Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6234
Re: Vinyl - amit hallgatunk
Frissmeleg, és szerintem nagyon jó lett a Djabe & Steve Hackett új dupla LP-je.
Mind zeneileg, mind hangminőségileg “ott van”.
Mind zeneileg, mind hangminőségileg “ott van”.
- Csatolmányok
-
- CB241550-78FC-4F69-AEDA-1CDC90253F3F.jpeg (483.96 KiB) Megtekintve 3800 alkalommal
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Nicsak, mit találtam a budaörsi MediaMarkt-ban...
A MOV-t különben is egész jó ár-érték arányú reissue kiadónak tartom, de ez a Camel lemez egészen elképesztően jól szól. Ráadásul félárra leárazva... amit nem igazán értek, mert a lemez hibátlan... talán nem tudják a vevők, hogy milyen jóféle zene ez?
A budaörsi MediaMarktba érdemes be-benézni, az ottani zene-szekciót menedzselő srác érti a dolgát, nem (csak) a DOL és társai lemezeit kapni ott (mint a legtöbb egyéb MM-ban), hanem van bőven minőségi darab is (sajnos az árak tükrözik is ezt), a legjobb nevű mai reissue kiadóktól is, meg USA nyomású BlueNote-ok, és egyéb nyalánkságok...
A MOV-t különben is egész jó ár-érték arányú reissue kiadónak tartom, de ez a Camel lemez egészen elképesztően jól szól. Ráadásul félárra leárazva... amit nem igazán értek, mert a lemez hibátlan... talán nem tudják a vevők, hogy milyen jóféle zene ez?
A budaörsi MediaMarktba érdemes be-benézni, az ottani zene-szekciót menedzselő srác érti a dolgát, nem (csak) a DOL és társai lemezeit kapni ott (mint a legtöbb egyéb MM-ban), hanem van bőven minőségi darab is (sajnos az árak tükrözik is ezt), a legjobb nevű mai reissue kiadóktól is, meg USA nyomású BlueNote-ok, és egyéb nyalánkságok...
- Csatolmányok
-
- C1F9B15D-F9CD-42B3-86D2-4A6105E7FC50.jpeg (794.77 KiB) Megtekintve 3773 alkalommal
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2751
Egy új (másik) hangszedő beszerzésénél,fine tuning után,amikor már minden fizikai paraméter be van állitva kezdő tesztlemezeim: Herbie Mann/Sam Most Quintet,Ben Webster "King of tenors",Grateful Dead "Winterland '71" és Donald Fagen "Sunken condos " 
- Csatolmányok
-
- IMG_3822.JPG (128.54 KiB) Megtekintve 3712 alkalommal
-
- IMG_3820.JPG (211.73 KiB) Megtekintve 3712 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Aszpirin
- V.I.P.

Kicsit elsiette az idén a dolgokat a Mikulás, ma ezek a lemezek érkeztek tőle a Rókapostással:
Mindkettő nagyon friss reissue.
A King Crimson lemez az 50 éves jubileumra kiadott dupla LP, új keveréssel, a második lemezen pedig alternatív remixekkel. Még nem hallgattam meg, de majd mindjárt...
A Dire Straits pedig egy full-analogue mastering, ami állati jól szól a MoFi 45rpm LP-ken.
Mindkettő nagyon friss reissue.
A King Crimson lemez az 50 éves jubileumra kiadott dupla LP, új keveréssel, a második lemezen pedig alternatív remixekkel. Még nem hallgattam meg, de majd mindjárt...
A Dire Straits pedig egy full-analogue mastering, ami állati jól szól a MoFi 45rpm LP-ken.
- Aszpirin
- V.I.P.

Black Friday a Djabe áruházában! 30-50% kedvezmény minden Djabe LP-re és egyéb hang-és képhordozóra, december 3.-áig.
Érdemed megnézni: http://djabe.hu/uzlet/
Érdemed megnézni: http://djabe.hu/uzlet/
- Aszpirin
- V.I.P.

