Otthon akkor ne állj neki kipróbálni. Keress valakit akinél meghallható.
Vagy csak hidd el olyanoknak aki meg meghallják/meghallották.
Otthon akkor ne állj neki kipróbálni. Keress valakit akinél meghallható.
Ha nem gondolnák komolyan,akkor nem is látnánk a képen.Gondolom tekercsekben kapják,és arról egy darabot lecsípve nézik meg,és a többi már értelemszerű.
Off
Off
Úgy gondolom, a mellékelt pc tápkábel, fogyasztóvédelmi kötelmeket elégít ki, és a leginkább költséghatékony megoldás.wittao írta: ↑2019.12.29., vas. 17:36A legtobb esetben a vasarlok 45 fokos szogben kihajitjak a mellekelt kabeleket, illetve ki sem bontjak hogy ugy ertekesitsek tovabb ha akarjak.Mathias írta: ↑2019.12.29., vas. 15:58Ezen én is elgondolkoztam már.
És nem nagyon látok más megoldást, minthogy a készülékgyártók szerint nem lesz a vevőknek annyival "jobban tetsző hangú", mint amennyibe kerülne nekik az extra tápkábel. Pedig lehetne piaci előny ebből, ha a fórumokon elhangzottaknak megfelelően "kategóriát" is dob a készüléken. És gondolom ha vásárolnának egy kábelgyártótól valamilyen szerződés keretében nem az általunk ismert kiskereskedelmi kábel árral lenne több a készülék ára.
Egyszeruen nem eri meg mellekelni sem tapkabelt. Valami olcsobb “PC tapkabelt” azert mellekelnek, hogy amig nincs mas/jobbnak gondolt kabele a vasarlonak addig is hasznalja valamivel, illetve letesztelje. Ezt a penzt en speciel inkabb elengednem a vetelarbol (plusz kabel, csomagolasa, plusz terfogat, plusz szallitasi suly).
Nagyon félelmetes lehetek, hogy nem merik miattam leírni az emberek a véleményüket :)wittao írta: ↑2019.12.29., vas. 17:58Nem tudom mi kellene meg ahhoz, hogy nehany cimbiddel hagyjatok nyugodtan tarsalogni az adott topikokban az embereket? Komolyan.
Te azt gondolod a kabelekrol, amit. Te dolgod.
Viszont legyszi aki ugy gondolja egy kabelrol, hogy szerinte erdemes rola megosztania a tapasztalatait azt hadd tegye mar meg!
Itt mar senki nem mer/akar/tud leirni semmit, mert mindig jossz te, egy-ket cimborad, akikkel nagy egyetertesben pluszolgatjatok egymast a hulyeken nagyot rohogve es teljesen szetcseszitek a forumot. Ki a banatnak van kedve itt barmirol is erni akar erdemi, akar nem erdemi infot, ha utana kapja itt a hulyesegi skalan az osztalyzatokat 0-10 kozott egy-ket felcesulas laposfoldhivotol? Hanyinger ez az egesz...
Mi lenne ha nem csak "gondolnád", hogy mit csinálnak a kisebb kábelgyártók, hanem például utána néznél?Jester írta: ↑2019.12.29., vas. 18:04Ha elolvasod az előző hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy leírtam, hogy egyik magyar kábelgyártót sem ismerem, és kérdést tettem fel azt illetően, hogy vajon milyen know-how állhat mögöttük. Feltételeztem, hogy nem mindegyik mögött van komoly szaktudás, és bizonyos termékek létrejötte nem feltétlenül bír olyan mögöttes műszaki értékkel/tudással mint amire az ára predesztinálja. Az idézett hozzászólásomat is azzal kezdtem, hogy "Gondolom". Nem tettem senkiről semmilyen állítást, főleg nem megnevezve a gyártót. Értem és megértem, hogy zavar a jelenlétem, nem értesz egyet a hozzászólásaimmal, de kérlek ne adj olyat a számba amit nem mondtam ("ilyen magabiztos állításokat teszel").
Ha nem túl nagy kérés.
