Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: mgus »

hollohazi írta:
2019.12.12., csüt. 17:52
avl2 írta:
2019.12.12., csüt. 17:29
fapaci írta:
2019.12.12., csüt. 16:20

Mielőtt félremegy... tehát szerinted a hangélmény 25 %-a múlik a készülékeken és hangsugárzókon, a többi a kiegészítők hatásköre?
erröl lehetne egy szavazas. csak nehez lenne definialni, mit hogyan ertsünk

pl.
- ha a zene is benne van, akkor nalam 85-95% között a zene milyensege adja a "hangélményt".
- ha az nincs benne, tehat pl. egy nekem tetszö zenén: 75-85% a felvetel milyensege, 20-14% a hangsugarzo es szobaakusztika, a többin osztozzon aki akar (persze egy szamomra megfelelö alapszint kell a többiböl is, mert hiaba jo a felvetel, ha az erösitö erösen zajos, bug, recseg) de ha a többi "hifi", akkor igy
Nyilván a zenéről itt nincs szó, nekem a 90-es évek óta az a vélményem/ebben cáfoljon meg valaki/, hogy a hifi rendszer hangját 50-50 %-ban határozza meg, hogy milyen körülmények között szólal meg. Egy betonkockába hiába teszel bele egy 100 milliós rendszert . Ugyanígy egy olcsó rendszerrel csodát tehet egy ideális faépület,mondjuk rönkfából, nemes fából.
Ezek szerint aki betonkockába lakik nem tudja élvezni a zenét, kérdezzük meg a Pesten hányan hallgatnak zenét beton falak között. A garázsban jobban szól a 100 mikás rendszer. :D
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

avl2 írta:
2019.12.12., csüt. 17:29
fapaci írta:
hollohazi írta:
2019.12.12., csüt. 15:49
De mint korábban említettem, hang szempontjából én a 25%-os bekerülési értéket fogadom el, vagyis, hogy a kapott hang 25%-át hozza az elektronika+hangsugárzó. Ez ugyan más véleménye, de egyezik a saját tapasztalataimmal, lehet megköveznek érte.
Mielőtt félremegy... tehát szerinted a hangélmény 25 %-a múlik a készülékeken és hangsugárzókon, a többi a kiegészítők hatásköre?

pl.
- ha a zene is benne van, akkor nalam 85-95% között a zene milyensege adja a "hangélményt".
- ha az nincs benne, tehat pl. egy nekem tetszö zenén: 75-85% a felvetel milyensege, 20-14% a hangsugarzo es szobaakusztika, a többin osztozzon aki akar (persze egy szamomra megfelelö alapszint kell a többiböl is, mert hiaba jo a felvetel, ha az erösitö erösen zajos, bug, recseg) de ha a többi "hifi", akkor igy
Nyilván a zenéről itt nincs szó, nekem a 90-es évek óta az a vélményem/ebben cáfoljon meg valaki/, hogy a hifi rendszer hangját 50-50 %-ban határozza meg, hogy milyen körülmények között szólal meg. Egy betonkockába hiába teszel bele egy 100 milliós rendszert . Ugyanígy egy olcsó rendszerrel csodát tehet egy ideális faépület,mondjuk rönkfából, nemes fából.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

hollohazi írta:
...Shun Mook+ SAL aránya a készülék+kábel arányhoz 75%, az állványzat-készülék arány 50%....
ez is egy érdekes kerdes: kinel mennyi a bekerülesi árak aránya
pl. kategoriak "ezo" - drotok - keszülekek - allvany

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

fapaci írta:
hollohazi írta:
De mint korábban említettem, hang szempontjából én a 25%-os bekerülési értéket fogadom el, vagyis, hogy a kapott hang 25%-át hozza az elektronika+hangsugárzó. Ez ugyan más véleménye, de egyezik a saját tapasztalataimmal, lehet megköveznek érte.

pl.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

hollohazi írta:
2019.12.12., csüt. 17:12
fapaci írta:
hollohazi írta:
Kábelek, terem és a többi /tápellátás, tápegységek,installáció, állványok, kiegészítők
Szerintem kicsit fordított az arány 25% egyéb, mert a készülék az elég fontos tényező.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
hollohazi írta:
Kábelek, terem és a többi /tápellátás, tápegységek,installáció, állványok, kiegészítők
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3660

