Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: viragok »

Fish írta:
2020.01.03., pén. 21:41
Proci után az avr visszalépés még akkor is ha arcam vagy anthem, prociról, procira válts ,sztem!
Köszi. Lehet nem voltam teljesen egyértelmű. A végfok marad csak a proci feladatát látná el az avr.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Proci után az avr visszalépés még akkor is ha arcam vagy anthem, prociról, procira válts ,sztem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: viragok »

Sziasztok!
Jelenleg egy marantz 7702-es processzort használok ami ugye audyssey-vel kalibrál. Szívesen kipróbálnám a konkurenseket is hogy mennyiben másabb az ő kalibrációjuk.
2 avr-t néztem ki, azokat használnám proci helyett. Mennyire elvetemült az ötlet? Egy anthem és egy arcam avr-t.
Akinek van tapasztalata, szívesen meghallgatnám.
Üdv

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: tropi »

Sziasztok.
Dali Zensor szetthez melyik erősítő illene?
Onkyo TX-NR676
Denon X2500H
(sikerült leszűkíteni a kört ezekre a jelöltekre)
Zenehallgatásra külön rendszert használok így ez csak házimozira lenne. Szolgáltatás tekintetében mind a kettő megfelelő.
Sajnos nincs lehetőségem mind a kettőt meghallgatni a Dali hangfalakkal így csak a tapasztalt fórumozók tanácsait tudom figyelembe venni a döntésben.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

-KP- írta:
2020.01.01., szer. 12:57
V for Vendetta :D
Ja, az lehet! En meg azt hittem esetleg versatile! :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

V for Vendetta :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Supports Dolby Atmos and DTS:X Immersive Sound with
support for next-generation sound formats coming in the
“V” version
“V” configuration supports up to 18 channels

Mi ez a "V" hangformátum?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Meg soha nem kapcsolt be, de valoszinu mas hangeron hasznaljuk. Van egy automata egy kozepes es egy max allas. Na itt mondjuk ugy, hogy hasznalhatatlan lenne egy szobaban a mozival. Vagy kulon szoba de meg az ajto is racsukva, vagy hatalmas buli kell, hogy ne halld 36_1_10.gif
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2019.12.30., hétf. 08:28
R.G. írta:
2019.12.29., vas. 19:45
De azt el kell ismerni, hogy ha csak a mozit nézzük, akkor kiegyenlített a mezőny. Ha a koncertet és elektronikus zenét, akkor a Crown nyerne, ha a finomságot és pontosságot, akkor az Emotiva a nyerő. Ki-ki döntse el mit is keres otthonra.
Azért itt már képbe kerül az is, hogy mennyiért.
Az XTI 2002 250 ezer forint, a 4002 pedig 335 ezer forint.
Az 835 ezer forint.
Az XPA5 300 ezer alatt volt, de már 200 ezer alatt is megvehető használtan. Persze Crown-ra is lehet használtan vadászni, de úgy is sokkal-sokkal többe kerül az XTI.

Én azért úgy gondolom, hogy pro hangfalakhoz feltétlenül jók ezek a nagyon erős, digitális végfokok.
Aki nappaliban mozizik, esetleg zenét is hallgat "normál" hangfalakkal - jobb A/B végfokokat lehet vásárolni.
SZVSZ.
Ebben teljesen igazad van. Tovabbra is a felhasznalast kell nezni. Ahogy irtam nappaliban lehet jobb egy xpa, de ha mar neha masra is kellene es athelyezni is szukseges ol hangositasra, ettol meg otthoni kornyezetben is kivallo. Erre is ra akartam mamutatni. Ugye irtam hogy akinek van kulon szobaja ott is jo lehet. Ha mar kulon szoba, valoszinu tobb anyagi rafirditas is van. Egy dolog, a finomhangolas ami verhetetlen bennuk! De ha az xpa uja arat nezzuk, akkor az is majdnem ennyibe kerul sajnos. Ez sem kis penz. Meg nem dontottem el de lehet nalam az lesz a vegso megoldas, hogy az xpa + egy vegfok a passziv subnak. Meg jatszok veluk, de ha jobbat sikerul elernem mindenben mint az Emo, akkor ezek maradnak
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

R.G. írta:
R.G. írta:
2019.12.26., csüt. 11:46
R.G. írta:
2019.12.23., hétf. 16:18
Ket honapot kesve, de megjottek. Hamarosan tesztelve teljes rendszerrel
A helyūkön beallítva
Kedves Fórumosok!

