Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Aszpirin írta:
2019.12.19., csüt. 18:04
Ma délután érdeklődtem az egyik (AVX-en is jelenlévő) forgalmazónál telefonon egy AQ Carbon AES/EBU kábel iránt, és a telefont felvevő srác mondta, hogy pill., felhívja őket és visszahív. Nem telt el 2 perc, visszahívott, azzal a hírrel, hogy az AQ állítólag teljesen leállítja az AES/EBU kábelek gyártását. Minden kategóriában (nem csak a Carbon-t).

WTF? Már egy ekkora gyártónak sem éri meg ilyen kábelt gyártania?
Ha a hír igaz, akkor remélem, amiatt, hogy az otthoni AES/EBU-felhasználók töredék árból tudnak jobb hangú kábelt csinálni, mint a gyáriak. Még nem csináltam AES/EBU-kábelt, nálam sima RCA megy, de akár ebben a műfajban, akár a tápkábelben szerintem a saját gyártás sokkal verenyképesebb és upgradelhetőbb, mint a gyári cuccok.

Te nem gondolkozol azon, hogy saját magad összerakj egy ilyen kábelt? A bridge-es megvilágosodás után nem kel a Nap a kábelhorizonton is? :D :smile32:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

revox írta:
2019.12.13., pén. 23:00
trane írta:
2019.12.13., pén. 21:56
revox írta:
2019.12.13., pén. 21:49
Bocsi, de a kábelekben nem hinni kell. Aki halja, tudja(egy félsüket hattyú is hallja) aki nem, az nyilván süket. Nem kell ezt túlragozni. Aztán ha ezen átléptek, majd tudtok érdemben beszélgetni.
(no ez is^^ egy általad-citált arra érdemes beírás :smile29: )
az a baj, revi, hogy létezik az embereknek olyan kategóriája is, aki bizony nem hajlandó (=nem hisz) hallani különbséget nem csupán kábelek, de egyéb hi-fi kütyük között sem :ohnoohnoohno: . érdemes pl. angol fórumokat a tárgyban olvasni :rolleyes: > mindig, és jellemzően 90+ %-ban, lehurrogják azt, aki hallja sad.gif
Egyszerű. Aki nem tud úszni,ne menjen a vízbe :) engem még sese láttál a pc alapú zenehallgatás topicban. Mondjuk ma találtam itthon an spx darabokat. Csináltam egy tápkábelt belőle és tök jó a lemezjátszó tápegységéhez. Szólni kell az úszómesternek,hogy zavarja ki a trollokat a felnőttmedencéből.
A sportuszodában megkérik a "fürdőközönséget", hogy az 50esből fáradjanak át a szabadidőmedencébe az úszógumikkal meg a matracokkal. Meg kisípolják, aki a kötélen kapaszkodik. Aztán azok meg méltatlankodnak, hogy ugyanúgy megvették a jegyet és a fejest ugrók meg a bukófordulózók milyen veszélyesek és még fröcskölnek is, ami nyilán tilos, és nem értik a dolgot. :D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Aszpirin írta:
2019.12.19., csüt. 18:04
Nem telt el 2 perc, visszahívott, azzal a hírrel, hogy az AQ állítólag teljesen leállítja az AES/EBU kábelek gyártását. Minden kategóriában (nem csak a Carbon-t).

AES/EBU-t főleg stúdióberendezések használnak (persze van hifi is). Na oda senki nem fog venni (főleg nem cserélgetni egyre drágábbra, AQ marketing szerint) AQ kàbelt és ezt valszeg a gyártó is tudja. Ott a racionalitás a fontos, nem pedig a minél nagyobb árcédula okozta izgalom.
Flame on! :smile29:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5999

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Ma délután érdeklődtem az egyik (AVX-en is jelenlévő) forgalmazónál telefonon egy AQ Carbon AES/EBU kábel iránt, és a telefont felvevő srác mondta, hogy pill., felhívja őket és visszahív. Nem telt el 2 perc, visszahívott, azzal a hírrel, hogy az AQ állítólag teljesen leállítja az AES/EBU kábelek gyártását. Minden kategóriában (nem csak a Carbon-t).