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
hollohazi írta:
Ok, de ezen a 25% még osztozni kéne az előadó művészeknek és a felvétel technikai színvonalának is?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11255
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

hollohazi írta:

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Szalon írta:
2019.12.12., csüt. 14:54
hollohazi írta:
2019.12.12., csüt. 14:20
Szalon írta:
2019.12.12., csüt. 13:51

Nekem nagyon tetszenek pl az ilyen filléres dolgaik: Marker Special

Bár a leírásból nem derül ki számomra ahogy írod is, hogy vajon hogyan működik, de kísértetiesen hasonlít erre gondolkodik.gif :rolleyes:

Meg tudnád esetleg mondani, hogy miben lehet más a 2 marker? Mármint a sokszoros áron kívül kérdezném!
Jó, hogy írod, most néztem meg közelebbről azt a biznyos tollat, nemrégiben kezdem el vele átjelölni a cédéimet, vagyis letörölni a régi tolljelölést. Összehasonlítást nem végeztem, mert jó volt. Ő azt írja, hogy a bolti nem jó, az övé plusz infomációkat tartalmaz. Megnézve három különböző kerek hologramos chipet látok rajta./ő chipnek nevezi ezeket az öntapadós matricákat/. Ahogy látom, CD eszterga/köszörű/ is is van a honlapján, különösen ajánlja a használatát, mielőtt használod a tollat. Sajnos a küldött link, nálam nem megjeleníthető, így az árát sem tudom, ez a toll 8,9 €.
Köszi a választ! Egy másik link: edding marker 500

Szóval akkor annyi a "trükk", hogy rak egy kereskedelmi forgalomban kapható tollra matricákat és ettől a matricától máshogy fog működni?

Az a baj, hogy ez számomra pont olyan, mint a teleshoppos, idős embereket lehúzó /átverő termékbemutatók... Sajnos megélnek ebből elég sokan, én ezt borzasztó szomorúnak és elkeserítőnek tartom.

Engem még egy dolog érdekelne, ha nem vagyok túl indiszkrét: kb meg tudnád mondani forintosítva/eurosítva, mennyit fektettél SAL, Shun Mook stb... dolgokba? illetve ez kb milyen %-os arányban van a "normál hifi" készülékeid árához viszonyítva? (hangsugárzó-erősítő-forrás(ok)-kábeleket értem ez alatt)
A tollról annyit, ilyen tollat én itt a sarki papírboltban 2000 Ft-ért veszem meg, Németo.-ból jövő toll a három chippel kb 3 e Ft. Ez biztos nagy lehúzás lehet, ugyanis ilyen chipeket külön-külön is árul, az egyik az EAN kódos, ami kb 120 ft, a többit nem ismerem.
Kételkedni természetesen lehet, úgy, mint megtapasztalni is.
A Shun Mook+ SAL aránya a készülék+kábel arányhoz 75%, az állványzat-készülék arány 50%.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1602

Hozzászólás Szerző: Szalon »

hollohazi írta:
2019.12.12., csüt. 14:20
Szalon írta:
hollohazi írta:
2019.12.12., csüt. 11:39
A Shun Mook jelenséget viszont számomra érthetetlen módon épp a SAL termékei produkálják újból, csak ahhoz képest filléres áron. Termék hatásmechanizmus magyarázat a honlapon nincs, ellenben Beckmann 2-3 havonta megjelenik egy újítással, egy új termékkel. Ezek a termékek több esetben elképesztő ár-értékviszonyt testesítenek meg. Köszönöm ezúttal is earforce fórumtársnak, hogy "összehozott" velük, amiáltal nagyon sokmillió Ft megtakarítását tette számomra lehetővé.
A hatásmechanizmus magyarázatokat más gyártók honlapján találtam meg, akik ehhez hasonló termékeket forgalmaznak, gyártanak. Csak Németországban van vagy 5 ilyen cég, legalábbis ennyi jött velem szembe úgy, hogy nem kerestem őket.