Hátha valakit érdekel:
A kiadó GR1993 Records honlapján három Djabe lemez is féláron kapható még ma és holnap:
Flow - 2450 Ft
Live in Blue - 2950 Ft
New Dimensions Update Live - 2450 Ft
Csak megjegyezném, hogy az általam jelenleg birtokolt Djabe LP-k mind zeneileg, mind a hangminőségben, mind pedig a nyomás minőségében a csúcskategóriát képviselik, bőven szólnak úgy, vagy akár még jobban is, mint a méregdrága Analogue Productions, Mobile Fidelity stb. kiadványok. A fenti összegek ráadásul ár/érték arányban verhetetlenné teszik ezeket a lemezeket, ezért én is megrendeltem mindhármat.
Lásd:
https://gr1993records.com/index.php/shop/
A Djabe honlapján pedig már előrendelhető a december 11.-én megjelenő új dupla LP-jük, a Djabe & Steve Hackett - Back to Sardinia. Részletek: http://djabe.hu/uzlet/djabe-steve-hacke ... dinia-2lp/
A kiadó GR1993 Records honlapján három Djabe lemez is féláron kapható még ma és holnap:
Flow - 2450 Ft
Live in Blue - 2950 Ft
New Dimensions Update Live - 2450 Ft
Csak megjegyezném, hogy az általam jelenleg birtokolt Djabe LP-k mind zeneileg, mind a hangminőségben, mind pedig a nyomás minőségében a csúcskategóriát képviselik, bőven szólnak úgy, vagy akár még jobban is, mint a méregdrága Analogue Productions, Mobile Fidelity stb. kiadványok. A fenti összegek ráadásul ár/érték arányban verhetetlenné teszik ezeket a lemezeket, ezért én is megrendeltem mindhármat.
Lásd:
https://gr1993records.com/index.php/shop/
A Djabe honlapján pedig már előrendelhető a december 11.-én megjelenő új dupla LP-jük, a Djabe & Steve Hackett - Back to Sardinia. Részletek: http://djabe.hu/uzlet/djabe-steve-hacke ... dinia-2lp/
(a Bunkócska az igazi sláger rajta
"Ó, te bunkócska te dráááága..."
)
- Aszpirin
- V.I.P.

No, megtörtént az átszellemült élvezet?LIMAR írta: ↑2019.11.20., szer. 17:12Ma hiánypótló műremekkel gyarapodott szerény gyűjteményem.
Fantasztikus megemlékezés ez egy nagyszerű emberre, akinek majdnem sikerült eszmevilágával kipusztítania a fél világot.
Emlékezzünk rá teljes áhítattal.
Főként a Kun Bélával folytatott szikratávírós beszélgetésre vagyok kíváncsi (2. track).
Holnap mosás, új antisztatikus tasak, majd jöhet az átszellemült élvezete ennek a műremeknek.
A lemez lejátszatlan (miért nem csodálkozom ezen?), a borító kicsit viseletes (ezen sem csodálkozom).
(a Bunkócska az igazi sláger rajta
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 482
- Kapcsolat:
Csudálatos lehet.
LIMAR írta: ↑2019.11.20., szer. 17:12Ma hiánypótló műremekkel gyarapodott szerény gyűjteményem.
Fantasztikus megemlékezés ez egy nagyszerű emberre, akinek majdnem sikerült eszmevilágával kipusztítania a fél világot.
Főként a Kun Bélával folytatott szikratávírós beszélgetésre vagyok kíváncsi (2. track).
Holnap mosás, új antisztatikus tasak, majd jöhet az átszellemült élvezete ennek a műremeknek.
A lemez lejátszatlan (miért nem csodálkozom ezen?), a borító kicsit viseletes (ezen sem csodálkozom).
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Ma hiánypótló műremekkel gyarapodott szerény gyűjteményem.
- Csatolmányok
-
- 20191120_165506.jpg (3.14 MiB) Megtekintve 3153 alkalommal
-
- 20191120_165549.jpg (3.73 MiB) Megtekintve 3153 alkalommal
- Aszpirin
- V.I.P.

Tegnap érkeztek a bakelitfutárral... egy 2016-os Charles Lloyd & The Marvels duplaalbum (Blue Note) és három minőségi reissue (Speakers Corner, Analogue Productions, ORG Music). Egy kivétellel USA nyomás.
A reissue-kon már túl vagyok, most épp a 2016-os Lloyd-album második lemezét hallgatom. Mindegyiket meleg szívvel tudom ajánlani, de főleg a három reissue album szól nagyon jól!
A reissue-kon már túl vagyok, most épp a 2016-os Lloyd-album második lemezét hallgatom. Mindegyiket meleg szívvel tudom ajánlani, de főleg a három reissue album szól nagyon jól!
-
alapigabor
- Újonc fórumos

