A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
igen, én is azt hiszem, hogy nem a hangminőségre van hatása, hanem a szubjektív hangérzékelésemre.
Ez nem jó szöveg. Sokan gondolják ezt, de én nem hiszem, hogy mindent a szubjektív érzésre lehet fogni az ilyen hihetelen hatások esetében. Ugyanis ha többen hallgatnak valamit és az egyértelműen hallható az ott lévő több ember számára, akkor az nem szubjektív hatás, hanem HATÁS.
Azt hiszem itt az AVX-en ha szubjektivitásról akarunk beszélni, akkor a legtöbb beírónak magába illik szállnia. Nagyon sokan visszaélnek ezzel. Úgy fogalmaznak meg saját véleményeket, sok esetben lejárató véleményeket, mintha az objektív vélemény lenne. Esetleg olyanról formálnak határozottan véleményt, amit nem is hallottak.
(Majdnem) jól írtad, hihetetlen hatások
A te indoklásod sántít, mert nyilvánvalóan nem befolyásolhatja az elektroakusztikai átvitelt egy veder víz, egy égő mécses, egy szantálfa illata, vagy egy vizsla álmodása. Ha nem a te kanócaidat használná holloházi fültárs, akkor lehet, hogy az egész nem is érdekelne, de így hátha reklámértékkel bír
Nem szándékozom kisajátítani ezt a topikot, de úgy láttam, egy ideje ez is haldoklik. Nekem viszont rengeteg tapasztaltom gyűlt össze ebben a tárgykörben az elmúlt időszakban, aminek megosztását lehet egyesek szívesen vennék. Én is azért olvasom az avx-et, hogy mások tapasztalataiból tanuljak, úgy gondolom, hogy ennek fordítottjának is igaznak kell lennie. Elmélkedésem a digitális forrás mellé tett vízről egy olyan próba volt, amivel azt akartam ellenőrizni, hogy kit mennyire érdekel a téma maga, kit mennyire érdekel, hogy mi, hogy szól otthon, ha úgy tetszik milyen az otthoni hifi hangérzete. Ugyanis azt látom , hogy az utóbbi időben, akárcsak korábban, az igazán érdemleges hozzászólás híján e topik terepe lett a humorizálásnak, fikázásnak, stb., hadd ne soroljam, még minek. A vizes próbát senki sem csinálta meg, pedig 1 perc az egész, tehát akkor miért is vagyunk itt jelen? A választ úgyis tudja mindenki.
Ugyanakkor a világ előre halad, a dedektált, sokszor érthetetlen jelenségekre a hifiben is vannak, akik keresik a választ, mi, miért működik és a felismerések akár a megoldásokat is meghozhatják.Itt viszont az erre való nyitottság helyett a nyolcvanas évek, hifista kőkorszakának vélemény nyilvánítása tükröződik javarészt, amihez természetesen még a megfelelő arc is hozzátársul.
Többek hozzászólásából kihallatszik, az a negatív ítélet alkotás, hogy mit foglalkozom én a vízzel például, ahelyett, hogy zenét hallgatnék. Most azt kell írnom, hogy épp ezért.
Találgatások helyett a későbbiekben néhány mondatban megvilágítanám a hátterét e tevékenységemnek, mert egy félreértés forrása lett, ezáltal érthetőbbé válik, mit miért csinálok. Akit nem érdekel, ne olvassa, de szerintem a vége annak, amit majd kifejtek, nagyon "ütős".
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
igen, én is azt hiszem, hogy nem a hangminőségre van hatása, hanem a szubjektív hangérzékelésemre.
Ez nem jó szöveg. Sokan gondolják ezt, de én nem hiszem, hogy mindent a szubjektív érzésre lehet fogni az ilyen hihetelen hatások esetében. Ugyanis ha többen hallgatnak valamit és az egyértelműen hallható az ott lévő több ember számára, akkor az nem szubjektív hatás, hanem HATÁS.
Azt hiszem itt az AVX-en ha szubjektivitásról akarunk beszélni, akkor a legtöbb beírónak magába illik szállnia. Nagyon sokan visszaélnek ezzel. Úgy fogalmaznak meg saját véleményeket, sok esetben lejárató véleményeket, mintha az objektív vélemény lenne. Esetleg olyanról formálnak határozottan véleményt, amit nem is hallottak.
