Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Ad Astra
Meglepően olvasom, mennyire megosztó lett ez a film. Én annyit tudtam róla, hogy egy sci-fi lesz Brad Pitt főszereplésével. Nem néztem trailereket, nem voltak előzetes elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Leültem, megnéztem, nem untam egy pillanatig se a 2 óra alatt. Nem egy Interstellar. Értem úgy egyrészt, hogy az szerintem ennél azért jobb film. Másrészt azért sem egy Interstellar, mert ebben a filmben sokkal kevesebb a fikció,mondhatni hihetőbb. Akinek sok volt az Interstellar, annak bátran tudom ajánlani ezt a filmet. Viszont aki csimbumm cirkuszt vagy szuperhősöket meg űrcsatákat vár, az csalódni fog. Mert ez nem az a film. Mind a kép, mind a hang, mind a sztori egyben van. A Gravitációnál nekem jobban tetszett. Mivel azért logikai bukfencektől ez a film sem mentes, adok rá egy 8/10-et.
Meglepően olvasom, mennyire megosztó lett ez a film. Én annyit tudtam róla, hogy egy sci-fi lesz Brad Pitt főszereplésével. Nem néztem trailereket, nem voltak előzetes elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Leültem, megnéztem, nem untam egy pillanatig se a 2 óra alatt. Nem egy Interstellar. Értem úgy egyrészt, hogy az szerintem ennél azért jobb film. Másrészt azért sem egy Interstellar, mert ebben a filmben sokkal kevesebb a fikció,mondhatni hihetőbb. Akinek sok volt az Interstellar, annak bátran tudom ajánlani ezt a filmet. Viszont aki csimbumm cirkuszt vagy szuperhősöket meg űrcsatákat vár, az csalódni fog. Mert ez nem az a film. Mind a kép, mind a hang, mind a sztori egyben van. A Gravitációnál nekem jobban tetszett. Mivel azért logikai bukfencektől ez a film sem mentes, adok rá egy 8/10-et.
The Congress 2013
"Csak az merészeljen a fausti útra lépni, aki vígan menetel a kárhozatba is: a digitális szimulációt hamarosan felváltják a fiolákba zárt identitások – a kör bezárul, a filmművészet a fotokémiától az agyba juttatott drogokig eljutva felszámolja saját magát." (Filmvilág)
A film egy Stanislav Lem adaptáció, elég súlyos jövőképpel ami előrevetíti a társadalom és az egyén teljes kiüresedését.
Film és animáció keveréke amiben az animáció hivatott érzékeltetni egy módosított tudatállapotot.Nehéz írni a filmről mert az embert felteszi egy érzelmi hullámvasútra ami leginkább csak lefelé halad és nem csal mosolyt az arcra.
Volt benne két jelenet ami zseniálisra sikerült.Egyik egy dialógus a Robin Wright színésznő ( aki saját magát alakítja) és Harvey Keitel közt.Illetve az egyik váltás bemutatása az animált és valós világ közt.Nem könnyű mozi , ugyanakkor eredeti és gondolatébresztő.Haladóknak.
"Csak az merészeljen a fausti útra lépni, aki vígan menetel a kárhozatba is: a digitális szimulációt hamarosan felváltják a fiolákba zárt identitások – a kör bezárul, a filmművészet a fotokémiától az agyba juttatott drogokig eljutva felszámolja saját magát." (Filmvilág)
A film egy Stanislav Lem adaptáció, elég súlyos jövőképpel ami előrevetíti a társadalom és az egyén teljes kiüresedését.
Film és animáció keveréke amiben az animáció hivatott érzékeltetni egy módosított tudatállapotot.Nehéz írni a filmről mert az embert felteszi egy érzelmi hullámvasútra ami leginkább csak lefelé halad és nem csal mosolyt az arcra.
Volt benne két jelenet ami zseniálisra sikerült.Egyik egy dialógus a Robin Wright színésznő ( aki saját magát alakítja) és Harvey Keitel közt.Illetve az egyik váltás bemutatása az animált és valós világ közt.Nem könnyű mozi , ugyanakkor eredeti és gondolatébresztő.Haladóknak.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ez a film egyre jobban felkelti az érdeklődésemet. De vissza kellett tekernem, hogy megnézzem, tényleg van benne Jet Li?
youtu.be/KK8FHdFluOQ
youtu.be/KK8FHdFluOQ
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Szerintem simán jó volt.
