Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábel készités házilag

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Re: Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: mgus »

cat7505 írta:
2019.11.30., szomb. 21:51
mgus írta:
2019.11.30., szomb. 14:13
Egy mezei Pc kábelt nem nehéz felülmúlni, ma készítettem, és meg vagyok elégedve vele, ahova készült oda tökéletes.
Ha már annyit emlegetjük (inkább szidjuk) valaki találkozott már a "fröccsöntött csoda" min. 1,5mm2-es
keresztmetszetű Medical-os (vagy esetleg Military) szabvány szerinti verziójával??

Továbbá: -mi okozza azt a kényszert, hogy gyári hangfalkábelből feldugózunk egy darabot AC-nek? gondolkodik.gif
Ez egy installációs kábel bármire fel lehet használni, dupla szigetelés akár AC-nak is tökéletes, ez volt itthon. Csinálhattam más anyagból is, mert van többféle kábelem.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

mgus írta:
2019.11.30., szomb. 14:13
Egy mezei Pc kábelt nem nehéz felülmúlni, ma készítettem, és meg vagyok elégedve vele, ahova készült oda tökéletes.
Ha már annyit emlegetjük (inkább szidjuk) valaki találkozott már a "fröccsöntött csoda" min. 1,5mm2-es
keresztmetszetű Medical-os (vagy esetleg Military) szabvány szerinti verziójával??

Továbbá: -mi okozza azt a kényszert, hogy gyári hangfalkábelből feldugózunk egy darabot AC-nek? gondolkodik.gif
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Hozzászólás Szerző: audioline »

SoundMania írta:
2019.11.30., szomb. 13:26
Hahó! Neked van ébresztő! :)
Másrészt itt most kábeleiről volt szó, nem készülékékről! A tevékenységében meg eleve benne van az elégedetlenség.
Amúgy látom az egész kábelezésről fogalmad nincs neked sem. De élvezd nyugodtan amid van. Csak másokat ne akarj lebeszélni már róla akkor legalább. Lécci. . . . !
Oké, ássuk el a csatabárdot! :)
Csak annyit vaú még, hogy ez a topik a lelkes barkácsolók homokozója, hagy éljék má' ki magukat! :smile53:
.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzávalók:
- https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/halozati-iec-aljzat-3
- https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/hangfa ... m-152-mdob
- viewtopic.php?f=68&t=138439
- https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kigyobor-8-5-mm-15-mm
Csatolmányok
20191130 Isotek.jpg
20191130 Isotek.jpg (319.37 KiB) Megtekintve 1955 alkalommal

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

audioline írta:
2019.11.30., szomb. 13:07
"Egyszer meg kellene próbálni már túllépni az ilyen megoldáson és végre tényleg lecserélni az egész kábelezést egy nagyon jó és nagyon drágára"

Hamár minuszolni nem lehet,

36_1_10.gif

Nehogymár elégedett legyen azzal, amije most van, igaz? Csilliárdos kábelek nélkül nincs zene, nincs élet. Fel kell ébresszelek: van. Egyszer bekötött szemmel meghallgattatnék veled néhány rendszert, hogy találd ki, melyikben vannak drágább kábelek... :smile29:
Hahó! Neked van ébresztő! :)
Másrészt itt most kábeleiről volt szó, nem készülékékről! A tevékenységében meg eleve benne van az elégedetlenség.
Amúgy látom az egész kábelezésről fogalmad nincs neked sem. De élvezd nyugodtan amid van. Csak másokat ne akarj lebeszélni már róla akkor legalább. Lécci. . . . !