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Tisztelt Fórumtársak! Az általánosítás nem igazán visz el jó irányba...
Én konkrétumokat írnék, de ellenkező irányban a fórumon jelenlévő kereskedők (nem összekeverendőek a tudjátok kikkel ;)
) kapcsán. Felvállalva a ruppótlan hifista titulust is nem nagyösszegű készülékekről beszélek, de pl. amikor a Limar-tól vettem egy akciós új erősítőt, H.G-vel néhány szót váltva, mondta, ez nem az általam kedvelt hangkép lesz, ettől függetlenül megvettem, persze ilyen még nem volt, nem hallottam. Aztán apró...
Alto-tól korábban kábelt vásároltam, majd egy demo készüléket, nagyon korrekt hozzáállást tapasztaltam. A Penna-tól nem saját részre, de meghallgatásra, tesztre besegítve másoknak a szállításban u. ilyen hozzáállást tapasztaltam.
Én csak köszönetemet tudom kifejezni, hogy itt is jelen vannak :smile53:
Bocs az offért, de többször megkaptam már, hogy túlteng bennem az igazságérzet ( hierarchikus szervezetben, vezértől kapva ez nem dicséret... :unsure: )

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

LIMAR írta:
2019.12.16., hétf. 20:31
...az AES-EBU XLR kábelek hullámimpedanciája sokkal pontosabban 110 Ohm.

Ps.: persze egy szavamat se higgyétek el, hiszen én csak egy hazug kereskedő vagyok.
értem, hogy zavar/bánt/fáj, hogy kereskedönek kevésbé hisznek ...termék kapcsán.

de szerintem Te is érted, söt: más témában úgy vélem (söt: remélem), Te is hasonlóképp kritikus/szkeptikus vagy: ha BMW kereskedö BMW-t ajanl, Audi kereskedö Audit, ingatlanos az altala forgalmazott ingatlant, óraboltban nem azt mondja: inkabb
masik orasnal vegye, vagy: elemet ne nalam csereltessen, mert ez mar 6 eve a fiokban pihent, stb...

termeszetesen a tiszta szakmai dolgokban ennek nincs helye, az nem a kereskedés alá esik, ebben nem merül fel az elfogódottság kérdése sem

illetve: ha valaki "minden" gyartotol ugyanolyan (vagy erösen hasonlo haszonkulccsal, egyeb szempontok alapjan is szinte egyforman kijövö) feltetelekkel rendelkezik termékkel, akkor nem jöhet szóba, hogy elfogódott.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

LIMAR írta:
Aszpirin írta:
2019.12.16., hétf. 19:07

Ps.: persze egy szavamat se higgyétek el, hiszen én csak egy hazug kereskedő vagyok.
:fekverohog: :fekverohog:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

LIMAR írta:
A digitális jelátvitel sokszoros frekvenciáján sokkal rövidebb vezetékszakaszok is zavaznák az átvitelt, ha nem lenne illesztett jelátvitel. Ezért az AES-EBU XLR kábelek hullámimpedanciája sokkal pontosabban 110 Ohm.

Köszi a részletes magyarázatot! leborulok.gif

Ps.: a Ps-ért kár volt, a kérdésem semmilyen kapcsolatban nem volt a kereskedőkre vonatkozó kirohanással, ráadásul olyan frappánsan intézted el azt a témát...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Aszpirin írta:
2019.12.16., hétf. 19:07

Az AES-EBU kábel miben tér el egy analóg XLR kábeltől úgy általában, attól eltekintve, hogy utóbbiból kettőt használunk?