Ahogy írtam korábban kipróbálom teljes rendszerben a Crown Audio XTi 2-t és összehasonlítom az Emotiva XPA5 GEN2-vel

Nekem közepes hangerőn az erő, a dinamika és a libabőrözés számít. Ha ez nincs meg, akkor számomra lehet bármilyen is az a rendszer.
Nagyon jó írás, köszönjük! 36_1_11.gif

A libabőrözéssel én is így vagyok :D
Végülis a Crownok hozzák ezt az érzést?
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

nemtomm írta:
2019.12.29., vas. 23:42
R.G. írta:
2019.12.29., vas. 23:34
Meg nincs vege a tesztelgetésnek.... Hamarosan mas felallasban is ki lesznek próbálva. Remelem kis ido mulva megerkezik a passziv sub is, es akkor kezdodik minden elolrol. Hatha mast hozna a proci merese sub megletevel. Nelkule nagyon tul van tolva a frontokra a mely. Itt a Crown csodakra kepes az allithatosagaval
Upssz fel sem tételeztem, hogy nincs sub a rendszeredben ezt jól benéztem bocsi
De várom majd a sub-bal való tapasztalatodat :D :D
Jelenleg nincs, Emotiva Ref volt az utolso sub a rendszerben. Most 5.0
Volt nagyobb is, de visszabutitottam
Egy 15" egyedi lesz hamarosan
Varom mar 31_1_21.gif

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Hifilala írta:
2019.12.29., vas. 23:39
R.G. írta:
Meg nincs vege a tesztelgetésnek.... Hamarosan mas felallasban is ki lesznek próbálva. Remelem kis ido mulva megerkezik a passziv sub is, es akkor kezdodik minden elolrol. Hatha mast hozna a proci merese sub megletevel. Nelkule nagyon tul van tolva a frontokra a mely. Itt a Crown csodakra kepes az allithatosagaval
Sajnos as Adyssey mèrèse nem egy nagy szám,ezért csodát subbal sem lehet várni tőle,de ez van.Tetszett az írásod,gratulálok.
En sem varok sokkal tobbet csak remenykedem. De itt jon majd a Crown beallithatosaga, vagy egy jobban mero proci, esetleg mini dsp amire lehet tolteni egyeb beallitasokat. Na jo, egyelore nem lesz ilyen iranyu valtozas. Egy Emo procit most is kiprobalnek, de az internetradio nalam feltetel lenne a rengeten elektronikus zenei musor miatt, de azzal ezt buknam. Ebben pl a Marantz nagyon is jo!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

R.G. írta:
Upssz fel sem tételeztem, hogy nincs sub a rendszeredben ezt jól benéztem bocsi
De várom majd a sub-bal való tapasztalatodat :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

R.G. írta:
Sajnos as Adyssey mèrèse nem egy nagy szám,ezért csodát subbal sem lehet várni tőle,de ez van.Tetszett az írásod,gratulálok.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2019.12.29., vas. 21:22
R.G. írta:
Kedves Fórumosok!
Basszus, megpróbáltam 2X elolvasni, de valahogy nem értettem, hogy akkor most mi van és melyik a tuti.
:D

Holnap nekifutok újra!

