Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- DirtyMashine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Vajon Ax10Ais és SC-LX88 közül mi lehet jobb mozin és sztereón? Nem az a kérdés értelemszerűen, hogy mibe van újabb proci. Köszi.
Ne csodálkozz, ezt hozzátok ki belőle.Csoda, hogy mostanában ilyen visszafogott.
A hozzászólásod pedig személyeskedés.Téged minősít.
Csatlakoznék szepi korábbi hozzászólásához.Azt írok amit akarok és nem érdekel,hogy ez tetszik neked vagy sem!Cutler írta: ↑2020.01.27., hétf. 17:40Ez utóbit akár te is megtehetted volna és akkor nem kezdődött volna egy újabb felesleges adok-kapokHifilala írta: ↑2020.01.27., hétf. 16:49Nem tetszik? Lapozz tovább!Cutler írta: ↑2020.01.27., hétf. 14:05
Elég nagy arc gondolatok, a bölcs öregektől.
Bár a kor véleményem szerint nem érdem, csak egy állapot.
Lehet nyugodtan megmosolyogni Quetz-et, szerintem ő, az itt megforduló, többségében 40-50 éves ember között, a fiatalabb kora ellenére is, az egyik legtájékozottabb, leginkább hozzáértő, már ami a házimozit illeti. És igen, sok mérést, adatot, táblázatot ismer, de ezt ne állítsuk már be úgy, mintha nettó hülyeség lenne. Szerintem ő eléggé racionalista, nem a hobbi ezoterikus részét tartja fontosnak, hanem ami mérhető, kézzel fogható. Több ilyen ember kellene ide, aztán akkor nem lenne annyi sületlen hozzászólás.![]()
Ez utóbit akár te is megtehetted volna és akkor nem kezdődött volna egy újabb felesleges adok-kapokHifilala írta: ↑2020.01.27., hétf. 16:49Nem tetszik? Lapozz tovább!Cutler írta: ↑2020.01.27., hétf. 14:05Elég nagy arc gondolatok, a bölcs öregektől.
Lehet nyugodtan megmosolyogni Quetz-et, szerintem ő, az itt megforduló, többségében 40-50 éves ember között, a fiatalabb kora ellenére is, az egyik legtájékozottabb, leginkább hozzáértő, már ami a házimozit illeti. És igen, sok mérést, adatot, táblázatot ismer, de ezt ne állítsuk már be úgy, mintha nettó hülyeség lenne. Szerintem ő eléggé racionalista, nem a hobbi ezoterikus részét tartja fontosnak, hanem ami mérhető, kézzel fogható. Több ilyen ember kellene ide, aztán akkor nem lenne annyi sületlen hozzászólás.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Én megpróbálnám a Pioneer hivatalos szervizében is. Hogy Totel vagy Sekon vagy valaki más csinálja, azt nem tudom.nostro írta: ↑2020.01.27., hétf. 15:37Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e ezzel kapcsolatban, de bízom benne, hogy eligazítotok, ha nem. Adott egy Pioneer SC-LX73 erősítő, ami nagyjából 5 évet állt, mivel kislányom születése után nem volt lehetőségem mozizni. Nemrég elköltöztünk, ahol már elő tudtam venni újra a rendszert, azonban azt észleltem, hogy a sub pre-outja nem működik. Elvittem Szegeden a Maxtronic szervizbe, ahol azt az információt kaptam, hogy "audio processzort" kell rajta cserélni, nehéz beszerezni, és ha sikerül, akkor is viszonylag magas a költsége. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: 1.: nem a szerelők szakértelmét szeretném vitatni (akik egyébként segítőkészek és kedvesek voltak), csak gondoltam nem árt más helyről is tájékozodni, hogy vajon életszerű lehet-e, hogy egyetlen kimenet miatt egy egész komponenst ki kell az erősítőn cserélni? 2.: ha ez helytálló, akkor vajon mennyiért lehetne meghirdetni hibásként, hogy se én, se a potenciális vevő ne járjon rosszul?