Bár a leírásból nem derül ki számomra ahogy írod is, hogy vajon hogyan működik, de kísértetiesen hasonlít erre gondolkodik.gif :rolleyes:

Meg tudnád esetleg mondani, hogy miben lehet más a 2 marker? Mármint a sokszoros áron kívül kérdezném!
Jó, hogy írod, most néztem meg közelebbről azt a biznyos tollat, nemrégiben kezdem el vele átjelölni a cédéimet, vagyis letörölni a régi tolljelölést. Összehasonlítást nem végeztem, mert jó volt. Ő azt írja, hogy a bolti nem jó, az övé plusz infomációkat tartalmaz. Megnézve három különböző kerek hologramos chipet látok rajta./ő chipnek nevezi ezeket az öntapadós matricákat/. Ahogy látom, CD eszterga/köszörű/ is is van a honlapján, különösen ajánlja a használatát, mielőtt használod a tollat. Sajnos a küldött link, nálam nem megjeleníthető, így az árát sem tudom, ez a toll 8,9 €.
Köszi a választ! Egy másik link: edding marker 500

Szóval akkor annyi a "trükk", hogy rak egy kereskedelmi forgalomban kapható tollra matricákat és ettől a matricától máshogy fog működni?

Az a baj, hogy ez számomra pont olyan, mint a teleshoppos, idős embereket lehúzó /átverő termékbemutatók... Sajnos megélnek ebből elég sokan, én ezt borzasztó szomorúnak és elkeserítőnek tartom.

Engem még egy dolog érdekelne, ha nem vagyok túl indiszkrét: kb meg tudnád mondani forintosítva/eurosítva, mennyit fektettél SAL, Shun Mook stb... dolgokba? illetve ez kb milyen %-os arányban van a "normál hifi" készülékeid árához viszonyítva? (hangsugárzó-erősítő-forrás(ok)-kábeleket értem ez alatt)
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Szalon írta:
hollohazi írta:
A Shun Mook jelenséget viszont számomra érthetetlen módon épp a SAL termékei produkálják újból, csak ahhoz képest filléres áron. Termék hatásmechanizmus magyarázat a honlapon nincs, ellenben Beckmann 2-3 havonta megjelenik egy újítással, egy új termékkel. Ezek a termékek több esetben elképesztő ár-értékviszonyt testesítenek meg. Köszönöm ezúttal is earforce fórumtársnak, hogy "összehozott" velük, amiáltal nagyon sokmillió Ft megtakarítását tette számomra lehetővé.
A hatásmechanizmus magyarázatokat más gyártók honlapján találtam meg, akik ehhez hasonló termékeket forgalmaznak, gyártanak. Csak Németországban van vagy 5 ilyen cég, legalábbis ennyi jött velem szembe úgy, hogy nem kerestem őket.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1602

Hozzászólás Szerző: Szalon »

hollohazi írta:

Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
2019.12.12., csüt. 12:36
Egy kép többet mutatna a szavaknál.A SAL pl mit kínál?
Beütve ezt a google mindentudóba sálakat,meg hangszórókat dob ki nekem találatként.
Hollóhazi kérhetnénk egy képet a rendszeredről,csak hogy lássuk hogy mit és hová is tettél ezekből a kütyükből?
Persze az intimzónádat tiszteletbe tartom,és megértem ha nem,de tényleg jó lenne látni is valamit.
Korábban írtam, elnézést, a Schallwand Audio Laboratory -ról van szó, csak rövidítve használom /SAL/,hogy ne kelljen annyit írnom. Marcus Beckmann egyéni vállalkozó cége. Az eszközökből látni sokat nem lehet , 1 kivételével, inkább csak közeli fényképezéssel, illetve készülékek alján, hátlapján, csatlakozó pontjain, a készülékházon belül. A SAL honlapján mindenhol van fotó, nyilván én is mellékelek, ha szükséges a továbbiakban. Ugyanis arról van szó, hogy vannak ajánlások, hogy mit, hova kell tenni, de az egyéni tapasztalat a döntő, mert minden szoba, környezet, az úgynevezett terepi körnnyezet más és más, akárcsak a bejövő áram minősége. Ahogy időm engedi beszámolok egyesével is, ha van rá igény. Úgy jutottam el ide, szinte véletlenül, hogy egy megoldást kerestem az ablakfelületeimre, mert úgy hallottam, hogy bizonyos frekvencia sávban kiemelést, kellemetlen elszineződést tapasztalok, arra jutottam, hogy ennek csak a sok ablak-, ajtóüveg lehet az okozója. Nem akartam függönyt sehová, nem akartam elnyelő felületet. Ekkor rendeltem meg 2 szett /4db/ilyen üveglencsét, melyek lényegében kisméretű, vastag üvegkorongok, öntapadósak, nem éppen olcsóak, kb 10 e Ft/db. Ugyanerre a célra gyárt már egy másfajta matricát is, ami viszont nagyon olcsó, de nyilván kevésbé hatékony. Az az üzletpolitikája, hogy ha veszel tőle egy terméket, akkor ad hozzá ajándékként egy olcsóbb másikat, hogy próbáld ki azt is .