Képek és specifikációik alapján totál ugyanannak tűnik a szerkezetük, anyagaik, csatlakozóik, stb... Persze az AES-EBU-nál ott a 110 ohm impedancia... az analógnál ez nem ugyanannyi lenne?
Alapvetően megválaszoltad a kérdésedet.
A felépítésük valóban hasonló.
Ami különbség van, az alapvetően a működési frekvencia tartomány. Emiatt és a szabványos lezárások miatt a kábel hullámimpedanciáját szigorúbban kell 110 Ohmon tartani.
Az analóg szimmetrikus jelkábeleknek elvben 600 Ohmosaknak kellene lennie a stúdiótechnikában szabványos 600 Ohmos lezárások miatt.
A házi audioban a 600 Ohmot csak nagyon kevés gyártó tartja a ki és bemenetein, így a kábelek sem 600 Ohmosak általában.
A stúdiótechnikában sokszor 100 m-es szakaszokon is kell jelet továbbítani, így ott ragaszkodnak a szigorú 600 Ohmos meghajtáshoz és lezáráshoz. Jobb helyeken illik a trafós szimmetrikus kimenet és bemenet.
A házi audioban ritkán megy 10m fölé a kábel hossz, szinte sehol nem tartják be emiatt a 600 Ohmos trafós kimenetet és bemenetet, kábel impedanciát.

A digitális jelátvitel sokszoros frekvenciáján sokkal rövidebb vezetékszakaszok is zavaznák az átvitelt, ha nem lenne illesztett jelátvitel. Ezért az AES-EBU XLR kábelek hullámimpedanciája sokkal pontosabban 110 Ohm.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Lámer kérdés következik, ne nevessetek rajta, de tényleg nem tudom a választ:

Az AES-EBU kábel miben tér el egy analóg XLR kábeltől úgy általában, attól eltekintve, hogy utóbbiból kettőt használunk?

Csak egy példa:
Ez: https://www.in-akustik.de/en/cables-and ... 006051007/
és ez: https://www.in-akustik.de/en/cables-and ... 006050007/

...között van valami különbség azonkívül, hogy a másodiknál kettő van abból, ami az elsőnél egy?? Képek és specifikációik alapján totál ugyanannak tűnik a szerkezetük, anyagaik, csatlakozóik, stb... Persze az AES-EBU-nál ott a 110 ohm impedancia... az analógnál ez nem ugyanannyi lenne?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

wittao írta:
2019.12.16., hétf. 15:49
Te a cuccaidat kitol vetted? Magadnak epitetted oket?
Ne etessétek a majmot!

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

vidor2009 írta:
2019.12.16., hétf. 13:44
"Ezt a legkönnyebb rásütni élből hogy kereskedő."
Ezt senkire nem kell rásütni,vagy az,vagy nem az,ez tény kérdés!
Egy kereskedőnek soha,még egyszer mondom soha nem lesz érdekmentes véleménye,ha sok ember előtt nyilvánul meg!
Így a leírt mondandójuk mindig erős fenntartással kezelendők!
Ha mindenki számára nyilvánvaló lenne hogy a highend 90%-a hazugság,akkor a highend kereskedők nagy része csődbe menne!Ezért kell az igazságot tűzzel,vassal üldözni!Sajnos ez a világon mindenre igaz,napjainkban ezerszeresen!
Üdv. Gyuri :napsut:
Megnyugtatlak létezik a highend csak nem bírod megfizetni.
:kapdelm:
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

vidor2009 írta:
2019.12.13., pén. 14:01
LIMAR írta:
2019.12.13., pén. 10:28
vidor2009 írta:
2019.12.13., pén. 09:48
Ma már mindent Kínában gyártanak!!!
Természetesen az"eredetit"forgalmazóknak elemi érdekük ezt mindenáron tagadni,hiszen ebből élnek igen jól!
Csak a szokásos "fake news" portálok szintjén bedobott állítások egyike.
Aztán a népek bizonyos körei lelkesen megosztják és terjesztik a hazugsággyárak termékeit és ettől roppant boldogok, kielégültek lesznek.
Akire meg vonatkozik a sok hazugság, vagy le..ja, vagy megpróbálja bebizonyítani az ellenkezőjét, holott a hazugság terjesztőjének kellene bizonyítani az állítását. Ha elkezdi bizonyítani, jönnek a további hazugságok, rágalmazások.
Szép új világ.
A mocsok így kerül felül a tisztességnek.

