Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

csalaja
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csalaja »

galrob írta:
2019.12.17., kedd 11:01
csalaja írta:
2019.12.16., hétf. 20:57
Üdv,

Tanácsot szeretnék kérni Denon DP-300 lemezjátszóval kapcsolatban. A problémám, hogy néha a magas hangok recsegnek (mintha a hangfal magasa nem bírná).
Kiváltképp jazz zenénél hallatszik (pl. Miles Davis Round about midnight) de néha zongoránál is megfigyelhető.
Vízszint rendben, nem számít, hogy a beépített phono vagy a különálló szól.
Antikskating/hangszedő súlyozás rendben, többször ellenőrízve.
Előszőr az AT-95EN hangszedőre gondoltam mert a gyerek babrálta egy kicsit, de most cseréltem egy Goldring E2-re (amin ugye még kevesebb esély van elszúrni a beállítást) és pontosan ugyanaz a probléma.
Más hangforrásból (Spotify) kristálytisztán szól, ezért nem gondolnék erősítő/hangfal hibára.

Van valami ötletetek, hogy mit nézzek még át?
Megmosnám a lemezeket, vagy kábelek kontaktja. Tűk biztosan tiszták? Földelés, másik bemenet az erősítőn. Próbálgatással előbb-utóbb kiderül.
Köszönöm szépen a tippeket, tényleg a Round about midnight (VP-80140) lemez volt a ludas. A másik hangszedővel több lemeznél is hallottam a torzítást de a Round about midnight-ot használtam 'tesztlemeznek' mert ott rögtön a szám elején hallatszik a hiba. Van még rengeteg más régebbi és új kiadású Miles Davis lemezem, az új hangszedővel egyiknél sem hallatszik a torzítás, szóval legközelebb óvatosabb leszek és minőségi(bb) lemezzel tesztelek.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2623

Hozzászólás Szerző: mishow »

funker írta:
2019.12.22., vas. 09:48
köszönöm a tanácsod, ennek tükrében fogok vásárolni
Jobban lehetne segíteni, ha megírnád, hol tartasz az lp-zésben, van-e valamennyi lemezed, ha igen milyenek?
Volt-e korábban már lemezjátszód?
Az általad kinézett gépek alapnak mind jók, de 30+ éveses. Bele lehet nyúlni lelakottba.
Most kezdőként nem idegenkednék egy jobb márka belépő plug&play gyalujától.
100 körül Rega Planar1, Edwards Audio Apprentice, alap ProJect nem rossz kezdés, új, nem kopott, nem karcos.
Persze nem audiofil kategória, de elindulni, és kiprobálni az lp “ fílinget” korrekt.
Az is fontos info lenne, hogy a lánc többi része milyen kategória, mert érdemes ahhoz is tartani!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

funker írta:
2019.12.22., vas. 09:48
köszönöm a tanácsod, ennek tükrében fogok vásárolni. :tutiok:
Projektet szintén nem ajánlanám. Ha egy megbízható, stabil, jó hangú lemezjátszót szeretnél, akkor leginkább a régi Rega Planar3-at tudnám ajánlani. Ha mód van rá akkor egy Denon103r hangszedővel. Ezt az összeállítást ennyiért nem lehet megbánni és a későbbiekben továbbfejleszthető . Neten sok információ található a témában.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: funker »

köszönöm a tanácsod, ennek tükrében fogok vásárolni. :tutiok:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3380

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

funker írta:
2019.12.21., szomb. 12:29
projectet egyáltalán nem akarok vásárolni.valami más esetleg, esetleg az avx-en kívül?
A belépő kategóriában más favorit nem nagyon van, azokon kívül akikről szó volt. Ezekkel is el lehet zenélgetni, de azért csodákat nem szabad várni ezen a szinten.
Kicsit feljebb lépve árban, szóba jöhet Rega, Thorens, stb. Csak a pénztárca, illetve az igények szabhatnak határt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

azért, köszönöm.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 228

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

funker írta:
2019.12.20., pén. 18:26
üdv!
tanácsot szeretnék kérni, mégpedig, lemezjátszó vásárlás kapcsán. nem igazán vagyok jártas ebben az ügyben, milyen márkát, típust vásároljak. amelyekre voksolnék: dual cs 505-4, project debut2, revolver, rotel rp-830,thorens td 280. esetleg valakinek van ezekről a forgatókról némi tapasztalata? ami még fontos, nem akarok több 100 ezret rá költeni.
előre is köszönöm, ha valaki megosztaná a gondolatait velem.
Én inkább feladom!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

projectet egyáltalán nem akarok vásárolni.valami más esetleg, esetleg az avx-en kívül?