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2244

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Egy kép többet mutatna a szavaknál.A SAL pl mit kínál?
Beütve ezt a google mindentudóba sálakat,meg hangszórókat dob ki nekem találatként.
Hollóhazi kérhetnénk egy képet a rendszeredről,csak hogy lássuk hogy mit és hová is tettél ezekből a kütyükből?
Persze az intimzónádat tiszteletbe tartom,és megértem ha nem,de tényleg jó lenne látni is valamit.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hozzászólás Szerző: earforce »

asebestyen írta:
2019.12.11., szer. 21:29
De hogy jön ez ide?
Szerintem úgy, hogy a bigott Nót, vagy Kondó, hívők hite, rendkívül érzékeny és sérülékeny.
Náluk Peter Qvortrup képzeletbeli festménye kint lóg a hifiszentély közepén. Aki a szájára veszi Kondo SAN nevét, annak a hívők kimossák a száját szappannal.
Szóval óvatosan kell :smile53:

Ilyesmi:
PQ.jpg
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

A Dirty Power, az elektroszmog, a Meyl elmélet úgy került ide, hogy kerestem a magyarázatokat a megmagyarázhatatlanra(mert senki sem szereti, ha kigúnyolják, vagy megpróbálják nevetségessé tenni), vagyis arra, hogy lehet egy üveggömbnek, egy alumínium forgácsnak, egy lencsének, egy üveglapkának, egy chipnek akkora befolyása a hallottakra, /szubjektív hangélményre/, hogy alapvetően megváltoztassa a hifiről szerzett eddigi ismereteinket .
Lesz még szó bizonyítékokról, tudósokról, kutatási eredményekről, lehetséges hatásmechanizmus magyarázatokról, ha időm engedi. Ugyanis ugyanezeket a kutatási eredményeket felhasználva több cég gyárt már nagy számban hasonló eszközöket, azokhoz hasonlókat, melyekről szó lesz, melyeket én is alkalmazok, számszerint 15 félét. Hogy ezek mennyire lehetnek fontosak, arra talán példa lehet az, hogy egyik"társam"karácsonyra meglepte magát bő 5ezer € étékű ilyen tárgyú ajándékkal. Igaz, ugyanakkor, hogy ebből 3900 € csak arra a két szett Shun Mook rezonátorra megy el(3 hónapot várt rá), amiből már van neki 3 szett otthon.
Shun Mookkal nem foglalkoznék, arról már volt szó egy másik topikban, az szerintem érthető fizika, megspékelve némi vuduval, egyedi , titkos eljárással. Ugyanakkor monitor sugárzó és állvány kapcsolatában másoknak is feltétlenül ajánlom, szerintem nem lehet jobbat alkalmazni, mert nincs jobb. A Shun Mook jelenséget viszont számomra érthetetlen módon épp a SAL termékei produkálják újból, csak ahhoz képest filléres áron. Termék hatásmechanizmus magyarázat a honlapon nincs, ellenben Beckmann 2-3 havonta megjelenik egy újítással, egy új termékkel. Ezek a termékek több esetben elképesztő ár-értékviszonyt testesítenek meg. Köszönöm ezúttal is earforce fórumtársnak, hogy "összehozott" velük, amiáltal nagyon sokmillió Ft megtakarítását tette számomra lehetővé.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7982

