ha még nem láttad volna: https://www.audiosciencereview.com/foru ... view.9606/Martin1 írta: ↑2019.12.09., hétf. 23:33Sziasztok!
Az SMSL M500-as új DAC-járól kérném a véleményeteket.
Megéri-e a 100.000Ft körüli kiadást?
Vagy van ebben az árban, ezekkel a képességekkel, jobb készülék?
Maximum 100.000Ft-ot szánnék a DAC-ra.
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 14077.html
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
- Martin1
- Nincs visszaút

- Értékelés: 23
Sziasztok!
Wiim Ultra --> PCM1974A DIY DAC --> Hegel H70 --> Kimber --> Dynaudio Contour 1.1
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
Érdekesnek ígérkezik az új Topping D90 (Ak4499EQ) DAC: https://www.audiosciencereview.com/foru ... dac.10281/
Akkor a 3. részt félig megválaszolva, az iPhone és az iPad is ki tudja maximálisan szolgálni a cobaltot 24/96 al, ezeket már próbáltam.
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
Köszönöm, meg fogom próbálni. 
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
1.)
Leegyszerűsítve... A forrás programból a hang vagy a windows keverőjén keresztül megy a dac-ba vagy a windows mixert kikerülve, más protokollon, direktben (pl. asio, wasapi, stb.).
A linkelt oldalról, a böngészőben lejátszva biztosan a windows mixeren fog átmenni a hang és ennek a felbontása az lesz, ami a windowsban be van állítva, arra fogja fel vagy le konvertálni a forrás bitrátát. Ez általában 48Khz, ezért nem látsz változást a kijelzett színen.
Próbáld meg az alábbit: vezérlőpult -> hardver és hang -> hang / hangeszközök kezelése -> kiválasztod a dragonfly-t, alul tulajdonságok gomb, felugró ablakban felül a speciális fül és itt állítsd át legalább 192khz/24 bit -re, alul alkalmaz gomb és becsukhatod, próbálhatod.
2.)
Hifis körben az az elfogadott álláspont, hogy amelyik hang átmegy a fent említett windows mixeren, az rosszabb minőség, mint a közvetlen asio/wasapi módon hajtott dac. Emiatt szokás a külön lejátszó programok használata, ahol állítható a kimeneti mód. A foobar2000 erre egy elég jó és ingyenes megoldás, de elsőre bonyolult lehet. Aztán ezen kívül számos verzió van, az ingyenestől az egészen pofátlan drága, bár kétségtelenül ügyes megoldásokig :) Ezt a programválogatási utat szerintem magadnak kell bejárni, és ha elfogadsz egy tanácsot, akkor óvatosan hiszed el a szélsőséges véleményeket, beleértve az enyémet is
3.)
Ezt a kérdést passzolom. Volt nekem is szitakötőm, de sosem dugtam telefonra :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

Köszi, meg fogom próbálni.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
Ismeretlen eszközöket Foobar2000 lejátszóval szoktam tesztelni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

Igazad van.
De ezzel sajna nem lettem közelebb a megoldáshoz...
De ezzel sajna nem lettem közelebb a megoldáshoz...
már ahol volt. Bár ez is van az első oszlopban.
Már hogy ne lehetne letölteni! Az oldal címe is HiRes Download. Csak a DXD linkek szürkültek,Redguy írta: ↑2019.12.06., pén. 11:36Sziasztok,
..., de találtam ezt a linket:
http://www.2l.no/hires/
Ez egy norvég kiadó oldala, itt van fenn 20 file szinte minden felbontásban. Nem letölthető, de korlátlanul hallgatható (pont ilyen jellegű "tesztelésekhez" ajánlják).
Előre is köszönöm a segítséget.![]()
már ahol volt. Bár ez is van az első oszlopban.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok,
Lehet kicsit off topic, de nincs jobb ötletem, hogy hova írhatnám be.... Biztos volt már itt is ilyesmiről szó, de visszaolvastam vagy 6-8 oldalt ott pont nem volt semmi info a többi 325 oldalt meg nem szerezném végig olvasni...