10x inkább nézem a Sly féle karizmatikus öregeket, mint az Útvesztő
[/quote]
Elkezdtem tegnap az Útvesztő legutóbbi részét, ami talán a második, nem lényeg. Egy a biztos és megint ez jutott eszembe: ha tinik a főszereplők, az az alkotás tiniknek szól. Nehéz ezt így, ebben a profán egyszerűségében feldolgozni, de tényleg ilyen egyszerű a képlet.
Hiányolom ebből a topikból a Cinemax-Sundance jellegű kreálmányokat. Lehet a blockbuster-fikázás tengerén sodródni félig leeresztett gumimatracon a végtelenségig, de sok károgásnak sok az alja, vannak jó filmek, tessék őket megnézni, majd jól megosztani, élménybeszámolni!
[/quote]
Majd én ajánlok neked!

Bolti tolvajok
Ilyen jellegű filmek nem igen keverednek be ide a filmes topicba, mert tízből kilenc ember ezt a műfajt ezt a sebességet nem tudja értékelni.Érzékeny emberi húrokat pengető történet.Ennek ellenére nem mondanám művészfilmnek, inkább egy szociológiai látlelet Japánból.Kevesen tudják ( köztük voltam én is ) hogy ott sincs kolbászból a kerítés és a társadalom jelentős része él szegényes körülmények közt.Egy "gazdasági nagyhatalomnak" gondolt országról nem ez a kép ugrik be.Finoman bekúszik a bőr alá és elgondolkodtat a család fogalmáról a társas kapcsolatokról és értékekről.
[/quote]
Szerintem simán jó volt.
[/quote]
Elkezdtem tegnap az Útvesztő legutóbbi részét, ami talán a második, nem lényeg. Egy a biztos és megint ez jutott eszembe: ha tinik a főszereplők, az az alkotás tiniknek szól. Nehéz ezt így, ebben a profán egyszerűségében feldolgozni, de tényleg ilyen egyszerű a képlet.
Hiányolom ebből a topikból a Cinemax-Sundance jellegű kreálmányokat. Lehet a blockbuster-fikázás tengerén sodródni félig leeresztett gumimatracon a végtelenségig, de sok károgásnak sok az alja, vannak jó filmek, tessék őket megnézni, majd jól megosztani, élménybeszámolni!
Szerintem simán jó volt.
[/quote]
- -KP-
- V.I.P.
Ebben nyilván igazad van. De számomra a Rambo 4. és 5. része még csak meg sem közelíti az első három részt. Ha már Rambo, lehet le kéne szedjem valamikor az eredeti filmek 4k-s változatait.Cutler írta: ↑2019.12.04., szer. 12:07Szerintem simán jó volt.-KP- írta: ↑2019.12.04., szer. 10:39Megnéztem a hétvégén a Rambo Last Blood című remekművet. Már a negyedik részre se értettem mi szükség volt rá, de ha már csináltak legalább csinálták volna meg jóra. Ahogy ugyanúgy erre a részre se volt semmi szükség szvsz. Persze egyszer simán nézhető, de kb. 2 óra múlva el is fogjuk felejteni, hogy volt ilyen film is.
10x inkább nézem a Sly féle karizmatikus öregeket, mint az Útvesztő, Éhezők viadala, Beavatott szörnyűségek semmitmondó fiúcskáit.
Stallone 70 felett is hitelesebb számomra, mint a felsorolt sorozatok pelyhedző állú szereplői.
Persze ettől még nem lesz világmegváltó film a Rambo, ahogy a korábi részei sem, de számomra kikapcsolódásnak megfelelt.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Szerintem simán jó volt.-KP- írta: ↑2019.12.04., szer. 10:39Megnéztem a hétvégén a Rambo Last Blood című remekművet. Már a negyedik részre se értettem mi szükség volt rá, de ha már csináltak legalább csinálták volna meg jóra. Ahogy ugyanúgy erre a részre se volt semmi szükség szvsz. Persze egyszer simán nézhető, de kb. 2 óra múlva el is fogjuk felejteni, hogy volt ilyen film is.
10x inkább nézem a Sly féle karizmatikus öregeket, mint az Útvesztő, Éhezők viadala, Beavatott szörnyűségek semmitmondó fiúcskáit.
Stallone 70 felett is hitelesebb számomra, mint a felsorolt sorozatok pelyhedző állú szereplői.