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

hollohazi írta:
2019.12.11., szer. 20:52
asebestyen írta:
2019.12.11., szer. 20:17
Majd utána olvasok ennek a skaláris hullámnak, energiának, mert amit hirtelen találtam, az mind bugyuta himi-humi maszatolás a semmiben.
Már majdnem csalódtam benned, azt hittem, nem mondasz ellent ebben az egyetlen egy esetben, mint ahogy tetted azt az emúlt években mindannyiszor, ahányszor olvastál tőlem egy hozzászólást.
Arról már nem is beszélek, amit szívem csücskéről, az Audio Note-ról írtál tegnap. Hát mi biztosan nem leszünk barátok.
Na várjunk kicsit!
Én még nem mondtam ellent ebben a kérdésben eddig, mindössze annyit írtam, hogy utána nézek majd ennek a jelenségnek szakirodalomban, mert hirtelen csak bulvár színvonalú tudományoskodó, de abszolút hablaty cikkeket találtam ezalatt a rövid idő alatt. Nem értem, miben is mondtam ellent? gondolkodik.gif
A másik kérdésben sem értem, amit írsz, nem írtam az AN-ről semmit, egy hangsugárzó családról írtam, melynek egyik tagját én is birtokoltam, meg akkor épp full AN kábelezésem is volt, meg AN DAC-om is, meg Altom is, meg több egyéb elektronikám is. Mindegyikkel tudtam volna mit kezdeni, bármyikből lehetne adott szinten jó hangot csinálni, egyedül az AZ-kről nem tudom ezt elképzelni és nekem soha sehol nem is tetszett egyik sem. De hogy jön ez ide?
Az lehet bizony, hogy nem leszünk barátok, mert én a barátaimtól nem várom el, hogy mindenben egyet értsünk, a hifi meg aztán századlagos dolog ebben a kérdésben. Jól is néznénk ki. Pláne egy márka szeretete vagy nem szeretete ...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
2019.12.11., szer. 20:17
Majd utána olvasok ennek a skaláris hullámnak, energiának, mert amit hirtelen találtam, az mind bugyuta himi-humi maszatolás a semmiben.
Már majdnem csalódtam benned, azt hittem, nem mondasz ellent ebben az egyetlen egy esetben, mint ahogy tetted azt az emúlt években mindannyiszor, ahányszor olvastál tőlem egy hozzászólást.
Arról már nem is beszélek, amit szívem csücskéről, az Audio Note-ról írtál tegnap. Hát mi biztosan nem leszünk barátok.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
2019.12.11., szer. 19:03
Aszpirin írta:
2019.12.11., szer. 17:12
asebestyen írta:
2019.12.11., szer. 16:57
Mi az a hosszanti meg keresztirányú hullám? Mihez képest? Vagy a hullám terjedési irányához képest a részecskék mozgása? Nem értem, mire gondolsz.
Fizikai emlékeim szerint, ha nem csalnak: a keresztirányú (transzverzális) hullám esetében a rezgés iránya a hullám haladási irányára nagyjából merőleges vagy legaléábbis nagy szöget zár be azzal. (pl. a tenger hullámzásánál a hullám a part felé halad, ezzel szemben a vízmolekulák erre a haladási irányra merőlegesen, fel.le mozognak). A hosszanti (longitudinális) hullámok esetében a rezgés a hullám haladásánk irányában történik. Ha jól tudom, a hanghullámok ilyenek, vagyis longitudinális hullámok.