Mindenesetre így tovább! Sok ilyen írásra lenne szükség!
:smile32:
Pedig tökéletesen le van írva, de ha gondolod szívesen leforditom ha gondolod :D
Azért a maga nemében remek kis írás köszönet érte :D :D :D
Sok belőle a tanulság ! leborulok.gif

zsolosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: zsolosz »

Kedves R.G., DeLorean, Fish, Roli80, Hifilala, nemtomm köszönöm a segítségeteket!
Valóban sok még a nyitott kérdés, hiszen csak most pattant ki a fejemből az ötlet.
A keret: rugalmas, bár szívesen megúsznám egy kisebb összegből (kb.150-re gondolnék
első körben, persze nem zárkózom el némi többletkiadástól sem. gondolkodik.gif
Talán az Oppo-s megoldás egy picit szimpatikusabb, mint a processzor,
nekem nem baj, ha puritán... Azt nem írtam, hogy a végfok hangerő szabályzóval rendelkezik.
A szub nem rossz gondolat, de most nincs rá keret, + a frontok T+A TMR160-ok, így nagyon nem fognak hiányozni.
A feleségemnek már ez sem kevés... :D

OPPO 95/105/105D :tutiok: jó ötlet, köszönöm!
Sajnos nem sok eladó példány van mostanában, ahogy Marantz AV7702a, és 7703-at sem láttam.
Bár előbb-utóbb mindenből előkerül 1-2 eladó példány.

Az OPPO-n kívül nincs más minőségi gyártmány, ami 7.1 analóg kimenettel rendelkezik?

Ezt találtam (Panasonic DP-UB9004EGK)
https://www.amazon.de/Panasonic-DP-UB90 ... B07FCGCLLN

Ez milyen lehet, valaki hallott már róla?

Köszönöm még egyszer!
cd: Advantage/Bladelius CD1   erősítő: BAY Chaconne integrált/80w     hangfal: T+A TMR160 mkII   

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

R.G. írta:
2019.12.26., csüt. 11:46
R.G. írta:
2019.12.23., hétf. 16:18
Ket honapot kesve, de megjottek. Hamarosan tesztelve teljes rendszerrel
A helyūkön beallítva
Kedves Fórumosok!

Ahogy írtam korábban kipróbálom teljes rendszerben a Crown Audio XTi 2-t és összehasonlítom az Emotiva XPA5 GEN2-vel
Most is szeretném a legelején leszögezni, hogy ez az írás a saját tapasztalatommal és ízlésemmel, a tudásommal és hiányosságaimmal együtt jött létre. Se marketing, se egyéb jellenzőt ne keressetek benne. Ha valaki érdekel majd valamilyen részletesebb ismertetés, az keressen meg privátban és megbeszéljük.
Mivel csak hobbista vagyok, nem mérnök, sem író deák, ezért kérem nézze el nekem mindenki, hogy ez az írás is tartalmazhat rossz fogalmazást és műszaki ismeretek hiányosságait
Nem is hiszem, hogy kell több bevezető, haladjunk...
Egyéb készülékek amik segtségemre voltak az audio egységek tesztelésében
Zidoo mediaplayer
Marantz 8801 proci (gyári alap beállítása nem túl jó, de lehet rajta sokat javítani, konfigurálni)
Emotiva Airmotiv Speakers 5.0 (egyre jobban szeretem a hangjukat)
Van Damme Starquad XLR kábelek (kicsit tompa, magas hiányosság jellemzi, de nagyobb hangerőn sem esik össze a hang, nem lesz zavaros mint másik általam tesztelt kábelnél)
egyszerű tápkábel, Supra tápkábel, Isotek EVO3 Premir tápkábel, Kontaset/Fapaci KEFI elosztó
Kezeletlen szoba, pár panellel a sarkokban a frontok mögött
Elektronikus zenéket hallgatok és mozizunk a családdal leginkább, így nekem az, hogy a nagybőgő, cselló, hegedű stb. mennyire érzelmes vagy mi, nem igazán érdekel. Az, hogy melyik rendszeren milyen zenét lehet hallgatni, nem ez lesz a meghatározó. Persze kipróbálom, mert kíváncsi vagyok, de ez nem számít a megítélésben. Szerintem egy saját teszt lényege, hogy a saját ízlésünknek adjunk hangot. Majd más leteszteli máshogy de itt nem erről van most szó, hogy mennyire high end vagy akármi. Nekem közepes hangerőn az erő, a dinamika és a libabőrözés számít. Ha ez nincs meg, akkor számomra lehet bármilyen is az a rendszer.

