Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz vs Denon vs Yamaha
-
Vendég
Templar milyen erölködőt akarsz helyette?
Egy kisebb NAD AV receivert mondjuk a 743-ast és hozzá egy olyan sztereó erősítőt amelynek van házimozi direkt bemenete, pl Musical Fidelity A3.5.
Templar milyen erölködőt akarsz helyette?
Philips 963SA és Sony NS-905, JVC 232: ;Erősítő: SONY str-DB 940 QS Denon 1804 ;Front: JBL! LX 2005 Center: LX 2000C Rear:Heybrook HB1,szub: 2×Koda sw 952;
Az még ráadásul lassú is volt, hangrendszer váltáskor (DD2.0->DD5.1) jó egy-másfél másodperc volt mire bekapcsolt a dekóder, kivilágított a kép lámpa és hangot adott. Így például a Dolby promók hangjának eleje mindig lemaradt. Az enyém ezt nem csinálja.
Az én H/K-m is elég lassú a váltáskor. A régi 3802-es denonom ha jól emlékszem gyorsan váltott. Nekem ez nem volt szempont, de ha Simonnak ez fontos, akkor érdemes a kiválasztottakat ebből a szempontból megtesztelnie.
a dekoderek pedig, hogy hány bitesek az szerintem tök mindegy, ez nem jelentkezik a dekódolás minőségében.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Nem akartam ezzel vitát nyitni...)
Én sem. Sőt, én örülnék neki a legjobban, ha jó lenne. A szolgáltatásai nagyon jók, nekem a hangminőségével van komoly problémám. Megmondom őszintén egy hasonló (nem pont ilyen) Sony AV erősítővel volt közelebbi ismerettségem és az sem muzsikált túl fényesen. Az még ráadásul lassú is volt, hangrendszer váltáskor (DD2.0->DD5.1) jó egy-másfél másodperc volt mire bekapcsolt a dekóder, kivilágított a kép lámpa és hangot adott. Így például a Dolby promók hangjának eleje mindig lemaradt. Az enyém ezt nem csinálja.
Nem akartam ezzel vitát nyitni...)
Elöször 840 -t tannoy hangfalakkal hallottam és bizony jo volt,az akkori yamaha620 onkyo 575 stb (kortársaihoz) képest (EZT CSAK MOZIRA ÉRTEM).32 bites dekoder volt ami saját sony fejlesztés volt anno csak a yamaha yss 928 -s vette fel a versenyt szintén 32 bit ,onkyo denon ebbben a kategoriában ugytom crystal 24 bit chip volt.
Amugy volt yamaha meg denon is a portán már.
A 940 QS valamivel jobb, válogatott alkatrászek stb ,habár ez biztos csak kamu szöveg a sonytol.egy fél kategoriával van felette.
Én semmijen EQ bekapcsolásakor bugást nem tapasztaltam,zenére használhatatlan egyébbként ebben a kategoriában is:Csak a denon nagyobb cuccai szolnak zenén jol 3805-től felfele,sztem.
Nem akarok senkit rábeszélni a sony cuccokra,hallgassa mindeki ami bejön neki.
cső
Philips 963SA és Sony NS-905, JVC 232: ;Erősítő: SONY str-DB 940 QS Denon 1804 ;Front: JBL! LX 2005 Center: LX 2000C Rear:Heybrook HB1,szub: 2×Koda sw 952;
Pontosan ezért szemezek egy Musical Fidelity-vel. Veszek hozzá egy olcsóbb NAD AV-t és csókolom. A Primare jobban tetszene de azt a fránya házimozi bemenetet nem bírják rátenni.
Szerintem ez a legoptimálisabb megoldás. Kicsit olcsóbban egyébként a myradok M sorozattól felfelé is tudják a HTD bemenetet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Nekem az elso˝ Videoton ero˝síto˝m is csinált ilyet, hogy alacsony hangero˝n az egyik csatorna hangosabb volt, mint a mások. Ahogy emelted a hangero˝t, úgy állt szépen helyre a balance.
