Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 294

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Ha az erősítő bírja akkor nem lesz gond, lehet keverni
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

Sziasztok! Naiv kérdés,de: 5.1 "rendszer" front hangfal 8ohm.Mennyire lehet/ajánlatos mondjuk 6ohm-os akkal összerakni? Kinyírja az erősítőt? Illetve kb. ugyanaz a kérdés 4.....8ohm impedanciájú hangfallal mi a helyzet? Válaszokat előre is köszönöm. leborulok.gif

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: lezu »

A sub be van kapcsolva?
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

BLX írta:
2019.12.23., hétf. 15:03
mgus írta:
2019.12.23., hétf. 14:54
Sziasztok!
Yamaha Rx-v361 erősítőn hogy lehet bekapcsolni a sub-ot?
Köszi.
21. oldal, 5. pont:
https://de.yamaha.com/files/download/ot ... 61_U-1.pdf
Köszi már letöltöttem nem nekem kellene hanem egy ismerősnek, és telefonon elég nehéz el magyararáznom neki mit kell nyomkodjon.Odáig eljutotunk hogy subwofer yes, és nem ad ki hangot.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1057

Hozzászólás Szerző: BLX »

mgus írta:
2019.12.23., hétf. 14:54
Sziasztok!
Köszi.
21. oldal, 5. pont:
https://de.yamaha.com/files/download/ot ... 61_U-1.pdf

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Sziasztok!
Köszi.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 282

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Eddig a család miatt nem igazán lehetett még hangosan sem nézni semmilyen filmet, de szerencsére a gyerekek nőnek, így akár már együtt is lehet nézni 1-2 filmet (pl. Gru :) ). És ha épp nem mesefilm megy, gondoltam én is megnézhetnék néhány filmet kicsit jobb hanggal, mint eddig.
A kérdés tehát az lenne, hogy milyen erősítőt és mondjuk háttereket ajánlanátok? A cél az 5.1 lenne, több hangszóró nem gondolom, hogy valaha lesz, ez is problémás lesz asszony miatt. :) Az aláírásomban szerepel, hogy milyen a jelenlegi rendszerem. A terv az lenne, hogy a frontokat a meglévő Krell erősítőn keresztül bypass ágon hajtanám, így oda nem kell nagy teljesítmény. Centernek valószínű idővel vennék egyet, ami illik a sorozatba, a háttér kérdés, na meg az erősítő. Nem szeretnék olyan minőségű házimozit, mint amilyen a sztereo, de nem is az alapot szeretném. Használtban gondolkodom és egyáltalán nem sürgős a dolog.
Lejátszónak egyelőre a tv-t használnám, egész tűrhető a saját beépített lejátszója és erre nem költenék most pluszba.
A kérdés adott, mit ajánlanátok?
A segítségeteket előre is köszönöm.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

A denon-on megpróbálnám kikapcsolni a hdmi-cec -et.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6354

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

-KP- írta:
2019.12.09., hétf. 15:27
Én sose értettem miért hiszi azt valaki, hogy egy tv fostalicska beépített lejátszója kiválthat egy valódi médialejátszót vagy pc-t.
A beépített lejátszó nyilván nem, de azt írja PLEX kilenst is használ, na az már nem a beépített ("fostalicska", ahogyan nevezed) lejátszó.

A probléma viszont a leírás alapján nem a lejátszóban van.

Nekem volt 2400-as Denonom, azon lehet firmware-t frissíteni internetről is (ha csatlakozik rá wifin vagy etherneten). természetesen ez jó ötlet.

Ha jól emlékszem, a Denonon be lehet állítani, hogy mindent felkonvertáljon 4K-ba. Először én ezt a beállítást nézném meg, és ha ez így van, akkor a 4k upscalinget kikapcsolnám. Így nem fog 4K jelet kapni a TV HDMI-n.