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Hozzászólás Szerző: audioline »

"Egyszer meg kellene próbálni már túllépni az ilyen megoldáson és végre tényleg lecserélni az egész kábelezést egy nagyon jó és nagyon drágára"

Hamár minuszolni nem lehet,

36_1_10.gif

Nehogymár elégedett legyen azzal, amije most van, igaz? Csilliárdos kábelek nélkül nincs zene, nincs élet. Fel kell ébresszelek: van. Egyszer bekötött szemmel meghallgattatnék veled néhány rendszert, hogy találd ki, melyikben vannak drágább kábelek... :smile29:
.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Shimano írta:
2019.11.29., pén. 14:21
Acus írta:
2019.11.29., pén. 12:49

Koszi! Tomor rez kabeleket probaltad mar?
Nincs mit.
Tömör rezet?Már mint tápkábelnek? Azt még nem.Vagy is igen,de az nem mostanában volt,és azt hiszem nem is ebben a rendszerben.Hivox-os drótok voltak,azt hiszem.Lehet az talán jó lenne,csak egy újabb próbához egy újabb motiváció is kellene,de azt most nem érzek.
Most hogy mondod,lehet tényleg valami tömör drótot kéne próbálni. gondolkodik.gif
Na na,még a végén csak lesz motiváció is.
Nincs valakinek eladó? :D
Szerintem ilyen esetekkel az baj, hogy csak kicsivel "jobb" drótot mertek betenni rendszerbe. Egyszer meg kellene próbálni már túllépni az ilyen megoldáson és végre tényleg lecserélni az egész kábelezést egy nagyon jó és nagyon drágára, csak azért, hogy végre halljátok! Így csak körbenjárás az egész! Ráadásul teljesen feleslegesen! Ugyan önigazolásnak jól jöhet, de aki már ezen túl van , az csak sajnálkozik, hogy miért vannak még ilyen esetek? Aztán majd ha hallottad, hogy a jó drótokkal mit tud rendszered , akkor utána vegyél bele olyat amit akarsz/tudsz/mersz. De addig ez csak fekakeverés hol jobbra , hol balra. . . . . Tapasztalatot ad ugyan, de következtetést nem tudnak belőle mást levonni, csak annyit hogy a semmitérő kábelnél kicsit jobb is lehet egy kicsivel drágább meg rosszabb is. És nem azt kellene levonni, amit szerettek, hogy a rendszerbe nem érdemes jobb kábelt tenni.
Persze , csak ennyivel jobbat azt nem! Sokkal jobbat viszont azt lehet. Csak hát ezt meg basz. . . . tok kipróbálni. . . . . :)
Vagy inkább: :(

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Evidence Audio Siren II... mint tipp.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2207

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Doky írta:
2019.11.29., pén. 20:16
Mennyit ér meg neked? :D
Azt nem tudom.Lehet semmit,és lehet még annyit sem,de mid van,mesélj. :D

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Mennyit ér meg neked? :D
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Acus írta:
2019.11.29., pén. 12:49

Nincs mit.
Tömör rezet?Már mint tápkábelnek? Azt még nem.Vagy is igen,de az nem mostanában volt,és azt hiszem nem is ebben a rendszerben.Hivox-os drótok voltak,azt hiszem.Lehet az talán jó lenne,csak egy újabb próbához egy újabb motiváció is kellene,de azt most nem érzek.
Most hogy mondod,lehet tényleg valami tömör drótot kéne próbálni. gondolkodik.gif
Na na,még a végén csak lesz motiváció is.
Nincs valakinek eladó? :D

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

Shimano írta:
2019.11.29., pén. 08:35
Acus írta:
2019.11.28., csüt. 22:31
Shimano írta:
2019.11.28., csüt. 11:02

Bocsi,kicsit hosszú lett.
Bocsanat, lehet elkerulte a figyelmemet, de milyen lancon probalod ezeket a kabeleket? Illetve melyik ez a pc drot? Ez egy bizonyos kabel vagy a keszulekekhez adott tapkabelt jeloli?
Nem kerülte el,mert nem írtam.
Tehát a pc drót az az amit a készülékekhez kaptam,tehát egyszerű mint a bot.
A rendszer meg az elejétől a végéig heed.
A hangsugárzó kábel is már vagy tíz éve ugyanaz,egy linn k20.Persze próbáltam itt is másokat,de valamiért ezt érzem jónak ide.Van még egy vdh drótom,egy triaxial digit,aztán ennyi,más kábel nincs is a rendszerben.
A rendszer elemei konkrétabban.Heed obelisk dt-si2-x2,és a végén egy enigma5.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Acus írta:
2019.11.28., csüt. 22:31
Shimano írta:

Bocsanat, lehet elkerulte a figyelmemet, de milyen lancon probalod ezeket a kabeleket? Illetve melyik ez a pc drot? Ez egy bizonyos kabel vagy a keszulekekhez adott tapkabelt jeloli?
Nem kerülte el,mert nem írtam.
Tehát a pc drót az az amit a készülékekhez kaptam,tehát egyszerű mint a bot.
A rendszer meg az elejétől a végéig heed.
A hangsugárzó kábel is már vagy tíz éve ugyanaz,egy linn k20.Persze próbáltam itt is másokat,de valamiért ezt érzem jónak ide.Van még egy vdh drótom,egy triaxial digit,aztán ennyi,más kábel nincs is a rendszerben.
A rendszer elemei konkrétabban.Heed obelisk dt-si2-x2,és a végén egy enigma5.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

Shimano írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

mgus írta:
2019.11.27., szer. 19:42

Akkor ezek szerint hallod a változásokat csak nem jönnek be. Csak azt ne mond hogy a Pc kábelnek jó meleg hangzása van mert akkor lehidalok. :D
Minden rezdülését ismerem már a rendszernek,tehát természetes hogy hallom a változásokat,és meleg a fenét,nem meleg a pc drót,inkább nyersnek és kissé tavolságtartónak is mondanám,de az a nyersesség inkább egy egészséges nyersességként jelentkezik nálam,az meg hogy kissé távolságtartóbb,és nem előrébb tolva,jobban szétszedve és abba jobban belelátva mutatja a zenét,ha nem "csak" egy kerek egészben,(más lehet ezt gombócosságnak hívja,én a hangsugárzó konstrukciója miatt nem így érzem)nekem ez is bejön.Az is bejön,hogy minden egyes felvétel másként és másként szól,és nincs semmi láblenyomat a rendszer hangzásában kábel részről.
Akármi más drótot teszek be,rögtön jön az hogy ez teljesen más,és mintha az erősítő bekapott volna egy két redbullt olyan fickós is lesz,többet is mutat,csak éppen az a több valamiért nem tud olyan szerethető kerek egészet is mutatni,mert valami mindig kilóg.A hangerőt pl a pc drótokkal akár maxra is állíthatom és akkor sem esik szét a hangzás,viszont ezekkel a mutassunk már valamit drótokkal ez tutira nem megy már,tehát valami olyan pluszt kap a rendszer,amire nincs szüksége.A spécibb drótok mintha arra gyúrnának amit a rendszer tud nélkülük is,és a kettő együtt már olyan sok a jóból érzetet szül.
Van az a mondás hogy a kevesebb néha több,ezt érzem én is.
Persze tudom,sokan most azt gondolják hogy ez az ember nem találkozott még igazán jó drótokkal,és csak nyomja a hülyeségeit,de ésszerűtlen döntéseket akkor sem tennék ha ténylegesen jobb és élvezetesebb is lehetne mással a rendszer,tehát marad minden így,mert ez így jó,nekem.
Van egy spécibb elosztóm a rendszer elött már régóta Józsitól (néhai) egy zeus power station hydra 6,(ami szerintem úgy jó ahogy van) egy furutech dróttal bekötve az ösvény végi aljzatba,és lehet ez is hozzájárul ahhoz amit és ahogyan érzek,nem tudom,gondolkodik.gif de mindegy is.
Szóval a lényeg a lényeg,miszerint nálam a spécibb,vagy a nem spécibb de más tápdrótok enyhén szólva sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.Az a vicc az egészben,már ha ez viccnek felfogható,hogy elsőre szinte mindegyik egy olyan hú ez mintha tényleg jobb lenne érzést ébreszt,csak aztán mikor múlik az idő,és egyre több mindennel kínálja az ember a rendszert,ébred rá arra hogy valami még sem lett egészen kerek.
Lehet persze hogy az én esetem az az 1 a 100-ból,tehát ebből különösebb következtetést ne vonjon le senki,és nem is kell ezt erőltetni,csak éppen egy ilyen is van példaként hoztam fel.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