Amúgy, ha egy picit is jártas lennél a nemzetközi kereskedelemben, tudhatnád, hogy minden nem EU import termék vámkezelésénél fel kell tüntetni a számlán: "country of origin". Enélkül vámkezelni sem lehet a bejövő terméket.

Történetesen mi igen sok terméket importálunk az USA-ból, Kanadából. Amelyik nem ott készül, annak még a dobozán is fel van tüntetve, hogy hol gyártották. Ha nem az USA-ban, akkor az az ország szerepel rajta, ahol előállították. Sehol semmi titkolózás, becsapás, hazudozás.

De az USA termékeink közül a gyakorlatilag mind az USA-ban készül, kivéve a legolcsóbb hangfalakat.

De szép lenne,ha igaz lenne,amit leírtál!!!
Természetesen Te az egyik legnagyobb hazai forgalmazó vagy,aki aki a sok milliós "eredeti" termékek árusításából élsz!

Ajánlok egy rendkívül egyszerű módszert,hogy bebizonyítsd,amit leírtál!
A bizonyításhoz én adok egy sok százezres -természetesen kínai-kábelt,Te hozzál egy Általad eredetinek mondott másik ugyanolyan kábelt.
Amennyiben hang alapján vak tesztben meg mondod,hogy melyik az eredeti,akkor leborulok.gif igazad van!

?????????????????????????????????????????

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

"Ezt a legkönnyebb rásütni élből hogy kereskedő."
Ezt senkire nem kell rásütni,vagy az,vagy nem az,ez tény kérdés!
Egy kereskedőnek soha,még egyszer mondom soha nem lesz érdekmentes véleménye,ha sok ember előtt nyilvánul meg!
Így a leírt mondandójuk mindig erős fenntartással kezelendők!
Ha mindenki számára nyilvánvaló lenne hogy a highend 90%-a hazugság,akkor a highend kereskedők nagy része csődbe menne!Ezért kell az igazságot tűzzel,vassal üldözni!Sajnos ez a világon mindenre igaz,napjainkban ezerszeresen!

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Sziasztok!

Ilyen BEYERDIAMIC T1 2nd generation kábelt hol tudok beszerezni, ami a gyárinál jobb minőségű lehet?
https://d27q7ugk2a27fa.cloudfront.net/i ... kabel2.jpg

Köszönöm a segítségetek!

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: O_S »

Nem kell betenni ilyen véleményeket.
Ezt neked is be kellene tartani.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2296

Hozzászólás Szerző: cables »

hodyka írta:
2019.12.14., szomb. 11:25
...nem mindenki tudja az Englist
Nagyon off

De nem tudom kihagyni a fentit olvasva. Bfüreden a Hatlépcsősben iszogattunk az ismerősökkel és a amikor kimentem a mellékhelységhez megfogta a karomat egy illuminált állapotú nőszemély: Te tudsz idegenül? Mond meg annak az embernek, hogy a hölgy szereti őt! Meg se próbáltam az ott tántorgó némethez szólni, mert valahogy nem éreztem ebben a szituációban az igazi sírig tartó szerelmet.

On
Nem kell betenni ilyen véleményeket.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2019.12.14., szomb. 08:24
Hodyka, ezeket a brilliáns gépi fordításokat kár volt betenned, mert a fene tudja mi céllal írták, lehet, hogy épp a kínai kereskedők írták.
Rudolf

Beraktam az eredeti linket is, gondoltam tudsz Angolul is................................

Ott a link tessék el olvasni, csak érdekesség miatt raktam be Magyarul.............nem mindenki tudja az Englist gondolkodik.gif
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

revox írta:
2019.12.13., pén. 21:49

Bocsi, de a kábelekben nem hinni kell. Aki halja, tudja(egy félsüket hattyú is hallja) aki nem, az nyilván süket.
Ők szoktak a leghangosabban kiabálni. Állapotuk okán. :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

cables írta:
Hodyka, ezeket a brilliáns gépi fordításokat kár volt betenned, mert a fene tudja mi céllal írták, lehet, hogy épp a kínai kereskedők írták.
Rudibá'!

