Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Fish írta:
2020.01.22., szer. 14:33
R.G. írta:
2020.01.21., kedd 15:01
ez most nem volt szép
nem írtam semmi bántót, ez szokott történni , legalább is én már voltam minden ,mert pár dolgot lemertem írni amit mások nem.. ez van, ez a fórum ilyen.. meg lehet szokni.. :D
Nem volt bántó amit írtál, én értettem.Amúgy jöhet bármi én bírom :D
Az ember vállalja a véleményét.Azt is vállalom, hogy ha beigazolódik az ellenkezője annak amit mondok vagy gondolok, én megkövetek bárkit.Nincs benne semmi szégyellnivaló.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Fish írta:
2020.01.22., szer. 14:33
R.G. írta:
ez most nem volt szép
nem írtam semmi bántót, ez szokott történni , legalább is én már voltam minden ,mert pár dolgot lemertem írni amit mások nem.. ez van, ez a fórum ilyen.. meg lehet szokni.. :D
Volt róla szó, hogy az Atmos-hoz is kell nagy teljesítmény, van aki szerint igen és van aki szerint nem. Ennyi ,semmi bántó nincs ebben.Akinek nem inge ugye...

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

R.G. írta:
ez most nem volt szép
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2020.01.22., szer. 13:33
Hát igen, 10-15 évvel ezelőttről találtam egy árat 1500 dollárról. Azóta drágult minden minimum 20-30%-ot, és tudjuk a dolláros ár ide érve mennyi lesz.... Ja és akkor 140-150 forint volt egy dollár, nem a 300 környéke, mint mostanság. Nem beszélve arról, hogy ez egy 2*40 Wattos A osztályú integrált. Sokra megyünk vele házimozin ......
Az árral kapcsolatban teljesen igazad van , nem egy kategória.
2x40 Watt tiszta A osztályban meglepő dolgokra képes.Nem összekeverendő a többi kapcsolásban megszokott Wattokkal.
Nyilván házimozi vonalon sokaknak megmosolyogtatók ezek a számok, de ha egyszer lesz módotok egy tisztán A- osztályban dolgozó erősítőt kipróbálni akkor tegyétek meg ;)

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Cutler írta:
2020.01.22., szer. 13:27
MGMART írta:
2020.01.22., szer. 12:46
-KP- írta:
2020.01.22., szer. 12:39

Elhiszek neked mindent a sok tapasztalatod okán, de kissé már elkalandoztunk a kiindulástól véleményem szerint.
Quetz belinkelt egy végfokot, amit a DIY mozijába gondolt megoldásnak, más jött egy hasonló végfokkal, Fish beírt, hogy ez jó lehetne az atmosaihoz.
Lehet az én figyelmemet kerülte el valami, de nem volt szó high-end hangról. Aztán jöttél te és legagyiztad, amit el is lehet akár fogadni, hiszen mindennél van jobb.
De most már ott tartunk, hogy olyan kínai céget linkelsz, aki több ezer $-ba kerülő cuccokat csinál. Vitán felül áll, hogy nagyon jól néz ki, kívűl-belül egyaránt, biztos szuper hangja lehet.
De ki fog ebből 7-11-16 csatornás mozit csinálni??
500€-os végfokró indult a beszélgetés gondolkodik.gif
Lehet nem voltam elég egyértelmű.
Úgy gondolom, hogy 500 euró értékben lehet jobb hangú, jobban megépített erősítőt találni mint amiket linkeltetek.A dolog szépséghibája az az, hogy ezt lehet a használtpiacon fogja az ember megtalálni.
Ami miatt kicsit elemelkedtem a témától az az, hogy felettébb irritálónak találom azt a koncepciót, amit több cég csinál.Miszerint megvesznek nagy tételben olcsón egy full kész panelt beleteszik egy csiricsáré dobozba és máris van egy új márka a piacon.Minden szakmai háttér és belefektettet szellemi , szakmai munka nélkül.Ezt te vagy akár bárki más is megcsinálhatja.
A kínai cég linkjét azért is tettem be mert pontosan leírják a tápellátás fontosságát, amit többek közt kifogásoltam.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1692

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hát igen, 10-15 évvel ezelőttről találtam egy árat 1500 dollárról. Azóta drágult minden minimum 20-30%-ot, és tudjuk a dolláros ár ide érve mennyi lesz.... Ja és akkor 140-150 forint volt egy dollár, nem a 300 környéke, mint mostanság. Nem beszélve arról, hogy ez egy 2*40 Wattos A osztályú integrált. Sokra megyünk vele házimozin ......