Azt viszont nem értem, hogy ha az upc box külön hdmi-n csatlakozik a TV-hez, a médialejátszás a TV-n történik (beépített lejátszóval vagy PLEX klienssel), és az ARC is ki van kapcsolva (gondolom akkor a TV hangot optikán küldi az AVR-be), akkor egyáltaléán mi lértelme van HDMI-vel összekötni a tévét és az AVR-t gondolkodik.gif

Kicsit zavaros a helyzetleírás, de azzal biztosan lehet még próbálkozni, hogy az erősítőt a TV-hez toslink-kábellel kötni a HDMI helyett (ha már az upc box amúgy is külön hdmi-n van a TV-n, és a médialejátszás a TV-n megy). Ha így is előjön ez a HDR-es lejátszás probléma, akkor a tévé lesz a ludas, sajnos.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én sose értettem miért hiszi azt valaki, hogy egy tv fostalicska beépített lejátszója kiválthat egy valódi médialejátszót vagy pc-t. Minden készüléket resetelni kellene, esetleg firmwaret frissíteni a Denonon vagy tv-n (feltéve ha van, lehet), kipróbálni másik kábellel, erősítőt kipróbálni másnál stb. Sajna csak így lehet szűkíteni, hogy mi okozhatja a hibát.

borsodibivaly
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: borsodibivaly »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi hibával kapcsolatosan, hátha találkoztatok már ilyen hibával:

Adottak a következő eszközök:
Samsung 6102 Tv
Denon X-2400H AVR
UPC TV Box
Audioquest hdmi kábel

A problémám az, hogy eddig filmnézés közben (4k hdr-es tartalom) a képanyag eltűnik időnként, de a a hang viszont folyamatos. Külső mediaplayerem még nincs, csak a TV alkalmazásaival játszom le a filmeket(belső lejátszó vagy plex).
A bekötés egyszerű, az AVR a tv és a upc box közé lett bekötve.
Csináltam már mindent..kábelcsere tv-avr között, Samsung anynet kikakpcsolása, ARC kikapcsolása, az eszközök fw frissítése is megvolt, minden naprakész.

Gondoltam az a hiba, hogy valami hdmi beállítással van a gond, hiszen eddig csak hdr-es filmezésnél jött elő ez a hiba, DE kiderült hamarosan, hogy nem, mert ha tv-t néztem a villogás megmaradt..
Eljutottam oda, hogy a tv-be külön hdmi bemenetre kötöttem a tv boxot és az avr-t..de a hiba megmaradt, egészen addig, míg a tv-t nem áramtalanítottam...utána renden működik. Ez egészen addig így maradt, míg az avr-t be nem kapcsolom, mintha kapna a tv a denon-tól egy jelet hdmi-n keresztül és a probléma kezdődik előről.

Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Kezdő házimozis vagyok, de műszakis ember..,a Denon-ról annyit tudni kell (2. tulaja vagyok), hogy hdmi panelt cseréltek már rajta 2x is..teljesen másjellegű hiba miatt (mint kiderül nem az avr-nek volt baja, hanem egy tv fw hiba miatt kapcsolat magától be..nem ez a tv, ami érintett) tehát az AVR igazából új belsőt kapott.

Egy dolgot nem csináltam még meg, factory reset-et minden eszköznek..illetve ha számít valamennyi, hogy egy db elosztóba van kötve minden eszköz (box, avr, tv)..

Remélem érthetően írtam le a hibát..előre is köszi a válaszokat!

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Én ezt úgy kivitelezem, hogy régi csúcsproci (Nekem dts elég, de abból legyen a jók között), egészen jó végfok, zene meg egy bluesound-ról megy majd később.

Van yamaha wxad10-em is. Vicc az ára a boltban, és lejátszik a dsd-n kívül kb mindent. Olyan dac van benne, ami képes kiszolgálni egy spotify-t, tidal-t simán. Digit kimenete nincs.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Értem. Egyelőre a bennem lakozó magyar árérzékenység vétózza a majd teljes árú házimozi erősítő vásárlását.

Több készülékkel fogom tudni az igényeimet lefedni jelenleg. Köszi KP!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

hukkle írta:
2019.11.14., csüt. 10:01
Sziasztok!

Lehetséges az, hogy egy spotify képes házimozi erősítő a sztereó erősítő számára légyen képes a spotify zenéket szolgáltatni. Azaz egy hálózati audio lejátszó funkciót is ellátáson?