Valld be, hogy Te írtad ezeket az Audiogonon.
Kétség sem fér hozzá, hiszen a hozzászóló ott is "cables".

cables-cables
Odin-Odin

Mi a különbség?
Csatolmányok
Audiogon cables.jpg
Audiogon cables.jpg (84.69 KiB) Megtekintve 2803 alkalommal

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5029

Hozzászólás Szerző: pärt »

Könyörgöm, fordítsátok már le ezeket az automatikus borzalmakat! Ha megvan a gépi nyersfordítás, nem sok idő átírni köbüki nyelvről magyarra.
On
Hovatovább hamisított kábelekről, hamisított magyar nyelven, ki tudja, mennyire valós (hamis?) tapasztalatok alapján írott beszámolók mentén fog folyni egy hamis párbeszéd. Kereskedők ekézése mellett esetleg felmerülhet, hogy a hamisítványokat is kereskedők árusítják, akiket nem önzetlen célok vezérelnek, és talán szintén megvannak a saját eszközeik a portékájuk eladásához. De az ütőkártyáik mindenképpen: az áraik. És ez teljesen független attól, hogy gyengébbet, ugyanazt, vagy jobbat kapsz tized áron.
A jelenség persze létező: nagy elektronikai áruházakban bárki találkozhat egy termék két változatával: a "márkás" (értsd: ismert, bevezetett, komoly marketinggel, reklámokkal támogatott, rendes szervízháttérrel rendelkező cég), meg attól egy-két gombban eltérő, de amúgy azzal az utolsó csavarig azonos "no name" gyártmánnyal-ez utóbbi féláron. Csakhogy ott tiszta a helyzet: nem ugyanaz a márkanév. Jelen esetekben viszont igen, tehát szimpla hamisítás. Hogy ki, mit gondol, remél, hisz egy ilyen termék esetében, az legyen az ő gondja. De ha már a kiindulás is az, az utánzatot árusító részéről, hogy kikerüljük, átverjük, lehúzzuk az eredetit kitaláló, megtervező, fejlesztő, reputációját évtizedekig építő céget, akkor talán érdemes gyanakodni, hogy a vevővel szemben sem korrekt. Tegyük fel, hogy ugyanazt kapom, csak számomra efogadhatatlan az eredeti ára, és ezért választom az utánzatot. Ha csak az árkülönbözet mértéke lesz a vita tárgya, azzal be is vezettük az etikus lopás fogalmát: ha az utánzat tized áron kapható, az rendben van; egy távoli Robin Hood ajándéka.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

cables írta:
Totál kamu szagú az egész. Bár sok ember bedőlhet ennek, mert nagyon szeretnének tized áron jót,de ha kicsit is figyelmesen olvasnának, pl. azt írja készített barkács Odin kábelt,és az is jobb volt...diy odin mi?:))) hagyjuk már ezt röhejes.
Nekem jó pár éve volt “szerencsém” egy hamis AN Vx kábelhez, úgy hogy egy idősebb nyugdíjas AN fantól kaptam, totál megbízható forrásból, megsem fordult a fejemben, hogy nem eredeti. Azért kértem meghallgatásra, mert volt már előtte ilyen kábelem, de akkor abban a felállásban kicsit túl nyílt, fényes hangja volt, eladtam, aztán ahogy változtak a dolgok, gondoltam újra megpróbálnám, mert pont jól jött volna egy kis szellősség, nyitottság a hangnak. Bepróbáltam, és hatalmas csalódás volt, mert egy tompa, egyszerű hangot hozott a Vx, fél óra múlva ki is vettem végleg, és megállapítottam, hogy ide valami mást kell kitalálnom, ez most nem segít, de az hogy nem eredeti a kábel, AN P dugókkal, stb. fel sem merült bennem, aztán engem kért meg a tulaj hogy hirdessem már meg, mert ő nem AVX-ezik, lett is belőle bonyodalom, de az már egy másik sztori, (szerintem ő sem tudta, és utólag korrektül rendezte az ügyet). Itt most csak a saját tapasztalatomat akartam megosztani, hogy utólag értettem meg, hogy miért volt olyan nem Vx-re emlékeztetető hangja, tehát tulajdonképpen még egymás mellett sem kellett hallgatni őket, olyan különbség volt. Én inkább a saját tapasztalatomból indulok ki, a neten bármi olvasható, és annak az ellenkezője is.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2296

Hozzászólás Szerző: cables »

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

A fenti oldalról kimásolva...........