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

funker írta:
2019.12.21., szomb. 09:29
köszönöm, nem rossz, de ennyit nem akarok rá áldozni.esetleg valami más versenyző?
Akkor ez viewtopic.php?f=31&t=137406
Ezen még a Project 9-es alu kar van,ami közepesen nehéz,ezért a hangszedő választást szélesebb skálán teszi lehetővé.
Egy cimborámnál pl. nagy jelű Dynavector (már nem tudom melyik tipus) mc hangszedővel üzemelt.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

köszönöm, nem rossz, de ennyit nem akarok rá áldozni.esetleg valami más versenyző?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Smart845 írta:
2019.12.20., pén. 21:25
funker írta:
2019.12.20., pén. 20:27
köszönöm a tanácsotokat, nekem is egyébként a dual az egyik titkos esélyesem. esetleg, más márkát tudnátok ajánlani, ami nem kerül csillagászati összegbe?
Igen.
Ez viewtopic.php?f=31&t=125270 egy nagyon jó lemezjátszó (saját tapasztalat) és hangszedő is van hozzá.
Azzal együtt, hogy azért ez már nem éppen a belépő kategória, igen bizalomgerjesztő, és nagyon jó vétel.
Bár nagy kérdés, kinek mi a belépő kategória? ;)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

funker írta:
2019.12.20., pén. 20:27
köszönöm a tanácsotokat, nekem is egyébként a dual az egyik titkos esélyesem. esetleg, más márkát tudnátok ajánlani, ami nem kerül csillagászati összegbe?
Igen.
Ez viewtopic.php?f=31&t=125270 egy nagyon jó lemezjátszó (saját tapasztalat) és hangszedő is van hozzá.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: SFI »

Egyetértek Zoli73-al, a Dual egy jó belépő szintű alternatíva, nekem is volt, és évekig éltem vele....
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

funker írta:
2019.12.20., pén. 18:26
üdv!
tanácsot szeretnék kérni, mégpedig, lemezjátszó vásárlás kapcsán. nem igazán vagyok jártas ebben az ügyben, milyen márkát, típust vásároljak. amelyekre voksolnék: dual cs 505-4, project debut2, revolver, rotel rp-830,thorens td 280. esetleg valakinek van ezekről a forgatókról némi tapasztalata? ami még fontos, nem akarok több 100 ezret rá költeni.
Az említettek közül, 505-4 Dual-om, és a 280-as Thorens-em volt, mindkettő megbízható belépőszintű lemezjátszó, szerettem őket. A hangkarakterük hasonló, de a Duál a kicsit elevenebb, vidámabb hangja miatt, nekem kicsit jobban tetszett, ahogy visszaemlékszem.
Mivel könnyü karja van, ezért mindenképpen magas engedékenységű hangszedőt érdemes beleszerelni, hogy kifussa magát. Annak idején nekem Ortofon OM10-es volt benne, és jól tette a dolgát, de véleményem szerint ennél sokkal jobb hangszedőt is kiszolgál.
Az 505-4-es sokkal jobb lemezjátszó, mint amit az átlagos ára(kb.25e) alapján gondolnánk.
A többi lemezjátszóval még nem volt dolgom, ezért nem tudom véleményezni, vagyis Pro-ject-em volt, de más modell. Sajnos az én ajánlásomat egyetlen Pro-ject modell sem élvezheti, de ez az én véleményem.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

üdv!

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

csalaja írta:
Üdv,

Tanácsot szeretnék kérni Denon DP-300 lemezjátszóval kapcsolatban. A problémám, hogy néha a magas hangok recsegnek (mintha a hangfal magasa nem bírná).
Kiváltképp jazz zenénél hallatszik (pl. Miles Davis Round about midnight) de néha zongoránál is megfigyelhető.
Előszőr az AT-95EN hangszedőre gondoltam mert a gyerek babrálta egy kicsit, de most cseréltem egy Goldring E2-re (amin ugye még kevesebb esély van elszúrni a beállítást) és pontosan ugyanaz a probléma.
Más hangforrásból (Spotify) kristálytisztán szól, ezért nem gondolnék erősítő/hangfal hibára.

hát ez baj, mert a Round About Midnight sokkal jobb album annál amennyiért kapható (volt?) az LP. fülhallgatóval is van recsegés?
overhang , azimuth is jól beállított?
mindkét hangfal recseg? úgy a valószínű, mert mono az a Davis lemez

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

csalaja írta:
Üdv,

Megmosnám a lemezeket, vagy kábelek kontaktja. Tűk biztosan tiszták? Földelés, másik bemenet az erősítőn. Próbálgatással előbb-utóbb kiderül.

csalaja
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: csalaja »

Üdv,

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Langesz »

Sziasztok!

Tudtok nekem ajánlani valakit, aki nagyon jó minőségben tud LP-t ripelni WAV-ba? Van egy lemezem, amit le szeretnék ripeltetni minél jobb minőségben. :)

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

antizigün írta:
2019.12.12., csüt. 08:46
ha már hangszedő a téma: vannak olyan 80-as, 90-es években gyártott és azóta gondolom kifutott márkák, amik jobban szólhattak a most elérhető típusoknál? nem venni akarok, csak érdeke
Egy-néhányszor feljott már ez a téma itt. Legutoljára asszem pont én hoztam fel :smile29:

Nos, én már csak vintage hangszedot veszek. Az sem ritka, hogy NOS-t sikerul kifognom. Japánból elfogadható áron lehet beimportálni az egykori csúcs MM/MI hangszedoket de az MC-knél is gyakran van olcsó vétel.