Nem tetszik? Lapozz tovább!Cutler írta: ↑2020.01.27., hétf. 14:05Elég nagy arc gondolatok, a bölcs öregektől.Hifilala írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:21Quetz fórumtársunk imádja a méréseket,neki ez fontos.Ahogy te is,régen én is nézegettem ezeket.Ma már nincs jelentősége.MGMART írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:09Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe, amikor még kezdőként a prospektusadatok böngészéséből levont summás következtetések alapján vásároltunk készülékeket.Minél kisebb THD(A THM -re azért ne legyintsünk
) Ezek az adatok, bármilyen furcsán hangzik jóformán semmit nem árulnak el egy készülék hangjáról.
Csak, hogy a most idetévedő kezdők kicsit tisztábban lássanak és ne grafikonok alapján válasszanak erősítőt:
https://audiophile-szalon.hu/2019/07/11 ... zitasarol/
Lehet nyugodtan megmosolyogni Quetz-et, szerintem ő, az itt megforduló, többségében 40-50 éves ember között, a fiatalabb kora ellenére is, az egyik legtájékozottabb, leginkább hozzáértő, már ami a házimozit illeti. És igen, sok mérést, adatot, táblázatot ismer, de ezt ne állítsuk már be úgy, mintha nettó hülyeség lenne. Szerintem ő eléggé racionalista, nem a hobbi ezoterikus részét tartja fontosnak, hanem ami mérhető, kézzel fogható. Több ilyen ember kellene ide, aztán akkor nem lenne annyi sületlen hozzászólás.
Na akkor fussunk neki még egyszer...DeLorean írta: ↑2020.01.27., hétf. 16:21Mit kellene figyelembe venni?
Melyik 30 éves tapasztalatodat osztottad meg a nyilvánosság előtt?
Nem árul el semmit a készülékek hangjáról semmit a betett grafikon? Ez lenne?
Ez valóban így van. Figyelembe vettük.![]()
Próbáltam megnézni többször Quetz grafikonjait, mert gondoltam ezt azért írtad, mivel ő ennek az ellenkezőjét állította.
Nagyon elrejthette valahol, mert nem látom.![]()
Ha valaki beidéz egy ilyen grafikont, nyilván közölni akar vele valamit.Nekem az jött le, hogy Quertz fontosnak tartja ezen mérések eredményeit.Ha nem, akkor nyilván nem idézne be már sokadjára ilyeneket.Ezt a képet próbáltam árnyalni a véleményemmel.
Ha unom magam szítom a feszültségetLemmy9 írta: ↑2020.01.27., hétf. 15:39Kezdesz átállni a sötét oldalra. Keblemre.MGMART írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:09Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe, amikor még kezdőként a prospektusadatok böngészéséből levont summás következtetések alapján vásároltunk készülékeket.Minél kisebb THD(A THM -re azért ne legyintsünk
) Ezek az adatok, bármilyen furcsán hangzik jóformán semmit nem árulnak el egy készülék hangjáról.
Csak, hogy a most idetévedő kezdők kicsit tisztábban lássanak és ne grafikonok alapján válasszanak erősítőt:
https://audiophile-szalon.hu/2019/07/11 ... zitasarol/![]()
Nem tartom magam se bölcsnek, se öregnek.
Ez egy technikai sport és a használt eszközöket tekintve nem nélkülözheti a méréseket.Azok fontosságát sem kérdőjeleztem meg, csupán próbáltam árnyalni a képet a saját tapasztalataimra alapozva. Amit aztán valaki vagy figyelembe vesz vagy nem.
Mindenképpen örülök ha van "feljövő" utánpótlás a hobbinkban, bár szerintem egyre ritkábban fertőzi meg a fiatalokat ez.
Én annak idején örültem volna egy ilyen fórumnak, ahol tapasztaltabb hobbitársak írják le a véleményüket.
Ez egy technikai sport és a használt eszközöket tekintve nem nélkülözheti a méréseket.Azok fontosságát sem kérdőjeleztem meg, csupán próbáltam árnyalni a képet a saját tapasztalataimra alapozva. Amit aztán valaki vagy figyelembe vesz vagy nem.
