Sziasztok!
Egy ideje érdekel a kábel téma, főleg az ezt övező kontroverzitások miatt.
Jó múltkorjában vásároltam 2db, IBM néven futó PC-s tápkábelt (900Ft/db

), hogy az aktív sugárzóim egyforma dróttal legyenek táplálva. Ezidáig nem is használtam őket, meg is feledkeztem róluk, aztán nemrég eszembe jutottak, úgyhogy rögvest be is kötöttem mindkettőt. Igazából nem vártam jobb hangzást, csak a formaság miatt vettem a kábeleket, viszont pár nap után olyan történt a hanggal amit szerintem a kábelek cseréjének tudhatok be, mivel más változtatás nem történt a rendszerben. Egy barátom is észrevette, hogy mennyivel jobb lett a hang, aki épp nálam volt. Előtte nem is említettem neki, nem ezért jött át, csak ha már átjött bedobtunk pár zenét. Igazából ő hívta fel a figyelmemet rá (ekkor volt pár napja, hogy működtek).
Na ezen felbuzdúlva múlt héten kölcsönkértem 2db Nordost Shiva és egy Red Dawn tápkábelt egy másik baráttól, hogy na azok aztán mit fognak majd művelni a hanggal... Hát bizony a csoda elmaradt, és ha egy mondatban kellene összefoglalnom a Nordost kábelek hatását (placebo vagy valóság mind1), akkor azt mondanám, hogy a fárasztó, tolakodó lett a hang tőlük. Többször bekötöttem őket, de minden esetben viszonylag hamar visszakívánkoztak az IBM-ek, több nap próbálkozás után is (még nálam vannak egyébként).
Csak gondoltam leírom érdekességként ezt a tapasztalást.
Ezektől a Nordost kábelektől drágábbat egyébként én semmiképp nem vennék, ezeket is nagyon drágának tartom. Mondjuk nem tudom, hogy milyen az általános megítélésük ezeknek a tápdrótoknak, de az összhatás nekem nem nyerte el a tetszésemet, így most marad az IBM.