3* volt szerencsém hozzájuk az elmúlt több , mint 20év alatt, azóta, mióta megvettük még 1980 elején a hifit és mindegyiknekez volt a "baja" .
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
Vendég
Attól tartok, hogy egy mai házimozi erősítő sem fog sokkal jobb színpadképet produkálni sztereóban, pláne nem bekapcsot EQ-nál. Lehet, hogy nem bírod már a Sonydat, de nagyon oda kell figyelni új készülék vásárlásánál.
Pontosan ezért szemezek egy Musical Fidelity-vel. Veszek hozzá egy olcsóbb NAD AV-t és csókolom. A Primare jobban tetszene de azt a fránya házimozi bemenetet nem bírják rátenni.
Nem a hangszínszabályozással van bajom, hanem a Sony hangszínszabályozásával. Elég csak bekapcsolni az EQ-t és olyan zajt és torzítást visz a hangba, hogy az kritikán aluli. Még furább, hogy az EQ bekapcsolásával az amúgy is ramaty színpad teljesen szétesik. De ha ez nem is volna egyszerűen nem találtam meg azokat a magas és mélybeállítási értékeket amelyekkel jól szólt volna.Arról most ne beszéljünk, hogy halk hangerőnél (ami azért nem olyan halk) a jobb hangfal hangosabb, mint a bal.
Szóval hidd el nem a hifista beszél belőlem amikor azt mondom rá, hogy szar. Szerintem a közepes minőségi elvásároknak sem felel meg. Házimozinál nem annyira veszed észre a szar színpadot, de sztereónál szinte hallgathatatlan.
Mozira én is egy ősrégi Sony reciver-t használok, de olyan hibákat nem tapasztaltam, amiket leírtál. Szerintem a te géped hibás lehet
Azt nem értem miért használsz EQ-t vagy bármilyen más hangot módosító eljárást (DSP), ezek tényleg zajosabb, szétesetebb hangot eredményeznek (pedig az enyémben full 32 bites DSP van, ami 6 éve még elég ritka volt).
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Ez a Vidinél még magyarázható a potméter nem pontos egyenfutásával, azaz a gyártási selejt... de a Sony HM erősítő elektronikus hangerőszabályzása nemigen tehet(ne) ilyet
A Pioneer A-503 sztereó erősítőm is ilyen volt, abban motoros poti volt. De sohasem hallgattam olyan kis hangerőn, ezért nem is zavart.
Attól tartok, hogy egy mai házimozi erősítő sem fog sokkal jobb színpadképet produkálni sztereóban, pláne nem bekapcsot EQ-nál. Lehet, hogy nem bírod már a Sonydat, de nagyon oda kell figyelni új készülék vásárlásánál.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Ez a Vidinél még magyarázható a potméter nem pontos egyenfutásával, azaz a gyártási selejt... de a Sony HM erősítő elektronikus hangerőszabályzása nemigen tehet(ne) ilyet
Jó pénzért átadom aztán kisérletezhetsz vele.
-
Vendég
Nekem az első Videoton erősítőm is csinált ilyet, hogy alacsony hangerőn az egyik csatorna hangosabb volt, mint a mások. Ahogy emelted a hangerőt, úgy állt szépen helyre a balance.
-
Vendég
Simon ebben az esetben cseréld le, mert ott akkor komoly gondok vannak és szerintem talán hibás is, mivel gyárilag nem csinálhat olyat, hogy egyik hangfal hangosabb, mint a másik.
Nekem az első Videoton erősítőm is csinált ilyet, hogy alacsony hangerőn az egyik csatorna hangosabb volt, mint a mások. Ahogy emelted a hangerőt, úgy állt szépen helyre a balance.
Hát én eddig azt hittem, hogy "hifistább" vagyok nálad, de ha egy primare-ban és mf A3.2-ben gondolkodol, akkor bizony te igen "hifista" vagy.
Ne mondj rám ilyen csúnyát.
Simon ebben az esetben cseréld le, mert ott akkor komoly gondok vannak és szerintem talán hibás is, mivel gyárilag nem csinálhat olyat, hogy egyik hangfal hangosabb, mint a másik.