Látod ezt, Rudi bácsi? :) Ajjaj... a power-r drótok miatt is kell agyalni... meg kell a pohár víz is a CD mellé...
Power-R water Cup? csak ne lehessen boltban kapni, mert még raknak rá vonalkódot...
Sebestyén, egy humortopikot kellene nyitni számodra, akkor talán nem a hifivel foglalkoznál és különösen nem Rudolffal, mert nagyon unalmas már.
Ha előhoztad megint a kábel témát, ezúttal elárulom neked a nagy titkot a kábelekről, vagyis azt, hogy mitől zseniális egy kábel. Neked mondom, hogy soundmania is hallja: Tehát az a zseniális kábel, amit nem hallassz.
Látod, Rudolf kábelei ilyenek..
Azért szerinten egy jó kábel még azt is tudja, hogy tőle nem hallasz kevesebbet sem mint amit a rendszer át képes engedni!
Pl Avantgarde hangsugárzót biztosan nem vennék, ha Rudolf kábeleivel hallottam volna csak.
Abban a rendszerben Rudolf 3 generációval korábbi kábelét hallottad egy szándékosan rossz felvétellel, de ugyanazt a kábelét egy másik Avantgarde tulajdonos is megvette. Én mindig a Radnai live interkonnekt és hf. kábelről beszéltem, ha előkerült ez a téma. Az én rendszerem hangjának sokmilliós fejlesztése után sem korlátja a Radnai kábelcsalád. Kondo ezüst kábel viszont Kondo ezüst rendszerbe való, ott nem hallod a hangját, mindenhol máshol viszont igen.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Bár tőlem is távol áll ez a vonal, de azt hiszem, hogy egy ezo topicban azért lehet némi helye az ezo témáknak. Én sem értem hogy került bárkinél is egy vödör víz a hifi mellé, hogy aztán elmélkedhessen a hatásáról, de azt sem, hogy miért gond, ha mást ez érdekel. Hollóházi rendszere szerintem bármilyen támogatás nélkül is igen jól szólhat. Az, hogy másoknak tetszene-e, az ebben a topicban irreleváns. Nem hiszem, hogy annak hiányosságai miatt kutatja folytonosan a hova továbbot. Azt, hogy hogy emeli magasabb szintre/hozza ki a maximumot/teszi természetesebbé- mindenki ossza be a neki tetszőt- azt aligha köteles megmagyarázni. Néha azt érzem, mintha a még romlatlan, hifista ifjúság védelme zajlana itt, megvédendő őket a poklos tanoktól. Ha az itt felvetett témákkal kapcsolatban felmerül a természettudományos magyarázat hiánya, akkor pl. a kábeles topic törzsközönsége is szorulhatna. Ott az egyik legfontosabb paraméter, ami mentén gyakran megpróbálnak megítélni egy kábelt -megjósolva annak jó hangját, az az ár. Tehát nem a vezetők anyaga, tisztasága, geometriája, rácsszerkezete, a szigetelés anyaga, csatlakozók rögzítése, stb...Ha az ár gyakran korrelál is a minőséggel, azért ez tudományosan elég nehezen lenne levezethető. Annyi erővel a kábel színe is lehetne mérlegelési szempont és akkor már meg is érkeztünk az ezo topicba. Ezzel persze nem mondtam erőset, sokak szerint amúgy is ide való.
Ha előhoztad megint a kábel témát, ezúttal elárulom neked a nagy titkot a kábelekről, vagyis azt, hogy mitől zseniális egy kábel. Neked mondom, hogy soundmania is hallja: Tehát az a zseniális kábel, amit nem hallassz.
Valamit csak kellett hallanod azokból a kábelekből hisz megbabonázott a hangzása.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Ha lenne egy Kondo szín ezüst rendszerem, akkor én sem agyalnék többé, de hallottam már többször és az a zenei élmény, amit csak megtapasztalni lehet, leírni soha, egy életre szólóan megváltoztatja az elképzelésed a hifiről, ugyanakkor másnak lehet, hogy semmit nem jelent.
Látod ezt, Rudi bácsi? :) Ajjaj... a power-r drótok miatt is kell agyalni... meg kell a pohár víz is a CD mellé...
Power-R water Cup? csak ne lehessen boltban kapni, mert még raknak rá vonalkódot...