2019.11.27., szer. 19:34
kimber írta:
2019.11.27., szer. 17:55
Shimano írta:
2019.11.27., szer. 16:45
Na meg is volt az idei kábel készítésem házilag.
A konklúzióm kb az,hogy ismét adtam a sz@rnak egy pofont. :D
Nem is tudom minek erőlködöm. gondolkodik.gif
Na mindegy. :noproblemo:
Mi változott a hangzásban? Mennyi ideig járattad a nyers kábelt?
Nem sokáig,pár napig.Hogy mi változott?Tolakodó,hűvös,és rideg lett a hang.
A tökéletes egyensúlyban lévő hangszerből egy rosz hifit csinált,így lehetne a legjobban jellemezni.
Persze több lett a részlet,határozottabb és közelibb is lett a hang,de én inkább maradok az ugyan kicsit távolságtartóbb,de összességében teljesen rendben lévő olyan hangnál ami zenélni is tud,és nem csak hangoskodni.
Először mindenhová a 2.5mm-est tettem,de ez érezhetően borította az egyensúlyt is.Ezután a forráshoz csináltam egyet a 1.5mm-esből,és így már jobban egyben volt,csak éppen zenélni így sem tudott.
Járatni nem fogom tovább.Járassa az akinek kilenc élete van,nekem nincs.
De tényleg nem is akartam jobb hangot.Ne legyen rosszabb,és nézzen ki jól,csak ennyi lett volna az elvárás,de nem jött össze. sad.gif
Tavaly isotec premiereket tettem mindenhová.Na azzal olyan szép lett a hang hogy festeni sem lehetne szebbet,csak éppen az meg a nagy szépségtől veszítette el a hitelességét,így az is ment a levesbe.Elötte AQ drótokat próbáltam,na az meg az isotec tök ellentéte,steril,és olyan fázósan hideg volt.
De ezeken kívül a közel tív éve a rendszer gerincét adó összeállítás mellett már sok más tápdrótot is próbáltam,de nekem mindegyikkel volt valami bajom hosszútávon.
Lehet bennem van a hiba,de ez nem baj mert úgy is csak én hallgatom. :D
Akkor ezek szerint hallod a változásokat csak nem jönnek be. Csak azt ne mond hogy a Pc kábelnek jó meleg hangzása van mert akkor lehidalok. :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kimber írta:
2019.11.27., szer. 17:55
Shimano írta:
Mi változott a hangzásban? Mennyi ideig járattad a nyers kábelt?
Nem sokáig,pár napig.Hogy mi változott?Tolakodó,hűvös,és rideg lett a hang.
A tökéletes egyensúlyban lévő hangszerből egy rosz hifit csinált,így lehetne a legjobban jellemezni.
Persze több lett a részlet,határozottabb és közelibb is lett a hang,de én inkább maradok az ugyan kicsit távolságtartóbb,de összességében teljesen rendben lévő olyan hangnál ami zenélni is tud,és nem csak hangoskodni.
Először mindenhová a 2.5mm-est tettem,de ez érezhetően borította az egyensúlyt is.Ezután a forráshoz csináltam egyet a 1.5mm-esből,és így már jobban egyben volt,csak éppen zenélni így sem tudott.
Járatni nem fogom tovább.Járassa az akinek kilenc élete van,nekem nincs.
De tényleg nem is akartam jobb hangot.Ne legyen rosszabb,és nézzen ki jól,csak ennyi lett volna az elvárás,de nem jött össze. sad.gif
Tavaly isotec premiereket tettem mindenhová.Na azzal olyan szép lett a hang hogy festeni sem lehetne szebbet,csak éppen az meg a nagy szépségtől veszítette el a hitelességét,így az is ment a levesbe.Elötte AQ drótokat próbáltam,na az meg az isotec tök ellentéte,steril,és olyan fázósan hideg volt.
De ezeken kívül a közel tív éve a rendszer gerincét adó összeállítás mellett már sok más tápdrótot is próbáltam,de nekem mindegyikkel volt valami bajom hosszútávon.
Lehet bennem van a hiba,de ez nem baj mert úgy is csak én hallgatom. :D