Szóval hidd el nem a hifista beszél belőlem amikor azt mondom rá, hogy szar. Szerintem a közepes minőségi elvásároknak sem felel meg. Házimozinál nem annyira veszed észre a szar színpadot, de sztereónál szinte hallgathatatlan.
Meg hozzá egy Primare-t vagy egy Musical Fidelity-t. Az A3.5 mióta úgy néz ki, mint az A5-ös sorozat nagyon a szívemhez nőtt. smile.gif
Hát én eddig azt hittem, hogy "hifistább" vagyok nálad, de ha egy primare-ban és mf A3.2-ben gondolkodol, akkor bizony te igen "hifista" vagy.
-
Vendég
Nem azért kell hangszínszabályzás, mert különféle hangfalakat használsz?Van olyan erősítő aminek tetszik hangkaraktere?
Azért kérdem, mert a sony szerintem sem rossz, csak valószínüleg az lehet, hogy Neked valamiért nem tetszik a hangja. Mivel a sony is a keményebb csilingelőbb hangú erősítők közé tartozik, ezért szerintem Neked a marantz,denon,nad,h/k táborból kéne választani.
Nem a hangszínszabályozással van bajom, hanem a Sony hangszínszabályozásával. Elég csak bekapcsolni az EQ-t és olyan zajt és torzítást visz a hangba, hogy az kritikán aluli. Még furább, hogy az EQ bekapcsolásával az amúgy is ramaty színpad teljesen szétesik. De ha ez nem is volna egyszerűen nem találtam meg azokat a magas és mélybeállítási értékeket amelyekkel jól szólt volna.
Arról most ne beszéljünk, hogy halk hangerőnél (ami azért nem olyan halk) a jobb hangfal hangosabb, mint a bal.
Neked a marantz,denon,nad,h/k táborból kéne választani.
Meg hozzá egy Primare-t vagy egy Musical Fidelity-t. Az A3.5 mióta úgy néz ki, mint az A5-ös sorozat nagyon a szívemhez nőtt.
Kb. 6 éve hallgatom és 6 éve utálom a hangját. A színpad katasztrófa és ha a hangszínszabályzóval kell helyrepofozni a hangzást akkor az már régen rossz.
Nem azért kell hangszínszabályzás, mert különféle hangfalakat használsz?
Van olyan erősítő aminek tetszik hangkaraktere?
Azért kérdem, mert a sony szerintem sem rossz, csak valószínüleg az lehet, hogy Neked valamiért nem tetszik a hangja. Mivel a sony is a keményebb csilingelőbb hangú erősítők közé tartozik, ezért szerintem Neked a marantz,denon,nad,h/k táborból kéne választani.
Az olcsobb "DE" sorozatot kell inkább kerülni,azok nem jöttek be hangra .Dehát kinek mi tetszik szoval..
Nekem volt olyanom is sok évvel ezelőtt.
Akkori ára volt 145e áfa nélkül.
Kb lehetett kapni vagy 3 féle mozierősítőt itthon.
Örült az ember, hogy egyáltalán tudott venni valamit.
Akkor még mm se volt, hogy lett volna választék olcsóbb mozierősítőkből.
Nem mai mércével kell mérni ezeket a gépeket. (DE sorozat kisebb gépeire gondolok.)
Pc-ről nyomattam vele az mp3-at, és olyan szépen szólt akkor, hogy kizártnak tartottam, hogy ennél szebben, zeneibben szóljon valaha valami.
Szóval sok évvel ezelőtt nagy dolog volt ám még a DE sorozat is.
Még dvd játszóm se volt mert az megfizethetetlen árban volt.
Akkor asszem egy pc-s dvd-rom kb 45e volt.
Én is arról nyomtam a 9-10e forintos dvd lemezeimet, amiből volt vagy 6-7 db.
Komolyan ezek az időknek megvolt a maga feelingje.
Ja, akkor nem veszek helyette másikat.