Szóval: Viszonylag kezdő zenehallgatóként, és teljesen kezdő DAC felhasználó ként szeretnék nagy felbontású zenei fájlokat hallgatni az otthoni hifimen. Sok olvasgatás után úgy döntöttem, hogy veszek egy dac -ot, amit laptophoz (vagy Ipadhoz, vagy telefonhoz) fogok kötni és az lesz a forrás. Innen megy ha hang az erősítőbe/ vagy a fejhallgatóba, szerintem a többit már mindenki el tudja képzelni.
Tudom hogy ez nem igazán audiofil megoldás, de első körben nem akarnék annyit költeni rá, meg az is lehet, hogy az én fülem ezzel is megelégszik és nem fog igényelni milliós streamer egységet...
Végül a AQ Dragonfly cobalt-ra esett a választás (elég jókat olvastam róla, és viszonylag jó árban lehetett beszerezni Blek frájdéjj keretein belül, és meg van az a praktikuma, hogy utazás közben is remekül használható)
és most érkeztem a kérdés részéhez:
Idáig bármilyen zenei filet játszottam le "általa", a kis lámpája mindig kéken világított (ez azt jelenti, hogy 48KHz-es jelet kap), azt már kiderítettem, hogy a telefon elvileg felkonvertál mindent ide,így kell egy audio lejátszó progi, ami által a valós fileformátumot fogja lejátszani ha igaz. Viszont laptopról ugyan ez a helyzet, ott is bármit indítok el mindig kék. Sajnos Tidalom egyelőre nincs, de találtam ezt a linket:
Ez egy norvég kiadó oldala, itt van fenn 20 file szinte minden felbontásban. Nem letölthető, de korlátlanul hallgatható (pont ilyen jellegű "tesztelésekhez" ajánlják).
Az izgalmas az, hogy ha ezek közül játszom le valamit, akkor is kéken világít. Ez az oldal saját lejátszóval játszik le mindent - hiszen letölteni nem lehet semmit, csak lejátszani -, így itt nem is tudnék más lejátszót használni.
Kérdések:
- mit kell állítani, hogy a laptop az eredeti felbontású filet játsza le? (Win 10, 64bit)
- Kell-e (és ha igen milyen) lejátszó software-t használni?
- telefon/Ipad esetében a kérdések hasonlóak... (Android 9, illetve Ios 12.4 )
Előre is köszönöm a segítséget.
Lehet kicsit off topic, de nincs jobb ötletem, hogy hova írhatnám be.... Biztos volt már itt is ilyesmiről szó, de visszaolvastam vagy 6-8 oldalt ott pont nem volt semmi info a többi 325 oldalt meg nem szerezném végig olvasni...
Szóval: Viszonylag kezdő zenehallgatóként, és teljesen kezdő DAC felhasználó ként szeretnék nagy felbontású zenei fájlokat hallgatni az otthoni hifimen. Sok olvasgatás után úgy döntöttem, hogy veszek egy dac -ot, amit laptophoz (vagy Ipadhoz, vagy telefonhoz) fogok kötni és az lesz a forrás. Innen megy ha hang az erősítőbe/ vagy a fejhallgatóba, szerintem a többit már mindenki el tudja képzelni.
Tudom hogy ez nem igazán audiofil megoldás, de első körben nem akarnék annyit költeni rá, meg az is lehet, hogy az én fülem ezzel is megelégszik és nem fog igényelni milliós streamer egységet...
Végül a AQ Dragonfly cobalt-ra esett a választás (elég jókat olvastam róla, és viszonylag jó árban lehetett beszerezni Blek frájdéjj keretein belül, és meg van az a praktikuma, hogy utazás közben is remekül használható)
és most érkeztem a kérdés részéhez:
Idáig bármilyen zenei filet játszottam le "általa", a kis lámpája mindig kéken világított (ez azt jelenti, hogy 48KHz-es jelet kap), azt már kiderítettem, hogy a telefon elvileg felkonvertál mindent ide,így kell egy audio lejátszó progi, ami által a valós fileformátumot fogja lejátszani ha igaz. Viszont laptopról ugyan ez a helyzet, ott is bármit indítok el mindig kék. Sajnos Tidalom egyelőre nincs, de találtam ezt a linket:
Az izgalmas az, hogy ha ezek közül játszom le valamit, akkor is kéken világít. Ez az oldal saját lejátszóval játszik le mindent - hiszen letölteni nem lehet semmit, csak lejátszani -, így itt nem is tudnék más lejátszót használni.
