Most a samba-val küzdök, mert csak ip címmel látja a NAS-om (Roon-ban, mikor beállítom) és nem értem miért. Na mindegy :)
kaef2 írta: ↑2019.12.15., vas. 19:13Nálam ugye nincs semmilyen tároló a gépben, csak a 16 GB ECC RAM. USB stickről a memóriába bootolok és csak hálózatról játszok zenét, igy nem láttam értelmét a Musictoram használatának, és mivel csak 25 W TDP a 4 magos Xeon cpu (ezért nem valami nagyon zöld módon elismerem), nem szoktam kikapcsolni praktikusan soha. Nem használom sem a boot mode: extreme, sem a prioritiy extreme beállításokat, az alap standard beállítással jobban tetszik.b_t írta: ↑2019.12.15., vas. 18:58A "musictoram" opciót te használod?
A zenei file-ok NAS-on vannak, nem lokálisan vannak a gépen, meg ugye Tidal. Nem tudom ebben az esetben számít-e.
AL_config.jpg
kaef2 írta: ↑2019.12.15., vas. 18:10
Legalább egy fél tucat gépre telepítettem, Xeonostól AMD CPU-ig, de általában nem volt vele semmi különösebb gond.
A hivatalosan nem LInux kompatibilis AN/EVGA Nu Audio kártya beüzemelése tartott egy-két napig, de aztán az is megfejtődött (már nem emlékszem, hogyan, ha valaki ezügyben akarna keresni, nem fogok tudni segíteni). Kiváncsiságból még a Pink Faun 2.16 szerverén futó PF verziót is letöröltem egyszer, ott megfürödtem az újrainstallal, be kellett vonnom a PF fejlesztőket, de egy pár óra alatt ott is megoldottunk mindent.
Számomra tökéletesen megfelel az AL, kb 16-17 év Apple használat után, teljesen átálltam a 2 gépes (Roon Core Macbook Pron, Hqplayer + Roon Bridge, Hqplayer NAA AL Xeonos munkaállomás hardveren, teljesen passzív kivitel, ECC RAM, USB stickről RAMroot - minden táp lineáris, Pink Faun USB kártya most éppen Bese Attila - féle 5/9/12V táppal) megoldásra. Ezzel szerintem el leszek egy darabig. Kb egy fél évet kisérleteztem midenféle Windows megoldással is, de az AL nálam jobban is szól és kevesebb a gond is vele, sokkal. Szóval ez a rész egy jó időre kilőve. Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.
A magam részéről mindenkinek bátran tudom ajánlani az AL-t, annyi pénzt nagyon megér amibe kerül