Mindenképpen örülök ha van "feljövő" utánpótlás a hobbinkban, bár szerintem egyre ritkábban fertőzi meg a fiatalokat ez.
Én annak idején örültem volna egy ilyen fórumnak, ahol tapasztaltabb hobbitársak írják le a véleményüket.
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e ezzel kapcsolatban, de bízom benne, hogy eligazítotok, ha nem. Adott egy Pioneer SC-LX73 erősítő, ami nagyjából 5 évet állt, mivel kislányom születése után nem volt lehetőségem mozizni. Nemrég elköltöztünk, ahol már elő tudtam venni újra a rendszert, azonban azt észleltem, hogy a sub pre-outja nem működik. Elvittem Szegeden a Maxtronic szervizbe, ahol azt az információt kaptam, hogy "audio processzort" kell rajta cserélni, nehéz beszerezni, és ha sikerül, akkor is viszonylag magas a költsége. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: 1.: nem a szerelők szakértelmét szeretném vitatni (akik egyébként segítőkészek és kedvesek voltak), csak gondoltam nem árt más helyről is tájékozodni, hogy vajon életszerű lehet-e, hogy egyetlen kimenet miatt egy egész komponenst ki kell az erősítőn cserélni? 2.: ha ez helytálló, akkor vajon mennyiért lehetne meghirdetni hibásként, hogy se én, se a potenciális vevő ne járjon rosszul?
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 299
Ez jó meg minden, de az emberek többsége még mindig a saját tapasztalatából tanul, vagy hamar, vagy sokkal később. ez is az egyik élménye ennek a hobbinak, az oda vezető út. ugye ha mindig megfogadtuk volna apáink tanácsát...MGMART írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:52Én nem szeretném senki kedvét szegni.Ha neked fontos nyugodtan tegyél be grafikonokat.
Ami miatt beírogatok néha ilyen "bicskanyitogató" hozzászólásokat az az, hogy szeretném másoknak megspórolni azt a cirka 30 évet ami ahhoz kellett, hogy kicsit tisztábban lássak a sorok közt ebben a hobbiban.Nyilván mindig tanul az ember, én sem vagyok kivétel ezért is lógok itt és olvasom el napi szinten a fórumtársak hozzászólásait.
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
Elég nagy arc gondolatok, a bölcs öregektől.Hifilala írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:21Quetz fórumtársunk imádja a méréseket,neki ez fontos.Ahogy te is,régen én is nézegettem ezeket.Ma már nincs jelentősége.MGMART írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:09Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe, amikor még kezdőként a prospektusadatok böngészéséből levont summás következtetések alapján vásároltunk készülékeket.Minél kisebb THD(A THM -re azért ne legyintsünk
Én nem szeretném senki kedvét szegni.Ha neked fontos nyugodtan tegyél be grafikonokat.