"A tények makacs dolgok".wittao írta: ↑2019.12.29., vas. 18:02Olyan is van, hogy beteszel egy Apollo USB kabeluket a PC-s utan, majd elkezdesz gondolkodni, megis hogy szolhat ez maskepp.asebestyen írta: ↑2019.12.29., vas. 17:49Ezt 2 irányból is meg lehet közelíteni.
1. Kutyából nem lesz szalonna.
2. Rablóból lesz a legjobb pandúr.
Amúgy "A lovat nem teszi jobbá az aranyos kantár."
![]()
"Egyedül a változás állandó", és "csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság".
Biztos van még néhány.![]()
Csak Nektek: “ki mint el, ugy itel”![]()
Igy van, a gyártóknak általában csak egy a fontos a tápkábelek kapcsán: az adott eszköz max teljesítményfelvételét üzembiztosan, technikailag és jogilag támadhatatlan módon szolgálják ki.
Remélem nem sértő amit írok:
Hehe, magamra ismerek... a Primalunám doboza félre van téve ugye, ahogy kell, ki tudja mikor adom el, és ott pihen benne a bontatlan gyári tápkábel... amit még ki sem emeltem belőle. A vicc, hogy ezzel nem csak én vagyok így, a pár hónaposan vásárolt erősítő gyári tápkábelét az előző tulaj sem bontotta ki
Csak laikusként gondolom, hogy megérné, ha minden más gyártó is komolyan venné a kábeleket - mert ugye rendszerszinergia meg minden - elvileg a gyártók tudhatnák, melyik "komolyabb" tápkábel van szinergiában a cuccukkal (de ez tényleg csak laikus feltételezés). Viszont amíg mindenki csak bedobja a PC-kábeles zacsit, addig tényleg nincs értelme, és nem éri meg - a vásárlók úgyis hozzászoktak ehhez.wittao írta: ↑2019.12.29., vas. 17:36Egyszeruen nem eri meg mellekelni sem tapkabelt. Valami olcsobb “PC tapkabelt” azert mellekelnek, hogy amig nincs mas/jobbnak gondolt kabele a vasarlonak addig is hasznalja valamivel, illetve letesztelje. Ezt a penzt en speciel inkabb elengednem a vetelarbol (plusz kabel, csomagolasa, plusz terfogat, plusz szallitasi suly).
Ha elolvasod az előző hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy leírtam, hogy egyik magyar kábelgyártót sem ismerem, és kérdést tettem fel azt illetően, hogy vajon milyen know-how állhat mögöttük. Feltételeztem, hogy nem mindegyik mögött van komoly szaktudás, és bizonyos termékek létrejötte nem feltétlenül bír olyan mögöttes műszaki értékkel/tudással mint amire az ára predesztinálja. Az idézett hozzászólásomat is azzal kezdtem, hogy "Gondolom". Nem tettem senkiről semmilyen állítást, főleg nem megnevezve a gyártót. Értem és megértem, hogy zavar a jelenlétem, nem értesz egyet a hozzászólásaimmal, de kérlek ne adj olyat a számba amit nem mondtam ("ilyen magabiztos állításokat teszel").
Nekem tök mindegy a fogalmazás, de ha már ilyen magabiztos állításokat teszel, legalább a hazai alakjairól legyen ismeret. Ha nem túl nagy kérés.Jester írta: ↑2019.12.29., vas. 17:46Elnézést kérek, hogy pontatlanul fogalmaztam, engedj meg egy 4 betűs javítást: "Gondolom kisebb gyártók nem mind maguk húzzák a kábelt, nem ők találják ki a szigetelést stb..."kaef2 írta: ↑2019.12.29., vas. 17:41Tévedsz, beszélj Bese Attilával, aki Alisca Orange cégnéven kb 2 évtizede csinálja a kiváló kábeleit. Bizony ő találta ki a szigetelést is.
http://www.retroaudio.hu/doc/termekek.php#hangf_kabelek
Ezt 2 irányból is meg lehet közelíteni.