Az elektromágneses hullámoknál kicsit nehezebb ezt elképzelni, de ettől még létez(het)nek longitudinális és transzverzális elektromágneses hullámok is.
Igen, én is ezt gondolom, csak azt nem tudom Hollóházi mire gondol pontosan, erre lennék kíváncsi.
[/quote

Nyilvánvaló, hogy a Tesla-féle skaláris hullámokról van szó.
Meyl elméletébe bele lehet kötni, gondolom fognak itt is, de azoknak annyit mondanék, hogy kár ilyen jellegű információkat keresni, nekem meg van már a válaszom a kételyekre.
Van egy olyan vélekedés, miszerint a hallot hangnak csak körülbelül 25% az , ami az elektronikáknak, hangdobozoknak köszönhető. Gondolom, ezzel kevesen értenk egyet, pedig érdemes végiggondolni. Én jelenlegi tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy így van, bár lehet megköveznek érte. A hifi hangja nem csupán elektronikából és hangszórókból áll. Gyakran fontosabbak lehetnek: a tápellátás, a tápegységek, helyiség akusztika és a megfelelő kábelezés, az optimális installáció, a problémamentes környezeti feltételek. A rezgések, a rezonanciák, az illesztetlenségek, az energiaingadozások vagy a nagyfrekvenciás interferencia jelentősen befoyásolják a hangélményt. A megfelelő helyen lévő megfelelő kábel vagy, ha szükséges, egy hálózati szűrő alkalmazása többet eredményezhet, mintha egy sokkal magasabb és általában drágább kategóriájú elektronikára cserélnénk az egyik komponenst.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2019.12.11., szer. 17:12
asebestyen írta:
Mi az a hosszanti meg keresztirányú hullám? Mihez képest? Vagy a hullám terjedési irányához képest a részecskék mozgása? Nem értem, mire gondolsz.
Fizikai emlékeim szerint, ha nem csalnak: a keresztirányú (transzverzális) hullám esetében a rezgés iránya a hullám haladási irányára nagyjából merőleges vagy legaléábbis nagy szöget zár be azzal. (pl. a tenger hullámzásánál a hullám a part felé halad, ezzel szemben a vízmolekulák erre a haladási irányra merőlegesen, fel.le mozognak). A hosszanti (longitudinális) hullámok esetében a rezgés a hullám haladásánk irányában történik. Ha jól tudom, a hanghullámok ilyenek, vagyis longitudinális hullámok.

Az elektromágneses hullámoknál kicsit nehezebb ezt elképzelni, de ettől még létez(het)nek longitudinális és transzverzális elektromágneses hullámok is.
Igen, én is ezt gondolom, csak azt nem tudom Hollóházi mire gondol pontosan, erre lennék kíváncsi.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6352

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

hollohazi írta:
2019.12.11., szer. 16:45
[...] Meyl elmélete szerint a Hertz hullámokon kívül a longitudinális hullámok is jelen vannak az életterünkben, így a hifi szobában is. Ez a feltételezés alapvető fontosságú a hifi szempontjából, több hallható jelenség magyarázatában, mivel a hosszanti hullám eltérően viselkedik, és ehhez a hullámhoz nincs külön mérőeszköz. [...]
Na, ezért mondtam, hogy írd le, ne tartsd magadban. Amiket itt megosztottál, arra elsőre nehéz bármilyen választ adni, mert tuti, hogy ezekbe a fogalmakba és Meyl elméletébe jobban bele kell mélyedni előbb ahhoz, hogy hozzászóljon az ember. És még akkor sem biztos, hogy hozzá tud szólni.

Úgy tűnik, Te eléggé beleástad magad, mert gondolom érted már ezt az elméletet, és az összefüggéseit a hifivel. Én bevallom ebből most keveset értettem meg, de biztos, hogy beleásom magam, mert szeretném érteni...

Köszi hogy megosztottad! :smile53:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6352

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

asebestyen írta:

