Szerintem ha van akár csak egyetlen paraméter, amiben az egyik technológia a (lényegesen) jobb, akkor tuti lesznek olyanok is, akiknek ez a paraméter a legfontosabb, tehát nekik ez a technológia lesz a kedvencük. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Ráadásul a reklámanyagokban is a legnagyobb piros betűvel a kontrasztot írják ki, ezzel reklámozzák az új gépeket, ezzel is azt a hitet erősítve (a MediaMarkt vásárlóiban

Nekem semmi bajom azzal, ha másnak nem az tetszik, ami nekem, nem is háborút akartam indítani ezzel az "LCD hívők is megnézhetnék" mondattal, csak arra akartam utalni, hogy én őszintén azt gondolom, hogy a megismerés legjobb útja ebben az esetben nem a katalógusok olvasgatása, hanem a személyes tapasztalatszerzés. Magyarul meg kell nézni a saját szemünkkel, hogy milyen kép van Morhp kollégánál és kész. Ha ezután még mindig az on-off kontrasztot gondolja a legfontosabbnak a "delikvens", akkor minden OK, akkor pont olyan gépe van otthon, ami neki (az ő szemének) a legjobb, tehát meg lett erősítve a hitében, hogy tökéletesen választotta ki az otthoni gépét. Hazamehet, örülhet, használhatja, élvezheti. Én néha szeretem megerősíteni magamban azt a hitet, hogy nem beidegződések, hanem a tények alapján választom ki életem kis bárkájának az útvonalát ... az élet viharos tengerén. :-)
A "gond" akkor lesz, ha esetleg elkerekednek a szemei az emberkének a "Morph-féle" vetített kép láttán és rájön, hogy eddig olyan paramétert favorizált, ami (a friss tapasztalat fényében) már nem is tűnik olyan fontosnak. Ebben az esetben viszont lehetőséget kap az emberke arra, hogy következő körben már olyan gépet vegyen, amivel elégedettebb lesz, mint a régivel volt. És esetleg még a töredékébe is fog kerülni.
A 3 chip-es gépeknek (szinte) mindig van konvergencia-hibája (kivéve az előttem heverő Infocus 777, de az 720p felbontású, 13 mikronos billenőtükrökkel, tehát ott sokkan nagyobb a panelek illesztésének mechanikai toleranciája). 1080p 3 chip-est még soha nem láttam tökéletes konvergenciával (persze nyilván nem láttam mindet