- Értékelés: 6
- Kapcsolat:
Tökéletes. Must have!:
https://www.discogs.com/David-Gilmour-L ... e/10920062
https://www.discogs.com/David-Gilmour-L ... e/10920062
#fleapower #vinyl #cd #vegyelhanglemezt
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Kicsit tanácstalan vagyok.
Gyerekkoromból maradt néhány értékelhető album, amit jóapám örökségéből meg is tartottam.
Az egyik egy The best of the Shadows album. Sajnos karcos. Gondoltam beszerzek egy másikat.
Találtam egyet, egy ismerősöm segített a szállításban. (Szerbiából)
MÉG NEM HALLGATTAM MEG, ma jött, nem volt időm.
Csak rálestem, de rögtön feltűnt, hogy kicsit könnyebbek a lemezek, valamelyest puhábbak is. Az eredeti 126 grammos darabonként, a most jött lemezek darabja 120 grammos. A matricázása is más. A régi, az német feliratos, made in Germany származással. A most jött angol és német feliratos, made in eec felirattal. A most érkezetten a lemezborító hátulján dombornyomás is van.
Az albumon anyagában a jelölés az eredeti album 2. oldalán: 04 859 B - 1
A most jött albumon a jelölés a 2. oldalán szintén: 04 859 B - 1
Ahogyan írtam, nem volt még időm meghallgatni, összehasonlítani. Kicsit sajnálom, hogy nem az eredeti albumot sikerült beszereznem, ahogy nézem a neten mindenhol a korábbi, EMI/COLUMBIA verziót árulják, a most jött matricázottat nem találtam sehol.
Remélem hangzásra nem lesz különbség a kettő között.
Discogs-on mintha írnák, hogy van ennek az albunak Reissue példánya is, de csak kérdőjellel jelölik a gyártás dátumát. Mindenesetre a borítója tökéletesnek tűnik, bár a betűk színe nem sötétkék, inkább lilába hajlik.
Németország ugye a EGK alapítója volt 1957-ben, tehát akármikor is nyomhatták a másik verziót, ezzel előrébb nem vagyok.
Találkoztatok hasonló esettel?
Gyerekkoromból maradt néhány értékelhető album, amit jóapám örökségéből meg is tartottam.
Az egyik egy The best of the Shadows album. Sajnos karcos. Gondoltam beszerzek egy másikat.
Találtam egyet, egy ismerősöm segített a szállításban. (Szerbiából)
MÉG NEM HALLGATTAM MEG, ma jött, nem volt időm.
Csak rálestem, de rögtön feltűnt, hogy kicsit könnyebbek a lemezek, valamelyest puhábbak is. Az eredeti 126 grammos darabonként, a most jött lemezek darabja 120 grammos. A matricázása is más. A régi, az német feliratos, made in Germany származással. A most jött angol és német feliratos, made in eec felirattal. A most érkezetten a lemezborító hátulján dombornyomás is van.
Az albumon anyagában a jelölés az eredeti album 2. oldalán: 04 859 B - 1
A most jött albumon a jelölés a 2. oldalán szintén: 04 859 B - 1
Ahogyan írtam, nem volt még időm meghallgatni, összehasonlítani. Kicsit sajnálom, hogy nem az eredeti albumot sikerült beszereznem, ahogy nézem a neten mindenhol a korábbi, EMI/COLUMBIA verziót árulják, a most jött matricázottat nem találtam sehol.
Remélem hangzásra nem lesz különbség a kettő között.
Discogs-on mintha írnák, hogy van ennek az albunak Reissue példánya is, de csak kérdőjellel jelölik a gyártás dátumát. Mindenesetre a borítója tökéletesnek tűnik, bár a betűk színe nem sötétkék, inkább lilába hajlik.
Németország ugye a EGK alapítója volt 1957-ben, tehát akármikor is nyomhatták a másik verziót, ezzel előrébb nem vagyok.
Találkoztatok hasonló esettel?
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Egy hosszú életpálya egyik legutóbbi mozaikdarabja.
Élő felvétel, gitár és bőgő.
Élő felvétel, gitár és bőgő.
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Őket meleg szívvel ajánlom
Lemurian folk songs
Deley
Neten sok infó van a bandákról.Bandcamp-en meg is vehetők a zenéik.
A vinyil nagyon jó a Lemurian esetében. Deley élő felvétele is parádés.
Lemurian folk songs
Deley
Neten sok infó van a bandákról.Bandcamp-en meg is vehetők a zenéik.
A vinyil nagyon jó a Lemurian esetében. Deley élő felvétele is parádés.
Vasárnapig féláron DJABE - Witchi Tai To 2LP 20 éves jubileumi kiadás
http://gr1993records.com/index.php/prod ... 4DK7EE81_o
http://gr1993records.com/index.php/prod ... 4DK7EE81_o
- Aszpirin
- V.I.P.