Pld pre out rca kimeneten kiküldeni a spotify jelet a sztereó irányába...???
Ha te natív spotify és tidal képes mozierősítőt akarsz, azt csak néhány típus fogja tudni és csak a legújabb modellek vagy max pár évesek. Kapásból kihúztad a használt piac 99%-át. Ez a fogok és rakok magam mellé egy darab centersugárzót. Hát az is aztán baromi nagy élmény lesz... Lehet egyszerűbb lenne megjavíttatnod a lejátszódat... Úgyis sztereó kell, miért nem hálózati lejátszót nézel inkább?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok!

Lehetséges az, hogy egy spotify képes házimozi erősítő a sztereó erősítő számára légyen képes a spotify zenéket szolgáltatni. Azaz egy hálózati audio lejátszó funkciót is ellátáson?

Pld pre out rca kimeneten kiküldeni a spotify jelet a sztereó irányába...???

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Jó volna tudni mi van a bögreszettel, miért nem használják, stb. Másrészt sokaknál az esztétika előbbre való, odaviszel valami kiszuperált karcos nagydarab cuccokat, hiába szól jobban, ha ronda, macera a kábelezése, és a használata sem egyszerűbb. Én nem merném bevállalni, inkább az, hogy 40 körül indulnak az új hdmi arc-s 2.1 hangprojektorok, szép, új, kezelése egyszerű, ha a tv is úgy akarja nem kell több távirányító, stb. :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

A 30 körül hirdetett avr-eket gondoltam ügyesen lealkudom 20ra :) és a maradék 20ból pedig hangfalak (pl 5.0 magnat már 22e körül hirdetnek hardverapron) kábelezés meg van min 3-4 komplett szett otthon :)

csak nem tudom h nem-e szólhat jobban egy 40-50e-s használt hangprojektor v soundbar.
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

:smile53:
kpykpy írta:
2019.11.14., csüt. 06:24
Sziasztok!

Ajándékba vennék egy rokonnak alap házimozit. (nem bírom h zenét, filmet, mindent a tv hangszóróján hallgat..)

Nem tudom, h mivel járnék jobban, h egy elfogadható hangot kapjak. Semmi dts és egyéb hangra nincs szükség, csak sima mezei dolby digital 5.1-re. Egy andoridos médiaboxtól kapná a jelet optikai v coax-on, így hdmi se fontos.

A keretem 40.000.

1, használt soundbar mélyládával (2.1)
2, használt régi avr + használt olcsóbb hangfalak
3, van egy meglévő bögreszettje aminek nem szólnak (olyan) rosszul a hangszórói és mélyládája. esetleg ehhez vmi jobb erősítő és kábelezés?

Hogy lehetne kihozni a legjobbat ebből az összegből? Köszi a tanácsokat!
Nem neztem az aprót de a 40-et egy használt AVR-el is szinte kimaxoltad. Szerencsére ott a szettje. Ha Neked megfelel a hangja akkor Neki biztosan, hiszen Te akarsz jobban nem Ő! :D Kábelr azért nem kell itt túlgondolni. SZVSZ

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Sziasztok!

Ajándékba vennék egy rokonnak alap házimozit. (nem bírom h zenét, filmet, mindent a tv hangszóróján hallgat..)

Nem tudom, h mivel járnék jobban, h egy elfogadható hangot kapjak. Semmi dts és egyéb hangra nincs szükség, csak sima mezei dolby digital 5.1-re. Egy andoridos médiaboxtól kapná a jelet optikai v coax-on, így hdmi se fontos.

A keretem 40.000.

1, használt soundbar mélyládával (2.1)
2, használt régi avr + használt olcsóbb hangfalak
3, van egy meglévő bögreszettje aminek nem szólnak (olyan) rosszul a hangszórói és mélyládája. esetleg ehhez vmi jobb erősítő és kábelezés?

Hogy lehetne kihozni a legjobbat ebből az összegből? Köszi a tanácsokat!
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

kijani
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kijani »

Sziasztok!