Elnézést kérek, hogy pontatlanul fogalmaztam, engedj meg egy 4 betűs javítást: "Gondolom kisebb gyártók nem mind maguk húzzák a kábelt, nem ők találják ki a szigetelést stb..."kaef2 írta: ↑2019.12.29., vas. 17:41Tévedsz, beszélj Bese Attilával, aki Alisca Orange cégnéven kb 2 évtizede csinálja a kiváló kábeleit. Bizony ő találta ki a szigetelést is.
http://www.retroaudio.hu/doc/termekek.php#hangf_kabelek
A lényeg az volt, hogy az Entreq is így kezdte. Gondolom nem lenne egyedülálló eset a világban, hogy egy random kábelt betesznek igényes és vastag szigetelésbe, rádobnak szép csatlakozókat, majd eladják 10-1000x áron.
Tévedsz, beszélj Bese Attilával, aki Alisca Orange cégnéven kb 2 évtizede csinálja a kiváló kábeleit. Bizony ő találta ki a szigetelést is.Jester írta: ↑2019.12.29., vas. 17:29Nem mondtam, hogy lenne más dolga. Mire volt ez érv szerinted?fapaci írta: ↑2019.12.29., vas. 17:14No de mi más dolga lenne egy gazdasági társaságnak, vállalatnak vállalkozásnak? Az ipar melyik területe az, amelyik nem a piaci igények kielégítését végzi? Miért emelnénk ki ebből a körből a HiFi-t, vagy a kábelkészítőket? Mert közel vagyunk a fennkölt zeneművészethez? Ez kicsit sovány érvnek tűnik.
Én csak azt mondom, hogy attól, hogy van az 1 milliós digit kábelre kereslet, nem azt jelenti, hogy bármilyen műszaki vagy auditív szempontból értelme is van. Szubjektív érzelmi szinten biztosan van értelme, hiszen megveszik az emberek és boldogok is vele.
Azért emeltem ki a kis szériás kábelkészítőket, mert kíváncsi lennék az ő hozzáadott tudásukra egy átlagos kábelhez képest. Hogy mást ne mondjak, az Entreqnél is előfordult ugye, hogy a nem éppen olcsó USB kábel alatt egy átlagos szigetelt USB kábel lapult. Gondolom kisebb gyártók nem maguk húzzák a kábelt, nem ők találják ki a szigetelést stb...
Ellenben kötelező, de ezt gyártóként biztosan tudod.
Nem mondtam, hogy lenne más dolga. Mire volt ez érv szerinted?fapaci írta: ↑2019.12.29., vas. 17:14No de mi más dolga lenne egy gazdasági társaságnak, vállalatnak vállalkozásnak? Az ipar melyik területe az, amelyik nem a piaci igények kielégítését végzi? Miért emelnénk ki ebből a körből a HiFi-t, vagy a kábelkészítőket? Mert közel vagyunk a fennkölt zeneművészethez? Ez kicsit sovány érvnek tűnik.
Talán a Human Audionak, Dunaudionak, Alisca-nak vannak ilyen irányú ismeretei/ismerősei. Néhányan még legalább rendelkeznek komolyabb tapasztalatokkal, a többség meg csak csinál valamit és lesz amilyen leszJester írta: ↑2019.12.29., vas. 16:53Nézd, szerintem nem az a kérdés, hogy hallják-e a különbséget, hanem az, hogy van-e különbség. Ha kétszer egymás után lejátszod ugyanazt a zenét, vagy akár zenerészletet, sosem fog ugyanúgy szólni. Ez lehet azért, mert pl. kicsit megváltoznak a környezeti változók: nagyobb/alacsonyabb alapzaj, picit máshogy tartja az ember a fejét. Tehát lesz különbség, főleg ha a tesztelő tudja, hogy változott a kábel. Akkor is mást hall ha nem változik a kábel, de akkor nyilván tudatosan tudja, hogy nem kellett változást hallania, így nem is számol be változásról, pedig sokszor lehet, hogy kellene...