Sebestyén, egy humortopikot kellene nyitni számodra, akkor talán nem a hifivel foglalkoznál és különösen nem Rudolffal, mert nagyon unalmas már.
Azért szerinten egy jó kábel még azt is tudja, hogy tőle nem hallasz kevesebbet sem mint amit a rendszer át képes engedni!
Pl Avantgarde hangsugárzót biztosan nem vennék, ha Rudolf kábeleivel hallottam volna csak.
Ha lenne egy Kondo szín ezüst rendszerem, akkor én sem agyalnék többé, de hallottam már többször és az a zenei élmény, amit csak megtapasztalni lehet, leírni soha, egy életre szólóan megváltoztatja az elképzelésed a hifiről, ugyanakkor másnak lehet, hogy semmit nem jelent.
A megszólíttatott 8 lájkoló ( szörnyülködő ),- már 10-re nőtt azóta - egyikeként
Kedves fórumtárs honnan tudja, gondolja, hogy ezért járok ide? Vannak itt érdekes dolgok, no, meg "furcsaságok". Nem ítélem meg őket, ahogy a hozzászólókat sem. Miért ne lehetne esetleg egyetérteni egy szkeptikus beírással is akár? A lájkomba le is írtam, mire is kapta dbrnsk fórumtárs.
Egy ilyen szép diy csakralámpa növelte a zenei élvezetet a kisrendszeremben, lehet mert egyedileg készített és nincs rajta vonalkód...
viccet félretéve ehhez kapcsolódóan fülelek egy korábbi beírására is reagálva, igen, én is azt hiszem, hogy nem a hangminőségre van hatása, hanem a szubjektív hangérzékelésemre.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ami örömet ad számodra a rengeteg kiegészítő, csodacucc és a cserélgetés, próbálgatás, azt az örömet nekem a rendszerem egyszerűsége és azonnali hadrafoghatósága adja meg.
Csak úgy megjegyezném, hogy ennek a topiknak nem az Egyszerű audio rendszerek a címe. Esetleg nem itt kéne villognod ezzel.
És egyáltalán, akit idegesítenek a hollohazi beszámolói, azok miért itt élik ki a grafomán hajlamaikat. Miért nem ott, ahol az őket foglalkoztató témák szerepelnek?
Sajnos 10 pontos lemezem nincs, erről nem tudok nyilatkozni, de szívesen elküldöm neked azt a feltétet, hogy ellenőrizhesd az állításaimat.
Kedves tőled, de sajnos nem tudok vele mit kezdeni, nagyjából már 2 évtizede nem használok CD lejátszót.
Az állításod nem szorul ellenőrzésre, nem módosíthat rajta mások véleménye, nem is erről írtam veled kapcsolatban. Ami örömet ad számodra a rengeteg kiegészítő, csodacucc és a cserélgetés, próbálgatás, azt az örömet nekem a rendszerem egyszerűsége és azonnali hadrafoghatósága adja meg.
Van most itt egy friss példám: Kértem meghallgatásra egy CD feltétet /68€/, mert nem tudtam, hogy a lejátszóm mágneses leszorítójával kompatibilis lesz-e? Mivel lejátszotta, így el tudtam dönteni, kell-e. Ez a CD feltét azon a 10-es skálán, nálam kb. 2-3 osztályzattal tolja feljebb annak a CD-nek a hangját, mindezt egy meglehetősen alacsony beruházással.
Zavarba hozol. Ha jól értem, ezzel a feltéttel akkora javulást értél el, amekkora különbség van egy átlagos és egy nagyszerű felvétel között? Tehát felesleges kitűnő felvételeket készíteni, egyszerűen csak mindenkinek adni kell abból a CD feltétből? Az említett 2 pontos nyereség érvényes az 1 és a 10 pontos felvételeknél is?
Ha lenne egy Kondo szín ezüst rendszerem, akkor én sem agyalnék többé...
Nyilván nem ismerlek eléggé, hogy magabiztosan nyilatkozzam rólad, de eddig hozzászólásaid és reakcióid alapján azt hiszem, Te a Kondo csúcsrendszer birtokában is inkább különbségeket keresnél zenehallgatási élmény helyett. Természetesen nincs ezzel bajom, egyszerűen csak más hobbit űzünk. Ez a topik sem zavar engem, sőt kimondottan hasznos, mert ahányszor benézek, mindig megbizonyosodom róla, hogy mekkora mákom van az egyszerű elvárásaimmal.