Az Emo XPA-val már egy ideje együtt élek, volt idő mikor 2db ilyen volt a birtokonban. Nagyon szerettem, szeretem a mai napig. Ahogy a neve is mutatja már érzelmek is kötnek hozzá. Régebben mikor proci kivételével minden nagyobb egységet ez a márka szolgált ki a rendszeremben (végfokok, hangszórók, sub), ezért jól ismerem már a jellegzetességét, hiányosságát hibáját az erősítőnek és hangsugárzóknak.
csatornánkénti hivatalos teljesítmény:
300W RMS 4 ohm
200W RMS 8 ohm
A/B Class

1db Crown XTi-m is már van egy ideje. Próbálkoztam több féle megoldással, hol frontot, hol centert hajtott, hol hidalva, hol sztereóban. De ami parádés ebben a szériában, az a szoftveresen fellelhető crossover, EQ és egyéb nyalánkság, beállítási lehetőség. ( Akinek van ideje és kedve nézze meg a linken található anyagot is: https://www.youtube.com/watch?v=LhhtX0f ... e=emb_logo )
Jelenleg a rendszert 2db 2002-s és 1db 4002-s alkotja
2002-s csatornánként:
1000W RMS 2 ohm
800W RMS 4 ohm
475W RMS 8 ohm
4002-s
1600W RMS 2 ohm
120W RMS 4 ohm
650W RMS 8 ohm
Valahol "D", valahol "G" osztályosnak találtam meg, majd itt kijavít, vagy pontosít valaki
Ha minden igaz akkor analóg, kapcsoló üzemű táp van benne