Kontrakérdésként feltenném azt, hogy az említett gyártóknak vajon milyen know-how-ja van kábelgyártással kapcsolatban? Nem ismerem egyiket sem, így nem tudom, a kérdésem nem kötekedő szándékú hanem komoly. Én el tudom képzelni, hogy van köztük mondjuk anyagmérnök akinek komoly tudása van a vezetők összetételével kapcsolatban, de azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen próbálgatásos alapon fejlesztenek, vagy azt is el tudom képzelni, hogy vannak prekoncepcióik, korábbi tapasztalataik, stb... De nem lennék annyira naív, hogy azt gondoljam, hogy egy ennyire vegyes megítélésű iparban, egy olyan piacon ahol a vevőkkel azért rengeteg dolgot el lehet hitetni, minden egyes gyártó valamilyen speciális és valódi know-how birtokában legyen. Sokkal reálisabbnak tűnik számomra, hogy bizonyos gyártók egyszerűen a piaci keresletet elégítik ki.
No de mi más dolga lenne egy gazdasági társaságnak, vállalatnak vállalkozásnak? Az ipar melyik területe az, amelyik nem a piaci igények kielégítését végzi? Miért emelnénk ki ebből a körből a HiFi-t, vagy a kábelkészítőket? Mert közel vagyunk a fennkölt zeneművészethez? Ez kicsit sovány érvnek tűnik.Jester írta: ↑2019.12.29., vas. 16:53De nem lennék annyira naív, hogy azt gondoljam, hogy egy ennyire vegyes megítélésű iparban, egy olyan piacon ahol a vevőkkel azért rengeteg dolgot el lehet hitetni, minden egyes gyártó valamilyen speciális és valódi know-how birtokában legyen. Sokkal reálisabbnak tűnik számomra, hogy bizonyos gyártók egyszerűen a piaci keresletet elégítik ki.
Szerintem van esély rá.Aszpirin írta: ↑2019.12.29., vas. 16:17Egy érdekes kérdés, saját tapasztalat alapján:
Akinek csöves az előerősítője/erősítője, és próbálgatott már különféle csöveket benne, az valószínűleg egyértelműen tapasztalta már, hogy ugyanolyan típusú, de másmilyen gyártmányú és/vagy gyártási idejű csövek igen komoly hangbéli különbségeket tudnak okozni.
Az én történetem: miután részt vettem egy csöves teszten, ahol az enyémmel azonos gyártmányú csöves erősítőkben próbálgattunk ki különféle NOS csöveket, lett egy elképzelésem, hogy mi dobhat nagyot az erősítőm hangján az én tetszési skálámon. Hála két topiktársnak és egy jó kifogott ebay-es üzletnek is, beszereztem az elképzelésem szerinti csöveket, és beraktam. Az elképzelésem - ami, mint mondtam, konkrét csőteszten való részvételen alapult - bejött: túlzás nélkül állítom, hogy akkora a különbség, mintha teljesen más erősítőt hallgatnék. És számomra nagyon pozitív irányba változott. Értsd: így nekem sokkal jobban tetszik az erősítőm hangja (oké, kaef2?).
És hogy miért írom le ezt a kábeles topikban? Egyszerű. Mert a műveletre 83ezer forintot költöttem, és még az eredeti csövek is megmaradtak. Kérdem én: lehetséges lett volna ilyen mértékű (mégegyszer: mintha más erősítő szólna) pozitív változást elérnem, ha a 83 ezer forintot a (durván 40ezer forintos) hangfalkábeleim cseréjére fordítom? A kérdés tényleg nyitott, nem provokatívnak szánom, én magam nem tudom a választ. Tehát: Ti mit gondoltok?
Nézd, szerintem nem az a kérdés, hogy hallják-e a különbséget, hanem az, hogy van-e különbség. Ha kétszer egymás után lejátszod ugyanazt a zenét, vagy akár zenerészletet, sosem fog ugyanúgy szólni. Ez lehet azért, mert pl. kicsit megváltoznak a környezeti változók: nagyobb/alacsonyabb alapzaj, picit máshogy tartja az ember a fejét. Tehát lesz különbség, főleg ha a tesztelő tudja, hogy változott a kábel. Akkor is mást hall ha nem változik a kábel, de akkor nyilván tudatosan tudja, hogy nem kellett változást hallania, így nem is számol be változásról, pedig sokszor lehet, hogy kellene...