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
2019.12.11., szer. 16:45
Ez a felvezető nem az, aminek látszik, csak egy felvezetés, nem felesleges billentyű koptatás, nem az elektroszmog a tárgya. Mért értékekkel nehéz vitatkozni, nem is fogok, de nyilván bizonyítani lehet mindennek az ellenkezőjét is.
Az energia takarékos izzók, LED rendszerek elektromágneses terére az emberi test antennaként reagál, ami stresszt okoz, a testfeszültség, a pulzusszám-variabialitás értéke nő, mértéke a világító eszköztől való távolság függvénye. Egyetlen égő képes 70V/m elektromos erőtérre, amit csak 10-15 laptop tud felülmúlni azon a helyen, abban a frekvencia sávban. Sajnos vannak rá bizonyétékok, hogy az elektromágneses sugárzás hatása a besugárzási időszakon túl is tartós , ennek a leírása sok tanulmányban megtalálható, például a Bécsi Egyetem Orvostudományi Karának ATHEM tanulmányában.
Minden modern otthoni környezetben számos úgynevezett terepi rendellenesség van. Ez olyan mágneses tereket és elektromos mezőket jelent, amelyek nem természetesek, és amelyek feltételezhetően egészségre károsak. Ezeknek az erőtér-anomáliák következménye az úgynevezett potenciális örvények, Prof. Dr. A Konstantin Meyl biológiailag ható örvénye . Meyl elmélete szerint a Hertz hullámokon kívül a longitudinális hullámok is jelen vannak az életterünkben, így a hifi szobában is. Ez a feltételezés alapvető fontosságú a hifi szempontjából, több hallható jelenség magyarázatában, mivel a hosszanti hullám eltérően viselkedik, és ehhez a hullámhoz nincs külön mérőeszköz. Meyl csak a longitudinális hullámokat tekinti biológiailag relevánsnak, a hertzi (keresztirányú) hullámok mérése szerinte nem bizonyítja a biológiailag releváns sugárzást. Ha csak kis mennyiségű sugárzást (keresztirányú hullámot) mérünk, ez nem jelenti azt, hogy a biológiailag releváns sugárzás valóban alacsony. Például a mobiltelefonoknak mind keresztirányú, mind longitudinális hullám kibocsátásúk. Ennek oka az, hogy a mobiltelefonok antennái túl rövidek a hullámhossz sugárzásához. Ezt antenna hatékonyságnak nevezzük. A keresztirányú hullám és a zaj sugárzásra kerül. A zaj, Meyl szerint a hosszanti komponens. Meyl feltételezi hogy az elemi részecskékben és azok hullám / örvény kettősségében , az elektromágneses térben, a mező zavarásakor potenciális örvények keletkeznek. Potenciális örvények mágneses mezőkben, elektromos mezőkben, de olyan felületeken is előfordulnak, ahol a permeabilitás (mágneses vezetőképesség) vagy a dielektromos vezetőképesség hirtelen megváltozik. A potenciális örvények nemcsak az antennák és vezetők környezetében fordulhatnak elő, hanem általában a közeg határain is, ha a hullám körülményei megváltoznak. Ezek lehetnek mágneses mezők vagy elektromos mezők, de olyan anyagok is, amelyek permeabilitása eltér az előző közegétől. Környezetünkben és készülékeinkben a legnagyobb probléma a permeabilitás hirtelen megváltozása. Eszközökben ezek, az áramköri lapok, valamint a házak , ezen kívül a szoba minden határfelülete, különösen a padlófűtés (víz) és az üvegtáblák, a levegőhöz képest a maguk 6-8-szor magasabb permeabilitásával . Ugyanakkor a kábeleknél az alkalmazott szigetelések képviselik a közeget, amely létrehozza a potenciális örvényt. Mint minden fejlesztő tudja, a hi-fi ideális szigetelőanyagot - levegőt - kínál. Itt nincs lehetséges örvényképződés! Ha párhuzamba állítjuk a kábelek hangi teljesítményét, jóságát a légszigetelés relatív permeabilitásával, akkor rájövünk, hogy Meyl elmélete itt találkozik a "zenei valósággal".
A hi-fi-ben már régről ismert jelenség, hogy a tökéletesen illesztett kábel / csatlakozó kombinációknál kimutatható, hogy a jellemző impedanciák megegyezése csökkenti az örvényáramot és az álló hullámokat. Jelváltozás nélkül a zene egyszerűen részletezőbb és térbelibb . Számtalan kísérlet igazolta már ezt a állítást.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez a felvezető nem az, aminek látszik, csak egy felvezetés, nem felesleges billentyű koptatás, nem az elektroszmog a tárgya. Mért értékekkel nehéz vitatkozni, nem is fogok, de nyilván bizonyítani lehet mindennek az ellenkezőjét is.