Kb. 6 éve hallgatom és 6 éve utálom a hangját. A színpad katasztrófa és ha a hangszínszabályzóval kell helyrepofozni a hangzást akkor az már régen rossz. Én sok kiséreletezést után kikapcsoltam mindent és úgy kaptam valamennyire hallgatható hangot. Én 150-ért vettem 6 éve, minden forintja kidobott pénz volt. Persze akkoriban örültem, ha ennyiért ilyet lehetett kapni.
Ráadásul múlt hónapban kialudt a hangerőszabályozó LED-je, így ránézésre fogalmam sincs milyen hangerőn van a cucc.
A hangszínszabályzót lehet szidni, de ne felejtsük el, hogy a mai mérőmikrofonos erősítők mind a hangszínszabályzóval operálnak, méghozzá csatornánként, mint az Adler által említett Sony, úgyhogy ez teljesen elterjedt dolognak számít már a 100 ezres kategóriában is.
-
Vendég
ST milyen SONY AVR-ed van?
Ősrégi, gagyi STR-DB830-as. Ahelyett is kéne már valamit venni.
Simon az az erősitő nem gagyi.
Ja, akkor nem veszek helyette másikat.
Kb. 6 éve hallgatom és 6 éve utálom a hangját. A színpad katasztrófa és ha a hangszínszabályzóval kell helyrepofozni a hangzást akkor az már régen rossz. Én sok kiséreletezést után kikapcsoltam mindent és úgy kaptam valamennyire hallgatható hangot. Én 150-ért vettem 6 éve, minden forintja kidobott pénz volt. Persze akkoriban örültem, ha ennyiért ilyet lehetett kapni.
Ráadásul múlt hónapban kialudt a hangerőszabályozó LED-je, így ránézésre fogalmam sincs milyen hangerőn van a cucc.
Az olcsobb "DE" sorozatot kell inkább kerülni,azok nem jöttek be hangra .Dehát kinek mi tetszik szoval..
ST milyen SONY AVR-ed van?
Ősrégi, gagyi STR-DB830-as. Ahelyett is kéne már valamit venni.
Simon az az erősitő nem gagyi.Én sem hittem milyen jol szol nekem amigySony DB 940 QS van.uj ára 271 volt.az a csatornánkénti hangszinszabályzó nem kicsit dob rajta.Én sem hittem elöször a fülemnek mikor meghallottam elöször.Egyébként volt már yamaha 620 ,majd denon 1804 utánna lett ez (habár visszalépés mert ez csak 5.1) szoval van viszonyítási alapom. Nagyon ÜTŐS igazi mozi "filing".Nekem bejött.
Ma megjött a Marantz DV7600-os DVD lejátszóm elvileg a jövőhétre itt vannak az Arcam-ok is...
Nagyon várom a véleményedet! Mint 7600 felhasználó meg pláne!
sajti
Ma megjött a Marantz DV7600-os DVD lejátszóm elvileg a jövőhétre itt vannak az Arcam-ok is...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Vége... megrendeltem az AVP700 processor-t, a P1000 power amplifier-el DVD-ben végül is a marantz DV7600 mellett döntöttem, viszont kölcsönkapok egy arcam DV79 DVD player-t és ha valóban annyival jobb képe lesz, mint a marantz-nak, akkor sincs gond, mert van hová tenni... a legmurisabb az egészban az, hogy mennyire elkanyarodtam az eredeti gondolataimtól pl: topic címe...
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget!
ui: szerintem nem kell bezárni ezt a topic-ot, hiszen alkalmas lehet pl különféle márkák pro&contra "csatáihoz"
Saca:
Gratulálok én is a készülékehez, majd várjuk az élménybeszámolódat!
Ebben aztán végképp egyetértünk! Én sem akarok sem új AVR-t, sem új frontokat venni.DE! Valószínűleg veszek egy szatellit készletet, amit a frontok zavarása nélkül fel tudok szerelni a falra. Így a házimozira lesz egy szub/szat rendszerem (persze komolyabb!) a zenére pedig egy teljesen szeparált CD+sztereó erősítő kombináció
Igen ez egy működő alternatíva lehet.