Ami miatt beírogatok néha ilyen "bicskanyitogató" hozzászólásokat az az, hogy szeretném másoknak megspórolni azt a cirka 30 évet ami ahhoz kellett, hogy kicsit tisztábban lássak a sorok közt ebben a hobbiban.Nyilván mindig tanul az ember, én sem vagyok kivétel ezért is lógok itt és olvasom el napi szinten a fórumtársak hozzászólásait.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 299
Szerintem meg örüljünk, hogy van aki infót oszt meg csak úgy és lelkes is mellé
Emiatt nem kellene a kedvét szegni
Ahogy írva lett, "kezdők" is olvashatják ezt akiknek fontos lehet
Emiatt nem kellene a kedvét szegni
Ahogy írva lett, "kezdők" is olvashatják ezt akiknek fontos lehet
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
Quetz fórumtársunk imádja a méréseket,neki ez fontos.Ahogy te is,régen én is nézegettem ezeket.Ma már nincs jelentősége.MGMART írta: ↑2020.01.27., hétf. 13:09Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe, amikor még kezdőként a prospektusadatok böngészéséből levont summás következtetések alapján vásároltunk készülékeket.Minél kisebb THD(A THM -re azért ne legyintsünk
Ezekről a grafikonokról a farokméregetés és a múlt évezred 90-es évei jutnak eszembe, amikor még kezdőként a prospektusadatok böngészéséből levont summás következtetések alapján vásároltunk készülékeket.Minél kisebb THD
(A THM -re azért ne legyintsünk
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 244
Marantz lett belole. Volt aki privatban segitett sokat azoknak is koszonom szepen.Avglas írta: ↑2020.01.26., vas. 14:56Az auro 3d kikötéssel es az ársávval eléggé beszűkültek a lehetőségek... Tul képpen csak a Marantz jatszik?motorgyilkos írta: ↑2020.01.25., szomb. 18:52Mivel aktiv hangfalaim lesznek dsp-vel nem fontos a dirac vagy az arc szerintem, plusz hasznalom az auro3d-t amit itt europaban nem sok mas marka tamogat megHifilala írta: ↑2020.01.25., szomb. 13:25Szerintem próbáld ki és te döntsd el.Könnyen lehet, hogy ami neked nüansznyi, az másnak ég és föld.Egy használt Marantz processzor nem sokkal drágább ,mint a te receivered. Én személy szerint inkább Dirac vagy ARC processzorban gondolkodnék.Nekem az Audyssey nem jött be.Az audyssey egy kalap sz@r nekem sosem jott be amit kimert es beallitott. A kiprobalas egyenlo a penz mozgatasaval azt meg jol megmozgattam az elmult honapokban
Tudom nehez ez, mert a hang nem megfoghato allando. Johet privatban is a negativ velemeny, nehogy az legyen a nyilvanos fikazasnak a vege hogy nehez lessz eladni a motyot
Igazabol pont a rossz tapasztalatokra vagyok kivancsi abbol ki tudom valasztani melyik rossz tulajdonsag fer bele a heves vermersekletembe
![]()
Így elvileg csak az xlr kimenetből tudnál profitálni, ha mindent a minidsp intéz majd. Emiatt tényleg helyszini próba kellene, hogy hallasz-e egyáltalán különbséget.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Az auro 3d kikötéssel es az ársávval eléggé beszűkültek a lehetőségek... Tul képpen csak a Marantz jatszik?motorgyilkos írta: ↑2020.01.25., szomb. 18:52Mivel aktiv hangfalaim lesznek dsp-vel nem fontos a dirac vagy az arc szerintem, plusz hasznalom az auro3d-t amit itt europaban nem sok mas marka tamogat megHifilala írta: ↑2020.01.25., szomb. 13:25Szerintem próbáld ki és te döntsd el.Könnyen lehet, hogy ami neked nüansznyi, az másnak ég és föld.Egy használt Marantz processzor nem sokkal drágább ,mint a te receivered. Én személy szerint inkább Dirac vagy ARC processzorban gondolkodnék.Nekem az Audyssey nem jött be.motorgyilkos írta: ↑2020.01.25., szomb. 12:34Gondolkodom av processzor vasarlasan, de eleg nagy ketelyeim vannak hogy megeri e. Jelenleg egy Marantz 7011-est hasznalok processzorkent. Megeri raforditani 1 -1,5 millat? Hangban ez kifizetodne vagy csak nuansznyi kulonbseget fogok csak hallani, ha hoz valtozast akkor miben? Nappaliba hasznalnam egyenlore nem dedikalt moziban.
