A magánvéleményem: egy streamelő valóban nem tud végigsimítani egy bársonnyal vagy selyemmel bevont borítót és ez tényleg nagyon bosszantó és frusztráló tud lenni. Cédét már hosszú ideje nem hallgatok de időnként azért kezembe veszem a sajátjaimat és én is tapasztalom, hogy ennek a fizikai kontaktusnak van valami jelentősége a különleges kiadványok esetén ( pl. Bach Máté passiójának Harnoncourt vezénylete esetén ).Aszpirin írta: ↑2020.01.08., szer. 21:27Van a komolyzenei ajánló ékkövének saját blogja, ahol csilloghat, és senkinek sem kell nélkülöznie az írásait.
A magánvéleményem: egyetlen ember vélt vagy valós ismeretei sem jogosítják fel arra, hogy hol felfuvalkodott hólyagként viselkedjen egy közösségi fórumon, kénye-kedve szerint piszkálva vagy a streamelőket (“megértem a frusztrációtokat,nem tudjátok végigsimítani kézzel a borító bársonyos anyagát”), vagy a Bach-kedvelőket (“ám kedveljék, ők már úgy is maradnak”), hol a ritkaságaival kérkedjen (“esélyetek nincs egy ilyent kézbevenni”) hol pedig privát homokozójaként használja azt (ld. az egymásutáni öt posztját ugyanarról az album art-ról, vagy a moderátorok szándékos provokálását).
Ennek az égvilágon tényleg semmi de semmi köze nincs ahhoz, hogy szereti-e valaki Bach zenéjét, vagy a régizenét vagy bármi egyebet.
Ritkaságaival kérkedik? Miért nem kérted meg, hogy tolja át neked? Örömmel megtette volna és már te is hallgathatnád.
Privát homokozó? Már az is baj ha kedvét leli egy új témában és kicsit csigázza vele a kedélyeket? Játékosság, ezt így hívják.
Moderátor provokálása? Nem szereti Bachot mert mesterkéltnek és unalmasnak találja. Lásd én sem szeretem ugyanezen okok miatt. 30 éve hallgatom a szerzőt és bármilyen nehéz is leírnom még mindig ő az akiből a legfelkészültebb vagyok. Végre volt egy ember aki ki merte mondani, hogy a király meztelen amire páran a szívükhöz kaptak és moderátorért kiáltottak. És még azt sem mondhatnám, hogy Chord olyan nagyon bunkó módon bánt volna Bachhal mert amikor valamit kifogásolt vele kapcsolatban linkelt egy másik véleményt amire nyugodtan reagálhattál volna csak hát nem tetted. Kényes volt a téma és inkább kikerülted.
Ez a zárj ki ha mersz nem a moderátorok tekintélyének aláásásáról szólt, mindössze virágnyelven jelezte vele, hogy Bach művészetének megítélése nem is olyan egyértelmű és az aki őt a vele kapcsolatos véleményéért ki akarja zárni az legyen minimum olyan felkészült a témában mint ő. Legyen bátorsága megfogalmazni egy alapos zenei és esztétikai megalapozottsággal bíró korrekt ellenvéleményt mert az nem vitaalap, hogy nekem és pár fórumtagnak tetszik valami neked meg nem és sürgősen változtass a hozzáállásodon mert nagy bajba kevered magad és különben is ha nem látnád én vagyon az erősebb vau mert az én ujjam nyugszik a delete gombon. Gondolom senki sem szeretné eljátszatni magán a fórumtagság kedvéért azt a furcsa játékot, hogy a moderátor éppen hány ujját mutatja és neked hányat kellene látnod szerinte. Én biztosan nem és valami azt súgja látván chord regjének aktív állapotát, hogy erre ők sem kaphatók.