Kaptam egy ilyen kábelt rca végekkel. (Neotech high resolution interconnect cable ofc khs 1120) Használhatom a cd lejátszó és erősitő összekötésére rca-n?
Vagy a sub és az erősítő összekötésére rca-n?
(Ha igaz a dvd és az erősítő összekötésére használták -gondolom digit. hang, koaxon, rca-n)
Vagy mindhárom esethez más féle kábel kell? (nem többszázezres kategóriában gondolkodva)

mercury
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: mercury »

Sziasztok,

egy elég kezdő kérdésben szeretnék segítséget kérni tőletek, (remélem ez jó topic hozzá).

Az előző tulaj nagy házimozi rajongó volt, és bekábeleztette a lakást a hangfalak számára (a falban csövezve mennek a hangfal kábelek), viszont semmilyen címkézés nincs a kábeleken, hogy az erősít mögötti dzsungelből melyik kábel hova vezet, csak a csupasz kábel végek lógna ki a falból minden oldalon (a dolgot bonyolítja, hogy ugyanebből a helységből másik helységbe is vitt el kábeleket, hogy zenét tudjon hallgatni).

Van egy jó ötletetek, hogy mi lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy megtaláljam az összetartozó végeket anélkül, hogy minden egyes kábelvégre csatlakozót szerelnék az erősítőhöz és a hangfalhoz (banán dugó megy az erősítőmbe és a hangfalaimba is, és azt azért nem olyan egyszerű felszerelni és próbálgatni)?

Köszönöm! :)

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

fcsfelix írta:
2019.10.12., szomb. 19:05
Igen, azzal próbáltuk a végfokozásnál és meglepődtem, hogy még az én botfülemmel is jobbnak hallottam a hangját. :smile29:
Az Egreat a fölött van kategóriában szerintem. A keret olyan 200e lenne rá.
Szerintem is dobjuk át oda. Igazából érdekelne engem is, hogy mik most a szintek a kapható lejátszók között.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 612

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Igen, azzal próbáltuk a végfokozásnál és meglepődtem, hogy még az én botfülemmel is jobbnak hallottam a hangját. :smile29:
Az Egreat a fölött van kategóriában szerintem. A keret olyan 200e lenne rá.
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

fcsfelix írta:
2019.10.12., szomb. 15:37
Sziasztok!

5 éve már, hogy egy Dune Base 3D lejátszót használok elégedetten. Gondoltam ez teljesen megfelel az igényeimnek....amíg pár hete nem hallottam egy Himedia lejátszót...
A medialejátszós topikba jobb helyen lenne.

A Himedila Q10 Pro- t próbáltad?

Azért a keret sem mindegy hogy miben gondolkozol. Vukkeinstein is most írt a Zidoo-ról.

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 612

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Sziasztok!

5 éve már, hogy egy Dune Base 3D lejátszót használok elégedetten. Gondoltam ez teljesen megfelel az igényeimnek....amíg pár hete nem hallottam egy Himedia lejátszót a rendszerembe kötve. Meglepődtem, hogy mennyivel jobb és kellemesebb a hangzás vele zenén és mozin is. Szóval el kezdtem keresni az utódot. Volt nálam egy ismerősöm Dune HD Pro 4K-ja. Ez egészen kellemes volt csak a sok lefagyás és z MKA zenék fogtak ki rajta. Viszont a menüje, kezelőfelülete nagyon baráti. Most egy Egreat A11 van nálam. Na ennek tényleg szenzációs a hangja és még képben is erősebbnek érzem így a 125" vásznon. De valahogy nem tudom megszokni pár dolgát ennyi sok Dunézés után. (beletekerés, MKA szintén kifog rajta, gombok logikai használata). De nem kizárt, hogy ő lesz az utód.
Szeretnék véleményeket kérni saját tapasztalatokról lejátszó cseréknél, kinél mi hozott érdemi előrelépést? Számomra most a kapott hang a legfontosabb de jó lenne pl. a jukebox könnyű használhatósága is. Ebben a Dune nagyon viszi a prímet számomra. :rolleyes:
Oppo vonalon van olyan készülék, ami előre lépés lenne ezekhez képest? Esetleg valami más alternatívát tudnátok ajánlani? gondolkodik.gif
HTPC tudom jó választás, de sajnos nem jó számomra.
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”