Tegnap jött meg, de csak most érek rá meghallgatni... és fantasztikusan szól!
Djabe - Táncolnak a kazlak: a vadonatúj half-speed-cut 45rpm háromlemezes újrakiadás.
(egyébként külön érdekessség, hogy a harmadik LP egyik oldala 45rpm, másik oldala 33rpm (ez a "bónusz" koncertfelvétel).
. .
Djabe - Táncolnak a kazlak: a vadonatúj half-speed-cut 45rpm háromlemezes újrakiadás.
(egyébként külön érdekessség, hogy a harmadik LP egyik oldala 45rpm, másik oldala 33rpm (ez a "bónusz" koncertfelvétel).
. .
- Aszpirin
- V.I.P.

Tekintettel az eddigi 45rpm-es Djabe LP-k minőségére, azt hiszem érdemes felhívni a figyelmet erre az újdonságra is: http://djabe.hu/uzlet/djabe-tancolnak-a ... et-45-rpm/
- dixie-chicken
- V.I.P.

vagy 1,5-2 évet vivtam magammal,megvegyem-e Terry Callier és Sly And Family Stone remekműveit MOV kiadványokon,cseréljem-e le a régebben megvásárolt újrakiadványokat..ma megérkeztek a MOV-ok,minden fityangot megérnek 
- Csatolmányok
-
- IMG_3625.JPG (242.88 KiB) Megtekintve 3092 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.

Santana...régi fánok részére,kötelező olvasmány..akinél a "Supernatural " volt az első megismerkedés (szerelem?),tegyen előre egy kisérletet vele,elsőre fura lehet..nem a komersz vonala Carlosnak...a maxi,kicsit más tészta,mint az "Africa speaks" 
- Csatolmányok
-
- IMG_3275.JPG (212.54 KiB) Megtekintve 3185 alkalommal
- Aszpirin
- V.I.P.

Esetleg megpróbálhatnád felrakni a kérdést (az általánosított változatát) a “Lemezjátszó” topikban is, igaz, kicsit off, de az a topik pörgősebb, és volt már ott szó színes lemezekről is... Mindenesetre az, hogy ugyanannak a kiadványnak a színes vagy fekete vinyl változata szól-e jobban, eléggé speciális tapasztalatot igényel... de hátha.
Senkinek sincs ilyen jellegű tapasztalata?
Most épp a Witchi Tai To 2018-as, 45rpm-es duplalemezes újrakiadását hallgatom. Na ahogy ez szól... NAGYON minőségi, simán elmehet demólemeznek bárhová!
Köszi mégegyszer, hogy felhívtad az akcióra a figylmemet!
- Aszpirin
- V.I.P.

Tegnap érkezett meg az a négy album, amit a fenti figyelemfelhívásod hatására rendeltem a hétvégén.
Most épp a Witchi Tai To 2018-as, 45rpm-es duplalemezes újrakiadását hallgatom. Na ahogy ez szól... NAGYON minőségi, simán elmehet demólemeznek bárhová!
Köszi mégegyszer, hogy felhívtad az akcióra a figylmemet!
Ha még friss a megjelenés és konkréten erről a lemezről nincs tapasztalat, akkor általánosan is érdekelne a véleményetek egy-egy album picture disc vs. normál fekete korong verziója között melyiket preferáljátok, ha a hangminőség a mérvadó?
Van valakinek tapasztalata a linken elérhető két verzió közti különbségben?https://www.zagarmusic.com/
Más kiadványoknál én úgy tapasztaltam, hogy a nem fekete korongon megjelent (pl picture disc) verzió zajosabb.
Melyiket szerezzem be szerintetek?
Más kiadványoknál én úgy tapasztaltam, hogy a nem fekete korongon megjelent (pl picture disc) verzió zajosabb.
Melyiket szerezzem be szerintetek?
Minden Djabe LP féláron:
http://djabe.hu/uzlet/
http://djabe.hu/uzlet/