"Személyes tapasztalatom van a saját barkácskábelek elkészítésében, a viszonylag csúcsminőségű kábelek birtoklásában, valamint a kínai hi-fi boltokban vásárolt "hamis" kábelekkel.
Összességében, és figyelembe véve a barkácsolás költségeit, idejét, az anyagok minőségét, a kivitelezést stb., Nagyon kicsinek tartom a kínai hamisítványokat, és nagyon kényszerítő érveket támasztom alá. gyakran a kínai kiskereskedők kommunikációja jobb, mint a nyugati kollégáik, és bár a szállítás eltart egy ideig, soha nem érkeztem semmit, ami sérült, vagy egyáltalán nem volt.
Jelenleg egy Kínából vásárolt "hamis" nordost odin supreme xlr összekapcsolót használok, és ez jól hangzik. annyira, hogy a barkácskábeleim, és ami még fontosabb, a szekrényben ülő sokkal drágább márkás kábeleim - nem hangzik olyan jól, mint a kínai "
Készítettem a nordost odin legfelsõ tápkábel DIY verzióját is, és ez szintén remekül hangzik! ismét jobb, mint a márkás kábeleim, sokkal magasabb költségekkel. tehát most fontolóra veszem a "hamis" nordost odins (hangszóró, xlr, power) vásárlását. csak a saját valós tapasztalataim ...+

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

"Számos figyelmeztetést vettem fel az olcsó kínai hamis kábelekkel kapcsolatban ezen a webhelyen, de a kíváncsiság az Aliexpress oldalra vezetett, ahol számos feltehetően hamisított nagy névű kábelt találtam túlnyomórészt Cardas, Nordost és Siltech társaságoktól az USA vagy Ausztrália mintegy 15% -ánál. ár. Körülbelül 100 dollárnál találtam a Cardas Clear Light összeköttetéseket, és úgy döntöttem, hogy mi a francot próbálunk nekik megpróbálni ilyen áron. Vásárlás előtt megkérdeztem az eladótól a kérdést, hogy valakinek valódi-e, és azt a választ kaptam, hogy eredeti gyártó, és az összeköttetéseket eredeti Cardas kábelekből és csatlakozókból építették fel. A műanyag zacskóba, nem pedig a Cardas dobozba érkeztek, nem nagyszerű indulás, de a kábelek valódinak tűntek, és amikor csatlakoztatva voltak, meglepetésemre, nagyon jól hangzottak. Kb. 100 órás égés után nagyszerűen és jobban hangzott, mint a Nordost Quatre Fils, amelyet használtam. Ezután eljuttam egy ausztrál hi-end kereskedőhöz, aki valódi Cardasot árusított, és meglehetősen ösztönösen megkérdezte, hogy a kábeleim valóban voltak-e. A kereskedő nem kötelezte el magát, de beleegyezett abba, hogy összehasonlítja őket a valódi dolgokkal egy olyan készletnél, amely 100 000 dollár körül gondolkodik. Sem én, sem az eladó nem tudtam különbséget tenni, ezért megpróbálta őket a Cardas Clear ellen. Aztán volt némi különbség, nem szélsőséges, de finom, és az IMO természetesen nem éri meg az árkülönbséget, még akkor sem, ha az eredeti Cardas Clear Light készüléket vásárolta. Tehát ezek a kábelek valóban hamisak, és még ha megkapják is tapasztalataikat, érdemes kipróbálni. Talán legközelebb kipróbálom a Nordost Odin vagy a Siltech 770i készüléket."

https://forum.audiogon.com/discussions/ ... e-how-good

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”