esnél (vagy esetleg más erősítőnél) találkozott valaki olyannal, hogy MKV indításánál (DUNE-ről HDMI-n keresztül) egy nagy patanás hallatszik (néha kisebb) a sugárzókból? Egy másik erősítőnél nincs ilyen ugyanebben a láncban. Nem hiszem, hogy a lejátszó felöl jön, mert az ARC bemérésnél is van minden egyes sugárzó mérése előtt.
Köszi!

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

DirtyMashine írta:
2020.01.29., szer. 00:51
Pioneer SC-LX88 és 78 nál találkozott valaki olyannal, hogy a távirányítón nem mennek a hangerő gombok? Nem is villan rájuk a led. Minden más hibátlanul megy és más Pio távval lehet a hangot is szabályozni.
Igen találkoztam. Az enyèm is elromlott.
Az alliexpressről tudsz rendelni, 13.000ft. Másfèlhèt alatt itt volt. Tökèletesen müködik.

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: DirtyMashine »

Pioneer SC-LX88 és 78 nál találkozott valaki olyannal, hogy a távirányítón nem mennek a hangerő gombok? Nem is villan rájuk a led. Minden más hibátlanul megy és más Pio távval lehet a hangot is szabályozni.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Átmásolom ide Gyulai Pali legutolsó hozzászólását a mért és közölt számokról.Egy kicsit ide is vág ;) Érdekes gondolatok.

"Ja, még valami:

> Jó lenne valami megbízható projektoros teszt adatbázis.

Ez csak álom. A "megbízhatóság" a gyakorlatban NEM biztosítható ... mivel az emberi lények alapvetően alkalmatlanok mind a társadalomban való normális életre, mind a valóság tényeinek a korrekt (azaz "ferdítések nélküli") rögzítésére (pl. egy adatbázisban). Sajnos.

Bizonyítás: esetszétválasztással. Íme:

1.) Ha bárki tehetne az adatbázisba saját mérési eredményt, akkor ugyanúgy a katalógusokba hamisított értékeket tennék be oda "egyesek" (pl. üzleti érdekből) ahogyan most ezek a számok a katalógusokba bekerülnek.

2.) Ha viszont csak 1-2 "kiválasztott" emberke tehetne be oda mérési adatot, akkor kb. azonnal mindenki azt hinné, hogy ők azon gépek esetén mérnek "optimistán" amelyek gyártója (vagy forgalmazója) "támogatja" őket.

Egyik esetben sem hinné el senki az adatbázis adatait, tehát felesleges lenne létrehozni is. QED.

A valódi probléma szerintem NEM a katalógusokba írt hazugságokkal van, hanem az egész dolog "miért"-jével. Miért írnak marhaságokat a katalógusba a gyártók? Mert az emberi lények legalapvetőbb (és közös) tulajdonsága, hogy a saját maga (esetleg a családja, gyerekei, azaz a génjei) túlélésének a biztosítására programozta az evolúció az emberi lényt, nem pedig pl. a "közjó" biztosítására.

Hányan NEM írnának be hazugságokat egy katalógusba (vagy adatbázisba) ha ezzel biztosíthatnák saját maguk számára a(z akár valóban) szar termék eladását a következő években ... és persze az ebből származó bevételeket, a küldöldi nyaralásokat, a csillogós autókat? Miért lopják kb. a Föld összes országában a közpénzeket, miért csalják mindenhol az adót a polgárok? Nos, szerintem pontosan ugyanazért, amiért a projektorok katalógusaiba is hazugságokat írnak a gyártók. A saját boldogulásukért. Magyarul pénzért. Amíg az emberi lények alaptulajdonságai a jelenlegiek maradnak, addig mindig lesznek akik letagadják/elferdítik a valóságot és addig csak egyetlen mérésben lehet bízni, csak abban, amit TE magad mérsz. Szerinted én miért vettem egy műszert otthonra horror pénzért?

Ha biztosat akarsz tudni, akkor használt a saját szemedet! Nézz meg gépeket magad és ítélj a látottak alapján!