Kérdések:
- mit kell állítani, hogy a laptop az eredeti felbontású filet játsza le? (Win 10, 64bit)
- Kell-e (és ha igen milyen) lejátszó software-t használni?
- telefon/Ipad esetében a kérdések hasonlóak... (Android 9, illetve Ios 12.4 )
Előre is köszönöm a segítséget.
Na, senkinek semmi ötlete nincs?
Privátban is jöhet, ha úgy jobb!
:-)
Nézegettem ezt is, de ha szimmetrikus fejhallgató kimenetet szeretnék, akkor sajnos ez ilyennel nem rendelkezik:
https://benchmarkmedia.com/collections/ ... -converter
Továbbra is várok Tőletek ötleteket még DAC/fejes combóra !!
Köszönöm mindenkinek!
Privátban is jöhet, ha úgy jobb!
:-)
Nézegettem ezt is, de ha szimmetrikus fejhallgató kimenetet szeretnék, akkor sajnos ez ilyennel nem rendelkezik:
https://benchmarkmedia.com/collections/ ... -converter
Továbbra is várok Tőletek ötleteket még DAC/fejes combóra !!
Köszönöm mindenkinek!
Sziasztok!
Ez a nuprime milyen lehet.
Jó paramétereket írnak róla, egész olcsó is:
https://nuprimeaudio.com/product/dac-9/?v=35b5282113b8
Ez a nuprime milyen lehet.
Jó paramétereket írnak róla, egész olcsó is:
https://nuprimeaudio.com/product/dac-9/?v=35b5282113b8
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Ha valami igazán jót akarsz, akkor Ayre Codex.
https://www.ayre.com/products/digital/codex/
De neki csak USB és Toslink bemente van, analóg nincs.
Köszi.
Jól néz ki, és kiváló paraméterei vannak.
Akkor nagy gyártók termékeit nem is érdemes nézegetni?
Neves cégek közül kiket lehet - érdemes megnézni?
Jól néz ki, és kiváló paraméterei vannak.
Akkor nagy gyártók termékeit nem is érdemes nézegetni?
Neves cégek közül kiket lehet - érdemes megnézni?
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Ez biztosan megfelelne az elvárásaidnak.paramania írta: ↑2019.11.28., csüt. 22:05Sziasztok!
Keresnék kifejezetten fejhallgató erősítőt/DAC-ot.
Az USB bemenet és a DSD mindenképpen kell, analóg bemenet igazából nem fontos.
A TEAC UD-503 -at itthon nem nagyon látok, mit ajánlotok még, ami egy ehhez hasonló komolyabb darab?
Köszönöm a válaszaitok!
http://www.hifipiac.hu/hifi/dac-ok/1904 ... -acel.html
- Csatolmányok
-
- HA500H.pdf
- (7.31 MiB) Letöltve 87 alkalommal.
Köszönöm szépen!
Várok még válaszokat továbbra is - hátha valami elkerülte a figyelmem...
Esetleg nincs ilyen irányú - DAC - összehasonlító táblázat valahol ?
Várok még válaszokat továbbra is - hátha valami elkerülte a figyelmem...
Esetleg nincs ilyen irányú - DAC - összehasonlító táblázat valahol ?
- Frogged
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 38
RME adi-2 dac-ra érdemes lenne ránézned sokak kedvence a 300k körüli árkategóriában.
De a Teac UD 503asok is időnként felszoktak tünni használtan.
De a Teac UD 503asok is időnként felszoktak tünni használtan.