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

MGMART írta:
2020.01.22., szer. 12:46
-KP- írta:
MGMART írta:
2020.01.21., kedd 16:24
Ok.Akkor meg kell venni és használni egészséggel.
Nem erről van szó,csupán arról hogy kezeljük helyén ezeket a gépeket. Egyébként egyszer kíváncsi lennék egy szeánszra, egy ilyen végfokkal, egy hypexel, egy crown-al, meg esetleg ezzel azzal, akár valamilyen AB osztályú csodával. Nagy csodát nem várok, de biztos tanulságos lenne.
Tulajdonképpen ez lenne a módja az igazság kiderítésének.Őszintén én lennék a legboldogabb ha "fillérekért" jutnánk high-end hanghoz.De ahogy beidéztem egy linket, mások is rájöttek az egybepanel-kapcsolóüzemű táppal gyermekbetegségeire.
Elhiszek neked mindent a sok tapasztalatod okán, de kissé már elkalandoztunk a kiindulástól véleményem szerint.
Quetz belinkelt egy végfokot, amit a DIY mozijába gondolt megoldásnak, más jött egy hasonló végfokkal, Fish beírt, hogy ez jó lehetne az atmosaihoz.
Lehet az én figyelmemet kerülte el valami, de nem volt szó high-end hangról. Aztán jöttél te és legagyiztad, amit el is lehet akár fogadni, hiszen mindennél van jobb.
De most már ott tartunk, hogy olyan kínai céget linkelsz, aki több ezer $-ba kerülő cuccokat csinál. Vitán felül áll, hogy nagyon jól néz ki, kívűl-belül egyaránt, biztos szuper hangja lehet.
De ki fog ebből 7-11-16 csatornás mozit csinálni??
500€-os végfokró indult a beszélgetés gondolkodik.gif

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
MGMART írta:
Nem erről van szó,csupán arról hogy kezeljük helyén ezeket a gépeket. Egyébként egyszer kíváncsi lennék egy szeánszra, egy ilyen végfokkal, egy hypexel, egy crown-al, meg esetleg ezzel azzal, akár valamilyen AB osztályú csodával. Nagy csodát nem várok, de biztos tanulságos lenne.
Tulajdonképpen ez lenne a módja az igazság kiderítésének.Őszintén én lennék a legboldogabb ha "fillérekért" jutnánk high-end hanghoz.De ahogy beidéztem egy linket, mások is rájöttek az egybepanel-kapcsolóüzemű táppal gyermekbetegségeire.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz írta:
2020.01.21., kedd 23:45
MGMART írta:
2020.01.21., kedd 15:24
Egyiket se.Semmi bajom a Hypexes erősítőkkel.Megfelelő körítéssel ( jó táp, minőségi alkatrészek, minőségi megépítés ) biztos jók.
Azért kérdezek, mert a monoblokk kivételével ha jól tudom az összes többi egy mindent egybe megoldás, azaz egy nyákon árulja a Hypex a végfokot és a tápegységet. gyakorlatilag kell venni egy dobozt, belerakni a modult, bekötni a kábeleket és kész. Nem látom, hol lehetne minőségi alkatrészeket beletenni, mert mindent készen kapunk.
A legkisebb modul az NC252MP a mérések szerint picivel a NAD C 320BEE szintje fölött mozog. Van persze ennél jobb, de számomra a jó hír, hogy ha a készítő betartja a gyártó előírásait, akkor szinte nincs mit elrontani, és jó hangzású végfok készíthető. A rossz hír, hogy az "olcsóbb" modulok csak partnereknek állnak rendelkezésre, tehát a DIY erősen limitált.
Mindig vannak DIY-el foglalkozó szakik akik továbbgondolják a gyári verziókat. Meghekkelik a gyári panelt ;) Én is cseréltem már alkatrészt panelen.Kiforraszt aztán meg mást beforraszt :D Nem mindig ilyen egyszerű de valahogy így.
Ahogy írod , ha megveszed ezt az "egybepanelt" akkor szinte már csak doboz kell neki.

