Azt, hogy pontosan mi lehet a baja, sajnos nem tudom, tényleg lehet, hogy nincs nagy problémája, de azt megtalálni...VTX írta: ↑2020.01.13., hétf. 19:54Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, mindenesetre felteszem a kérdésemet.
Adott egy Pioneer PD-204 CD lejátszó, ami pillanatnyilag nem olvassa be a lemezeket. Azért pillanatnyilag, mert néha egy kis próbálkozás után, mintha mi sem történt volna, tökéletesen felpörög és hibátlanul funkciónál, máskor pedig sokadik tálca ki-be játék után sem hajlandó felpörgetni a lemezt.
Külföldi fórumokon főleg olyan hibát írnak, hogy a lézer lencséjén a ragasztó szokott elengedni és kiesik, de nálam semmi ilyesmi nincs - a lencse a helyén van, meg hát ugye többször működött is már rendesen.
Csináltam egy videót a problémáról. Itt az a lényeg, hogy a lencse ugyan azt a fel-le mozgást csinálja (hallani is lehet), viszont a lemez nem pörög fel. Tegnap még hibátlanul vitte a lemezeket... bár a kezdeti ki-be rituálé akkor sem maradt el.
https://www.youtube.com/watch?v=KD24O4n7ZG4
Nem hiszem, hogy nagy lenne a baj, mivel ugye többször is hibátlanul működött, de egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a gebasz. Remélem tudtok segíteni. Köszönöm!
Ha itt valaki ismeri a konkrét gyógymódot rá, akkor szerencséd van, plána, ha saját magad is meg tudod javítani.
Ha viszont nem így alakul, akkor szerviz, de azt azért át kell gondolnod, hogy egy szervíz által végzett átvizsgálás és javítás, még akkor is többe kerülhet, ha nincs alkatrész vonzata, mint ez a lejátszó.
Magyarul, egy ilyen, vagy hasonló szintű cd-játszót pár ezer Forintért tudsz venni a használt piacon, hibátlan működéssel, szép állapotban. Ezzel meg csak akkor érdemes foglalkozni, ha a javítását, kb. költségmentesen meg tudod oldani, különben nem éri meg a fáradságot, utánajárást.