Tonyka írta: ↑2019.11.28., csüt. 14:51
Én nem értem meg, az elektromos autók nem terjednek túl gyorsan. Abban az ütemben kellene fejleszteni ahogyan terjednek. Kis falut még csak - csak értem, bár ott meg a lakosság száma miatt nem lehet jelentős az elektromos autó használat. Arról nem beszélve, h bővíteni kéne a zöld energia termelést, nap, szél, víz. Pont valamelyik nap volt a tévében, h az itthoni legmagasabb szélerőmű ki van kapcsolva, úgy, h éves szinten 10 millát emészt fel a karbantartása. Azt mondta a tulaj nincs olyan aki megveszi az általa termelt áramot.

Az energia ipart is üzleti érdekek mozgatják, ezek a hírek inkább az elektromos autó terjedést hivatottak fékezni, a belsőégés javára. Nem tudom mennyi áramot eszik meg egy hatalmas irodaház egy nap, de épülnek szakadatlan. A sima családi, és társas házakról nem is beszélve. Ezeknek az építését, nem korlátozzák, mondván nincs rá kapacitás.
Miért, gondolod, hogy ezeket a belső égésű okosságokat, a csalós dízeleket nem a politika keltette életre?!
Dehogynem!
A politikusok kitalálták (mindenféle szakmai egyeztetés nélkül, vagy azok javaslatainak ellenére), hogy most sötétzöldek lesznek és majd jól megszabályozzák amgépjárműipartmamkarosanyag normákkal stb. A mérnökök hiába mondták, hogy ez túl gyors, nem lehet, senkit sem érdekelt. Ez lett a vége, amit most látunk...
Gondold el, ha holnaptól annyi akkumulátort kéne gyártani, ami az összes belső égsű autó helyére lépő elektromoshoz kellene! Mi lenne?
Mi lenne, ha mikor mindenki hazaér egyszerre rácsatlakoztatja a töltőre az elektromos autóját?! Mondjuk mi lenne egy lakóparkban, vagy egy lakótelepen?
Az elektromos hálózat sem ekkora felvételhez lett kitalálva! Ezt részben megoldhatnák a lokális források, de ugye azt is tárolni kellene, akkor lenne értelme, ami szintén nehezen megoldható...
Szóval van itt kérdés nem is kevés és egyre többen próbálnak gondolkodni, nem csak frázisokat puffogtatni, ami nem baj!