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
2019.11.27., szer. 17:39
trane írta:
2019.11.27., szer. 17:02
Shimano írta:
...Nem is tudom minek erőlködöm. gondolkodik.gif ...
azzal a Titanex-szel én sem :ohnoohnoohno:
Pedig szépen megcsináltam. :D Jóformán csak annyi elvárásom lett volna hogy ne változtasson semmit,mert elég az is ha jobban néz ki mint a pc drót tekervények.
Legközelebb valamilyen 3×0.75-ösből faragok,hátha az már nem pofáz bele a hangba. :D
Szem elött van az elosztóm,és a hanggal nincs is problémám,csak hát ugye vizuálisan lehetne szebb is,és ezért is próbálkozom időnként,úgy évente egyszer. Tudom,hülyeség,de ilyen vagyok. :smile29:
Sok más kábelt is kipróbáltam már,de nekem egy sem jött be.
Na mindegy,így jártam,ismét.De nem is olyan csúnyák ha jobban megnézem ezek a pc drótok,főleg ha közben szól a zene is. :D
Lehet kapni kígyóbőrt ráhúzod a pc tápra, meg egy kis zsugorcső vagy szigszalag és már szebben is néz ki, és nem változik semmi. :D
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/szerel ... k/kigyobor

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2019.11.27., szer. 17:02
Shimano írta:
...Nem is tudom minek erőlködöm. gondolkodik.gif ...
azzal a Titanex-szel én sem :ohnoohnoohno:
Pedig szépen megcsináltam. :D Jóformán csak annyi elvárásom lett volna hogy ne változtasson semmit,mert elég az is ha jobban néz ki mint a pc drót tekervények.
Legközelebb valamilyen 3×0.75-ösből faragok,hátha az már nem pofáz bele a hangba. :D
Szem elött van az elosztóm,és a hanggal nincs is problémám,csak hát ugye vizuálisan lehetne szebb is,és ezért is próbálkozom időnként,úgy évente egyszer. Tudom,hülyeség,de ilyen vagyok. :smile29:
Sok más kábelt is kipróbáltam már,de nekem egy sem jött be.
Na mindegy,így jártam,ismét.De nem is olyan csúnyák ha jobban megnézem ezek a pc drótok,főleg ha közben szól a zene is. :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3611

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Itt ahogy látom, kérdés és probléma felvetés a blankolt vezeték sodrása. Azt tényleg nem célszerű kézzel, ujjak közé szorítva, nem is lesz egyenletes sem. A módszer pofon egyszerű. Blankolóval olyan hosszan kell lehúzni a szigetelést, hogy az csak előre csúszik, nem esik le a vezetékről, hanem rajta marad úgy 30%-ban. Ezt a leválasztott szigetelést kell kézzel csavarva sodrás irányban lassan húzni és csavarni. Nincs zsíros kézzel maszatolás és a sodrat is egyenletesebb, szorosabb mintha e nélkül sodorjuk ujjak között.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Doky írta:
2019.11.21., csüt. 22:29
Szerelhetőség szempontjából sok olcsó csatlakozó gyenge.
Sok pl nem fogad vastagabb kábelt (volt szerencsém olyanhoz amibe a másfeles is nehezen ment be), és találkoztam olyannal is ami nem passzolt az aljzatba (volt olyan ami lötyögött és 1 esetben volt olyan hogy nem tudtam bele erőszakolni sem az aljzatba pedig többel is próbáltam).
Régebben a Bals csatik jók voltak de ritkán beszerezhető (legalábbis ahogy látom) és az ára sem kevés.
Ha normálisabb csatlakozókat sikerül venni akkor ott van az ember a klónoknál.
Ezek designban sem rosszak és a szerelhetőségük jobb mint a legtöbb "kommersz" csatlakozóknak.
A kábel stabilan marad a helyén komolyabb fizikai behatás eseten is.
Nálam beváltak a klónok, részemröl 1 voks mellettük.
Elsőre ezt akartam én is,beszéltünk is róla,csak mikor ráleltem egy pár schurter iec-re,meg egy valami német gyártmányúra amiben úgy fog az érintkező,hogy szinte attól fél az ember hogy aljzatostól tépi ki ha ki kell húzni :D ,úgy döntöttem hogy próbára ezek is jók lesznek valami olcsóbb villával,aztán majd meglátjuk mit mutat.Ahogy írod sok a selejt és nehezen szerelhető villa,de azért található jó is,már amennyire jó egy bals,vagy valami hasonló minőség.Nem tudom,ilyen kört még nem futottam,és azért is kérdeztem hogy ki mit javasol.
Érdekességként volt nálam egy gyári isotek evo3 premier,amit egyszerűen nem tudtam bedugni a készülékbe úgy,hogy biztos lehettem volna ránézés nélkül abba hogy a helyén van e.Egyszerűen nem lehetett érezni hogy a helyére került.Ilyennel még nem találkoztam.Ennek a villája is olyan furán lötyögött az elosztó aljzatban.A bals ebből a szempontból atomstabil,gondolom azért is használták sokan.
Próbálhatnék a clónoknál akár drágábbakat is,csak azt meg így elsőre irracionális lépésnek ítélem meg,de lehet nem lenne az.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7844