Sajnos 10 pontos lemezem nincs, erről nem tudok nyilatkozni, de szívesen elküldöm neked azt a feltétet, hogy ellenőrizhesd az állításaimat.
"ezzel sem lenne baj, csak ne fárasztanád vele a népet"
Azt te honnan tudod, hogy ami téged kifejezetten fáraszt mást nem érdekelhet? Tudom kaptál 8 lájkot másik 8 olyam embertől aki idejár szörnyülködni, de vannak olyanok is akiket meg pl. érdekel és nem fáraszt amiket időnként beír.
Van egy egyszerű módja annak, hogy azok, akiket komolyan érdekel (és nem csak aziránti érdeklődésből járnak ide, hogy meddig fejlődhet a hifi-pszichózis), kifejezzék egyetértésüket: a hozzászólásainak lájkolása. hollohazi biztosan örülne neki, és megerősítve is érezné magát a hitetlenek elleni vitában.
De valahogy mostanában elmaradoznak a lájk-tömegek a hozzászólásairól. Szőval, ha egyetértetek, vagy segít a hobbitokban, lájkoljátok a hozzászólásait. Így mások is tudni fogják, hogy léteztek, esetleg azt is, hogy sokan vagytok.
(engem mellesleg egyáltalán nem fáraszt, sőt, néha kifejezetten szórakozásból olvasom ezt a topikot )
Azért megjegyezném, hogy ebből a topikból, vele együtt az avx-ről "elüldöztek" már néhány olyan embert, akiknek tapasztalataiból többen meríthettek az évek során, pl. az audioösvény vagy tápkondícionáló topikban. Mások, akiknek hasonló a véleményük, nem találok hirtelen jobb kifejezést, de rangon alulinak tartják azt, hogy belemenjenek ilyen adok-kapok csatározásba, sőt nem is olvassák, mások meg nem is akarják olvasni ezt a fórumot kifejezett kérésemre sem . Megértem.
Van most itt egy friss példám: Kértem meghallgatásra egy CD feltétet /68€/, mert nem tudtam, hogy a lejátszóm mágneses leszorítójával kompatibilis lesz-e? Mivel lejátszotta, így el tudtam dönteni, kell-e. Ez a CD feltét azon a 10-es skálán, nálam kb. 2-3 osztályzattal tolja feljebb annak a CD-nek a hangját, mindezt egy meglehetősen alacsony beruházással.
Zavarba hozol. Ha jól értem, ezzel a feltéttel akkora javulást értél el, amekkora különbség van egy átlagos és egy nagyszerű felvétel között? Tehát felesleges kitűnő felvételeket készíteni, egyszerűen csak mindenkinek adni kell abból a CD feltétből? Az említett 2 pontos nyereség érvényes az 1 és a 10 pontos felvételeknél is?
Ha lenne egy Kondo szín ezüst rendszerem, akkor én sem agyalnék többé...
Nyilván nem ismerlek eléggé, hogy magabiztosan nyilatkozzam rólad, de eddig hozzászólásaid és reakcióid alapján azt hiszem, Te a Kondo csúcsrendszer birtokában is inkább különbségeket keresnél zenehallgatási élmény helyett. Természetesen nincs ezzel bajom, egyszerűen csak más hobbit űzünk. Ez a topik sem zavar engem, sőt kimondottan hasznos, mert ahányszor benézek, mindig megbizonyosodom róla, hogy mekkora mákom van az egyszerű elvárásaimmal.
Azt te honnan tudod, hogy ami téged kifejezetten fáraszt mást nem érdekelhet? Tudom kaptál 8 lájkot másik 8 olyam embertől aki idejár szörnyülködni, de vannak olyanok is akiket meg pl. érdekel és nem fáraszt amiket időnként beír.
Van egy egyszerű módja annak, hogy azok, akiket komolyan érdekel (és nem csak aziránti érdeklődésből járnak ide, hogy meddig fejlődhet a hifi-pszichózis), kifejezzék egyetértésüket: a hozzászólásainak lájkolása. hollohazi biztosan örülne neki, és megerősítve is érezné magát a hitetlenek elleni vitában.
