Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen progressive pásztázású DVD-t?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

nem tesztett Taminak, hogy olcsón akartam jó lejátszót...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

- miylen progressziv lejatszot tudtok nekem ajanlani, ami az interlaced jpeg-bol progresszivet csinal, majd azt kinyomja hdcp-mentes DVI-ra, felskalazva 1080i-re, es mindezt lehetoleg olcson csinalja, es tudja menet kozben kibontani a  targz-t de ha a sima gz-t is tudja az if fasza lenne.., esetleg meg tobbcsatornas ac3-at is nyomjon ki magabol, hogy a penge rezzenestelen kep mellett a hang is makulatlan legyen? - amim van egy regi kredenc-beepitett Telefunken csoves dual mono erositom, phono  bemenettel, de csinaltam hozza lin_in-t is. A tunerjeben van varazsszem is, meg mukodik, igaz meg kellett emelnem a cso futteset 1.5V-al.. ..

Mi van???

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

- miylen progressziv lejatszot tudtok nekem ajanlani, ami az interlaced jpeg-bol progresszivet csinal, majd azt kinyomja hdcp-mentes DVI-ra, felskalazva 1080i-re, es mindezt lehetoleg olcson csinalja, es tudja menet kozben kibontani a targz-t de ha a sima gz-t is tudja az if fasza lenne.., esetleg meg tobbcsatornas ac3-at is nyomjon ki magabol, hogy a penge rezzenestelen kep mellett a hang is makulatlan legyen?
- amim van egy regi kredenc-beepitett Telefunken csoves dual mono erositom, phono bemenettel, de csinaltam hozza lin_in-t is. A tunerjeben van varazsszem is, meg mukodik, igaz meg kellett emelnem a cso futteset 1.5V-al.. ..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: peterk »

Szóval ha a Pio 575-ben (ami ezt leszámítva egy jó lejátszó) jó minőségű deinterlaer volna amely olyan képet adna ki komponensen ami jónak mondható volna akkor nem 50 ezer volna, de nem is 100.
No, ezzel valahogy úgy vagyok, hogy értem is meg nem is. Értem, mert látom a piaci helyzetet és az árakat, ugyanakkor nem értem, mert nem tudom felfogni, hogy egy - DVD lejátszó esetén - viszonylag egyszerű dolog miért kerül ennyibe...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Hát ez az én bajom is...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A bajom az, hogy az olcsóbb prezis projikon nincs hdmi/dvi bement az olcsóbb lejátszók pedig csak digitális kimenetre nyomják ki a faraudja által feldolgozott képet.
Prezis projikon nagyon ritkán van HDMI bemenet mert ugye nem arra a célra vannak gyártva.
Viszont egy jó progresszív kép nem olcsó. Azt ne várd, hogy 50 ezerért majd lesz lejátszó amely tuti képet ad. Az olcsóbb Denon lejátszók (valamivel 100 alatt) is jelentősen kompromisszumos képet adnak, nem beszélve a 60-80 ezres Samsungokról. Az lehet, hogy full progresszív csak éppen nem jó minőségű.
Szóval ha a Pio 575-ben (ami ezt leszámítva egy jó lejátszó) jó minőségű deinterlaer volna amely olyan képet adna ki komponensen ami jónak mondható volna akkor nem 50 ezer volna, de nem is 100.

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: GaGu »

Én is egy progresszív TV-hez (JVC HV-32P37 D.I.S.T.) keresnék egy jó minőségű lejátszót, hosszú keresgélés után 2 típusra redukálódott a választék:
- Panasonic DVD-S97
- Denon DVD-2200
Mindkettő azonos (kb. 90ezer Ft) árban kapható jelenleg.
Van itthon egy JVC 512-es lejátszóm, ami tudja is a progresszív jelet, de a kép elég homályos és életlen. Kipróbálásra van most nálam egy Philips 963-as lejátszó, ami annak idején (2 éve) egy csúcs készülék volt, Faroudja DCDi-vel, hát ég és föld a minőségbeli különbség a Philips javára... A JVC-nek RGB-n és S-VHS-en kifejezetten jó a képe, de a Philips YUV-képét meg sem közelíti.
Előre is köszönöm a tippeket!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

