Nézd nekem ez kicsit fura amit írsz.robi20064 írta: ↑2019.12.21., szomb. 00:22En nem a software oldalara gondoltam hanem magara a chipre. Sok mindent lehet(ne) csinalni tcp/ip-ra ultetve, megis alig paran vannak akik bele mertek vagni es sikerult is nekik (Roon, HQP, Dante).
Van egy profitnak nevezett dolog es az a legtobbszor felulirja a logikus vagy hatekony megoldast. Az elmult evtizedekben sem a jobb megoldasok maradtak csak fent, lasd vhs/betamax usb/firewire es igy tovabb. Annyira kozhelyes amennyire csak lehet, de ez egy profitorientalt vilag.
"Sok mindent lehet(ne) csinalni tcp/ip-ra ultetve, megis alig paran vannak akik bele mertek vagni es sikerult is nekik (Roon, HQP, Dante)."
Biztosan az van a háttérben, hogy nem mertek belevágni más gyártók ebbe? Nem az lehet ennek a hátterében, hogy vagy nem tartották fontosnak újra feltalálni az audio transzportot, vagy mégiscsak használnak egyéb megoldásokat? Hány és hány gyártó kínál hálózati lejátszót ma már? A régi gyártók közül csak három, Marantz, Teac, Cambridge Audio. Az összes régi gyártó kínál olyan erősíőket amiket vagy HDMI-n vagy etherneten tudod rákötni a hálózatodra. Az egyik előző hozzászólásodban felhoztad a Lumint mint egyetlen eszközt amin van optikai csatlakozó. De ez mit magyaráz? Azt, hogy egyedül ők voltak képesek létrehozni egy ilyen eszközt, és ez a legoptimálisabb módja az audio átvitelnek? Persze tudom itt sokan az ethernet kábelnek is tulajdonítanak olyan mágikus erőt ami miatt képes jobban szólni tőle zene, de ez már tényleg a nonszensz kategória.
De hogy ne menjen el a diskurzus egy rossz irányba, most visszakanyarodnék a kiinduló ponthoz amelyben feltételezzük, hogy az SPDIF csatlakozás kialakítása és működése folytán meghálálja a minél igényesebb és jobb digitális kábelezést. Felsoroltunk itt jópár megoldást ami az SPDIF hibájával nem rendelkező digitális audio transzportot biztosít. Mi értelme akkor az SPDIF csatlakozást tuningolni többtízezer neadjisten százezer forintos kábelekkel?