A másik lehetőség, hogy megbízol pl. egy kereskedőben. Azok közül biztosan igazat mond majd pl. az, aki a tényszerűen legjobb terméket árulja. Neki nem kell hazudnia, az ő termékét a valóság is simán eladja. Csak ez nem az olcsó kategória..."

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Félretéve, hogy sikerült megint egymásnak ugranunk......

Vette valaki a fáradságot és a vitát generáló hozzászólásomban mellékelt linken található cikket egyáltalán elolvasta?

A THD mérések eredménye kapcsán szóltam hozzá.....

A cikk tartalmáról érdekes módon szó sem esett a parázs vitánkban.Miiért is? Mert nem igazán lehet vitatkozni vele.

Ellenben elkanyarodva ettől még mindig megy az adok-kapok gondolkodik.gif

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Quetz írta:
2020.01.28., kedd 11:01
Hifilala írta:
2020.01.28., kedd 10:51
Ja,hogy selejtesek,ok.
Na de ha nem méred, teszteled, akkor honnan derül ki ez számodra? Százezrek használják ezeket az erősítőket nagy megelégedéssel, pedig tervezési hibás, alul van méretezve.
Ne kezdjük el félremagyarázni.Soha nem mondtam,hogy a mérés felesleges,csak azt hogy számomra az.Ha a saját meghallgatási és összehasonlítási tesztemen megfelel,akkor az jó,lehet bármilyen pocsék a mérési eredménye,amit a Meridian esetében azért kétlek.Mindazon által volt akinek kölcsönadtam és nem jött be.Ennyi.És ezzel én le is zárom ezt a témát részemről.Ez csak saját vélemény sok év tapasztalat és rengeteg tesztelés után.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Hifilala írta:
2020.01.28., kedd 10:51
Ja,hogy selejtesek,ok.
Na de ha nem méred, teszteled, akkor honnan derül ki ez számodra? Százezrek használják ezeket az erősítőket nagy megelégedéssel, pedig tervezési hibás, alul van méretezve.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
2020.01.28., kedd 10:36
Hifilala írta:
2020.01.28., kedd 10:25
-KP- írta:
2020.01.28., kedd 10:08

Na ja, de nem minden AVR-nek elég erős a kimenete, hogy normálisan meghajtson egy végfokot. Az is lehet, hogy maga a végfok volt gyengusz. Tudni kellene milyen avr és milyen végfok.
Ezt kifejtenéd bővebben, hogy mire gondolsz?
Hát megmérték... :fekverohog:

Yamaha RX-A860 Preamplifier Measurements
In the past some Yamaha AV receivers had weak output drivers in their preamp outputs where they didn't supply enough voltage to hit the magic 2Vrms, which is what most power amplifiers need to achieve full rated power. Sadly, it looks like Yamaha has taken a step backwards with the RX-A860. At 1.9Vrms output, the receiver shut down. When I checked at a slightly lower output (1.6Vrms), I noticed a pretty nasty FFT distortion profile. There simply is NO excuse for this in a day and age when opamps are cheap and supply voltage is plentiful.
Ja,hogy selejtesek,ok.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Hifilala írta:
2020.01.28., kedd 10:25
-KP- írta:
Hifilala írta:
2020.01.28., kedd 10:04
A végfokozásnál valamit nagyon elronthattak,ha egy AVR-t nem tudtak feljavítani hangban.
Na ja, de nem minden AVR-nek elég erős a kimenete, hogy normálisan meghajtson egy végfokot. Az is lehet, hogy maga a végfok volt gyengusz. Tudni kellene milyen avr és milyen végfok.
Hát megmérték... :fekverohog:

Yamaha RX-A860 Preamplifier Measurements
In the past some Yamaha AV receivers had weak output drivers in their preamp outputs where they didn't supply enough voltage to hit the magic 2Vrms, which is what most power amplifiers need to achieve full rated power. Sadly, it looks like Yamaha has taken a step backwards with the RX-A860. At 1.9Vrms output, the receiver shut down. When I checked at a slightly lower output (1.6Vrms), I noticed a pretty nasty FFT distortion profile. There simply is NO excuse for this in a day and age when opamps are cheap and supply voltage is plentiful.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
Hifilala írta:
A végfokozásnál valamit nagyon elronthattak,ha egy AVR-t nem tudtak feljavítani hangban.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 800