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mgus írta:
2019.11.22., pén. 06:56
trane írta:
2019.11.21., csüt. 22:52
mgus írta:
2019.11.21., csüt. 18:36
Csak annyit még hozzátennék, ha nem fogdosod össze a rezet akkor nem oxidálódik olyan hamar...
miért is? :rolleyes: a zsírral/kosszal érintkezésbe lépve a réz elkezd oxidálódni gondolkodik.gif ?
Gondolom nem csak zsír van a kezünkön, nedvesség esetleg ásványi sók meg még ki tudja hogy mi.
„A verejtékben levő só korrodálja a fémet, olyan oxid réteget képezve a felületén, mely már a korrózió folyamata, az emberi verejték képes létrehozni ezt az oxid réteget a fémen, egy órán belül.”
Kábel készítésnél ajánlott a pamutkesztyű használata.
Nekem annó, kb 20 éve, volt olyan korombeli kollégám, akinek olyan betegsége volt, hogy az imbuszkulcs készlete, ha az egészet kézbe vette, 2 nap múlva rozsdás volt az összes. És ez nem vicc. Ő tényleg kesztyűben dolgozott mindig.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

trane írta:
2019.11.21., csüt. 22:52
mgus írta:
2019.11.21., csüt. 18:36
Csak annyit még hozzátennék, ha nem fogdosod össze a rezet akkor nem oxidálódik olyan hamar...
miért is? :rolleyes: a zsírral/kosszal érintkezésbe lépve a réz elkezd oxidálódni gondolkodik.gif ?
Gondolom nem csak zsír van a kezünkön, nedvesség esetleg ásványi sók meg még ki tudja hogy mi.
„A verejtékben levő só korrodálja a fémet, olyan oxid réteget képezve a felületén, mely már a korrózió folyamata, az emberi verejték képes létrehozni ezt az oxid réteget a fémen, egy órán belül.”
Kábel készítésnél ajánlott a pamutkesztyű használata.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Szerelhetőség szempontjából sok olcsó csatlakozó gyenge.
Sok pl nem fogad vastagabb kábelt (volt szerencsém olyanhoz amibe a másfeles is nehezen ment be), és találkoztam olyannal is ami nem passzolt az aljzatba (volt olyan ami lötyögött és 1 esetben volt olyan hogy nem tudtam bele erőszakolni sem az aljzatba pedig többel is próbáltam).
Régebben a Bals csatik jók voltak de ritkán beszerezhető (legalábbis ahogy látom) és az ára sem kevés.
Ha normálisabb csatlakozókat sikerül venni akkor ott van az ember a klónoknál.
Ezek designban sem rosszak és a szerelhetőségük jobb mint a legtöbb "kommersz" csatlakozóknak.
A kábel stabilan marad a helyén komolyabb fizikai behatás eseten is.
Nálam beváltak a klónok, részemröl 1 voks mellettük.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”