Vannak cégek akik egy kicsit komolyabban veszik ezt és nem elégszenek meg azzal, hogy bedobják egy dobozba a kész modult:

https://translate.googleusercontent.com ... v5w0XhEJqg

Na erre utaltam mikor a minőségi körítést említettem.És minő véletlen ezek is kínaiak :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

phyton71 írta:
2020.01.21., kedd 19:01
Nálam is van kínai. :D
Nagyon helyes! :D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

MGMART írta:
2020.01.21., kedd 15:24
Egyiket se.Semmi bajom a Hypexes erősítőkkel.Megfelelő körítéssel ( jó táp, minőségi alkatrészek, minőségi megépítés ) biztos jók.
Azért kérdezek, mert a monoblokk kivételével ha jól tudom az összes többi egy mindent egybe megoldás, azaz egy nyákon árulja a Hypex a végfokot és a tápegységet. gyakorlatilag kell venni egy dobozt, belerakni a modult, bekötni a kábeleket és kész. Nem látom, hol lehetne minőségi alkatrészeket beletenni, mert mindent készen kapunk.
A legkisebb modul az NC252MP a mérések szerint picivel a NAD C 320BEE szintje fölött mozog. Van persze ennél jobb, de számomra a jó hír, hogy ha a készítő betartja a gyártó előírásait, akkor szinte nincs mit elrontani, és jó hangzású végfok készíthető. A rossz hír, hogy az "olcsóbb" modulok csak partnereknek állnak rendelkezésre, tehát a DIY erősen limitált.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Nálam is van kínai. :D
image.jpeg
image.jpeg (1.22 MiB) Megtekintve 2816 alkalommal
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

A Mark Levinson-ról meg annyit, hogy az utolsó sztereó erősítőmet ( ami egy kínai vas volt ) Martin Logan sztatikus mellé vették meg.Odaadtam próbaidőre. Mark Levinson előfok+végfokok kombót váltott le a tulajnál.Nem úgy , hogy nem érezte rosszabnak a Levinson-nál, hanem sokkal jobbnak hallotta. ;)
Ilyet is tudnak a kínaiak, a hypolt márkák árának töredékéért.Cayin 265AI:
2074381-cayin-265ai-pure-class-a-stereo-integrated-amplifier.jpg
2074381-cayin-265ai-pure-class-a-stereo-integrated-amplifier.jpg (69.97 KiB) Megtekintve 2787 alkalommal

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:
2020.01.21., kedd 14:37
Nézd már meg mit kapsz 50.000-ért. Egy alap belépő integrált erősítő 150.000 felett kezdődik jócskán.

Ezeknek az újfajta D osztályos végfokoknak több száz oldalas témái vannak nagyobb DIY fórumokon. Kipróbálták jó páran toroiddal és mégis sokan úgy gondolták, hogy nem sok eredménnyel. Amit Python belinkelt, azok pedig az UcD modulok voltak, amik jócskán az Ncore szintje alatt vannak. Ha megnézed, az NCore monoblock kit majdnem 700 euró volt. Nem mellesleg ha szerinted ezek annyira gagyik, mutass mást ennyi pénzért, ami minimum ilyen jó. De újonnan, áfásan, számlával. Ezek mind olyan termékek, ahol nincs disztribútori és kiskereskedői árrés, a reklámra költött ár pedig konvergál a nullához. Nem gondolnám, hogy ár/érték arányban jobb lenne egy olyan termék, ami minimum két kereskedői lánccal több kézen megy át, és rommá van reklámozva és ez bele is van építve az árba. Ugyanezeket a végfokokat meg lehet venni jócskán felárért Nad-tól, Nuforce-tól, Ati-tól,de tudtommal még valami csoda Marantz csúcsmodell is volt 3 millióért.

"have an Edge A2-300 and I drive my Martin Logan SL3's, which drops down to 1 ohm at 20Khz.
Absolutely no issues at all and can really boogie, hard!
I have a Mark Levinson No331 Power Amp and my wife nor I can tell the difference in sound quality.
Definitely not lean sounding in my case, sound is very balanced and a vice like grip on the Bass Drivers."