Sokan felszisszennek az itt fórumozók kozul mikor meghallják a vintage hangszedo fogalmát, és egybol a felfuggesztésre mutogatnak virtuálisan. Nekem viszont csak jó tapasztalataim vannak így merem ajánlani az alábbiakat tiszta szívvel.

MC: Sony XL-55/XL-55 Pro Carbon clad cantilever , Pioneer PC-50MC Alloy cant. Pioneer PC-70MC Beryllium cantilever, Audio Technica AT 37E Ruby cantilever

MM:
Sony XL-45 Carbon clad cantilever,
Victor X-1 vagy X1/II Beryllium cantilever,
Victor X-2 Beryllium cantilever,
Signet Analog Master szériából az AM40-as vagy AM50,
Audio Technicából az ATN 150MLX Aranyozott Beryllium cantilever,
Nagaoka MP30 vagy MP50 manapság MP300 és MP500 néven fut Boron cantilever,
Nagaoka MP11 Boron cantilever,
Grace F9 Ruby Ruby cantilever,
Micro Seiki LM-10 Beryllium cnatilever

A két kedvenc MM hangszedomet a végére hagytam:

Victor U1-E
Technics EPC-205C mk3 Boron cantilever és még sok más finom és exotikus megoldással tuzdelve. Ultra alacsony mozgó tomeg!

Sokaknak a 205c mk3/mk4 vagy 100c mk2/mk3 már annyira analitikus és karakter nélkuli, hogy pont ezért nem tetszik nekik. Ezek alapvetoen azok az emberek akik a színezett hangot szeretik és keresik de soha nem vallanák be azt.

Amikor a Pioneer PC-50MC volt éppen beszerelve, azon a héten érkezett egy vadi új lemez, amiben két olyan nagy hupli volt rogton egymás után a lemezen, amilyet én még nem láttam. Na mondom, most meglátjuk mit tud a Vintage felfuggesztés (40 év). Csillagos otosre vizsgázott. A Pioneer PC-50MC egyébként már a fent említett ugyességi próba elott a kedvencem lett a hangminoség miatt. A hab a tortán, hogy cserélheto benne a tu!

A fent említett hangszedok a lemezjátszás fénykorában készultek mikor még volt egy egészséges verseny a gyártók kozott amibol a vevo is profitált a végén, méghozzá úgy, hogy ez a verseny rákényszerítette a gyártókat, hogy minnél jobbat gyártsanak és beletegyék a maximumot, innovációt, stb. A kozép és felsokategóriában spórolásnak nyoma sem volt MM/MI hangszedoknél.
Csatolmányok
victor u1 e22.jpg
victor u1 e22.jpg (61.38 KiB) Megtekintve 2927 alkalommal
pioneer pc 50mc.jpg
pioneer pc 50mc.jpg (53.5 KiB) Megtekintve 2927 alkalommal
grace f-9ruby1.jpg
grace f-9ruby1.jpg (59.41 KiB) Megtekintve 2927 alkalommal
signet3.jpg
signet3.jpg (128 KiB) Megtekintve 2927 alkalommal
11871949_10153228562600000_61599523_o.jpg
11871949_10153228562600000_61599523_o.jpg (379.67 KiB) Megtekintve 2927 alkalommal

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

antizigün írta:
ha már hangszedő a téma: vannak olyan 80-as, 90-es években gyártott és azóta gondolom kifutott márkák, amik jobban szólhattak a most elérhető típusoknál? nem venni akarok, csak érdeke
A Supex ilyen titkos favorit,a régi eredeti Kiseki-ről nem is beszélve..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2781

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

antizigün írta:
van egy "vintage rajongótábor" irányvonal a sportunkon belül,legyen az amplifikáció,hangszoró,lemezjástzó stb,innét kiindulva érvényes lehet a hangszedőkre is..hogy kinek mi a jobb izlés,preferencia kérdése..amire ügyelni kéne,mivel fogyó-kopó alkatrészek is vannak ezekben,hogy a "karbantartásuk" (tűcsere) elvégezhető-e még elfogadható árszinten,vagy sem...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

antizigün írta:
2019.12.08., vas. 21:57
Tudom erősen sanszos, hogy itt istenkáromlásnak minősül, de nem tudom elengedni, hogy ne adjak egy pluszt a sok helyen leokádott 2M Red-nek. Teljesen jól dolgozik egy neki való könnyű karban. Az OM-10 -hez, bár csak másfélszeres az ára, képest komoly előrelépés, szórakoztatóbb mélyekkel, értelmezhetőbb sztereó képpel, jóval nagyobb dinamikával. Pihent itthon egy évet a piros hangszedő, ami szerencsére nem volt 0 km-es, szóval be volt járatva, de ma volt időm és kedvem az OM-10-et (ez jött gyárilag a lemezjátszóval) a Red-re cserélni. Persze szinte tuti, hogy közepes és nehéz karokban a Red tökre bénázna. Mint ahogy a könnyű karokban könnyen lehet, hogy a Nagaoka sorozat sem érezné jól magát.
Ez azért nem feltétlenül a 2M Red tudását dícséri . Sajnos inkább azt mondanám, hogy az OM10 ami nagyon béna.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”