Bekötöttem a rendszert, a helyére tettem mindent, lefrissítettem a Crown-t a legfrissebb szoftverére, reseteltem, minden ami csak szóba jöhetett.
Az első lépések természetesen kis hangerővel ejtettem meg. Amúgy sem az vagyok aki akár 100db körül is mozizik. Nálam ez továbbra sem cél
Bekapcsolásnál az alap zúgás kissé nagyobb a Crown esetében, de tiszta, semmi gerjedés. Az Emonál kisebb, de minimális zavar kihallható 2 hangszóróból. Mind a kettő bekapcsolásnál kicsit pukkan. Ezt a Crown esetében sem tudom elfogadni, de az Emonál kifejezetten irritál, hiszen "RETHINK HIGH END" ugyebár
Mindent az alap beállítással kezdtem a procin. Elsőre a hangkarekterben van fellehető különbség.
A teljesen alap gyári állással rendelkező Marantz hangját nem szerettem soha, de így lenne teljesen összehasonlítható (gondoltam most is, mint korábbi hangfalak összehasonlításánál: Emotiva/Klipsch/Revel)
Az Emotiva jó térrel, finom, gyenge hanggal rendelkezik ebben a beállításban. A Crown hangja kemény, teljesen egysíkú, az Emo-tól is gyengébb összességében. Akármilyen kategóriát is képviselnek ezek, számomra ezt nyújtják ebben a fázisban.
Kicsit nagyobb hangerőn sem változik a helyzet sokat. A Emo továbbra is ezt a szintet hozza, de a Crown egy picit már mintha másabb lenne, mintha kellene neki a nagyobb hangerő, hogy megmozduljon. A tér szűk a Crown-nál, de a magasabb hangokat finoman kezdi előhozni. Pár zene és film után itt abba is maradt a próbálgatás
Jött egy mérés a gyári kalibrációval a Marantznak. Na itt már sokkal dögösebb lett a hang. De sok helyen nagyon eltúlzó szerintem mind a két esetben. Amit nagyon nem szeretek benne, hogy nálam a legtöbb hangfalat full-ra állítja, és az alsó frekiket 60hz alatt meg akár 6db-lel is kiemeli, így a kisebb hangszórók anyira nem örülnek neki, de azon a hangerőn amin én használom, még ez sem gond nagyon, hisz így sem kell attól félni, hogy "elpukkannának" a hangsugárzók.
Az Emo mérésénél kisebb hullámokat generál, és a magas hangokat teljesen mínuszba teszi.
A Crown esetében nagyon belenyúl, de a hang is irgalmatlan eltúlzós lesz végeredményben. A magasakat nagyon kiemeli. Nem értem. Így ezt is jelenleg használhatatlannak titulálom, sajnos.
Maradjunk annyiban, hogy az Emo verzió egész használható, de a másik........
Próbákozzunk mással. Az Emo korábbi beállításait vettem elő, hisz az már bevállt, ezért ahhoz kezdtem hasonlítgatni az egészet
Nekifeküdtem és a Crown szoftveres részével folytattam. A három erősítőt egybe lehet kötni hálózatba. El lehet menteni a beállításokat és azokat feltölteni a többi készülékre. ez nagyon bejön nekem. Ezt nagyon kitalálta a Harman cégcsoportnál valaki!!!
Így létrehoztam Front, Center, Sourrond alapokat. (Limiter, Crossover, EQ). Innentől kezdett érdekesebb lenni. Megnéztem az Audyssey által kezelt dolgokat és az alpaján haladtam a változtatásokkal. Húha! mondanom sem kell, hogy egyre rosszabb lett. Próbáltam létrehozni a görbéket kisebb-nagyobb eltolással, de valahogy nem ment :) nem jött az eredemény. A proci sokkal-sokkal jobb volt nálam. Egyre biztosabbnak tűnt az Emo nagy fölénnyel történő nyerése. Itt fel is adtam egy rövidebb időre. Betettem szokásos zenékek, hogy szokjam, de valahogy nem lett jobb. Folytattam a mérési eredmény + kicsi rásegítéssel itt-ott. Na ez már jobb volt, de nem az igazi. Az Emo továbbra is jobb volt mindenben. Akkor már ott tartottam, hogy ezek PRO-k és ennyit tudnak itthon és pont. Már korábban Crown XLS-t is próbáltam, de az valahogy nekem nem jött be annyira, kevésnek tartottam a tudását. Nagyon úgy nézett ki ez sem tud otthoni környezetben többet. De ez nem hagyott nyugodni ebben a formában, hisz hatalmas különbség van a két típus között papíron. Kezdtem előlről. Kikapcs mindent a procin, sok olyan anyag hallgatása amit ismerek és a hiányosságok feltérképezését megkezdtem.
Amikor volt egy elképzelés, nekifeküdtem újra a szoftvernek. Belenyúltam a 60hz, 80hz, 100hz, 120hz, 160hz, 180hz, 300hz, 500hz, 5khz, 7khz, 8khz stb. frekvenciákba. A mélyebbeknél nagy Q értékkel tehát szük állítással, a magas hangoknál pedig kis Q értékkel, így átfedve elég nagy frekvenciatartományt. Az összes hangszórónál levágtam a legalsó frekvenciákat. Na és itt kezdett megváltozni a helyzet. Mint egy jó masterelés végre. Se REW mérés, se semmi, csak a fülemre halgattam. (mivel sajnos még nincsen ilyen ismeretem és készülékem) Itt "szakmailag" biztosan megtámadható, de...
Az elején írtam, hogy szűk tere volt a Crownak, az állítások után mintha megjött volna az is. Az énekhang is szuperre váltott. finomabbak lettek a magas hangok. Itt még eljátszottam egy darabig, hogy megfelelőnek találjam és kikapcsoltam mindent, nehogy a sok állítgatástól már ne tudjam eldönteni mi is az a hangzás ami valójában tetszik.
Később egy újabb bekapcsolás és próbálkozás. Jöttek a szokásos zenék. Már nem volt olyan nagy különbség a két fajta erősítő között. Tudtam mit hiányolok az Emoban így el kezdtem keresni azt. Hogy tudnám jobbá tenni a végtelen beállítással rendelkező Crown beállításaiban? Itt jött el a gondolat, hogy de jó is lenne egy hozzáértővel beméretni mindent és után állítani mindennek, hisz lehetséges, és még a saját ízlésem felé is el lehetne tolni az egészet. Sajnos ez még nem jött el, így maradt a saját fülem utáni állítgatás. Egyre jobb és jobb lett. A zenék már szuperek voltak, most jött a mozi. Mintha megtáltosodott volna Crown. írgalmatlan ereje volt így már a hangzásnak, semmi hiányérzet, és végre a beszéd is olyan volt mint amilyennek lennie kell, semmi üresen kongó doboz hang. Még mindig csak kis és közepes hangerőn volt a próba. Így már tetszett a kapott hang. Pár jelent a Kapitány és Katonából, Hans Zimmer hangilag vitatott koncertjéből, Adale sziszegős felvételéből, Oblivion, Sasha élő előadás, Schiller koncert stb. Úgy gonolom nem sikerült még mindig kihozni a maximumot így a rendszerből, de már egész használható.
Tehát a két erősítő filmeken fantasztikus. Nagyobb hangerőn is teljesen megfogottak mind a ketten, de valahogy a Crown mintha ezt jobban kontrollálná. Más a hangkarakterük az biztos, így egyikre sem mondanám, hogy jobb vagy rosszabb. Teljesen más a beállítási lehetőség, így egy plusz pont a Crown részére. Az is biztos, hogy az Emo is szuper, ott kellene egy olyan proci amin több, jobb beállítás van, de ez nálam egyelőre nem lehetséges. Ebben a felállásban amit hibának mondanék az Emonál, az a nem túl jó center hang, de ahogy írtam ez inkább beállítás kérdése lenne, nem a végfok hibája. Ha valakit zavarna, hogy nem lehet bekapcsolni őket csak a főkapcsolóval akkor téved, hisz simán okoskonektorokkal és telefonnal ez megoldható. A maximumon még nem próbáltam őket, ott nem tudom melyik kezdene ell bántó lenni esetleg. Ezeknél Alig tudtam egyelőre elérni, hogy a ledek felvillanjanak, így lehetnek tartalékok bőven az biztos. Jelenleg a Crown-k vannak bekötve és nagyon élvezhető az előadásuk. Még tapasztalom, hallgatgatom, hogy mivel is tudnám mégjobbá tenni a hangot náluk. Az Emot addig bedobozoltam, hogy várja az újabb megpróbáltatást. Az XTi sorozat otthoni rendszernek egyáltalán nem vallott szégyen. Biztosan nagyon jó, sőt sokkal jobb lehet hangosítás területén mint az Emo. Mivel én ezt a műfajt nappaliban végzem, így nem sok esély van rá, hogy Pro hangfalaim legyenek, bár egyelőre biztosan nem is szeretnék, nem csak a kinézetük és méretük miatt. Egyszerűen az otthoni hangsugárzókat egyelőre jobbnak tartom az általam használt célra. Az erősítő már más. Továbbra is bíztatom azokat akik kíváncsiak és ha van lehetőségük, akkor próbálják ki ezt a műfajt is otthon. Egy próbát mindenképp megér.