Koszi.Az audyssey egy kalap sz@r nekem sosem jott be amit kimert es beallitott. A kiprobalas egyenlo a penz mozgatasaval azt meg jol megmozgattam az elmult honapokban
Tudom nehez ez, mert a hang nem megfoghato allando. Johet privatban is a negativ velemeny, nehogy az legyen a nyilvanos fikazasnak a vege hogy nehez lessz eladni a motyot
Igazabol pont a rossz tapasztalatokra vagyok kivancsi abbol ki tudom valasztani melyik rossz tulajdonsag fer bele a heves vermersekletembe
![]()
Így elvileg csak az xlr kimenetből tudnál profitálni, ha mindent a minidsp intéz majd. Emiatt tényleg helyszini próba kellene, hogy hallasz-e egyáltalán különbséget.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * StormAudio ISP Core 16 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Nem feltétlenül kell megvásárolni a próbához egy processzort.motorgyilkos írta: ↑2020.01.25., szomb. 12:34Gondolkodom av processzor vasarlasan, de eleg nagy ketelyeim vannak hogy megeri e. Jelenleg egy Marantz 7011-est hasznalok processzorkent. Megeri raforditani 1 -1,5 millat? Hangban ez kifizetodne vagy csak nuansznyi kulonbseget fogok csak hallani, ha hoz valtozast akkor miben? Nappaliba hasznalnam egyenlore nem dedikalt moziban.
Koszi.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

Mivel aktiv hangfalaim lesznek dsp-vel nem fontos a dirac vagy az arc szerintem, plusz hasznalom az auro3d-t amit itt europaban nem sok mas marka tamogat megHifilala írta: ↑2020.01.25., szomb. 13:25Szerintem próbáld ki és te döntsd el.Könnyen lehet, hogy ami neked nüansznyi, az másnak ég és föld.Egy használt Marantz processzor nem sokkal drágább ,mint a te receivered. Én személy szerint inkább Dirac vagy ARC processzorban gondolkodnék.Nekem az Audyssey nem jött be.motorgyilkos írta: ↑2020.01.25., szomb. 12:34Gondolkodom av processzor vasarlasan, de eleg nagy ketelyeim vannak hogy megeri e. Jelenleg egy Marantz 7011-est hasznalok processzorkent. Megeri raforditani 1 -1,5 millat? Hangban ez kifizetodne vagy csak nuansznyi kulonbseget fogok csak hallani, ha hoz valtozast akkor miben? Nappaliba hasznalnam egyenlore nem dedikalt moziban.
Koszi.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Szerintem próbáld ki és te döntsd el.Könnyen lehet, hogy ami neked nüansznyi, az másnak ég és föld.Egy használt Marantz processzor nem sokkal drágább ,mint a te receivered. Én személy szerint inkább Dirac vagy ARC processzorban gondolkodnék.Nekem az Audyssey nem jött be.motorgyilkos írta: ↑2020.01.25., szomb. 12:34Gondolkodom av processzor vasarlasan, de eleg nagy ketelyeim vannak hogy megeri e. Jelenleg egy Marantz 7011-est hasznalok processzorkent. Megeri raforditani 1 -1,5 millat? Hangban ez kifizetodne vagy csak nuansznyi kulonbseget fogok csak hallani, ha hoz valtozast akkor miben? Nappaliba hasznalnam egyenlore nem dedikalt moziban.
Koszi.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

Gondolkodom av processzor vasarlasan, de eleg nagy ketelyeim vannak hogy megeri e. Jelenleg egy Marantz 7011-est hasznalok processzorkent. Megeri raforditani 1 -1,5 millat? Hangban ez kifizetodne vagy csak nuansznyi kulonbseget fogok csak hallani, ha hoz valtozast akkor miben? Nappaliba hasznalnam egyenlore nem dedikalt moziban.
Koszi.
Koszi.
Próbáltam körüljárni a témát és úgy látom, hogy mindenképpen a digitális erősítés irányába halad a történet.Leszámítva egy szűk audiofil réteget, mindenhol ezekkel az erősítő modulokkal fogunk találkozni.Ami nem zárja ki hogy ezekből ne lehetne jó hangot kihozni.A modulokon található alkatrészmennyiség és kivitelezési munka nem indokolná egyes cégeknél megjelenő magas árat.Viszont a profit így sokszorosára nő egy hagyományos kapcsolástechnikával megépített erősítőhöz képest.Persze olvasni itt-ott, hogy egyes esetekben 5000-10.000 dolláros erősítőkkel van partiban a hang, de akkor is egy kicsit arcpirítónak tartom az árképzést (pl.Ncore panelek ).

az egyenesek görbítése.