Sorry, akkor félreértettem, nekem ebből ez jött le:Aszpirin írta: ↑2019.12.01., vas. 12:47Hol írtam én, hogy a ráfagyott vizet akarom a szélvédőmosóval eltávolítani?
Csak annyit írtam, hogy ha a szélvédőmosót ilyenkor használod, akkor bizony rá fog fagyni.
Elindulsz egy dízellel (ami lassan melegszik be, felejtsd el, hogy azonnal fujja a meleg levegőt a szélvédőre), az út fel van sózva, előtted szórja fel mindenki a sót a szélvédődre, mert ugye már nem divat úgy csinálni autókat, hogy ne szórják az égbe az út sarát, szóval törölni kell a szélvédőt, és ha az még kva hideg, akkor a szélvédőmosó rá fog fagyni. Nagyon sokféle szélvédőmosót próbáltam már, 5ezer forintosat is, ha tudsz olyant, amelyik nem fagy rá a nagyon hideg szélvédőre, akkor mondd, mert örömmel veszek olyant. a dízelvitába meg kérlek most (se) ne menjünk bele.
Azt hittem a lefagyott szélvédőt próbálod ezzel lemosni.Aszpirin írta: ↑2019.12.01., vas. 11:01
Elvileg nem. De ha kinn van az autó egész éjjel és reggelre mínusz 10 fok van, akkor reggel, induláskor, mielőtt még bemelegedne teljesen a jármű, bizony rá fog fagyni a téli is a szélvédőre, bármilyen szuper is legyen. Abban is van víztartalom, és az alkohol pillanatok alatt kipárolog belőle ilyenkor, a visszamaradó vízréteg meg azonnal ráfagy a még nagyon hideg szélvédőre.
Akkor egyszer próbáld ki, hogy lepucolod ALAPOSAN a szélvédőt kívülről, a mosóban felvitt vaxréteget totál eltávolítod. Hidd el utána jóval kevésbé fordul elő ez a jelenség. Nálam a sonax télije teljesen bevált!
Nem tudom, hogy a BMW mennyire oldotta meg et a problémát, de gyanitom, hogy pár perc járatás, amíg kaparod az üvegeket, aztán elinulsz már elég, hogy langyosat toljon. A feleségem (most neki van 2 autója, mindkettő diesel na jó, az egyiket én használom, amíg el nem adjuk) autója kb 5-6 km múlva már langyosat fúj. Az egyik vw csoportos, a másik toyota. Ennél durvább a Mercedesem volt (ok az benzines), abban külön fűtőszál volt a hűtőben, hogy elősegítse a melegedést a hidegben. Roppant okos és jó ötlet, nem tudom miért nem alkalmazzás szélesebb körben?!
És nyugi! Tőlem nem fogsz meghajásos vitákat generáló posztokat látni!