Persze ettől még nem lesz világmegváltó film a Rambo, ahogy a korábi részei sem, de számomra kikapcsolódásnak megfelelt.
- -KP-
- V.I.P.
Megnéztem a hétvégén a Rambo Last Blood című remekművet. Már a negyedik részre se értettem mi szükség volt rá, de ha már csináltak legalább csinálták volna meg jóra. Ahogy ugyanúgy erre a részre se volt semmi szükség szvsz. Persze egyszer simán nézhető, de kb. 2 óra múlva el is fogjuk felejteni, hogy volt ilyen film is.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
És a zenék!

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Kimondottan tetszett, mióta megnéztem senkivel nem tudok szóba kerülni. Űberelhetetlen 70s évek fíling, nyers, rejtély, klasszikus helyszín, körbejáró gyilok, péz (valag), karakteres karakterek, ismerős arcok, bejáratott, mégis élvezhető forgatókönyv. Túlhypeolt állapotnak nyoma sincs, pedig akár lehetne is. Mindegy, nem kell, csak nem értem, a nagy durranás ritkán jelent jót. Ja de: nincs hozzá húzónév. Az ilyen azért jó, mert se spoiler, sem mások rajongása nem kavar be, egyszer csak szembe jön, te meg szórakozol egy jót. A tapéták erősek még. :)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11032
- Kapcsolat:
60 percig bírtam, tehát én győztem.

Tavaly volt egy film ami egy az egyben olyan stílusú mintha Tarantino keze lenne benne.Ha nem tetszett a Volt egyszer egy Hollywood akkor ezzel lehet tenni egy próbát:
Húzós éjszaka az El Royale-ban
Húzós éjszaka az El Royale-ban
Ez a Hálivúd mozi az egyik sorozatepizódra emlékeztetett engem igen pontosan. A címe nyilván nem jut eszembe, de megmaradt a nagybetűs csalás érzése: időutazós téma volt és konkrétan volt pofájuk kitölteni egy komplett részt ismétlésekkel. Annyi volt az egyre kuszábba hajló történet"vezetés", hogy gondolták, belefér a filozófiába, a néző torkán is lecsusszan. Ez a film is egy ollózott, önajnározó emlékfilm volt és nem több, bár szerették volna többnek eladni. A Grind House nagy kedvencem, nem mondható, hogy inverz elfogultságban szenvednék, de az ilyen akciók kipattogzott műbőrkesztyűvel való pofán törlése a rajongónak, de az egyszerű moziba betérőnek is. A kultfilmmé válás sem fog összejönni itt/már.dhcodoki írta: ↑2019.12.03., kedd 07:31Egyébként ott van a Volt egyszer egy Hollywood, ami számomra nagy csalódás volt. Hiába volt meg az összes Tarantino jegy a filmben, hiába voltak nagy nevek, egyszerűen nem jött át. S az olyan beszólások a sorokból, mint a "na végre történt valami" és a "bírod még" csak fokozta a helyzetet.
A témaválasztás nagyon jó volt, de a kivitelezés felemásra sikerült.Szerintem pont a "Tarantino-sság" hiányzott belőle.Nyomokban tartalmazott itt-ott de ez most szerintem nem jött össze.Hatalmas ziccert hagyott ki.
Nem beszélve arról, hogy a vége teljesen mellőzte a történethűséget. Spoiler!!!!
Azon az éjszakán a 9 hónapos terhes Sharon Tate-et és a villában tartózkodó barátaikat mészárolták le.Charles Manson hippivezér hívei voltak az elkövetők , akik Manson parancsára mentek a tett színhelyére.A rendőrség a létező összes balfa@ságot elkövette a helyszínelésen és az azt követő nyomozás során. További információ és korhű látlelet a korszak rendőrségének hozzáállásáról a Mindhunter című szuper sorozatban látható.
Hiszen írtam, amit írtam. :)kargidje írta: ↑2019.12.02., hétf. 18:27Neked és még sokaknak elég annyi:dhcodoki írta: ↑2019.12.01., vas. 09:56...történet döccenőmentesen vitt magával, a párbeszédek szuperek voltak. ...és hogy újra együtt látni a színészeket, minden cgi hibát feledtetett. (Ezen formáció, rendezés esetén) kicsit olyan számomra ez a kritika, melyet megfogalmaztok, mintha egy komoly színházi jelenetnél belekötnénk, a háttérben felállított dekor épületbe.
De ismétlem, lehet én állok rosszul a témához.