De valahogy mostanában elmaradoznak a lájk-tömegek a hozzászólásairól. Szőval, ha egyetértetek, vagy segít a hobbitokban, lájkoljátok a hozzászólásait. Így mások is tudni fogják, hogy léteztek, esetleg azt is, hogy sokan vagytok.
(engem mellesleg egyáltalán nem fáraszt, sőt, néha kifejezetten szórakozásból olvasom ezt a topikot )
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
........
Ha lenne egy Kondo szín ezüst rendszerem, akkor én sem agyalnék többé, ...........
Eddigi munkásságod alapján állítom 101%-al, hogy ha lenne ilyen szintiszta Kondó ezüst rendszered, akkor nem hajigálnád ki a vonalkódos, üveg-víz (és száz féle jónak gondolt hangzás javítós, épület biológiai fityfrancot is beleértve) a kukába. Maradnának örök koncentrálási felületnek, mert te ezek nélkül nem tudsz a zenére figyelni. Vélhetően a zene és hangzásjavítókra figyelés aránya sem változna, ami jobb esetben 50-50%-osan köti le a figyelmed.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Tudom, hogy minden avx felhasználó mást sem tesz, csak nyugodtan hátradőlve hallgatja a zenét. Senki sem vágyik szebbre, jobbra, csak az idő teljen el. Szerintem ez olyan rokkantnyugdíjas feeling, ha már csak kevés lesz hátra, akkor én is így teszek. Emellett hidd el, nagyon elégedett vagyok a rendszeremmel, soha rosszabbat, de én itt egy rendszerfejlesztési módszerről írtam. Nekem soha nem kell cserélgetni semmit, vagyos semmin nem bukok semmit! Ezzel a módszerrel csak nyerek, úgy látom, ez egyáltalán nem világos. Az auditív nyereségen felül a rendszerfejlesztés arra való, hogy a meglévő zenei anyagod minőségét egy magasabb szintre emeld. Mi ez, ha nem anyagi nyereség?
Mit is jelent ez pontosan? Ha van x száz műsor anyagod bármilyen formátumban, aminek az átlagos hangminősége egy tízes ksálán, mondjuk hatos, -ez alatt azt értem, hogy az egyes például egy teljesen hallgathatatlan/még kocsiban sem/ koncert felvétel, például egy Videoton CD, a tízes pedig a legjob audiofil felvételed-, akor a befektetett eszközök fajtájának, menyiségének függvényében, te folyamatosan feljebb tudsz lépni, tetszőleges mértékben,tetzsőleges lépcsőkben .
Van most itt egy friss példám: Kértem meghallgatásra egy CD feltétet /68€/, mert nem tudtam, hogy a lejátszóm mágneses leszorítójával kompatibilis lesz-e? Mivel lejátszotta, így el tudtam dönteni, kell-e.
Ez a CD feltét azon a 10-es skálán, nálam kb. 2-3 osztályzattal tolja feljebb annak a CD-nek a hangját, mindezt egy meglehetősen alacsony beruházással.
Nem tudod, vagy nem akarod megérteni mire is célozgatnak itt többen. Igen, mindenki fejleszt valamilyen módon és mindenki törekszik a jobb hanga, de ennek is (mint mindennek) megvan az egészséges határa. Sajnos ezt a határt szerintünk te már rég átlépted és még ezzel sem lenne baj, csak ne fárasztanád vele a népet. Azért, mert mi nem merülünk ennyire bele, nem olvasunk a témában és nem agyalunk éjjel-nappal azon, hogy mi a fene okozhat még a hangzásban bármit is nem jelenti azt, hogy szefósok lennénk.
És igen, azzal is tisztában vagyok (vagyunk), hogy MINDIG lehet keresni a különbséget, a mást és pont ezért kell egy bizonyos határt meghúzni, mert különben képes túlzásba esni az ember és sosem lesz vége a dolognak. Nekem is volt egy hasonló (de csak hasonló) hifis korszakom, ami egy ideig szórakoztató, később már frusztráló volt számomra. Szerencsére időben megálltam... Kell egy normális, kevésbé érzékeny rendszer, amin élvezettel lehet gyengébb felvételeket is hallgatni és el kell fogadni, hogy mindennek megvan a határa...