A bajom az, hogy az olcsóbb prezis projikon nincs hdmi/dvi bement az olcsóbb lejátszók pedig csak digitális kimenetre nyomják ki a faraudja által feldolgozott képet.
Vagyis ha valakinek nincs sok pénze, akkor olyan projit tud venni amin nincs hdmi/dvi és olyan faraudjás projit ami csak hdmi/dvi kimeneten tudja kiadni a jó progresszív jelet.
Ha van elég pénze és tud jó deinterlace-jű projit, akkor meg ugye nem kell a lejátszóba.
Nekem most egy elérhető árú lejátszó kéne ami ugyanaz tudja mint az 575 csak jó progresszív jelet tud kiadni komponensen, na ilyen -szerintem- nincs, ezért kellett htpc-t csinálni...

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Nekem az a bajom, hogy az elérhető árú lejátszók hdmi-re dolgoztatják a faraudját, ha olyan projim lenne amin van hdmi, akkor abban már lenne faraudja, akkor meg minek a lejátszóba?
Nekem pont HDMI-hez kellene. Az LCD TV-ben csak 3:2 van.

Köszönöm mindenkinek a gyors választ.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Nekem az a bajom, hogy az elérhető árú lejátszók hdmi-re dolgoztatják a faraudját, ha olyan projim lenne amin van hdmi, akkor abban már lenne faraudja, akkor meg minek a lejátszóba?
Próbáltam megérteni mit szerettél volna mondani, de nem sikerült.

Csomó projektoron van/lesz HDMI bemenet és nem fogják tartalmazni a Faroudja videó cuccát (ilyen például mindhárom most megjelenő LCD-s HD vetítő). Nem is értem milyen összefüggés lenne a HDMI és a DCDi között. Másrészről a Denon 2200-as nem túl drága lejátszó és csak komponens kimenete van mégis tudja a 2:2 pull down-t. Aztán ott az Oppo kategória ahol van DCDi mégsincs HDMI mivel a jelet DVI-on nyomja ki.
Ebből a szempontból egyébként a HDMI és a DVI teljesen ugyanaz. A DVI olcsóbb ezért inkább azt preferálom. Nem beszélve arról, hogy van DVI bemenetes projektor de nincs HDMI kimenetes VGA kártya, tehát a DVI átjárhatóbb is.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Tudnátok olyan ma is kapható DVD lejátszókat mondani, amik tudják a 2:2 pulldown-t? 
előre is köszi

Mindegyik amelyikben Faroudja DCDi van (Samsung DVD-HDxxx típusok, Denon 1910-3910, 1920, stb.), Silicon Image Pureprogressive van (Denon 2200<) és pár egyéb lejátszó pl. Pioneer 668/868.

Vendég

Tudnátok olyan ma is kapható DVD lejátszókat mondani, amik tudják a 2:2 pulldown-t? 
előre is köszi

Oppo

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

előre is köszi
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

VAgy egy Oppo 
azmá' 60e

Neeem, ha eladom 40.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 748

Hozzászólás Szerző: GTomi »

VAgy egy Oppo
azmá' 60e
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

vagy Philips 630 bőven 40 alatt van, néha 20 alatt mert "fut ki"
system

Vendég

VAgy egy Oppo

sniperboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: sniperboy »

ez a denon dvd milyen típus számú le tudnád írni??
1910, 1920

köszi szépen az infót
Erősítő: LG LH-WS5100 Blu-ray: Philips BDP-3250 Hangsugárzók: LG LSH-5100T, LSH-5100CV, FA-W5100SL, AIWA SX-NDP24 TV: Samsung LE32D550 82cm Scart: 1m-es Profigold, Audio kábel: 1m-es Profi gold Hangfal kábel: 2x2,5mm-es Profigold optikai digitális kábel HAMA 2m HDMI