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Egy jó végfoknak van még néhány paramétere, amiből lehet következtetni a minőségére, teljesítményére hangban természetesen lehetnek némi dififferenciák.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hifilala írta:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

phyton71 írta:
2020.01.28., kedd 08:43
Bizony érdemes a méréseket figyelembe venni, informálódni végfok vásárlás előtt. Páran estek olyan hibába, hogy az AVR -t szeretek volna túlszárnyalni végfokolással, aztán nem hozott különösebb változást teljesízménybe, aztán fikázni kezdték a végfokokat,tehát felesleges oldalra lépéseket lehet megspórólni kis odafigyeléssel. Tegnap dobtam össze a szubládát 15"-os izmos hangszóróval, bizony az én végfokom nem valami izombajnok hozzá, 12" szubjaimat még elviszi pedig 15W/ch, még szerencse, hogy nem az enyém.
"
Én nem számokat veszek,hanem a nekem tetsző hangot,ennek fényében le..arom a számokat.Nagyon egyerű,megveszem amit akarok és meghallgatom.Kb 10 végfokot hallgattam meg mielőtt a Meridian mellett döntöttem.Az egyetlen döntési pont én vagyok.Nem akarom sem a haveroknak,sem itt a fórumon bizonygatni, hogy én jól döntöttem.Soha nem láttam a Meridian mérési eredményeit és nem is érdekelnek.A végfokozásnál valamit nagyon elronthattak,ha egy AVR-t nem tudtak feljavítani hangban.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
2020.01.28., kedd 08:11
Hifilala írta:
2020.01.27., hétf. 23:01
Quetz írta:
2020.01.27., hétf. 22:28

Nekem például az, hogy az eszköz aminek rosszak a mért adatai az még sosem szólt jól. De hát mindenkinek más a fontos, ezt elfogadom. :D
Szép lenne,ha ez így lenne.Akkor tényleg elég lenne csak a mért adatokra támaszkodni és nyugodtan hátradőlni, kényelmesen otthonról fotelból vásárolni.Amúgy senki sem akart téged piszkálni, csak van akinek más a véleménye és a tapasztalata.Én is nagyon hasznosnak tartom például az akusztikai méréseket, viszont ami jól mutat egy eq-val javitott grafikonon,az még koránt sem biztos,hogy jól fog szólni, ha érted, hogy mire gondolok.
Lehet, nem voltam egyértelmű, hogy vannak szükséges és elégséges feltételek, no meg ezek kombinációi. A véleményem, hogy egy jó mérési eredmény szükséges, de nem elégséges feltétele a vásárlásnak.
Amikor valaki elindul az úton, hogy végfokozzon, akkor legalább 1-2 ezer eurós beruházás elé néz. Az ilyen tesztek segítenek abban, hogy előre kiszűrjük a gyártási/tervezési hibás termékeket és csak azzal foglalkozzunk, ami szubjektív módon is elnyerheti tetszésünket.

Az pedig csúnya érvelési taktika, hogy az elektromos eszközök méréseit összekevered az akusztikai mérésekkel, majd hozzácsapod az EQ-t. Ez három, egymástól független dolog.
Az első résszel egyet értek. Semmit nem keverek semmivel az EQ-nál.Arra utaltam,hogy egy szép mérési eredmény még mindíg nem garancia a sikerre.Erre nagyon jó példa a D osztály rengeteg példánya, ami max subok hajtására alkalmas.És igen,ha tetszik valakinek,ha nem,már kinőttem a számok nézegetéséből.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 800