Igen, különbözőek vagyunk, de ez egy hobbi és az arról is szól, hogy mekkora az az örömélmény, amit zenehallgatáskor a hifiszobábaban kapunk. Ezért áldozunk rá többet kevesebbet, a cél hogy minél többet kapjunk vissza abból, amit beáldoztunk. Ha lenne egy Kondo szín ezüst rendszerem, akkor én sem agyalnék többé, de hallottam már többször és az a zenei élmény, amit csak megtapasztalni lehet, leírni soha, egy életre szólóan megváltoztatja az elképzelésed a hifiről, ugyanakkor másnak lehet, hogy semmit nem jelent. Emlékszem, amikor az egyik high end show alkalmával Soltész először bejött abba a Merlin szobába, ahol épp az Ongaku szólt. Csak bejött, aztán pár másodperc után kiment. Az látszott az arcán, hogy nincs itt semmi látnvaló. Hát ezért vagyunk különbözőek.
Egyik AN rendszer tulajdonos, felhasználónak jeleztem, hogy az AVX szakértőitől milyen "kritikákat", lesajnálást kapunk, kapok, ha leírok valamit,szó szerint kiröhögnek, amire ő válaszul annyit mondott, ezeken az embereken mi röhögünk.
Bizonyos fizikai ismeretek hiánya ne jogosítson fel senkit, hogy másokat, az azokat felhasználókat minősítse, ugyanis elsülhetnek ezek a kijelentések még visszafelé is. Addig is javasolnám ennek a felszínes, óvodás stílus képviselőinek, hogy töltekezésül merüljenek már el az épület biológia rejtelmeiben, de különösen javasolnám Ing Meyl fizika professzor munkásságának tanulmányozását, nyugodtan írjanak neki hasonló bejegyzéseket a honlapjára.
Amíg másoknak nem ártasz, nyugodtan bármit, talán csak a közvetlen veled együtt élőket lehet sajnálni.
De amikor már épület biológiája kezd hifi tényező lenni, vagyis a benne élők-élősdik, a penészgombáktól az ágyipoloskáig, pincében patkányokat ne feledd, vagy talán az épület alatti talaj-geológia, víz-szennyvíz-közműhálózat jajj ... végtelen az isten állat kertje, amikor már semmiben és mindenben kell bízni.
Persze ezek után nyugodtan lehet onnan a kerítésen belűről bennünket, erős kritikával élőket bolondnak nézni. Ehhez neked is meg van a jogod, mondom, mindaddig amíg másoknak nem ártasz.
Az épület biológiába nemcsak azok tartoznak, amit leírtál, szándékosan elferdítve, hogy hogy alátámaszd vele a mondandódat. Én ugyanis a sztatikus feltöltődés jelenségére, az ellene védekező módszerekre gondoltam az épületbiológia tárgyköréből. Hány ezer voltról is van szó, ami az ember komfort érzetére, az ember érzékszerveire/netalán a hallására hatnak/?
El kell, hogy keserítselek, mindazon alkalmazások, eszközök hatása , amikről ezideig írtam, vagy megemlítettem, mérhető mennyiségek, meg is mérik, a mérési erdményeket akár közlik is, illetve, ha hatásukat ellenőrizni akarod mérnök lévén, a megfelelő mérőeszközöket te is beszerezheted, megmérve, alátámaszthatod a véleményedet. Tehát, amikor annyira kevés itt az ezoteria, akkor miért én vagyok a hülye?
Ha emlékszel rá én fizikai magyarázat kérése okán indítottam el ezt a beszélgetést, elindítva ezt a cunamit. Semmi érdemleges választ nem kaptam a kérdésemre, talán nem is vártam mást.
Tudom, hogy minden avx felhasználó mást sem tesz, csak nyugodtan hátradőlve hallgatja a zenét. Senki sem vágyik szebbre, jobbra, csak az idő teljen el. Szerintem ez olyan rokkantnyugdíjas feeling, ha már csak kevés lesz hátra, akkor én is így teszek. Emellett hidd el, nagyon elégedett vagyok a rendszeremmel, soha rosszabbat, de én itt egy rendszerfejlesztési módszerről írtam. Nekem soha nem kell cserélgetni semmit, vagyos semmin nem bukok semmit! Ezzel a módszerrel csak nyerek, úgy látom, ez egyáltalán nem világos. Az auditív nyereségen felül a rendszerfejlesztés arra való, hogy a meglévő zenei anyagod minőségét egy magasabb szintre emeld. Mi ez, ha nem anyagi nyereség?