3 nagy színész egy filmben + 1 komoly rendező.
Ezt is remélte Scorsese, és mint látható bejött.
Én ennyitől nem esek hasra, ez a film számomra kínszenvedés, max. 1,5órán keresztül, ám legyen. De 3,5óra![]()
![]()
Egyébként ott van a Volt egyszer egy Hollywood, ami számomra nagy csalódás volt. Hiába volt meg az összes Tarantino jegy a filmben, hiába voltak nagy nevek, egyszerűen nem jött át. S az olyan beszólások a sorokból, mint a "na végre történt valami" és a "bírod még" csak fokozta a helyzetet.
1978 - Han Solo, Darth Vader, Chewbacca, Leia, Luke és R2D2
- Csatolmányok
-
- FB_IMG_1575353141805.jpg (44.55 KiB) Megtekintve 2910 alkalommal
Neked és még sokaknak elég annyi:dhcodoki írta: ↑2019.12.01., vas. 09:56
Lehet velem van baj. Valamiért nem tudott kizökkenteni a gyengére sikeredett átalakítás. A történet döccenőmentesen vitt magával, a párbeszédek szuperek voltak. ...és hogy újra együtt látni a színészeket, minden cgi hibát feledtetett. (Ezen formáció, rendezés esetén) kicsit olyan számomra ez a kritika, melyet megfogalmaztok, mintha egy komoly színházi jelenetnél belekötnénk, a háttérben felállított dekor épületbe.
De Niro-nak, Caprio-nak és Scorsese-nek jön közös filmje. Killers of the flower moon. Ha jól sikerül és az Írt is hozzáveszem, talán megtudom bocsátani De Niro-nak a “Nagyfater elszabadul” förmedvényt. :)
3 nagy színész egy filmben + 1 komoly rendező.
Ezt is remélte Scorsese, és mint látható bejött.
Én ennyitől nem esek hasra, ez a film számomra kínszenvedés, max. 1,5órán keresztül, ám legyen. De 3,5óra

Aki várta ezt a filmet és olvasta a világsajtó kritikáit, azt nem érhette váratlanul az említett hiba. Pedig volt még egy-két baki, pl. amikor Pesci a benzinkúton minden szerszám nélkül egy mozdulattal megjavította a vezérműlánc hiba miatt leálló teherautót, vagy említhetném a nyerges szerelvényt, ami tuti nem tudott volna egy ívben befordulni a szűk utcába stb.
Igen, meg lehetett volna oldani a fiatalabb generációval és talán nagyobbat is ütött volna, de Scorsese máshogy gondolta...
Igen, meg lehetett volna oldani a fiatalabb generációval és talán nagyobbat is ütött volna, de Scorsese máshogy gondolta...
Lehet velem van baj. Valamiért nem tudott kizökkenteni a gyengére sikeredett átalakítás. A történet döccenőmentesen vitt magával, a párbeszédek szuperek voltak. ...és hogy újra együtt látni a színészeket, minden cgi hibát feledtetett. (Ezen formáció, rendezés esetén) kicsit olyan számomra ez a kritika, melyet megfogalmaztok, mintha egy komoly színházi jelenetnél belekötnénk, a háttérben felállított dekor épületbe.
De Niro-nak, Caprio-nak és Scorsese-nek jön közös filmje. Killers of the flower moon. Ha jól sikerül és az Írt is hozzáveszem, talán megtudom bocsátani De Niro-nak a “Nagyfater elszabadul” förmedvényt. :)
Nem szitokszóként gondoltam az utána olvasnak! Csupán korábban egyes filmek teljes megértéséhez volt ajánlott az irodalmi, történelmi háttér megismerése, felfrissítése.
Ezek a szupehősös filmek is most már egy súlyos, komplex mélyenszántó művek lettek... persze ez mar csak irónia!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Tegnap este belekezdtem én is a The Irishman-be. Egy órát bírtam végignézni, aztán inkább lefeküdtem. Végig fogom nézni, mert érdekel a történet, de sajnos részemről kardigje-vel kell egyetértenem. Ez a film így sajnos katasztrófa. A Volt egyszer egy Ameriká-val lehet ugyan egy lapon emlegetni, de amíg ott fiatal színészek jatszottak (a végefelé) megöregedett karaktereket, itt nagyon öreg színeszek akarnak hosszan a sokkal fiatalabb önmagukat hozni, és az eredmény... több, mint “kínos”, úgy is, hogy egytől egyig imádom ezeket a kiöregedett nagyneveket. Annyira összevissza maszkolták az arcukat, hogy fiatalabbnak nézzenek ki, hogy a mosolyon meg a szemforgatáson kívül már semmire nem képesek, és inkább groteszk bábuknak néznek ki, Főleg Joe Pesci. Amikor meg Robert DeNiro kínosan összemaszkolt fejét “rátették” egy kigyúrtsn izmos középkorú/fiatal félmeztelen felsőtestre egy jelenetben, na ott már nem tudtam, hogy inkább sírjak, vagy hangosan felröhögjek.