Emo pozitivumok: Régebb óta ismerem, erőteljes, nem túl lágy hang, de részletező, finom magasak és nagy tér jellemzi. Szuper mindenféle műfajban számomra, még olyanban is, amit nem hallgatok szinte soha (pl hegedűverseny, trombita stb.) szuper a mozi, a koncert és a zene is rajta. Nem melegszik egyáltalán.
Emo negatívumok: be és ki kapcsolásnál bukkal, az öszes ilyen gyárilag amit én láttam, hallottam. Nagyobb az alap gerjedése mint ellenfelének, de kisebb a folyamatos zúgása, nagyon nehéz :)
Crown XTi pozitívumoka: irgalmatlan erősnek tűnik, a szinte végtelen állítási lehetőség. Beállítás után, nagyon erőteljes hang, jó tér, nagyon finom beszéd és magas hang jellemzi, de a magasak valahogy másmilyenek mint az Emonál. Nem oyan finom, inkább koncertes. A gépzenék olyanok mintha stúdióban lennék. A koncertek igazi koncertes hangulatúak lettek. Könnyen pakolható, elhelyezhető, nem túl nehéz és ezeksem melegednek nagyon.
Crown XTi negatívumok: alap állásban nálam nulla a hangja. Be és ki kapcsolásnál kis pukkanás. Nagyon kicsit kisebbnek érzem a teret még állítás után is

