Bécó írta: ↑2019.12.29., vas. 16:36
Ha csak az itthoni készülék gyártókat nézzük sokuk készít kábeleket is.Pl:Ethosz,Human,Etalon,Hivox,Soner,Alisca,TMP...stb.Szerintetek ők nem hallják a különbséget a villanydrót konra speckábel között? Csak kérdezem?
Nézd, szerintem nem az a kérdés, hogy hallják-e a különbséget, hanem az, hogy van-e különbség. Ha kétszer egymás után lejátszod ugyanazt a zenét, vagy akár zenerészletet, sosem fog ugyanúgy szólni. Ez lehet azért, mert pl. kicsit megváltoznak a környezeti változók: nagyobb/alacsonyabb alapzaj, picit máshogy tartja az ember a fejét. Tehát lesz különbség, főleg ha a tesztelő tudja, hogy változott a kábel. Akkor is mást hall ha nem változik a kábel, de akkor nyilván tudatosan tudja, hogy nem kellett változást hallania, így nem is számol be változásról, pedig sokszor lehet, hogy kellene...
Kontrakérdésként feltenném azt, hogy az említett gyártóknak vajon milyen know-how-ja van kábelgyártással kapcsolatban? Nem ismerem egyiket sem, így nem tudom, a kérdésem nem kötekedő szándékú hanem komoly. Én el tudom képzelni, hogy van köztük mondjuk anyagmérnök akinek komoly tudása van a vezetők összetételével kapcsolatban, de azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen próbálgatásos alapon fejlesztenek, vagy azt is el tudom képzelni, hogy vannak prekoncepcióik, korábbi tapasztalataik, stb... De nem lennék annyira naív, hogy azt gondoljam, hogy egy ennyire vegyes megítélésű iparban, egy olyan piacon ahol a vevőkkel azért rengeteg dolgot el lehet hitetni, minden egyes gyártó valamilyen speciális és valódi know-how birtokában legyen. Sokkal reálisabbnak tűnik számomra, hogy bizonyos gyártók egyszerűen a piaci keresletet elégítik ki.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will