Mit is jelent ez pontosan? Ha van x száz műsor anyagod bármilyen formátumban, aminek az átlagos hangminősége egy tízes ksálán, mondjuk hatos, -ez alatt azt értem, hogy az egyes például egy teljesen hallgathatatlan/még kocsiban sem/ koncert felvétel, például egy Videoton CD, a tízes pedig a legjob audiofil felvételed-, akor a befektetett eszközök fajtájának, menyiségének függvényében, te folyamatosan feljebb tudsz lépni, tetszőleges mértékben,tetzsőleges lépcsőkben .
Van most itt egy friss példám: Kértem meghallgatásra egy CD feltétet /68€/, mert nem tudtam, hogy a lejátszóm mágneses leszorítójával kompatibilis lesz-e? Mivel lejátszotta, így el tudtam dönteni, kell-e.
Ez a CD feltét azon a 10-es skálán, nálam kb. 2-3 osztályzattal tolja feljebb annak a CD-nek a hangját, mindezt egy meglehetősen alacsony beruházással.
Nem tudod, vagy nem akarod megérteni mire is célozgatnak itt többen. Igen, mindenki fejleszt valamilyen módon és mindenki törekszik a jobb hanga, de ennek is (mint mindennek) megvan az egészséges határa. Sajnos ezt a határt szerintünk te már rég átlépted és még ezzel sem lenne baj, csak ne fárasztanád vele a népet. Azért, mert mi nem merülünk ennyire bele, nem olvasunk a témában és nem agyalunk éjjel-nappal azon, hogy mi a fene okozhat még a hangzásban bármit is nem jelenti azt, hogy szefósok lennénk.
És igen, azzal is tisztában vagyok (vagyunk), hogy MINDIG lehet keresni a különbséget, a mást és pont ezért kell egy bizonyos határt meghúzni, mert különben képes túlzásba esni az ember és sosem lesz vége a dolognak. Nekem is volt egy hasonló (de csak hasonló) hifis korszakom, ami egy ideig szórakoztató, később már frusztráló volt számomra. Szerencsére időben megálltam... Kell egy normális, kevésbé érzékeny rendszer, amin élvezettel lehet gyengébb felvételeket is hallgatni és el kell fogadni, hogy mindennek megvan a határa...
Bár én is az utóbbi véleményekkel értek egyet, azért ne rúgjunk túl nagyot fórumtársunkba... Azt gondolom, hogy helyében inkább egy olyan rendszert próbálnék összerakni, amelynek hallgatásakor eszembe sem jutna ilyen baromságokkal bíbelődni. Nem jó rátévedni egy ilyen útra, mert mint látható, nagyon messzire tud vezetni...
Egyik AN rendszer tulajdonos, felhasználónak jeleztem, hogy az AVX szakértőitől milyen "kritikákat", lesajnálást kapunk, kapok, ha leírok valamit,szó szerint kiröhögnek, amire ő válaszul annyit mondott, ezeken az embereken mi röhögünk.
Bizonyos fizikai ismeretek hiánya ne jogosítson fel senkit, hogy másokat, az azokat felhasználókat minősítse, ugyanis elsülhetnek ezek a kijelentések még visszafelé is. Addig is javasolnám ennek a felszínes, óvodás stílus képviselőinek, hogy töltekezésül merüljenek már el az épület biológia rejtelmeiben, de különösen javasolnám Ing Meyl fizika professzor munkásságának tanulmányozását, nyugodtan írjanak neki hasonló bejegyzéseket a honlapjára.
Amíg másoknak nem ártasz, nyugodtan bármit, talán csak a közvetlen veled együtt élőket lehet sajnálni.
De amikor már épület biológiája kezd hifi tényező lenni, vagyis a benne élők-élősdik, a penészgombáktól az ágyipoloskáig, pincében patkányokat ne feledd, vagy talán az épület alatti talaj-geológia, víz-szennyvíz-közműhálózat jajj ... végtelen az isten állat kertje, amikor már semmiben és mindenben kell bízni.
Persze ezek után nyugodtan lehet onnan a kerítésen belűről bennünket, erős kritikával élőket bolondnak nézni. Ehhez neked is meg van a jogod, mondom, mindaddig amíg másoknak nem ártasz.