Vendég

1910, 1920

sniperboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mivel ebben az árban nem hsizem, hogy a tv progresszív képénél jobb képet adna bármelyik progressziv lejátszó, a különbség ott lehet, hogy rgb-ben scarton, vagy komponenen viszed át ajelet.Én nem hiszem, hogy lényeges különbséget látnál a képen.
Ebből a pénzből, pl. árulnak itt egy jó kis mindenevő denon lejátszót, az szerintem bőven megfelel az elvárásaidnak.
Vagy esetleg egy Pioneer 470-es, annak aprogresszív kép ugyan annyira nem jó, de interlacedben komponensen vagy scarton keresztűl jó képet ad.
Van itt a dvdcenter oldalán egy dvd faq ott meg tudod nézni, hogy mi a progressziv, meg a komponens meg ami még érdekelhet.

Erősítő: LG LH-WS5100 Blu-ray: Philips BDP-3250 Hangsugárzók: LG LSH-5100T, LSH-5100CV, FA-W5100SL, AIWA SX-NDP24 TV: Samsung LE32D550 82cm Scart: 1m-es Profigold, Audio kábel: 1m-es Profi gold Hangfal kábel: 2x2,5mm-es Profigold optikai digitális kábel HAMA 2m HDMI

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Mivel ebben az árban nem hsizem, hogy a tv progresszív képénél jobb képet adna bármelyik progressziv lejátszó, a különbség ott lehet, hogy rgb-ben scarton, vagy komponenen viszed át ajelet.
Én nem hiszem, hogy lényeges különbséget látnál a képen.
Ebből a pénzből, pl. árulnak itt egy jó kis mindenevő denon lejátszót, az szerintem bőven megfelel az elvárásaidnak.
Vagy esetleg egy Pioneer 470-es, annak aprogresszív kép ugyan annyira nem jó, de interlacedben komponensen vagy scarton keresztűl jó képet ad.
Van itt a dvdcenter oldalán egy dvd faq ott meg tudod nézni, hogy mi a progressziv, meg a komponens meg ami még érdekelhet.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 748

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Szerintem egy ilyen árú lejátszóhoz, vegyél egy közepes scart kábelt és használd rgb-vel.

én nem értek hozzá azért kérdem és ha csak színre bontottan használnám akkor jobb lenne a kép mint rgb scarton???
függ a használt kábelek minôségétôl is, azonos lesz a kép minôség, a különbség nem számottevô , tudtommal
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

sniperboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hmm, megnéztem, tényleg tudja, de azt gondold végig, hogy biztos, hogy egy ilyen olcsó dvd, nem túl jó progressziv képe vajon jobb-e mint a tv-é...Szerintem csak rontani tudsz a képen egy olcsó dvd-vel...
Egyáltalán tudod, hogy mi a progresszív páztázás, vagy csak azt mondták, hogy az jó?
Ha javítani akasrz a tv képén, akkor bőven 100.000 feletti lejátszó kell hozzá...
Szerintem egy ilyen árú lejátszóhoz, vegyél egy közepes scart kábelt és használd rgb-vel.

én nem értek hozzá azért kérdem és ha csak színre bontottan használnám akkor jobb lenne a kép mint rgb scarton???

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Hmm, megnéztem, tényleg tudja, de azt gondold végig, hogy biztos, hogy egy ilyen olcsó dvd, nem túl jó progressziv képe vajon jobb-e mint a tv-é...
Szerintem csak rontani tudsz a képen egy olcsó dvd-vel...
Egyáltalán tudod, hogy mi a progresszív páztázás, vagy csak azt mondták, hogy az jó?
Ha javítani akasrz a tv képén, akkor bőven 100.000 feletti lejátszó kell hozzá...

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”