Imádom ezeket a színészeket, de ez a film így... egyszerűen kínos. Tül öregek már, sajnos, egy ilyen filmhez. Kicsit én is eljátszottam a gondolattal, hogy mennyivel jobb lehetne az eggyel fiatalabb generáció nagyjaival, mondjuk a mai DiCaprióval Robert DeNiro helyett (ő legalább tényleg tudna írnek kinézni), Brad Pittel Joe Pesci helyett (az ő haját is lehet festeni, ugye), Javier Bardem-mel Al Pacino helyett, és még sorolhatnám...
Imádom ezeket a színészeket, de ez a film így... egyszerűen kínos. Tül öregek már, sajnos, egy ilyen filmhez. Kicsit én is eljátszottam a gondolattal, hogy mennyivel jobb lehetne az eggyel fiatalabb generáció nagyjaival, mondjuk a mai DiCaprióval Robert DeNiro helyett (ő legalább tényleg tudna írnek kinézni), Brad Pittel Joe Pesci helyett (az ő haját is lehet festeni, ugye), Javier Bardem-mel Al Pacino helyett, és még sorolhatnám...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Szerintem felreertetted, egyszerű poénnak szántam, hogy ha az utanaolvasas szitokszo akkor milyen lavina lesz ha kijön a Witcher :) Piece!-KP- írta: ↑2019.11.30., szomb. 10:40Mégis mi lenne? Naiv vagy, ha azt hiszed, hogy emiatt most tömegek fognak elkezdeni játszani a játékkal, vagy olvasni a könyveket. Egyébként is tudtommal a játékkészítők és a könyv írója kifejezetten fasirtba vannak egymással, mert a játék készítői saját történeket meg karaktereket írnak és nem a könyvet követik. Olvastam egy cikket, ami ezzel foglalkozott. A sorozat pedig tudtommal a könyves sztorivonalat fogja követni, nem pedig a játékét.
A storyt ismerem. Sajnos idén eléggé beszippantott a Witcher idén, amit rengeteg időm bánt.
Tény hogy a játékok és a könyvek elternek egymástól, de a nagy ellentét nem ebből fakad hanem a pénzből.
Valami 10k GBP vagy hasonló összegért vették a jogokat Sapkowski-tol, ami főleg az utolsó játék sikerét nézve bagatelle összeg. Ha jól tudom pereskedés majd peren kívüli megegyezés lett a vége amiben kompenzációt kapott Sapkowski, de nem publikus az összeg (elvileg a lengyel jogban lehetőség van az ilyen szellemi értékű jogok eladását ujraertekelni a jövőbeni hasznok alapján...).
Én mondanom sem kell nagyon várom a sorozatot. Könyv alapú lesz. Az első két könyv igazából novellas kötet, a részek lazán kapcsolódnak egymáshoz és jobbnál jobb történetek vannak bennük. Viszont a második könyv végére összeáll egy történeti szál amit a következő 5 könyv mesél el a katarzisig sajnos sokkal komorabb és kevésbé szarkasztikus előadásban mint a novellák - szvsz.
Hogy a Netflix hogyan akarja befogni a minél szélesebb nézői bázist arra kíváncsi vagyok... Feltételezem a gamer bázisra fognak appellalni annak népszerűsege miatt. Viszont míg a game-ben Geralt egy superman a konyvben néha inkább egy megkeseredett looserre hajaz... Félek a könyvek storyjat fogják gamer stílusban leadni. Illetve a világ amiben játszódik elég komplex, közelít szerintem a got-hoz de nem éri el annak complexitasat.
Meglátjuk, én bízok benne hogy nem egy kardozos Man of Steel folytatást kapunk hanem a készítők megtalaljak az arany közép utat az elődök és a széleskörű szórakoztatás között.