Ez persze csak egy vélemény, a sokból. Nem mellesleg sok ID cég mint a Nord, az Apollon vagy az XTZ ad próbaidőt. X időn belül vissza lehet küldeni. Egyszer rászánom magam tényleg és berendelek egyet.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz írta:
2020.01.21., kedd 15:08
MGMART írta:
Mindezt nem azért írtam le mert "majd én megmondom mi a tuti", hanem a tapasztalatimra építve, szerettem volna megkímélni a fórumtársakat felesleges pénzköltéstől.De ahogy már máskor is írtam, ez csak egy vélemény.
Melyik Hypexes erősítőt vol szerencséd meghallgatni, ami ilyen rossz élményeket hagyott benned?
Egyiket se.Semmi bajom a Hypexes erősítőkkel.Megfelelő körítéssel ( jó táp, minőségi alkatrészek, minőségi megépítés ) biztos jók.A hozzászólásom a megépítés-ár összefüggésében értelmezendő.
Korábban építettem digitális erősítőt modulból.Nem D hanem T osztályút.Ezért mertem véleményt nyilvánítani.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MGMART írta:
2020.01.21., kedd 15:17
Fish írta:
2020.01.21., kedd 14:55
MGMART írta:
.Ahogy a régiek mondták: " Szarból nem lehet várat építeni."
Ebben biztosan egyet értünk,ezt magam is vallom és tapasztalom ,de sajnos ilyenkor szoktak lesznobozni azonnal! :D
Ez lesz a sorsod neked is! :D
Ha valami akkor a sznobizmus igazán távol áll tőlem.
Kellő tapasztalattal viszont rájön az ember, hogy csodák nincsenek és ha számít a pénz akkor az ember igyekszik adott összegből maximalizálni a kapott hangot.Magyarul okosan költeni.
Most azt látom beindult a teljesítmény és watt vadászat.Csatornánkét már több száz wattos meghajtásokról beszélgetünk egy "szobában".Korábban feltettem a kérdést, hogy ezeket a nagyérzékenységű pro hangsugárzókat kipróbálta-e valaki szokványos többcsatornás végfokkal, kontra pro ( pl. Crown ) végfokkal.Ha igen milyen eredménnyel.Senki nem válaszolt rá.
Ki fog ez alakulni abban biztos vagyok.Ahogy páran lépdelnek majd felfelé más lesz itt a helyzet.Most megvan a hangnyomás, aztán jöhet a csiszolás.Ez már gyerekcipőben járó téma.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Fish írta:
MGMART írta:
Ebben biztosan egyet értünk,ezt magam is vallom és tapasztalom ,de sajnos ilyenkor szoktak lesznobozni azonnal! :D
Ha valami akkor a sznobizmus igazán távol áll tőlem.
Kellő tapasztalattal viszont rájön az ember, hogy csodák nincsenek és ha számít a pénz akkor az ember igyekszik adott összegből maximalizálni a kapott hangot.Magyarul okosan költeni.
Most azt látom beindult a teljesítmény és watt vadászat.Csatornánkét már több száz wattos meghajtásokról beszélgetünk egy "szobában".Korábban feltettem a kérdést, hogy ezeket a nagyérzékenységű pro hangsugárzókat kipróbálta-e valaki szokványos többcsatornás végfokkal, kontra pro ( pl. Crown ) végfokkal.Ha igen milyen eredménnyel.Senki nem válaszolt rá.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

MGMART írta:
Mindezt nem azért írtam le mert "majd én megmondom mi a tuti", hanem a tapasztalatimra építve, szerettem volna megkímélni a fórumtársakat felesleges pénzköltéstől.De ahogy már máskor is írtam, ez csak egy vélemény.
Melyik Hypexes erősítőt vol szerencséd meghallgatni, ami ilyen rossz élményeket hagyott benned?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Fish írta:
MGMART írta:
ez most nem volt szép :tutiok: , még senki nem mondott csúnyát és ahogy olvasom még egyet is értenek kb ezzel a gondolatmenettel...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

MGMART írta:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Sokan egyenlőségjelet tesznek a jó hang és egy szép doboz+jól csengő márkanév+jó marketing közé.Sajnos ki kell ábrándítanom őket.A szórakoztató elektronikai iparban főleg a minket érdeklő szegmensben pofátlan lehúzás zajlik.A régi méltán jó nevű és jó hangú készülékeket gyártó cégeket felfalták a nagyok.Meghagyták a sokak által ismert márkanevet és egy kézben visznek számtalan márkát.Vannak új próbálkozások mint pl. ezek a kapcsolóüzemű táppal megáldott csodák.De aki kicsit is foglalkozott az audió készülékek " lelki világával" az tudja, hogy mi a különbség egy igazán jó tápellátás és az ilyen gagyi közt.Hangban két külön világ.Ahogy a régiek mondták: " Szarból nem lehet várat építeni." Egy ilyen csodának a reális ára max 50.000 ft kellene legyen.Ha valaki 150.000ft ad érte legyen boldog vele.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Egy elég őszintének tűnő review az XTZ kis végfokáról:

Review! The XTZ Edge A2-300 Power Amplifier

youtu.be/PX6WHAjAHoU

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sajnos nem minden cég él túl.Nekem egyik kedvencem volt a Myryad, még az általunk gondolt hatalmas árrés sem segített rajtuk, pedig a minőséggel nem volt gond. Tonyka jól írta,ha hangot veszel annak nincs kőbe vésett ára.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”