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Bizony érdemes a méréseket figyelembe venni, informálódni végfok vásárlás előtt. Páran estek olyan hibába, hogy az AVR -t szeretek volna túlszárnyalni végfokolással, aztán nem hozott különösebb változást teljesízménybe, aztán fikázni kezdték a végfokokat,tehát felesleges oldalra lépéseket lehet megspórólni kis odafigyeléssel. Tegnap dobtam össze a szubládát 15"-os izmos hangszóróval, bizony az én végfokom nem valami izombajnok hozzá, 12" szubjaimat még elviszi pedig 15W/ch, még szerencse, hogy nem az enyém.
"
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Hifilala írta:
2020.01.27., hétf. 23:01
Quetz írta:
MGMART írta:
2020.01.27., hétf. 13:09
Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe,
Nekem például az, hogy az eszköz aminek rosszak a mért adatai az még sosem szólt jól. De hát mindenkinek más a fontos, ezt elfogadom. :D
Szép lenne,ha ez így lenne.Akkor tényleg elég lenne csak a mért adatokra támaszkodni és nyugodtan hátradőlni, kényelmesen otthonról fotelból vásárolni.Amúgy senki sem akart téged piszkálni, csak van akinek más a véleménye és a tapasztalata.Én is nagyon hasznosnak tartom például az akusztikai méréseket, viszont ami jól mutat egy eq-val javitott grafikonon,az még koránt sem biztos,hogy jól fog szólni, ha érted, hogy mire gondolok.
Lehet, nem voltam egyértelmű, hogy vannak szükséges és elégséges feltételek, no meg ezek kombinációi. A véleményem, hogy egy jó mérési eredmény szükséges, de nem elégséges feltétele a vásárlásnak.
Amikor valaki elindul az úton, hogy végfokozzon, akkor legalább 1-2 ezer eurós beruházás elé néz. Az ilyen tesztek segítenek abban, hogy előre kiszűrjük a gyártási/tervezési hibás termékeket és csak azzal foglalkozzunk, ami szubjektív módon is elnyerheti tetszésünket.

Az pedig csúnya érvelési taktika, hogy az elektromos eszközök méréseit összekevered az akusztikai mérésekkel, majd hozzácsapod az EQ-t. Ez három, egymástól független dolog.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

A tudomány alapja a mérhetőség. A tények konok dolgok. (Feltételezve hogy az adatok korrektek és nem kozmetikázottak!)

Az hogy egy haz, autó X,Y, Z mérete mekkora azvtény. Hogy ez optikailag mekkorának hat, vagy kinekbmi a kicsibvagy nagy, az már szubjektóv mint azis hogy szép-e ami meg pláne nem derül ki belőle!

Viszont támpontnak jók ezek a katalógus adatok hiszen ez alapján tud az embdr előszelektálni. Kiválasztja azokat a paramétereket ami az Ő számára fontos!

Önmaában egy adatot vizsgálnibfeleslrges a többit, többet is figyelembe kell cenni.

Csupán az üzrmamyag fogyadztásalapján sem lehet megítélnkbegy autót. Viszobt ha van 2-3 típus ami megfelelne nekünk, segíthet eldönteni a kérdést.

Érdekesek lehetnek eze a mérések mert rávilágítanak dolkokre amikre nem is gondoltunk volna. Pl. egy maréknyi alkatrészből is lehetctisztességes eredménxt elérni (egy bizonyos szemponntból).

Szóval csak egy útmutatás, nem Szentír
ás!

Quetz is csak ezért tezte be.

"Én csak az ajtót mutatom meg, nekes kell belépnivrajta!" :D

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
MGMART írta:
Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe,

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

MGMART írta:

nostro
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: nostro »

-KP- írta:
2020.01.27., hétf. 17:05

Én megpróbálnám a Pioneer hivatalos szervizében is. Hogy Totel vagy Sekon vagy valaki más csinálja, azt nem tudom.
Köszönöm a tippet!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2020.01.27., hétf. 16:55

MGMART írta:
2020.01.27., hétf. 16:35
Ezt a képet próbáltam árnyalni a véleményemmel.
Nem sikerült árnyalnod, de inkább ne árnyald. Csak SZVSZ!
Szerintem kérjél moderátori státuszt és tedd át a hozzászólásaimat a off-ba.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”