Egy dolgot meg kell említsek mégpedig a trombita hangja az. Ezt nagyon kevés erősítő tudja jól. Az Emo-n úgy recseg, olyan harsány amilyennek lennie kell. A Crown-n csak szól. na ebben teljesen elvérzett.

Többször olvastam és vita is volt már belőle, hogy az ilyen erősítőkkel nem lehet "zenélni", arra alkalmatlanok. Szerintem ez nem így van. Bár ahogy írtam, másik széria hangja engem sem győzőtt meg, de ennek más a hangja. Lehet csak a sok állítgatás miatt. Ez teljesen vállalható lett nálam. De azt el kell ismerni, hogy ha csak a mozit nézzük, akkor kiegyenlített a mezőny. Ha a koncertet és elektronikus zenét, akkor a Crown nyerne, ha a finomságot és pontosságot, akkor az Emotiva a nyerő. Ki-ki döntse el mit is keres otthonra.
Most nekem is nehéz melyik verzió is legyen a továbbiakban, hisz egyértelmű, hogy kettő iylen kaliber és tudású nem maradhat. Az én igényeimet mind a kettő maradéktalanul kiszolgálja
Talán otthoni nappalis felállásban optimális választás lehet az 5ch-s Emotiva XPA5. De ha valakinek nagyobb rendszer kell vagy van külön szobája erre a mókára, akkor igenis mehetnek ezek a szörnyek is a rack-be némi megalkuvással bizonyos zenei műfajoknál. Persze annyival többet is tudnak a másik irányba ami kárpótolhat mindenért

Remélem azért sokaknak segítettem abban a kérdésben, hogy melyik erősítő mit is tud, vagy inkább mire is való

drezso
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: drezso »

Üdv!
Kérdés
Melyik lenne a jobb választás?
Onkyo tx-rz820
vagy Pioneer lx503
Köszi.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Roli80 írta:
2019.12.28., szomb. 04:48
Az Oppo alkalmatlan a proci kiváltására. A távolságok és a hangerő állítás is az analóg kimenetek miatt van, hogy multi sacd t halgass lemezről.
Egy ideig kíváncsiságból bekötottem az oppo-t mint proci és nem vallott szégyent egyáltalán :D :D

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Roli80 írta:
2019.12.28., szomb. 16:32
Hifilala írta:
2019.12.28., szomb. 12:50
Roli80 írta:
Az Oppo alkalmatlan a proci kiváltására. A távolságok és a hangerő állítás is az analóg kimenetek miatt van, hogy multi sacd t halgass lemezről.
Ez ebben a formában nem igaz.Alkalmas az,csak nagyon puritán megoldás.
Nem arra van kitalálva, nem az a feladata. Mindent össze lehet kötözi, de volt aki kipróbálta és rájött, hogy nem jó, mert nem arra való.
Ez egy multilejátszó semmi több.
Ez a te véleményed.Én is használtam processzor helyett és mások is!

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Hifilala írta:
2019.12.28., szomb. 12:50
Roli80 írta:
Nem arra van kitalálva, nem az a feladata. Mindent össze lehet kötözi, de volt aki kipróbálta és rájött, hogy nem jó, mert nem arra való.
Ez egy multilejátszó semmi több.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Roli80 írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”