Az energia takarékos izzók, LED rendszerek elektromágneses terére az emberi test antennaként reagál, ami stresszt okoz, a testfeszültség, a pulzusszám-variabialitás értéke nő, mértéke a világító eszköztől való távolság függvénye. Egyetlen égő képes 70V/m elektromos erőtérre, amit csak 10-15 laptop tud felülmúlni azon a helyen, abban a frekvencia sávban. Sajnos vannak rá bizonyétékok, hogy az elektromágneses sugárzás hatása a besugárzási időszakon túl is tartós , ennek a leírása sok tanulmányban megtalálható, például a Bécsi Egyetem Orvostudományi Karának ATHEM tanulmányában.
Minden modern otthoni környezetben számos úgynevezett terepi rendellenesség van. Ez olyan mágneses tereket és elektromos mezőket jelent, amelyek nem természetesek, és amelyek feltételezhetően egészségre károsak. Ezeknek az erőtér-anomáliák következménye az úgynevezett potenciális örvények, Prof. Dr. A Konstantin Meyl biológiailag ható örvénye . Meyl elmélete szerint a Hertz hullámokon kívül a longitudinális hullámok is jelen vannak az életterünkben, így a hifi szobában is. Ez a feltételezés alapvető fontosságú a hifi szempontjából, több hallható jelenség magyarázatában, mivel a hosszanti hullám eltérően viselkedik, és ehhez a hullámhoz nincs külön mérőeszköz. Meyl csak a longitudinális hullámokat tekinti biológiailag relevánsnak, a hertzi (keresztirányú) hullámok mérése szerinte nem bizonyítja a biológiailag releváns sugárzást. Ha csak kis mennyiségű sugárzást (keresztirányú hullámot) mérünk, ez nem jelenti azt, hogy a biológiailag releváns sugárzás valóban alacsony. Például a mobiltelefonoknak mind keresztirányú, mind longitudinális hullám kibocsátásúk. Ennek oka az, hogy a mobiltelefonok antennái túl rövidek a hullámhossz sugárzásához. Ezt antenna hatékonyságnak nevezzük. A keresztirányú hullám és a zaj sugárzásra kerül. A zaj, Meyl szerint a hosszanti komponens. Meyl feltételezi hogy az elemi részecskékben és azok hullám / örvény kettősségében , az elektromágneses térben, a mező zavarásakor potenciális örvények keletkeznek. Potenciális örvények mágneses mezőkben, elektromos mezőkben, de olyan felületeken is előfordulnak, ahol a permeabilitás (mágneses vezetőképesség) vagy a dielektromos vezetőképesség hirtelen megváltozik. A potenciális örvények nemcsak az antennák és vezetők környezetében fordulhatnak elő, hanem általában a közeg határain is, ha a hullám körülményei megváltoznak. Ezek lehetnek mágneses mezők vagy elektromos mezők, de olyan anyagok is, amelyek permeabilitása eltér az előző közegétől. Környezetünkben és készülékeinkben a legnagyobb probléma a permeabilitás hirtelen megváltozása. Eszközökben ezek, az áramköri lapok, valamint a házak , ezen kívül a szoba minden határfelülete, különösen a padlófűtés (víz) és az üvegtáblák, a levegőhöz képest a maguk 6-8-szor magasabb permeabilitásával . Ugyanakkor a kábeleknél az alkalmazott szigetelések képviselik a közeget, amely létrehozza a potenciális örvényt. Mint minden fejlesztő tudja, a hi-fi ideális szigetelőanyagot - levegőt - kínál. Itt nincs lehetséges örvényképződés! Ha párhuzamba állítjuk a kábelek hangi teljesítményét, jóságát a légszigetelés relatív permeabilitásával, akkor rájövünk, hogy Meyl elmélete itt találkozik a "zenei valósággal".
A hi-fi-ben már régről ismert jelenség, hogy a tökéletesen illesztett kábel / csatlakozó kombinációknál kimutatható, hogy a jellemző impedanciák megegyezése csökkenti az örvényáramot és az álló hullámokat. Jelváltozás nélkül a zene egyszerűen részletezőbb és térbelibb . Számtalan kísérlet igazolta már ezt a állítást.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”