Musician Audio Mdp-2 - Musician Audio Pegasus Dac - Musician Audio Monoceros Előerősítő -
DIY Satori Aktiv Hangfalpár - fejes erősítő: Gustard H16 - Fejhallgató: Denon D5200
KR Acustic panelek - Kábelek: Luxor Audio - Rezgés csillapítás: Vibra-R
DIY Satori Aktiv Hangfalpár - fejes erősítő: Gustard H16 - Fejhallgató: Denon D5200
KR Acustic panelek - Kábelek: Luxor Audio - Rezgés csillapítás: Vibra-R
Sziasztok!
A TEAC UD-503 -at itthon nem nagyon látok, mit ajánlotok még, ami egy ehhez hasonló komolyabb darab?
Köszönöm a válaszaitok!
Köszönöm a válaszaitok!
Persze, hogy van, de nem a Denontól. Határozottan nem kell, hogy a fárasztással megbarátkozz! Létezik az az egészségesség amit megszoktál. Mennyit szánsz rá? Az út majdnem biztos, hogy nem lesz rövid, találsz példákat visszább konkét átalakítókra. Te is kellesz hozzá nyilván, a tapasztalatok leülepítése, összefésülésük magaddal adja majd a keresgélés örömét-keservét de legfőképpen a hosszát. A DIY szekciót sem érdemtelen meglátogatni, összegyűlt pár tanulság ott is.alapigabor írta: ↑2019.10.23., szer. 20:25Ettől van olyan DAC ami megtisztít vagy ez egy ilyen műfaj és így kéne megbarátkozni vele? És ha másra vagyok ott az LP?
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Én a Topping DX7 család valamelyik (újabb-régebbi) ajánlanék.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Köszönöm a tippet, de ezen a készüléken csak rca kimenet van ami nem szimmetrikus.
Esetleg egy Dacmagic+ megfelelő lenne? Hogy viselkedik linuxos környezetben?
Esetleg egy Dacmagic+ megfelelő lenne? Hogy viselkedik linuxos környezetben?
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 306
https://www.hidizs.net/products/serenade-idsdÚttörő írta: ↑2019.11.26., kedd 17:21Tanácsot szeretnék kérni. Karácsonyra lehet lecserélném E-mu tracker pre usb-s hangkártyámat valami "Hi-fis" DAC-ra.
Amit szeretnék:
- csak lejátszásra használom, nem kell AD
- teljes értékű működés linuxon (ne csak 16/44.1 mint a jelenlegi)
- szóljon legalább úgy vagy jobban mint a mostani
- az aktív hangfalaim miatt legyen benne hangerő-szabályzó és szimmetrikus kimenet (6.3 jack vagy XLR)
- a forrás továbbra is laptop marad, úgyhogy túl komoly kategóriában nem gondolkodom, a plafon legyen 100.000 ft
- használt is jöhet
- DSD nem kötelező
Várom az ötleteket, hogy milyen típusok jöhetnek szóba. Ha valaki megossza saját tapasztalatát, annak külön nagyon örülnék.
Tudom, hogy meg kell hallgatni, de elsőre szűkíteném a kört, mert nagyon sokat nem tudok evvel a vásárlással foglalkozni.
Előre is köszönöm mindenki segítségét.
Tanácsot szeretnék kérni. Karácsonyra lehet lecserélném E-mu tracker pre usb-s hangkártyámat valami "Hi-fis" DAC-ra.
Amit szeretnék:
- az aktív hangfalaim miatt legyen benne hangerő-szabályzó és szimmetrikus kimenet (6.3 jack vagy XLR)
- a forrás továbbra is laptop marad, úgyhogy túl komoly kategóriában nem gondolkodom, a plafon legyen 100.000 ft
- használt is jöhet
- DSD nem kötelező
Várom az ötleteket, hogy milyen típusok jöhetnek szóba. Ha valaki megossza saját tapasztalatát, annak külön nagyon örülnék.
Tudom, hogy meg kell hallgatni, de elsőre szűkíteném a kört, mert nagyon sokat nem tudok evvel a vásárlással foglalkozni.
Amit szeretnék:
- használt is jöhet
- DSD nem kötelező